Bra kille

Vilken bra kille jag har träffat. När jag kom hem från jobbet igår kväll hade han satt upp lysrör i stallet och slagit med lie där jag har tänkt göra hästhagen större. 
 
Dessutom har han tidigare fixat lampan utanför dass och bytt dämpare på min baklucka så den fungerar igen!
 
I morgon ska jag jobba 7-11, sedan lämna tillbaka musikskolans släp, och försöka ringa lite olika företag om att installera en luftvärmepump. 
 
Idag hämtade jag grejer hos mormor,  många stolar och en typ bokhylla med skrivbord, och så en gammal fåtölj.

lunka

Lunkar fram på jobbet ikväll. Hade biltur i morse, nu lunkar jag runt på byn. Går jag med stora steg blir det irriterat. Oj nu höll jag på att gå in i en parkerad bil, haha. Full koll ;-)

Ensam kväll

Mathias var hit och hämtade Molly nyss. I morgon ska jag jobba 7-11 och 16-21. Under dom lediga timmarna kommer farsan och hans trio för att repa här, och han har beställt mat av mig också. Tur att jag kollade kontot, jag har ju nästan 300 att handla mat för, han lovade att betala för maten iaf.

Det blir så tomt utan Molly.

Ingen Daniel heller, eftersom han har sin Molly nu och hon går på dagis i Mora by, så när han jobbar kan han ju inte vara här. Men i helgen och nästa vecka kommer vi kunna ses mer.

Började fixa lite med hagen förut idag, skruvade dit och satte upp ny grind. Så ska bara tråden dras och kanske slå lite gräs under trådarna ifall jag ska ha ström.

Men jag är lite skruttig i kroppen så jag bör vara så stilla som möjligt. Fuck svamp!! Inte haft det på flera år, men nog känner jag igen det. Usch och fy, hade det återkommande en hel höst förut, man kan inte motionera och blir att må så dåligt. Min planerade promenad till soptunnan (3km) blev inställd idag.

Molly är så duktig och har både kissat och bajsat på pottan, och torkat sig öhm både innan och efter att hon kissade, haha. Dessutom har hon ätit jätte bra. Till lunch en hel burk med risotto med strömming och till middag en hel sojakorv med hemgjort mos och mixad banan med hallon till efterrätt. Och fast att hon somnade 16:30 igår och vaknade kl 5 i morse så somnade hon om efter en flaska välling så vi fick sova till 8:45, underbara barn.

Igår kväll kom mamma och Sandra hit med min farmors gamla hammock, perfekt att ha på logen :), min gamla studsmatta var också med, också perfekt att ha på logen.
 

Vasaritten

Vasaritten gick på skit. Första sträckan red vi ganska fort, men jag släppte iväg några efter ett tag, ville inte trava på asfalt i lite medlut. Vega skötte sig fint, var lagom pigg och valde själv att trava/galoppera då och då. Inte mer än nån antydan till bocksprång. När vi kom tillbaka till travbanan och tänkte skritta sista biten blev hon seg, hon skrittar väldigt sakta. Vi kylde för att få ner pulsen, både Victoria och Erik kylde, efter ett bra tag låg hon låg på pulsen och vi lunkar sakta till veterinären för att inte höja den igen. Pulsar på 58, godkänt. Veterinären pillar och tittar lite, sen travar vi fram och tillbaka och det såg inte bra ut, travar igen, och jag ser i ögonvrån att hon nickar, halt på höger fram!! Fan! Kändes inte när jag red, suck, bara att utgå och inte rida mer den dagen.
 
Såg ju fram emot att bli godkänd där, på alla fina vägar som finns där. Och att i så fall kunna rida tävlingsklass en gång i år. Nu vet jag ju inte varför hon blev halt, kan ha trampat på nåt, hon halkade på ett ställe, kanske klivit snett.. Eller så blev det för hårt, vi gick ju betydligt fortare än vi gjort innan. Kommer vi igen och provar igen ska jag rida på 5 timmar eller saktare. Romfarsritten blev vi godkända på 4 h 44 min och det var hårt och mycket sämre underlag, så jag tycker att hon snarare borde blivit halt då.
 
Vill ta över hästarna till LM. Och så vill jag att hon som behandlat Vega förut ska göra det igen, men hon tar 500 kr och jag är fattig nu. Tävlingen var inte gratis. Mobilen som jag lagade gick på 2750, innan dess lagade jag bilen och betalade skatt och försäkring på den. Sen har jag åkt mycket bill till både Hea och Daniel, så där har mycket pengar slurpat iväg. Får fan börja cykla.. 3,5 mil till Hea. Hade man tid så skulle det ju gå. Men jag tror inte Molly skulle vara jätteimpad på så långa cykelturer, till soptunnan räcker, det är 1,5 km.

Växter och djur


Mitt lilla miniväxthus bjuder på paprikor och tomater.
 
I en ampel odlar jag gurka.

Fick en tupp av grannarna. Han heter Evert Haube, ena barnet hade bestämt det, men menade nog Evert Taube, men Evert duger bra här. Ska även få ta några hönor om jag vill. Jag har 4 st vita nu, kunde varit kul med någon i en annan färg.

Jobb

Oj vad dålig jag har varit på att skriva här.
 
Men jag har ju jobbat en hel del (75%), träffat Daniel mycket, försökt hålla igång hästarna och så haft Molly så fort jag varit ledig från jobbet typ. I fredags tog mitt semestervikariat slut. Men denna vecka jobbar jag en hel del ändå, fick t.o.m. tacka nej till att jobba mer än 7-11 idag eftersom jag skulle ha Molly. Molly var med Mathias i Finland förra veckan, så jag har saknat henne massor.
 
Antar att jag bör skriva in mig på arbetsförmedlingen igen, det var 2012 jag hade nåt med dom att göra sist. Dom tyckte jag skulle söka heltidsjobb, fast att jag hade 75% i juli och skulle få barn i september.. Visst reglerna förstår jag, men vem skulle anställa nån som ska börja med att vara barnledig liksom? Sen kom ju Molly den 5e juli, så jag hann aldrig söka några jobb i alla fall.
 
Jag trivs faktiskt bra på hemtjänsten i Söderbärke. Körturerna är bäst, då sköter man sig själv och är ute och åker till lite småbyar och till Vad. Sämst tycker jag om dom ställena när man är två, jag blir lite mer tillbakadragen och låter den jag jobbar med bestämma mer. Har även provat elcykeln som dom har på jobbet, den är ju asrolig!! Jag vill också ha en sån, fast lite bättre stötdämpning kunde behövas på grusvägarna.
 
Det som känns lite läskigt på jobbet är ju om folk dör. Ingen jag träffat har dött än. Varit hos en som jag antar dör så småningom, cancer. Men hon har jag ju aldrig träffat i friskt tillstånd.
 
 

Potta

För ett tag sedan köpte jag en potta åt Molly. Redan första gången hon provade så både kissade och bajsade hon. Visst en del gånger kommer det inget, men dom flesta gångerna kommer det nåt. Duktigt.
 
 

RSS 2.0