Sommar

Det blev sommar i helgen.
 
 
Lite somriga bilder från helgen och både jag och Molly fick sova middag både lördag och söndag! Skönt!
 
Poolen skurade jag ur så gott jag kunde och fyllde lite, däremot hade Molly badat balja och jag duschade så vi provbadade aldrig. Om det blir fint i morgon får vi nog ta ett bad och trotsa förkylningarna!!

Musikträff i Lilla Moren.

I morgon kommer farsan och vi ska börja röja och greja inför musikträffen. Logen ska röjas och städas, gräset behöver klippas, skyltar behöver göras och se över vad vi behöver skaffa. Jag var och köpte strålkastare till övervåningen och lite engångsartiklar till kaffe och fika, vi vet ju inte hur många som kommer, men jag tyckte att 100 kaffekoppar fick räcka.
 
Jag måste få lite snyggare i landen också, annars får jag skämmas. Getterna behöver jag prova hägna in, har lånat nät av grannen för att se om jag kan hålla dom instängda, jag har låga förväntningar.
 
Ska väl lägga mig, och i natt blir det i lilla sovrummet. Molly ville sova där inne i natt. När jag skulle lägga henne pekade hon in dit, gick dit och frågade om hon ville sova i våningsängen och hon nickade, så då fick hon göra det då. Ställde för så hon inte ska råka ramla ur. Snart kanske hon kan sluta sova i spjälsäng.

Min dag

Det blev inget besök av Daniel och hans Molly, även han blev förkyld. Och min Molly har smittat sin pappa, så det sprider sig ;-)
 
Idag jobbade jag 11-17, egentligen ett ganska kort pass, men jag känner mig fortfarande uppe i varv och superstressad. Hämtade Molly och fick en bulle. Åkte hem och vattnade hästarna efter vägen och hemma tog jag och rev ogräs och grävde upp morotslandet som det växt allt utom morötter i. Frågan är om jag ska så nya morötter? Eller slänga ner sättlök där? Köpte sättlök på extrapris, kan ju bero på att det är lite sent på säsongen. Men eftersom jag knappast tror att så många rödlökar tagit sig och getterna och hästarna har mosat purjolöken så hade ju lite egen gul lök varit fint, annars kommer skörden i lökväg enbart bestå av vitlök. Tror inte att palsternackorna heller har tagit sig, fast dom vet jag ju inte riktigt hur dom ser ut i bladet i början heller, började rensa där, men blev lite osäker på några söta små blad där, så jag ska kolla upp det där lite innan jag sliter mer.
 
Det går dåligt med odlingarna, getterna har ätit på typ allt utompotatisblasten och myntan. Nåt kryp verkar äta rucola och broccoli, det är en massa små hål i bladen. Vad ska man göra åt det? Aska? Nån luktade kryddväxt?
 
Fick iväg träckprov från getterna idag iaf. Karin bajsade ganska direkt efter att jag släppte ut dom i morse. Stina däremot verkade hålla igen, så jag gick ut med Molly senare och väntade, väntade och höll nästan på att ge upp, men då kom det!! YES!!! Att man kan bli så glad av att nån bajsar.
 
 

Haha

På jobbet samtidigt som Emma igen, haha.
 
Jag är förkyld fortfarande och borde väl inte vara här,  men när bemanningen ringde igår eftermiddag när jag sov så tackade jag ja utan att tänka mig för.  
 
I morgon är det rally i skogarna hos mig, så jag tänkte att vi skulle försöka se nån bil och kanske grilla korv i skogen, jag, Daniel och barnen.  

Lite bilder från veckan.

Senaste dagarna från instagram.
 
Konstig tomat.
 Rent hos getterna
 Sov på dessa i natt.
 Dom hade vält ut saker ur denna låda, det blev en säng.
 Den till vänster har bott inne tills nu.
 Jag tror det mellanstora ägget är från silkeshönan.
 På ridtur, mysig stuga och tomt i skogen.
 Folkdansare på Åsgårdarna.
 Vega betar här hemma.
 Nattjobb.
Nattjobb, game of thrones.
 Soppa på rödbeta, morot, potatis och lök.
 Trafikstockning mellan Fragg och Dullbo.
 Är det smultron eller jordgubbar? Stora plantor.
 Detta ska vara pärontomater.
  Byxorna på huvudet, sötunge :)
Duplo på bilfirman, nya bilen började läcka olja för ett tag sedan, det var nån ventil.
 
 
 
 
 

Midsommar

Sovit på jobbet i natt. Drack en kopp te innan jag åkte hem 07:30. Magknipen kom på vägen hem och jag har fortfarande ont, jäkligt tur att jag har toa inomhus nu för tiden. Ruskväder ute ju. Min egentliga plan idag var att släppa ut djuren( dom är kvar inne) och kanske rida en sväng. Inget av det har blivit av än.
 
Igår vaknade jag hos Daniel. Så jag var kvar där till 11-12 innan jag åkte hem. Rände runt och pysslade med lilla flyttbara beteshagen åt Vega, råkade släppa ut henne, satte ut en tomatplanta, pysslade om andra plantor, fixade med djuren och mockade ut i båda getbåsen. Det blev inte så bra att ha getter i ena hästspiltan eftersom det är trägolv där, nerpissat trägolv är inte mysigt. Helst vill jag få till en hage åt getterna med ett vindskydd åt dem, för nu skulle dom absolut kunna gå ute dygnet runt. Då skulle jag slippa mockningen.
 
Ska ta träckprov på getterna först och främst. Amanda har hittat att någon av deras från samma ställe som mina har stora leverflundran. En hemsk parasit som borrar sig igenom levern och äter och även suger blod i gallgångarna. Den parasiter är vanligare på nöt och får i Sverige, men den kan även angripa hästar och människor, så jag hoppas innerligt att dom inte har den!!! Men med min tur här i livet så har dom den troligen. Sen borde man väl avmaska och sedan flytta dem till en hage med så lite spillning som möjligt i, getterna går ju lösa nu så det kan ju finnas bajs lite vart som helst.
 
Senare idag ska jag åka till Solvarbo, Daniel är där hos några vänner, tror dom är ganska många där, bland annat hans ett ex, så det känns ju lite pirrigt med folk jag aldrig träffat, jag är ju blyg. För mig blir det nyktert för i morgon börjar jag jobba kl 7.
 
Uj uj, måste nog springa på toa igen nu :(

Världen är liten

Idag på jobbet kom en gäst som har en assistent med sig även när hen är hos oss. Kopplade inte alls första. Men när vi satt i köket såg jag ju att det var mitt ex Magnus fru. Hon gillar nog inte mig. Eftersom Magnus och jag flirtade lite på sms i början när dom var ihop. Eller dom hade nog varit ihop ett tag då. Jag minns inte riktigt. Sen antar jag att hon läste hans sms och blev sur, för jag fick nåt sms med nån förklaring att han inte skulle ha nån kontakt med mig för att hans flickvän gick i första hand eller nåt sånt.  
 
Men hur som.. Det var ju inte bara jag som flirtade,  han var bra på det han med. 
 
Tror att hon kopplade vem jag var innan jag kopplade.  Hon var ju så mycket större nu än den enda gången jag träffat henne. Tror inte att vi tilltalade varandra alls idag. 
 
Känns ju lite skumt.  Skönt att jag inte ska jobba mer i helgen. Får väl se om vi hamnar där båda två nå mer i sommar ;-) 

RSS 2.0