Min dag

Mathias är och hjälper Micke att skruva ihop en massa köksskåp. Dom har tagit över Ulricas föräldrars hus och renoverar en massa för att kunna flytta in där. Jag och Molly var med ett tag, I början sov hon och jag hjälpte till lite, sen ville hon äta så då var detbara att ta fram den. Sen när vi skulle hem kom jag på att jag skulle skriva kontrakt med Svävarn på lägenheten jag haft i ett halvår men fortfarande betalat halva bara. Vi fick tummen ur när jag kom på att jag nog måste sälja den, vill ju behålla den som syrran bor i, men som hon kommer flytta ur i veckan. Egentligen vill jag behålla alla 3 lägenheterna jag äger, men så kan man ju inte göra. Iofs ringde någon som ville hyra den i morse 07:15. Jag satt och ammade Molly när han ringde, han bröt mycket så jag fattade inte riktigt vadhan ville, han ville att jag skulle skicka någonting.. Så kräktes Molly på mig så jag sa snabbt att jag inte kunde prata och så lade jag på! Öhm, kanske inte bästa försäljartricket jag har haft, men jag panikar lite när någon kräks och klockan var för tidigt för att det ska vara okej att ringa mig. Räkna inte med att min hjärna funkar den tiden på dygnet. Kanske var lika bra, för han ville ju hyra den, han hade skickat ett mejl också såg jag nyss, men jag tror jag skiter i att svara honom.

Nu ikväll har jag badat Molly och så fick hon på sig Sandras gamla myskläder, vi kan ju kalla det för "onepiece" . Vilket är ett plagg som jag har beställt hem till mig själv också(ja jag skäms lite).


Sen tittade vi på så ska det låta och jag somnade i slutet men så började Molly gnälla så då vaknade jag igen. Varit skittrött idag, så går det när man kollar på film mitt i nätterna. Somnade nog en liten stund i jumpasalen när jag följde med på innebandyn förut idag också, samma då, somnade men vaknade för att Molly började gnälla. Nu sover hon som en liten gris här bredvid mig, gjorde nyss en vidareföring i stomin. Vecka 4 ska vi troligen till Uppsala för att operera tillbaka tarmen. Så nu f¨år vi hoppas hon kan börja gå uppmer ivikt, utan sonden har det inte riktigt gått så bra som man vill. Hon växer och blir lång, men har verkligen smalnat av och går bara upp ca 50 gram per vecka och dom vill gärna att hon går upp 200 gram. Men nu är hon iaf 60 cm lång.

Tror jag ska kolla på filmen på 6an nu och kanske somna, så får vi se när Mathias kommer hem. Micke bjöd på öl, fast han tog ingen medans jag var kvar.

Nyår

Snart blir det ett nytt år. Efter ett väldigt händelserikt 2012. Ett kämpigt 2012.

Vi har inga särskilde planer för i morgon. Jag har sagt att jag inte tycker att vi bara ska sitta hemma som en vanlig kväll. Vill gärna träffa fler människor. Är sugen på att åka upp på klacken som förra året, och skulle den där storpelle dyka upp igen skulle han få veta hur saker ligger till och hans jävla fyrhjuling och raker skulle jag köra upp i röven på honom... Äsch, jag skulle nog inte våga. Men jag blir fortfarande så förbannad på hans sätt förra året. Åker man upp på ett berg där det är naturskyddsområde för att ens hund är skotträdd, men vi kunde träna när allt bara var på långt håll. Han kommer dit och frågar om hur det går med hunden och jag säger att det inte funkar. Jag fick uppfattningen av att han inte skulle bränna av raketerna, men sen märkte jag att han tänkte göra det iaf, var dit och pratade med honom att det är naturskyddsområde och att man inte ens får köra motorfordon där. Han påstår att det bara var jätte klacken som var det och vi var på Bispbergs klack.Jag blev osäker. När klockan närmar sig tolvslaget inser jag att han verkligen inte tänker bry sig om oss, så jag och Lajka börjar gå ner efter stigen mot bilen, ser då skylten om att det är naturskyddsområde, halvvägs till bilen brakar ett helvetes fyrverkeri lös bakom oss. Lajka drog och drog, vi satte oss i bilen och jag drog på stereon på hög volym i ett försök att dämpa skotten. Efter en stund kommer brorsan och syrran ner också och vi kan åka hem. Nu blev ju Lajka sjuk i slutet av februari och dog i mars så hon behövde aldrig uppleva fyrverkerier mer, men hade hon levt nu antar jag att vi hade fått bo i stugan redan nu eftersom det har hörts några smällar redan. Hon som var så duktig där uppe vid brasan vi hade gjort och var bara lite nervös över skotten som hördes på långt håll. Jag var ju helt inne på att hon skulle kunna lära sig av med rädslan och så förstörde han det, och sen dog min älskade hund, så jag fick inte ens veta hur pass mycket han hade förstört henne!
 
Nu vet jag ju inte hur bestämmelserna är för naturskyddsområden, men får man inte köra motorfordon så tycker jag inte att man borde få skjuta fyrverkerier heller, snacka om att skrämma djur. Visst, dom häckande Berguvarna häckar väl bara på våren/sommaren, men ändå.

Banken

Idag har vi varit på banken och öppnat konto åt Molly.

Vega

Vega har senaste veckan gått några små vändor runt byn typ. I lördags gick vi en extra sväng bort till skogen och travade lite utan att ha fölis med, Vega gnäggade endast lite, brydde sig inte nå mer. Idag kom Ida för att rida Krista, så jag tog sällskap med dom och reden riktig vända med dom, vi var ute i 50 minuter, skrittade mycket, travade en del och tog även en liten galopp. Vega brydde sig inget alls att fölis var ensam hemma och skötte sig perfekt, lite för på men det är väl inte så konstigt att hon är pigg när hon har vilat sedan maj förutom några små utflykter i skogen, och till och från betet nån enstaka kilometer bort. Hoppas kunna få igång henne ordentligt nu, och hålla igång Krista också. Som tur är så har Erik kört Krista några gånger senaste veckan så hon har fått motion när jag ridit Vega. Känns superkul att ha ridit en riktig liten tur med Vega nu iaf, och jag tror inte det är för anstängande fast att jag kanske hade tänkt att hon skulle gå ca en halvtimme ett tag till. Vi kör på med vanliga ridturer av det kortare slaget, med skritt och trav, kanske nån enstaka galopp, bara för att se om fattningarna funkar... vilket dom aldrig har gjort till hundra procent. Hoppas att Sandra kan följa med någon dag också. Med Molly kvar hemma så kan jag inte rida två hästar så ofta, då brösten blir för fulla om dettar för lång tid. Men har man barnvakt på Hea så kan jag ju amma mellan ridpassen :-) om jag har nån barnvakt vill säga.. typ mamma antagligen. Mathias är ju inget pigg på att följa med fast att jag erbjudit honom att låna med mitt net1 internet så han kan göra samma saker som han gör hemma.

Bra

Sedan förra onsdagen har Molly kunnat vara utan syrgasen på dagarna förutom igår och idag, blev lite kinkigt efter sprutan i onsdags, spruta mot RS-virus.

Nu har vi ingen sond så vi får se om hon klarar av att gå upp i vikt ändå. Ammar mest men ska försöka truga i lite extra på nappflaska efter amningen också. Jag försökte med flaska igår för första gången, skit svårt. Tycker att Mathias kan fortsätta med den delen, men han har inte gjort det alls senaste dagarna. Så hur bra blir det då?

Hoppas hon piggnar på sig lite mera så vi kan slippa syrgasen igen, så skönt att inte hålla reda på en massa slangar.

Krista är en pigg gammal dam, igår tog vi några längre galopper i Djupdalarna. Härligt, lagom mycket snö och inte halt heller, så vi vågade oss även på lite mindre ganska branta stigar utan att halka. När jag hade kommit tillbaka och gjort i ordning henne och släppt ut kom Erik och ville låna henne att köra för att Pinnen skulle få gå lugnt bakom vagnen så jag lät han låna henne fast hon redan hade jobbat. Så idag låter jag henne vila.

Nu är Mange här och han och Mathias grejar med fotbollens hemsida. Jag som trodde att han skulle sluta med fotbollen i princip, men nu tar han på sig såna grejer, plus att han tänker vara tränare nästa år, eller nästa år, dom har första träningen i morgon. Jag trodde fotboll höll sig till barmarkssäsong iaf.

Liten uppdatering

Somnade efter beck, vaknade strax efter ett,  syregrimman hade åkt ur , en kvart senare är det mat hon vill ha, äter bara på ena sidan, jag får pumpa efter att jag har sondat  lite extra i Molly. Nästan två timmar senare ska man hitta samma trötta stadium som man hade när man vaknade. 
 
Tokvinter har det blivit också.  Var ute på julskyltning i Säter igår, -14 på vägen dit,  -16 på vägen hem.   Förra veckan som jag var ute och red med bara en fleecetröja istället för jacka.
 
Krista har flyttat till Jerkers stall,  där min bror har sin valack.  Krista är glad åt att få gå med honom,  men hon saknar även sitt barnbarn märkte jag när jag red förbi hemma och hämtade hennes benskydd. Att hon flyttat är för att vi ska kunna sära på Vega och hennes bebis i lugn takt.  Första steget nu är varsin box på nätterna,  tillsammans på dagarna i hagen.
 
På torsdag kommer Fanny hit, min farmor. Hon skulle ta tåget hit på morgonen och hem på eftermiddagen eller kvällen. Fast nu igår var vi förbi hos farsans kusin i Säter och då lät det som att dom ville träffa henne också, så vi får se, hon kanske åker till Säter också.
 
 

RSS 2.0