Dröm

Vi kastade mat på varandra, burkchampinjoner, tomat och burkpaprika. Och det där leendet...

Varför måste man vakna? Saknar det så.

läget

I onsdags skrev jag prov för E-kortet och fick godkänt. Men bara med en poängs marginal. Men som Tomas här sa "även stolpe in är ett mål" och det stämmer ju. Så nu är all teori förutom att man ska kunna funktionsbeskrivningen vid uppkörningen klar. Nästa vecka och veckan efter det är det hjullastarkurs så då kommer vi vara fullt upptagna med det tror jag. Sen så är det några veckor kvar som man måste lära sig köra med släp. Som det är nu har jag ingen riktig koll på vart jag har släpet, små marginaler i en del svängar. Och backningen har jag börjat förstå vad jag ska göra, men det går inte alltid som jag vill för det. Behöver öva mycket mer.

Ida fyller mormor 91 år. Så när vi slutat för dagen åker jag till Hea och hämtar Sandra och så åker vi in till mormor och fikar. Efter det blir det nog hästskötsel, mockning och förhoppningsvis rida lite, typiskt att det kommer bli i mörkret bara. I onsdags fick jag en lång ridtur medans det var ljust eftersom vi plötsligt hade slutat här strax efter 14. Dom skulle ha personalmöte, och en annan stod som ett frågetecken när alla åkte iväg. Jag och cissi hade varit ute på körlektion och ingen hade berättat att vi slutade tidigt. Men det var en positiv överaskning.

Men motivatinen att vara här nu är väldigt låg. 8 timmar om dagen för att öva backning och kanske få en körlektion, det är Yrkesakademin. Förra veckan kickades många i den gamla gruppen ut, för att dom hade för mycket kvar ansåg lärare för att dom skulle hinna ta E-kortet. Men dom låg efter redan från början. Vi i vår grupp ligger nog lite föra vår planering, dom flesta av oss iaf. Så med lite mer övning så borde även jag kunna få till det här med att köra med släp. Men det är stort!! Fast det känns mindre att köra än när man möter såna ekipage efter vägarna.

Jag har lånat mammas modem sedan igår, sov kvar här i husvagnen. Nya elementet håller värmen på 22 grader som det är inställt nu, det är riktigt skönt. SUgen på att skaffa ett eget mobilt bredband igen, men det är så svårt att veta vad som skulle passa. Kanske ett som man bara betalar när man använder det? Eller ett där man betalar hela tiden? Kanske skulle man haft ett där man får med en ny dator? Det hade varit fint :-) Men jag borde ju nöja mig med den här ett tag till, den duger ju till att surfa och göra sånt jag gör. Har lyssnat på radio på den sedan igår kväll och det funkar felfritt. Kollade på tv4 play igår, det funkade sådär, lite strul då och då, men jag fick se det jag skulle se till slut. Fast att det strular är inte datorns fel, det är ju uppkopplingen.

45 min

Kom nyss in efter en promenad med Lajka på 45 min. Hade tänkt gå och simma, men för Lajkas del var det här bättre.

Jag och Mathias var upp til Borlänge och kollade på en ny soffa på PK möbler i eftermiddag. En rejäl sak med divan blir det :) Jag var in och stegade lite lätt i vardagsrummet nyss och den får plats.

I morgon är det fredag!!! Fy fan vad skönt. Slutar 14:30!!

Igår red jag båda pållarna.. Börjar bli riktigt oroad över Vega, hon ville ingenting. Sandra red henne i måndags och då var hon lika, och idag ville hon inte ens gå in från hagen fick jag höra. Nån ting måste vara väldigt fel alltså :( Inte ett enda försök att bocka igår heller. Hoppas att mamma och Erik börjar fatta nånting nu åtminstone. Vill att nån riktig veterinär ska kolla upp henne helt och hållet.

I tisdags på ridlektionen fick jag rida en annan ponny än Grey, jag fick rida Helios, en liten fux. Vi travade bommar hoppade två små hinder på varje volt och sist hade vi en oxer efter ena långsidan. Helios var pigg och väldigt känslig och lyssnade på vikthjälper och allt sånt. Annorlunda för att vara ridskoleponny kanske, men så är han inte så gammal heller tror jag. Pernilla pratade om han som unghäst iaf.

Dags att hoppa in i duschen sen ska jag nog kolla lite på handbollen. Nog för att sport är ganska tråkigt, men det är ju ändå VM och i handboll händer det iaf lite saker.

Smittsamt

Negativiteten smittar av sig. Känns så värdelöst att sitta här hela dagarna! Men snart får man åka härifrån för den här dagen. Ridlektion ikväll :-)

Dötid

På YA finns det ingen dötid har vi fått höra. Men vad fan har jag haft efter fikat? Sitter och lyssnar på skitsnack och vill bara gå och sova. Jag funkar ju inte. Dom flesta andra ska skriva YKB i eftermiddag. Jag klarade provet första gången så i eftermiddag är vi nog 3 pers från vår grupp som får vara kvar här uppe.

Krista


Frustrerande

Känns som allt hänger på mig. Ska nåt hända är det jag som måste se till att det händer. Att tiden i falun är 10 timmar (2 timmars restid) om dagen och att hästen ska gå varannan dag vilket tar mellan 2 och 3 timmar varje gång, räknas inte. Hemmet ser ut som ett bombnedslag, jag småplockar men det räcker inte, jag är den enda som ser till av vi får hem mat. Jag håller efter kattlådan och rastar min hund iaf. Som tur är så matas katterna av oss båda. Idag fick lajka stanna kvar på hea med sandra eftersom jag känner att det är bättre för henne. Jag har ju inte tid att ens gå en ordentlig promenad med henne. Hade varit skönt att ta en dusch idag, men jag valde att se en film, och hann inte duscha eller fixa saker på datorn som borde ha fixats. Nu är klockan mycket och jag borde sova, men kunde inte komma till ro, så jag skriver på mobilen. Att a-kassan är bortblåst i och med utbildningen gör inte det hela bättre heller. Lisa, välkommen till fas 1 i jobb och utvecklingsgarantin! Om jag har förstått det hela rätt. Fast utbildningen fortsätter iofs till den 27e mars. Och jag har fan i mej sedan lyckats riktigt bra. Ska man fixa e- kortet går det tydligen ut på att tjata till sig körlektioner eller att vara någons favoritelev. Jag kommer alltså få tjata. Hjullastarutbildningen är vecka 4 och 5 tror jag. 2 veckors praktik för c-kortet på fort ykb n kommit hem. Då är det inte så mycket tid kvar till att lära sig köra med släp och fatta teorin. Kopplingar och olika saker jag aldrig varit i närheten av och som är fruktansvärt tråkigt att försöka lära sig. Tur att jag får sånt bra stöd från... Ja från vem?

Lastbilskort C

Klarade uppkörningen idag!!
Igår klarade jag YKB-provet!!
Teorin var klar sedan början på december också.
Så i princip skulle jag kunna börja söka jobb som lastbilschaufför redan nu.
Men jag ska fortsätta och försöka mig på det där med tungt släp också och så har vi hjullastarkursen kvar som kommer om några veckor. Så fort jag får hem YKB kortet eller vad det är för nåt man får så är det tänkt att jag ska ut på 2 veckors praktik så vi får se om det blir före hjullastarutbildningen eller efter. Vi var 8 i vår grupp som hade skrivningen för YKB igår och bara jag och till klarade den, kanske ska man nämna att vi var dom enda tjejerna ;-)

Så i morgon ska vi nog gå ut och käka nåt mumsigt för att fira att jag fixade uppkörningen!!

Och det bästa av allt är att vi är lediga torsdag OCH fredag! Så skönt med långledig helg!


Vi vann

Å SVerige vann på straffar! Spännande och lagom att se sista stunden av en match.

NYTT ÅR

Ja nu är det nytt år.
Försöker känna om det känns annorlunda precis som man försöker känna efter varje år man fyller år, men det känns inte annorlunda .
Fast det har ändå hänt en hel del nder 2010. Går en ny utbildning och blivit sambo(fast det är så nytt så jag knappt fattat det än).

Syrran har en 3 i en fest ikväll i "min lägenhet" ikväll. Fyllt 20, inflyttningfest och nyårsfest. Hon bor där nu... Lillasyster har flyttat hemifrån.

Jag, Mathias och Lajka är i stugan.

Hockey på TV och jag tycker att det är tråkigt, men det börjar bli spännande nu. 5-5 mellan sverige och kanada bara några minter kvar. Jag tror jag går och kollar sista minuterna, det är lagom för mig.

Gott nytt år alla!!!

RSS 2.0