Mycket på gång nu

Igår efter innebandyn när vi plockade upp Sandra som hade promenerat med Krista så berättade hon att kaninen fått en böld som varar. Idag var dom hos veterinär och imorgon ska Rasmus dit igen för att eventuell bli sövd och skuren i, brorsan ställer upp på att skjutsa dit honom. Jag har inte en aning om vad sånt kostar.. men det känns som man ändå vill göra det för hans skull, fast att han är ganska gammal.. Om jag räknat rätt så blir han 8 år i april. Hur gammal blir en kanin egentligen, min förra låg död en förmiddag när hon var max 2 år, mamma hade matat henne på morgonen och då var hon som vanligt.

Har nyss varit hos naprapaten igen, fick träningsprogram med lite övningar jag helst ska göra 3-4 gånger i veckan, mage och ryggövningar. Hoppas jag har lite diciplin så jag gör dem.

I morgon är det ridlektion, funderar på att ta med Vega dit. Jag och Erik var in med Vega och Pinnen till ridhuset i lördags. Det gick ganska bra, men hörnpasseringarna var inte vackra och att ställa inåt på volten var svårt i traven. Vilken skillnad att rida en häst som inte är van att gå på ridbana. Mest skritt och trav runt fyrkanten och på volten. Sen några galopper längs ena långsidan, fuskade och lät henne ta galopp ur skritten, hon brukar liksom skutta nåt steg innan traven och driver man på då fortsätter hon i galopp.

På onsdag är jag ledig från jobbet och ska köpa lägenhet. Shit vilken tid skulle jag vara på banken?? Halv ett? Måste kolla upp det.

Har lagat wook idag, med kokosmjölk och röd curry, hade bara en burk kokosmjölk och vi ville ha mer sås så det åkte i en hel del grädde också. Gottigt blev det. Har en hel del broccoli kvar och vill göra ost och broccolipaj, men har aldrig gjort det så jag får väl försöka googla fram nåt recept som verkar vettigt. Annars mottager jag gärna recept om någon har nåt som är beprövat och säkert.

Dessutom var Erik och Krista till atg idag. Fixade tänderna, dom sade att hon hade krokodiltänder och tyckte att hon ska upp och kolla tänderna en gång i halvåret nu när hon börjar bli så pass gammal, 23 år i april.

Tycker det mesta runt mig just nu känns ganska tragiskt.. Känns som döden lurar runt hörnet hela tiden.. inte för mig då men för många andra. Jävla skit att man ska tycka om djur, tänk vad mycket sorgligt man hade sluppit utan husdjur. Fast allt roligt hade man ju blivit utan också förståss.

Ridhjälm

Funderat lite på att skaffa en ny ridhjälm, men är nog 10 år gammal och det sägs ju att man ska köpa en ny om man bara har tappat den i backen liksom.. Som om det aldrig har hänt på 10 år, den har suttit på vid avramlingar och allt möjligt också.

Följde en disskussion på bilddagboken eller daywievs som det heter nu. Finns tydligen hjälmar som går att ställa om storleken på, fan vad fiffigt. Nog för att vi hade typ cykelhjälmsliknande i skolan i Rättvik som man kunde byta ut kuddarna innuti för att få olika storlek. Ska hur som helst kolla efter en sån hjälm, är ju skit bra att kunna ställa om hjälmen så man kan ha nåt under när man rider ute i kylan och så göra den mindre när det är lektion i ridhuset :)

Ja jag vet jag är säkert helt efter, har säkert funnits såna hjälmar länge men jag blev förvånad iaf.

Ska åka ut till Hea nu och gå en vända runt byn med Krista och Lajka tänkte jag.

Husvagnen

Kollade uppnär den skulle besiktas.. Senast 30 juni i år. Dags att hitta på nåt med den till våren kanske? Campingsemester? Nån tidig festival? Men sen borde man ju besikta också, vill på peace and love med den och helst Roskilde också.

Köper lägenheten på onsdag.. Så jag blir lite halvt fattig då. Men det kommer väl nya löner, kanske ska man stå ut med heltid ett tag till trots allt?

Ledig

Vaknade strax efter 8 och gick upp. Mathias hade bytt och började jobbet halv tolv så morgonen var lugn, med lite rastning av hund och frukost och TV. Tog sällskap med Mathias när han skulle till jobbet så vi var in på apoteket och köpte maskmedel. Har tryckt i katterna sina tabletter och Lajka har också fått, hon skulle ha 3 dagar i rad, men itryckt i lite burkmat för katter så slank hennes tabletter ner lätt, mums :)

Funderar på om jag ska åka till Hea och gå en vända med Krista och Lajka. Är även sugen på att åka till Borlänge och köpa hårtoning.. sån som går ur på 6-8 tvättar.. eller finns det på närmare håll? Vill liksom piffa till det lite, men utan att färga permanent.

Känner mig allmänt nedstämd och förvirrad idag. Liksom inte lust med nånting egentligen.

trött

Har bytt om från jobbkläder till vardags/kalaskläder.

Sitter och väntar på att mamma ska komma och hämta mig så ska vi åka till Brorsan för han äldsta son fyller 6 år. Har inte hunnit oprdna någon present och är helt slut efter en jobbig arbetsdag. Jag hatar måndagar!

Fick en liftare med från Säter också. UB, dom flesta i Säter har sett honom, och vet man lite mer så vet man att man inte bör bli för mycket kompis med honom för då kommer han börja dyka upp hemma hos dig och är ganska svår att bli av med. Så vi får väl se hur mycket mer han vill lifta i framtiden, men jag får väl säga ifrån, är ju bara att det är svårt också.

Fick ont i ryggen när jag försökte lyfta upp två relativt lätta backar idag. Även haft ont i nacken och armen och foten :( Jag är trasig och slut.

Papper

Har skrivit på för lägenheten och sådär. Har 53 tusen på mina konton så det är precis att jag har råd att köpa den.. Men det bör komma in en lön snart igen. Men köp av soffa får nog vänta ett tag, får väl försöka baxa dit min gamla hörnsoffa som står på lillans altan.

Sen tänker jag sno tillbaka min 160 säng som syrran har. Men min TV får hon behålla så länge. Plattisen på 32 tum som vi har i sovrummet är faktiskt min :D

I övrigt så måste jag hämta bord och stolar från stugan.

Är tänkt att lägenheten blir min i månadsskiftet som kommer.

Jag får brödrost, micro och kaffebryggare på köpet.. Så nu hoppas jag ni kommer över på en kopp.... inte för att jag dricker kaffe men ändå. Jag vill inte sitta ensam där och ruttna bort... känns lite så med allt nu. Antingen jobbar jag eller så ruttnar jag bort nånstans.. förutom när jag är ute och rider då. Men Krista är ofräsch i båda bakbenen tror jag, svullen i höger nu och det vänstra har spökat sedan i somras. Vega däremot är piggelin, vi hoppade över ett gammalt nedfallet träd sist jag red, skojsig tyckte hon och tog ett jätte långt och högt språng, bäst att hoppa stort så man inte råkar slå i, var säkert 40 cm högt ju ;) Sen sista galoppen hemåt gick fortare och fortare. Men tidigare galopper gick lugnt och en på långa tyglar, kul att hon inte bockar sådär mycket som förut. Men ganska snart ska väl hon börja ta det lugnare också, tror hon är i 6e månaden nu.

Eriks tjej är och hälsar på han nu så då tror jag att hästarna kommer aktiveras mer, det är bra för jag har inte hunnit så mycket som jag vill. Har kännts som både Krista och Vega har varit mitt ansvar sedan Vega blev "mammaledig" och även pensionär från travet. Hur som helst så känns det fel att Erik har typ skitit i henne eftersom vi alla är överens om att det är bra för Vega att hålla i gång. Jag nämnde det för morsan när hon råkade komma förbi när jag var där så hon sade det till Erik så jag hoppas han förstod att han måste hjälps till med henne, han har ju gått arbetslös sedan i augusti så nog hade haft tid. Men spela facebookspel och sova på kökssoffan och stöka till så in i helvete tog kanske för mycket tid. Har inte alls kännts lockande att åka dit och se misären. Och jag brukar ju mocka även när jag rider, men när han inte ens tömt kärrorna från dagen innan och grejerna kan vara vart som helst så har jag skitit i det på slutet. Men jag svängde förbi där idag när jag jobbade och lånade stegen och såg att det iaf var mockat i Vegas box, kanske lite bättre ordning när Elin kommit dit.  Å så har Erik skrivit in sig på komvux och ska läsa matte B, naturkunskap B och Svenska B, men bara matten är på skolan det andra är på distans.. och iom att jag tror att jag inte skulle fixa distansstudier så tror jag inte allt för mycket på det där heller, möjligen naturkunskapen då, för den kursen var ganska enkel har jag för mig. Dessutom försökte jag förklara a-kassans regler om att man bara får 75 dagar med deltidsersättning, men han lyssnade inte på det, studierna är på halvtid liksom.

Seriöst, här sitter jag och oroar mig för min bror också. Han är 32 så jag borde skita i det. Har tillräckligt med mina egna problem. Funderat på att fråga om jag kan få plocka bort en dag på jobbet, då skulle det bli 75 %, men då måste det vara en fredag eller måndag som tas bort, för det är dom som gör allt så jävla jobbigt på jobbet. Igår funderade jag på att sjukskriva mig idag. När jag tappade en backjävel i huvudet på tomgodskajen var jag helt säker på att jag skulle sjukskriva mig, men jag fegade ur och gjorde det inte.. för dålig på att ljuga. Och i morse när jag kom dit så haltade en annan gubbe och jagtänjkte att han borde vara sjukskriven, men jag tjuvlyssnade när han snackade med någon annan där och han hade inte fått sjukskriva sig, men han fick ta med sig en som har praktik där iaf. Var ju nära att det skulle bli så för någon vecka sedan när jag pajade ryggen, men så ringde dom och sade att det hade ordnat sig så jag fick vara hemma. Helt sjukt, man får dåligt samvete om man är sjuk liksom. Antar att jag borde åka på någon vinterförkylninge eller kräksjuka snart, inte varit sjuk på aplänge. Fast jag tror att kroppen håller frisk av det jävla jobbet jag har.. förutom rygg, knän och sånt då.

Nä, nu kommer nog Mathias och hans bror snart då ska vi äta matlådor från hans jobb. Hans sätt att laga mat... visst matlådorna är ju bra, men jag hade gärna sett att han lagade mat då och då som jag gör några gånger i veckan iaf. Men jag ska väl vara nöjd att han hade kört igång en diskmaskin idag.. troligen eftersom jag sade igår när jag stod och lagade mat att jag verkligen inte orkade ta disken också.

Shit, det känns som att allt kretsar kring mig.. att allt hänger på mig. Och jag har inte tagit nåt konstigt..

Men aja.. får se i flytten hur det blir med internet och sånt. Tror jag skaffar mobilt, ska prova net1 och se om det funkar så bra som dom påstår i reklamen. I stugan har alla andra funkat lika dåligt.

Vill uppdatera bloggen oftare, men orken finns inte.

Lägenhet

Kollat på lägenhet.. En minitvåa.. sade att jag ville ha den. 50000 kr.

Får se dårå. Om den blir min och om jag kan trivas?

Nära järnvägsstationen om någon tar tåget och vill hälsa på.


cigg

Har varit ute.

Rökte en cigg nu när jag kom hem, en av Daniels gamla lucky strike. Den brann väligt fort.. från 2004 så det kaske inte var så konstigt.

ritual!?


Nähä

När jag var på Hea ringde dom från jobbet igen. Då hade dom fått ihop det så jag får vara hemma i morgon.

Jag och Sandra och Erik har varit inne på ridklubben ikväll, Erik fick sin julklapp i form av en dressyrlektion för Pernilla. Vi tyckte att han behöver jobba på sin sits och sådär. Han har lätt händerna för högt och tar spjärn och skjuter fram fötterna i stigbyglarna. Han fick rida Samritha och emellanåt såg hon ganska fin ut, syntes direkt på henne när Erik gjorde rätt.

Nu sitter det en hel drös med killar och kollar på nå sport på TVn. Dom hade beställt kebab och grejer när jag kom, jag gick till ICA och köpte en pizza som står i ugnen.

Om jag skulle ha jobbat imorrn hade jag inte varit särskilt imponerad av samlingen med folk här, dom ska liksom se junior-VM finalen här i natt. Men nu när jag blir hemma kanske det kan vara lite trevligt med besök.

jobba

Jahapp, dom hade en tjej som kan köra, men hon har inte kört den vändan så jag lär följa med och guida henne. Men jag skulle inte behöva göra nånting alls, bara sitta bredvid och guida henne.

Jobbet

Många sjuka så eventuellt fixar dom nån som åker med mig imorrn.. men hör jag inget får jag vara sjuk.

Är det inte otroligt att man inte ska kunna vara sjuk utan att känna att det är helt fel att man sjukskriver sig? Får dåligt samvete för det också då.

Naprapat

Har varit hos en Naprapat nu. Asspända muskler i nästan hela ryggen. Hon försökte mjuka upp dom och det gjorde jätte ont, så pass att jag fick tårar i ögonen en stund. Böjde hit och dit, drog i benen och grejade. Fick en ny tid på onsdag nästa vecka. Hon tyckte att jag borde sjukskriva mig imorrn så ryggen får vila över helgen.

Dessutom sade hon att det först kunde kännas värre efter behandling, men att det förhoppningsvis kan släppa lite sen.

Som det är nu så känns det likadant som innan.

2 jan

Detta skrev jag i dagboken på helgon.se i förrgår:
Trött och sliten. Trött pga tidig uppgång i morse, sliten pga jobb, men jag känner mig sliten jämt nu, iaf dom senaste veckorna.

Idag kraschade ryggen helt. Har aldrig haft såhär ont i ryggen förut. Molande värk hela tiden, plus att det hugger och gör skit ont om jag försöker böja mig fram eller gör nåt annat där svanken rör sig(typ allt).

Fick tag i en tid hos naprapat i morgon.. tror det var en naprapat iaf. Är ledig imorrn som tur är.. så får vi se hur det går.. Vem vet jag kanske inte kan jobba på fredag.. då det är röd dag och OB.. hmm.

Ja för så ont som det gör nu kan jag inte tänka tanken att stå ut en hel dag. Jag fick ont idag näör jag skurade golvet i lastbilen. Men slabbade av det så gott jag kunde och lyckades lasta och tanka så den som kör im morgon har allt klart iaf.


Kollade lägenhet för ett tag sedan. På långgatan, den var mysig. Det blev budgivning och jag var nojig att han lurades så jag sa att jag gav 35 om dom andra backade ur, hörde inte så mycket mer sen så nån annan köpte den väl. Var Mathias som tyckte jag skulle säga så.. Själv hade jag tänkt följa med upp till 50. Undra vad han fick för den?

Ska försöka kontakta mäklare som har hand om en lägenhet vid stationen typ. En minitvåa, porten bredvid Svävarn. Har ju varit hos Svävarn och han har en lika lägenhet och jag har alltid tyckt att en sån verkar ganska trevlig. Skjutdörrar in till köksdel från "vardagsrummet" liksom och så ett riktigt sovrum. Ganska praktiskt att ha vardagsrum och kök som samma rum, man hamnar ju ändå oftast framför TVn när man äter. Står att dom vill ha 50 för den. Kunde vara skoj att bo nära en polare också ju.


RSS 2.0