Dusch

Nu funkar duschen! Har premiärduschat i kväll.

Trevlig dag.

Farsan och hans bror fixade gräsklipparen, tändstiftet var igensotat. Sen klippte dom en hel del av gräset, tills bensinen i tanken tog slut. Ska väl försöka klippa mera någon dag.

Samma

Vi är lika många här som igår. Kvällens sällskap är Molly som sover så gott här bredvid. Jag har sovit en vända jag med, när jag nattade henne så tror jag att vi somnade samtidigt, haha. Man blir trött av att vakna kl 6 på morgonen.

Försökte få till duschen i eftermiddags, men tyvärr läckte blandaren. Så jag ringde farsan som var i Mora och bad att dom skulle köpa en på vägen ner hit i morgon. Min farmor kommer ner och hälsar på. Kanske kommer farsans bror och farsans en kusin med också. Farsan agerar privatchaufför åt min farmor. Blir nog trevligt.
 
Hoppas jag får till den där duschen nu. Har ju sagt till Hanna som ska bo här v 29 att vi har dusch. Dessutom kan det vara skönt med en dusch ibland efter jobbet, särskilt om det skulle råka bli sommar någon gång. I morse tog jag vinterjackan till jobbet.



Plantor

Nu har mina tomater och paprikor fått stora krukor. På Hea har jag ännu större, men dom får nöja sig såhär just nu.

Dusch

Den där duschen hade varit bra att fixa. Känns stressigt att hinna till Borlänge idag, när jag ska jobba kl 16. Men kanske i morgon efter jobbet, slutar trots allt kl 13. Och fixar jag blandaren i duschen så kommer kranen i köket att fungera och jag kommer även få varmvatten.

Molly i LM

I går hämtade jag Molly i Hedemora och tog med henne till LM, jag vill ju få rå om henne lite jag också. Mathias är pappaledig nu. Tror inte att han kommer pallra sig ut hit, så ska Molly kunna vara här så får jag ta med henne. Men jag ska jobba ikväll så jag måste väl åka tillbaka med henne till Hedemora sen.

Nu sitter hon och plaskar i badbaljan i köket.

Spännande

Och mysigt.
Hade besök här i går och i natt.

Doris

Förresten. Har skaffat ny hund.
En liten papillon på 9 månader.
Köpte ett snyggt grönt koppel :)
Hon har bajsat/kissat inne en hel del. Hoppas vi kan få ordning på det. I natt och idag har det faktiskt inte hänt någon olycka än. Får hoppas hon börjar förstå att man ska göra sånt ute.
 
Igår var vi på åsgårdarna. Jag, Molly och Doris. Farsan spelade i tåget som gick dit upp som vanligt, där uppe träffade vi på Fia, Sten, Åsa, Emilia och Calle, ja mostrarna var där också, och ungefär när det var slut kom mamma också. Så vi fikade lite också.
 
Tyvärr dog mobilen efter promenaden upp till Åsgårdarna så det här blev enda bilden den kvällen.
Och vill ni ha tag i mig, så går det inte på telefon iaf.
 
 
 
 

Min första distanstävling

Japp, igår fixade vi en clear round på 50 km. Om jag ska starta igen kan frukost av nåt slag vara bra, första 3 milen på tom mage gjorde mig lite klen. Det var för mycket hårda grusvägar för min smak. Men en riktigt lång allé med bra väg och en låååång galopp var inte helt fel. Några få bocksprång, några kickar mot andra hästar och en träff i huvudet på sällskapets häst(gick bra). Det var inte vårt fel, kom 4 pers som galopperade om oss och hennes häst fick inte plats och fick panik och försökte väl komma in bakom oss. Hon hade dessutom bett dom att lugna sig, men det sket dom visst i. 
 
Jag fick inte med mig någon groom, men fick en hel del hjälp av Madde som var där, hon rider inte själv eftersom hon är gravid. Det var asbra att hon hjälpte mig, pulsningen i pausen, tog hand om hästen så jag fick äta. Och så ställde dom fram min hink så den stod redo tills jag kom i mål, och en flaska vatten till mig också :)
 
Hittade aldrig rumplurvet, men jag fick bara lite skavsår.
 
Hittade inte sadelväskan, men det hade ändå varit bökigt att få upp nåt ur den.
 
Hönät vill Vega ha på nästa resa och morötter.
 
 
Har ridit över höstarna till Ronny igen idag, Vega kändes precis som vanligt, var rädd att hon skulle vara helt halt på alla fyra eftersom det var så mycket hårt underlag igår. Så det blev nog lagomt att lulla över dit idag, blev väl 3 km eller nåt sånt, skritt och trav. Krista hängde med som handhäst.
 
 

Tävling

Och inför tävling ska tusen saker ordnas. Vega behöver skos om, Simon har lovat att göra det om det krisar, får se om Erik hinner ner innan. Jag behöver ett släp!! Om Erik får nån av sina bilar att gå kanske han kommer ner med det, men då vill jag gärna att han kör, för om jag blir stoppad så är totalvikten på det släpet 10 kilo för tungt för att jag ska få dra det på bara B-kort. Visst jag har dragit det förr, men det var till LM inte genom städer och där det är större risk för poliskontroll. Så jag borde egentligen hyra ett annat släp.
 
På tävlingen behöver jag en groom/hästskötare. Någon på facebook erbjöd sig, och om hon kan hade det varit super, någon som tävlat innan och som vet hur det funkar. Jag har aldrig kollat pulsen på en häst ens. Det med puls hade Erik varit nytta att ha med på också.
 
Kläder. Man får ha lite vad som helst på sig, men tröjan ska ha krage. Jag hittade en gammal mörkblå piké i skåpet, men det är den enda jag har, om det blir sjöblöt av svett har jag ingen att byta till till andra delen av ritten. Jag har inte hunnit skaffa säkerhetsstigbyglar så jag måste ha skor med klack, alltså blir det mina vanliga ridskor, inget jag vill gå i för mycket, om Vega fjantar så jag måste lede henne vissa partier blir det trist. Tänkt ha mina träningtights, leta på rumpluddet till sadeln så den blir lite extra mjuk. Ta med andra sadeln och ett extra träns ifall hon verkar vantrivas efter första sträckan. Har ju ingen riktig distanssadel än. Hinkar, vatten, morötter, lite hö måste med. Shit alltså, en massa att hålla reda på. Gula boken måste hinna hem med posten och den måste med. Läste nåt om att man skulle fixa egen nummerlappsväst!? Var gör man det och hur vet jag vad jag ska ha för nummer? Jag kan ju inte det här!
 
Passet med vaccinationsintyg ska också med.

Stressigt

Oj vad mycket det är nu.
Provjobbade i Fagersta i torsdags, bestämde mig för att ta jobbet i Söderbärke istället, ska dit idag och prova, idag ett kvällspass, i morgon info för alla sommarvikarier och prova på olika hjälpmedel m.m. Antingen onsdag eller torsdag jobba förmiddag och fredag förmiddag.

På lördag har jag anmält mig till Romfarsritten, 5 mil!! Egentligen har jag även träff i Österfärnebo samtidigt, men ska det bli nåt tävlande måste jag nog sätta det före. Finns tiden och orken kan jag åka till Österfärnebo på söndagen i alla fall.

Nästa vecka ska jag börja jobba på riktigt och det var många dagar på en gång!! Men som jag förstått det så jobbar jag oftast 7-14 eller 15-21, enstaka gånger både och. Så jag tror att dagarna känns överkomliga. Inte som mina 11 timmars pass på Långdahls iaf. Mitt schema kommer vara på 75% och mer än så kommer jag nog aldrig klara av, får se om det funkar med 75 nu då.

Tycker det är ganska jobbigt att jag kommer vara ifrån Molly så mycket. Jobbar jag kväll och dagen efter morgon kommer jag troligen sova i LM och alltså inte ens se henne. Om jag åkte till Hedemora skulle jag ändå bara se henne sova.

Jag nojar över att Mathias kommer glömma att ge henne mat, glömma att bada henne och sitta och spela WOW. 

Idag åker jag vid 14, blir borta till i morgon kväll, Kanske hinner hem och byta om till ridningen i morgon eftermiddag så jag hinner se henne en liten stund. Fast för att inte behöva åka så mycket så borde jag ta med ridkläderna. Har inte råd att åka för mycket bil nu.
Måste nog föra över lite sparpengar till mitt vanliga konto.

RSS 2.0