Pollen?

Tänk om min förkylning egentligen är pollenallergi? Usch, hoppas inte. Har även ont i handlederna? Hänger det ihop med förkylningen eller har jag det av någon annan anledning?

Det gick bra på träningen med Krista igår. Me jag blev tvungen att låna ett spö, eftersom hon tänkte stegra sig när jag bad henne trava. Med ett spö i handen så blev hon mera framåt. Vi travade mest på volten och bytte om volt gång på gång så vi red som en åtta. SKa försöka rida lite sånt då och då på hundplanen eller hokeyplanen, men jag vet ju hur hon kan bete sig, och hon skräms fan när hon stegrar sig.

Vaknade halv 7 idag och kände mig pigg och utvilad. Så jag och Lajka gick ut och bajsade/plockade maskrosbland till kaninen. Nu sitter jag här med lite frukot och undrar vad man ska göra idag då?

Nytt jobb

Semestervikariat på en gruppbostad. Kan det vara nåt? Var på liten intervju nyss och nästa måndag och tisdag ska jag gå introduktion. Bra att ha introdutionen tidigt ifall man känner att man inte alls vill vara där. Jag har ju tidningarna i så fall. Gruppbostad 75 %, eller tidningar ca 50%?

Spännande iaf. Ska maila arbetförmedlingen nu. Dom borde iaf bli nöjda. Jag som sagt att jag inte vill jobba inom vården.


I eftermiddag oh ikväll blir det att åka transport med Krista. Till ställer där Lina har hästarna. Vi ska vara med på träning :-) Hoppas det går bra. Också spännande. Och jag har träningsvärk i hela kroppen från ridlektionen igår på ridklubben. Värst i magen tror jag.

Flytta

Idag sov vi grymt länge. Jag var ut på dass vid halv 9.. gjorde upp eld och kröp under täcket igen. Sedan sov vi till kl 13 nånting. Efter en del tjat från min sida fick jag med mig syrran ut på promenad. Tyvärr hade det hunnit börja regna igen, men vi gick iaf en timme :)
 

Fixade käk och sånt. Sen gav jag mig på TV-antennen igen och misslyckades igen. Hade gjort i ordning chokladpudding tidigare så jag tröståt lite sånt. Och efter det kom jag på vad jag hade gjort för fel med antennen, så nu funkar TVn här :-D Nu har jag både TV och internet så nu kan jag i princip flytta hit. Det enda dryga är att gå på dass när det är mörkt och ska jag bli ren får jag tvätta mig vid tvättfatet eller bada i min röda balja. Och just det, det viktigaste... Jag vill ha med mig hästen.. Men vår åker använder grannen och den är helt upplöjd. Kan säkert få sätta upp hage någon annanstans iofs, och fixa stall i ladan här kan inte vara så jäkla svårt. Vill verkligen prova flytta hit.. Men jag tror jag kommer få mycket jobb i sommar på tidningstjänst i Hedemora så det blir väl inte av.

 
Ja, just fan. Han på AF ville att jag skulle göra lite praktik ju. Tänkte va där jag var några dagar i Mora. Hos dom som kör sopor. Verkar vara en soft jobb. Hade jag haft C-kortet klart hade jag troligen fått sommarjobb där. Men nu sket sig det. Men gör jag praktiken och sköter den så ställer han mig på kö till deras körkortsutbildning igen. Men efter tjafset med dom som hade den förberedande utbildning så känner jag mig inte alls lika peppad längre. Trodde verkligen att jag skulle få gå då, skrev bra på prov och sånt, men sumpade lite tider. Men hur entusiastisk är man att gå upp tidigt sitta och åka 5 mil för att läsa i B-körkortsboken. När man dessutom skulle hinna med att jobba några nätter på Tidningstjänst.
 
Ska jag ha råd att gå utbildningen måste jag antingen även jobba, eller göra mig av med lägenhetshyran, antingen hyra ut i andra hand eller sälja den. Hyr jag ut den eller säljer den så har jag sedan inget som håller mig kvar där. Så när utbildningen är avklarad kan jag flytta upp till stugan :) Sedan hoppas hitta jobb där man kör lastbil i Mora/Vansbro/Malung området.

I stugan

Nu är vi i stugan. Jag och min lillasyster åkte hit idag. Tog bra lång tid eftersom vi kom på att jag inte hade lämnat min nyckel hos mamma, så vi svängde in och lämnade den i Sellnäs hos den där Tommy eftersom vi kunde gissa att hon skulle dit ganska snart. Sedan körde vi till stugan på en annan väg än vanligt, på västra sidan om Siljan för jag hade sett på hitta att den vägen var 2 mil kortare än dom vi brukat åka. Sen var vi iaf framme till slut. Konka in alla grejer(massa packning och en soffa), gjorde eld, släpade ut gamla trasiga TVn, och hämtade vatten. Sen åkte vi till Mora för att hämta min TV som stod i farmorn och farfarns källare, eftersom bilen var så fullproppad när vi åkte upp så vi inte kunde ta den på vägen. Sedan var vi och handlade massa mat så vi ska överleva här uppe. Och nu ikväll har vi försökt koppla in den där digitalmottagaren, antennen och TVn, det misslyckades såklart :( Men vi har iaf fixat käk, och eftersom jag sov så dåligt natten innan så är jag grymt trött nu. Och jag hatar TV-apparater och sånt skit som aldrig kan göra som jag vill!!!

Duktig

Känner mig ganska duktig nu. Visst det blev inte en inte en perfekt runda. Men för att vara första gången så var det bra, tyckte även chefen. En södran för mycket och nån liten miss på DN och svenskan, tror jag gav fel till nån så det fanns ingen DN till den sista som skulle ha det. Men Maurits som bor där ute skulle ta med en DN till den som blev utan. Så enligt mina beräkningar kan max 2 pers klaga efter den här rundan. På lördagarna har man dessutom extra tid eftersom man åker upp till Engelsfors så man ska vara klar senast 07:15 och jag var klar 06:45 :-) Känns superbra!!

Nu har jag just ätit en macka och en kopp oboy, så jag ska väl krypa ner och sova. Varit igång sedan 12:30 igår tror jag. Och fick max 6 timmars sömn förra natten.. Dinos ringde och väckte mig vid 3, och ringde en kvart senare och visste inte om att hade ringt mig nyss. Sedan kunde jag inte somna om förns efter 8 igen.. CP dygnsrytm igen då. Men nu ska jag inte jobba nåt mer just nu vad jag vet, så man kan kanske vända tillbaka den igen. Tänk att kunna vara ute i solen en hel dag, vad härligt. 

Ikväll då? Händer grejer lite överallt. Men det lutar nog att jag hakar på Emma på tjejfest känns det som.. till att börja med iaf. Skulle gärna åka in till Caté Paris senare, band som spelar och sådär. Jävligt kul att nåt ställe annordnar nånting mer vettigt än bara disco(som ingen går på iaf). 

Nä God natt Bloggen.
Tack och Hej Leverpastej.

Barnsliga

Jag och Sandra kan vara en aning barnsliga. Idag när vi var ute och red lekte vi att vi var bröderna Lejonhjärta och att hästarna var Grim och Fjalar. Vi var bra nära att börja härja och tro att den stackars tajtsklädde gubben som joggade var en Tengilsoldat!!! Haha, vi hade ganska kul iaf.

Vega som har stått en vecka fick hoppa små hinder och brakade ner för en brant backe i trav med mig. Brakade upp för en backe i full fart så jag inte fick stopp på henne förns vi kommit långt ut på asfalten, tur det int kom några bilar. Sen lekte hon känguru i en annan backe som vi inte ens skulle uppför. Hon blir så stark när hon drar :( Ouppfostrad slyngel!

I natt ska jag köra det nya distriktet själv för första gången, spännande... Jag har bra koll på lite drygt första halvan tycker jag, resten får vi väl improvisera, hehe. Missar jag nån så är det väl så, inte så lätt alla hålla reda på alla dom där småvägarna.

jobbar

I går var jag riktig seg när jag skulle jobba. Hoppas hjärnan och kroppen är mer med i natt. Jag måste fan lära mig det här distriktet, skulle vara så bra. Ett distrikt man kan köra utan att kroppen får slita ihjäl sig. Man orkar göra annat på dagarna. Orkar springa med Lajka, orkar åka och rida, sånt som man mår bra av.

Jobbar varje natt denna vecka utom långfredag och natten mot söndag då som vanligt.

Hörde en lastbil åka förbi nyss, så jag ska väl pallra mig iväg nu.

Fick iaf en timmes sömn ikväll, sen väcktes jag av ett sms.

Vilka läser?

Jag har funderat lite på att byta blogg.. Byta till en som bara inbjudna får läsa. Eftersom jag inte gillar att inte veta vilka som läser och skriver kommentarer.

idag

Var nyss till Erikhjälpen med syster och knölade in soffan i min bil. Bakluckan går inte att stänga helt.. kanske lockar tjuvar? Så dom vill sno min urusla cd-spelare i bilen. Den som slutat spela skivor :( Jag kan bara lyssna på radio i den nu.

Vid 16 ska jag följa med Sandra till Hofors och kolla på balklänning. Shit jag undrar hur många hon provat nu? Jag provade en som Lina hade fixat åt mig och gick på balen i den. Hade inte Lina ordnat klänning åt mig så hade jag nog inte ens gått. Efter Hofors ska jag till Sara, så jag hoppas den där tjejen i Hofors dyker upp vid 17 som hon sa, annars blir det ont om tid.

Jag som hade tänkt hinna få ut Krista på någon slags motion idag. Ridning kan vi glömma, jävla fitta! Men köra eller longera hade kunnat funka. Men jag vet inte vart longeringslinan är, dessutom brukar det bli lite kaos när jag longerar Krista. Hon brukar stegra sig och vända runt och byta varv och sådär. SKa nog ringa mamma och höra vad hon har för sig.. Vega ska vila en vcka så jag tycker att mamma skulle kunna ta ut Krista på en ridtur. Förutom att vi bytte häst i torsdags när vi red så har inte mamma ridit henne sedan i höstas, och den gången trillade hon av. Krista tvärvände i traven för hon blev rädd för Henke, Mona och Zingo som dom skulle möta och rida ihop med. Mamma märkte att hon tittade mycket men fortsatte ändå att trava, då får man skylla sig själv.

Den där soffan då? Vill inte att bakluckan står på glänt i natt. Ska man bära upp soffan hit eller? Ska ju jobba natten mot lördag i helgen så det är ingen idé att åka till stugan nu. Nästa vecka och påskaftons morgon ska jag också jobba, sedan är jag dessutom bjuden på 25 års kalas den 11e. Så hmm, soffan borde tas ur bilen.

Förresten försökte jag klippa mig själv igår. Klippte upp lite i luggen, ska nog se om jag kan hitta någon annat att släppa lör i resten av håret. Blir det fel så blir det. Könns som det kan vara värt ett försöka iaf. Men varken Jessica eller Therese får föröka igen, haha ;) Dom har sumpat sina chanser att bli frisörer åt mig.

mat

Nu åt Lajka upp sista matbitarna hörde jag precis. Köpte jag hundmat idag då? Nä, jag köpte läsk och lösgodis! Fan, förvirrade mig! Onyttig och förvirrad! Känner mig fan hungrig eller sugen jämt nu för tiden. Fast det kanske är för att jag äter för lite riktig mat. Frukost och riktig mat en gång om dagen är inte så mycket som jag tror ju. Skulle köpt frukt.. stod och tittade på vindruvor, men eftersom tandläkaren gnällde om att småäta och sa att även att ta en vindruva satte igång det som är dåligt för tänderna så köpta jag lösgodis!! Haha, en hungrig Lisa resonerar jävligt dumt med sig själv när jag handlar. Men jag äter iaf mycket morötter :)

Vill leka med hårtrimmern... är jätte sugen på att klippa bort lite hår. Och blir det fel så växer det ju ut.. och jag blir tvungen att låta någon som kan klippa på riktigt fixa till det. Ställa till det helt så jag till slut måste ta mig råd att gå till frissan :) Hehe.

Nu när det blir påsk snart.. Kommer dom sända någon sån där Jesusfilm då? Jag gillar att se såna. Minns inte när jag firade påsk sist. Eftersom jag varit vegitarian i snart 6 år så äter jag inte så mycket av påskmaten, men ägg äter jag iaf! Kanske skulle se till att måla ägg och pyssla i år? Tänkte plocka påskris idag ju, men jag åkte till Hea och åt av matresterna jag lagade där igår, sen hade solen sjunkit så mycket att jag inte åkte ut i skogen som jag hade tänkt, och då glömde jag påskriset också. Kanske kan plocka när jag kvällsrastar Lajka, men jag vet inte riktigt vart man hittar en björk som inte står på någons gård här. Men påskpyssla för mig själv, Lajka och Rasmus är inte så skoj.EN hund och en kanin skiter nog i sånt. Fast Rasmus tuggar säkert gärna på lite påskris.

Just ja. Köpte en ful soffa idag. Den består av 2 tjocka madrasser och nå konstiga kuddar så den ser ut som en soffa. Jag ska ta upp den till stugan poch ställa den på vinden. Blir ju 2 extra bäddar och 50 kr var det kanske värt? Erik har ju sagt att han vill åka dit och dra med lite folk när han fyller 30 i sommar. Men jag är osäker på hur många man kan få med dit alltså. Men nån av hans vänner har ju bott i Mora iaf, hon kanske man kan få med iaf, haha. Om nån vill med så äre bara att haka på vet jag. Vi har 8 riktiga sängplatser och mer plats för den som tar med egna sovgrejer.

Idag

Slänga den gamla snuskiga tårtan som inte blivit uppäten.

Gå till erikshjälpen och se om jag hittar nåt fynd.

Se solen idag. Jag har inte varit ut alls ju.

Olustkänslan blev värre.

ex

Önskar även jag hade haft ett ex som satt och kommenterade med snygging och puss och kram och sånt så fort jag la ut en bild på mig själv på bilddagboken.

RSS 2.0