Stilmall

Ja gillade inte alls texten på förra utseendet jag hade på bloggen. Denna är mycket lättare att läsa och att fatta överskriften. Men bilder på mat upptill... Det är ju ingen matlagningsblogg direkt? Men vi kör på den här nu iaf. Rött är snyggt och texten är där jag vill ha den.

Somnade före 00 igår.. Vaknade vid 11 idag. förutom att jag vaknade till när jag fick leveransrapport om att mitt sms till Jonas hade kommit fram. Det är inte många man känner som faktiskt stänger av mobilen när dom ska sova. Men vad är det jag har sagt förut? Jo att får jag sova ostört så sover jag i 11 timmar. Då är jag helt utsövd när jag vaknar och det är så jäkla skönt! Tur att Lajka är en snäll och tålmodig hund som inte har för liten blåsa ;-) Men igår vaknade jag vid 8 och gick upp en stund senare, och det kändes helt okej det med.. Så 8 timmar eller 11 är nog det som funkar bäst. Man sover ju i cykler har jag hört och att dom är ungefär 3 timmar långa. Så beroende på var i en sån cykel man befinner sig så känner man sig olika trött när man vaknar.

Ni ser, det är ingen matlagningsbogg, snarare en med lite mer inrikting på vetenskap ;-)

Nä, uppstigning, frukost och ridning? Ridning ikväll på klubben igen.. jag har tappat bort vår läxa. Som säkert kune vara bra att göra men som kändes så fånit på nåt vis. Jag är inget bra på att sätta upp mål och sånt. Idag skulle vi hoppa bana och alla skulle göra sån där lapp med olika mål osv.. Japp, mitt mål är väl att ta mig runt felfritt i så fall, hehe. Och helst få det att flyta bra och känns jämnt.. Räcker det som mål?

Lejon

Vad tror ni om kombinationen Vädur-Lejon?
Dom Lejon jag träffat innan har varit ganska olika varandra.. Roger och Denniz.. fanns nog inga likheter alls. Roger var ganska puckad och Denniz bra mycket vettigare. Roger blev dumpad.. Denniz kanske egentligen hade passat bättre som en kompis. Men i en tid då både han och jag blivit ensamma så var det nog ganska bra ändå för mig att va med han. Han visste ju vad som hänt och var även han en god vän till Daniel. Daniel tyckte att vi skulle åka ill ROskilde med honom och bo i husvagn och vara nyktra och drogfria. Passande eftersom Denniz inte kan dricka liksom. Hade varit skoj tror jag. Det var iaf trevligt dom gånger vi åkte till Falun och hälsade på och drack te. Och jag åkte dit sen också och drack te.. till morgontimmarna. Minns inte nu vad vi pratade om, men jag minns att det var trevligt. Kanske inte skulle ha gått längre än till tedrickandet. Men men... Har min hjärna nånsin fungerat och hajat att man kanske ska ta det lite lugnt? Men, öh?? Jag har aldrig varit ensam om att göra såna missar, det har ju alltid varit en till med.

Underligt.. Kom att tänka på att Daniel är den enda jag visste att jag var tillsammans med när vi hade sex på riktigt första gången. Han och jag visste att det skulle va vi efter bara nån enstaka kyss. Sen dröjde det flera veckor innan vi gick så långt som till sex. Men det finns ju även en särskild anledning tror jag. Risken för hepatit... Han kollade upp det tror jag. Men hur som helst så tror jag att de var en bra grej. 

Skulle inte skriva om det där nu egentligen.. men tankarna vandrar ju iväg.. 

Jellon? vädur? Båda är eld va? nä jag minns ju inte, hehe.

Men nu ska jag sova..

God natt.

SARA

Sara hörde just av sig. Hon fick en dotter igår förmiddag. Coolt. Det var på tiden, 8 dagar senare än beräknat.  

Alva och Isak


Helg

Haft en bra helg. Träffat många trevliga människor och några hästar också.

Däremot har jag haft ont i tån sen i fredagsnär jag lagade mat till mig och Sandra. Från högsta hyllan i skäpet tappade jag ner vaniljsockerburken rakt på tån!!! Har gjort ont att gå med skor på sig. Men jag har varit ute och gått en hel del iaf. Var ute och gick redan vid 9 i morse tex.. Jä jä, normala dygnsrytmen börjar infinna sig :) Lagom tills man kanske ska ut och lära sig ett nytt distrikt :( Men skoj ändå. Lära mig chefens distrikt så jag kan hoppa in och jobba om nån blir sjuk. Och enlit min tro så kan det inte var så mycket trappor som i de andra jag haft. jepp jepp.


Nu har jag suttit och beställt hem lite presentkort. Som jag får som belöning för att brukar svara på temoundersökningar och grejer. SÅ eftersom jag inte hämtat ut en enda belöning förut så hade jag många poäng som jag kunde lösa in, och löste in 300 till present kort på hundringar hos Åhlens, HM och Lagerhaus :) Tänkte att det kunde vara bra att ha sen när det börjar bli dags att köpa julklappar eller när jag behöver ge mig själv nån liten uppmuntrande grej :)


videosamtal

Mathias ringde mig ikväll. Snackade tydligen slut på han pengar på mobilen(180 kr). Så då körde vi videosamtal på datorn istället. Jag har aldrig gjort det förut men det funkade ju bättre än jag trodde det skulle göra. Så det är ju helt klart värt det isället för att ringa dyra mobilsamtal. Och det är en jävla skillnad på att snacka istället för att skriva. När jag snackar med honom så pratar vi om allt möjligt, på msn så brukar det bara bli "är det bra?" och inte så mycket mer sagt alls. Trevligt att prata med nån som vet vem man är och vet vad som varit på nåt vis. Vi snackade träning ganska mycket, han går visst på gym nu, det trodde jag aldrig, haha. Men shysst ju. Jag skulle gärna gymma om det inte var för att det är andra människor där. Vi får se, han kanske hänger med till stugan nån gång. 

Sen ska väl jag ner till sthlm nån gång också och hälsa på massa folk. Borde se till att träffa Jessica då ju.. är säkert flera år sedan jag träffade henne nu, konstigt. Men det ligger väl inte bara på mitt ansvar om man ska ses? Inte direkt på att nån tjatar på att man ska hälsa på. Ja ja.. vi får la se om det blir nån resa dit. Planering är svårt. Jag tar det när jag känner för det.

Ligger och skriver med Stina Berges myspace sida som spelar musik. Jag gillar hennes låtar skarpt. Synd bara att inte stenkolshjärta ligger ute där längre. Men pariserhjul och sjömansinstitutet är nästan lika bra. Måste nog köpa hennes skiva snart.

Och min fina början till att vända dygnet till normalt sket sig i och med att jag och Mattis snackade i några timmar. Men jag ska fortfarande gå upp före 12 iaf. Så somnar jag nog gött i morgon kväll förhoppningsvis. Om man inte får nån dum idé om att förtära alkohol framåt kvällen. Lite vin hade varit najs iofs. Börjat gilla att dricka vitt vin typ. Och skit samma vad för sort, jag fattar mig inte på sånt iaf. Haha, men om nån har nåt tips på hyfsat billiga och goda viner så tar jag tacksamt emot :-)

Nä, nu ska en riktigt trött Lisa peova sova.. Sagoband? Tintin finns nära till hand, vet inte vart mina andra band är? Arla farm, rasmus på luffen eller nåt hade annars suttit fint nu. Har Ronja rövardotter och bröderna Lejonhjärta på gamla datorn också. Ska sätta igång den någon dag och se om jag flytta över dem.

Men GOD NATT nu världen.

Ser fram emot söndag också på nåt vis...

Träning

Det blev ridning och simning dagen efter att jag skrev sist. Jag red Krista och byggde upp ett litet me robust hinder, och hittade kantareller när jag släpade träd i skogen. På kvällen cyklade jag ner till simhallen och simmade 1000 meter. Det tog en halvtimme ungefär. Hade tänkt simma typ 750 meter men när jag hade gjort det tyckte jag att jag lika gärna kunde fortsätta ett tag till.

Idag red jag båda hästarna. Vega kändes lite konstig i början, så jag tänkte gå hem igen, men efter en liten stund kändes det okej. Så vi tog en tur i djupdalarna och jag övade nedsittning i traven, eftersom det brukar ta på magmusklerna. Men jag känner än så länge bara av låren och det är väl träningvärk från tisdagens ridlektion med Harley.

Det är riktigt skönt att ha hyfsad kondis och jag tänker behålla den!!


lite till dårå

AF imorrn.
Borde höra om han har kollat upp nåt om lastbilskort.. För om dom kunde hjälpa mig med det hade det ju varit asbra. Lät ju så på gubben där sist, eftersom jag är över 25 nu och inte "ungdom" längre. Regler vettu, som Johanna som började en utbildning till svtsare eller vad det var och fick lov att sluta när dom kom på at hon var under 25. Och alla dom där reglerna ändras hela tiden så om dom kan hjälpa mig nu, så är det inte säkert att dom skulle kunna det om 2 år eller så.. Så om det verkligen skulle gå nu så borde man ju passa på. 

Å det där med finsam och skiten och mina missade tider bla bla bla. Fan, jag vill inte hamna där, men i våras kändes allt verkligen så totalt jävla omöjligt och som att det var en möjlig utväg. Men utan att ha käkat skiten dom ville att jag skulle käka så känns det som de finns lösningar på nå vis. Däremot vet jag inte vilken som skulle bli bäst. Skulle vilja kunna förflytta mig på samma sätt som star trek, vad heter det? Bara stråla över mig dit där jag vill vara. Då skulle man kunna jobba i Fagersta men inte behöva bo där eller åka emellan. Å vad enkelt att kunna ta sig till stugan, 15 mil skulle inte va nåt problem längre. 15 mil är inget probem nu heller, men bensinen.. som kostar pengar. 

Ja, just det, måste skriva ut sånt papper och kolla vilka dagar jag har jobbat. Jäklar vilken dålig ordning jag har på sånt där viktigt. Aaa och 4 timmar på klubben också ju. Hålla reda på allt? Med min hjärna som inte fungerar... Tider, datum, papper, viktiga mötet m.m. Sånt som jag har så svårt att minnas. Men minns ganska lätt roligare saker :-D

Usch, vad kluven jag är. Har inte någon kontroll över mycket nu. Vad händer? Kommer nåt att hända eller inte? Jag är hur som helst  ganska less på att sitta i denna lägenhet och känna mig ensammast i världen. Oj oj, klagar redan på det, och jag har varit hemma i 7 timmar bara.

Blommorna levde iaf när jag kom hem, men dom va en aning törstiga.

Fint väder

Om vädret blir lika fint i morgon som det har varit idag så ska jag försöka passa på att njuta av solen. Först och främst ridning av våra hästar. Minns inte ens när jag red dom sist. Förra lördagen kanske det var?  Om jag känner för det rider jag båda, mamma jobbar i natt så det kan vara skönt att slippa ut med hästar då.

Sen kanske man kan åka till nåt soligt och trevligt ställe. Har lagt ner planerna på ett sista dopp nu iaf. Fan, usch sista doppet blev i äckelpölen Hönsan. Men lite dragen som man var så sket man i det och simmade rakt över sjön i midnattens dimma.

Lingon? Det brukar va avkopplande.. men jag har ine använt förra året burk med sylt ens. Jag är nog världens bästa att anställa som bärplockare. Äter sällan det jag plockar. Fast.. jag plockar sakta. Undrar vart min bärplockare är? Städade ur den ur bilen i våras tror jag.

Å jag vill ha en sån där hängmatta också :-) Helmysig ju.


Stugan

Nu är jag då i stugan. Tänkte skjuta upp allt tills i morgon eller bara vara efter det där hos Sara, men eftersom ridningen är på tisdag och jag ville hinna vara här lite så fick jag ett ryck och åkte upp redan ikväll. Har hunnit gör upp eld, packat in all mat och ätit kvällsmackor med te. Tur att jag tog med en pet-flaska med vatten hemmifrån så jag slapp gå till brunnen i mörkret. Var tillräckligt läskigt ändå. Lät bilen stå på med lysena riktade mot stugan så jag hade ljus att bära upp allt i och leta på nyckeln utan att titta ut i mörkret för mycket!! Nu är jag inne och har överlevt.. men jag är kissnödig, och ni som känner mig vet hur jag brukarlösa det när jag inte har sällskap här ;-) Men även det tar emot faktiskt..

Var in på ICA maxi på vägen upp. Glömde låna filmer av syrran och mamma, Sandra som tyckte jag skulle låna Nalle Puh som hon hade. Men på ICA köpte jag 3 filmer för 99 kr. Undvek sånt som kunde vara läskigt tror jag, romantisk komedi, musik och nå drama tror jag. Sen hade dom vissa dvd för 10 kr, jag undvek att köpa gamla Idol säsonger, men köpte en dubbel dvd som det skulle var 4 olika filmer på. Och även om nån är kass så tycker jag att man får mycket för pengarna :-)

Så nu blir det film i ena rummet här.. det andra är det stängt till, orkar bara elda och värma upp ett rum i natt. Var 8 grader inne n'är jag kom hit liksom. STrax under 5 ute... Burr. Det är höst på riktigt nu. Och jag har minsan tänt 2 värmeljus för tända ljus hör till hösten och vintern.

jaaa

Vaknade halv 3 och kunde inte somna om. Har sett en film, kollat på lättlagat, nån talkshow och ätit pigglin och en macka. Undra om man ska försöka somna ett tag till nu snart? Eller vara vaken hela resten av dagen? Med min självdiciplin lär det inte funka. Min plan var ju att åka till stugan på onsdagen denna vecka. Ridklubben tisdag kväll, sen stugan. Vi får se hur jag gör, skulle även vilja simma.  

Hade en väldigt trevlig eftermiddag igår iaf. Ridning och middag.

Intressant


Om du brydde dig borde du ha agerat redan.

Jag har försökt, men nu tänker jag ge upp helt och hållet.

knas

konstig dygnsrytm.
igår kväll somnadejag vid 00.. men råkade sova i typ 13-14 timmar. nu ligger jag fortfarande vaken. Men ska nog lägga bort dator så jag somnar nån gång. hade tänkt följa med till bollnäs på trav i morgon, men pallar nog inte att åka före kl 8 som det var tänkt i så fall. Dom får klara sig utan mig. Jag har ändå redan drömt att det gick dåligt. Men berättade drömmen i hopp om att den inte skulle bli sann.

Lycka

Jobbade sista natten förra natten. Skönt. Nu är det slut med cykelutdelning. Och jag har bra kondition och har gått ner 2-3 kilo i sommar fast jag ätit jämt tycker jag. Men egentligen för konditionens skull skulle man ju köra lite då och då. Men fan, 6 nätter  veckan!! NEJ!!  

I morgon ska jag på fest. Vi får se vad det blir av den festen :) Tjejfest. KUL

Även nästa helg blir det tjejfest, fast i Mora, hos Sara. Tror att jag ska åka upp ett tag i förväg till stugan. Frågar jag Sara snällt kanske jag får duscha hos henne :) Så slipper jag bära massa hinkar med vatten och värma i kastruller som jag gjorde sist.

Vore det inte för ridningen på tisdagarna så skulle man ta med sig allt och dra upp till stugan på obestämd tid.. kanske för alltid.. Men det är ju det där med duscning och mörkerrädslan. Bättre sen man skaffade hund iaf, fega lilla Lajka ;) Sen är mobila bredbandet ganska rejält dåligt där. Men det funkar iaf :) Får låta bli youtube och sånt bara.

Ska kolla schemat för ridningen och fundera lite. Och snacka med farsan om en lampa ute och dra ström till lampa på dasset. Annars får jag låna med mammas husvagnstoa :) Usch!!

Ja ja, inte tänka för mycket.. Får jag jobb i Fagersta så kanske man hamnar där istället. Fulaste staden man kan tänka sig.. industriområde hela skiten tycker jag det ser ut som. Och de få människor därifrån jag träffat verkar vara riktiga idioter. Tjocka smygrasister hela bunten, haha. Oj oj vad jag har fördomar om Fagersta. Jag antar att det finns en och annan vettig människa även där. Skulle jag hamna där får jag försöka leta på dom vettiga människorna.

Nä.. ligga här mitt i natten när man inte ens ska jobba. Jag ska ta och försöka sova. Men är hungrig. Men det får va. Kan inte fortsätta äta som en häst om jag inte jobbar och springer 3 timmar per natt. Då skulle man kunna bli fet ju.. Och jag har lovat mig själv att aldrig väga över 60 igen. Var upp till 64 i tvåan på gymnasiet och så fet vill jag inte känna mig igen. Annars har jag mest vägt 57-58 typ.. och nu väger jag 55, som när jag slutade 9an... barn.. Jag är ett barn :) Men imorrn ska jag dricka öl.. tror jag. Men det gjorde jag ju även i nian. folköl 2,8 och dunken. Aktade mig för dunken även då.. sprit är farligt. Men jag skulle gärna åka tillbaka i tiden.. gör det ofta i tanken.. örat mot kepsen? Vackra människa.. varför just du?

Och vet ni vad? Tiden läker inga sår. 4,5 år och det känns fortfarande som igår.. Kommit ur själva chockstadiet tror jag.. men inte längre. Ibland är man tillbaka i det stadiet också.

Ja ja.. en dag hoppas jag att vi ses. Och efter dina berättelser så finns det annat liv än bara det vi kan se. Så.. jag tror du finns med här nånstans och hoppas du kan hjälpa mig lite mer än du hittils har gjort. Eller är det jag som motarbetat allt? Jag kanske inte vill må bra? Faktiskt.. den tanken är fruktansvärt skrämmande.. att ha det bra, att vara lycklig.. Är jag konstig som tycker att det är skrämmande?

Små stunder med känslan av lycka kan jag känna. Som när jag för några helger sedan flöt på rygg mitt i Hönsan, mitt i natten och såg på stjärnorna. Men just då hade jag glömt allt annat för några sekunder. Kanske berodde det på alkoholen.. kanske inte. Ridlektionerna, stunderna när det börjar funka.. då är också allt annat bortglömt. Och jag vill ha Harley, väldans gulligaste goa ponnyn, som kan alla knep som en ridskoleponny bör kunna för att slippa arbeta, haha. Han provade med att tvärnita när vi skulle galoppera sist, men det provade han bara en gång när han märkte att jag inte godtog såna saker. Och ett stort plus är att han är hur trevlig som helst i boxen när man gör i ordning honom.
Harley 080909

Trött

Jag har varit igång sen strax före 3 i natt, och då hade jag bara sovit i 2 timmar. Tidningarna, första dagen ensam på cykeldistriktet, Höll på till halv sju, men får bara betalt till tjugo i sex:(
cykeljobbade
Sen frukost och lite softa vid datorn till halv nio, Kl 9 mockning på ridklubben. Cissi hade massa lektioner så jag och Sandra fick göra allt. Kom iväg först 13:15 därifrån.. Trökigt. Nu bad, sedan kanske sova eller åka ut till ön på en gång. Kan ju sova en stund där om jag blir trött eller i bilen. Jag trivs som fan att sova i bilen, det är mysigt :)

Men trött är jag. Blir jag stilla mer än 15 minuter tror jag att jag skulle somna.

Får se om jag somnar och drunknar i mitt lilla badkar. Skulla vara duktigt om jag lyckades med det ;)

nattens jobb

Inte blev det att kännas så mycket bättre när jag skev på anstälningsavtalet idag och såg att det var 10% mindre än det andra distriktet. Hej, jag kör ett distrikt som är jobbigare, men jag får mindre tid på mig. 2 timmar och 40 min. dET ANDRA TROR JAG I VARJE FALL VAR 3 TIMMAR PER NATT. Men jag kanske haft fel om det också.


Hur som helst så var det soft i natt okså när vi är 2 som kör. Klara kl 5. Men... fuck för att köra hela skiten själv. och helvetes obekväm cykelsadel. Lutar så knasigt, kommer fan orsaka svampinfektion. Har iaf en förpackning pevaryl om det skulle bli så. Och om det blir så så har jag iaf en bra anledning till att slippa jobba. Sist jag hade svamp var det så jävla irriterande så jag inte kunde somna en kväll, så jag tog en folköl och då somnade jag så fint så :) Folköl är en bra uppfinning. Ah, minns i Rättvik, hade TV på rummet och skulle se sen kväll med Luuk. Tog en folköl till nyheterna som var innan och somnade i reklamen innan sen kväll med Luuk och missade hela programmet. Fina tider, haha.


japp

och fast att det gick ganska smidigt förra natten så kommer samma gnäll igen. Jag vill inte!!

Alright, Lisa. Det finns ett slut denna gång. Du vet ju det. Du pallar. Kl 6 får du sova igen. SOVA SOVA SOVA!! Det är det enda jag gillar tror jag.

Lägger in ny musik på mp3-spelaren.


Ringde och snackade med en Henrik på citymail idag. Dom kommer vilja ha mig som vikarie i höst i Fagersta. Men jag skickade ändå en ansökan även till Sala. Det är 1,5 mil längre till Sala än till Fagersta från Hedemora, men Sala känns som en trevligare stad tycker jag på nåt vis? Ja ja, vi får se vad som händer helt enkelt.


Arbetsförmedlingen verkade kunna hjälpa mig mer nu också. Eventuellt lastbilskort så småningom?? Men det skulle inte förvåna mig att dom hinner ändra reglerna för det dära igen.


sådär

SLängde iväg ett mail till jobbstället jag sökte förut. Jag hade ju första tjing som vikarie sade dom. Så jag hoppas hon inte gått på barnledigheten än, hon jag mailade. Vet liksom inte om jag hade nån annan att kontakta.


Uppe tidigt idag.. I natt ska jag börja på cykeldistrikt :( HJÄLP!!!
Jag kommer va helt slut i kroppen. Tur att det inte är någon ridning på klubben ikväll. Får jämt sån träningvärk av att rida där. Pernilla kör hårt med oss ;)

I helgen har jag och Emma Sköns varit i både Norrköping och Stockholm. Norrköping för årsmöte med Stefan Sundström-sällskapet, och dessutom så kom han och spelade för oss. Körde lite nytt material så det var extra kul. Och alla var trevliga och sådär i sällskapet också, vi var ca 20 pers och jag hade väl bara träffat max 5 pers innan. Så det var ju skoj att det fanns fler vettiga människor. Vi blev erbjudna sängplats på vandrarhemmet där 2 killar sov, men vi tackade nej och sov i bilen som vi hade bestämt från början.

Att vi hamnade i Stockholm var Stefans fel.. fast det var inte helt fel. Snarare helt rätt. Allsång mot högern med Johan Johansson, Kajsa Grytt, Ola Magnell, Sanna Carlstedt, Steffe m.f. Såna grejer skulle jag vilja åka mer på.

Ibland känner jag verkligen för att flytta upp till stugan, ibland känner jag att man borde bo i en större stad där det händer någonting, där det finns grejer att gå på och vara med på. Men att bo i en trist lägenhet i Hedemora.. med trista människor som knappt hejjar utanför. Det är ganska värdelöst.

Grejen är den.. att även om man bor i stugan så har jag fortfarande ganska nära till tåget som går i sthlm så det skulle inte vara några större problem att göra både och, så länge jag inte har nåt annat som binder mig där uppe.. så som djur.. som jag garanterat skulle skaffa om jag bodde där. Hmm, kluvet va? Ta med både hund, katt, häst och gris på tåget?


RSS 2.0