Plugg

Dom tar fortfarande emot efteranmälningar till programmet jag kikat på.. Fast Skövde och att börja där redan på måndag?

Har ju tänkt ett tag att jag måste ta tag i mitt liv.. Fast jag har inte en aning om det skulle vara rätt att flytta iväg nånstans där jag inte känner en käft. Djuren då? Tror inte att jag kan leva ett liv utan hästar tex.

Man kanske skulle skicka ansökan iaf och se om man ens duger.


Näe.. Vi väntar ett slag. Kan söka till nästa termin eller nästa år. Jag har ju jobb i åtminstone 2 månader till, även om jag avskyr det.

Ålderskris?
Depression?
Ångest?
Stress?

Som jag har undrat hur folk som jobbar heltid hinner med att ha ett liv också? Man hinner fan inte det... jo 3 dagar i veckan lever jag, dom andra 4 dagar lider jag och mår dåligt. Vill just nu bara försvinna. Skulle vara så skönt att bara försvinna, men jag ska inte göra sånt, redan provat den grejen och det blir jobbigt när man gör så också, även fast det löste sig bra förra gången till slut trots allt. Tror inte att man alltid får en andra chans.

Meninglöst

Har alltid den här känslan av meningslöshet. Visst, det finns saker jag gillar att göra osv.. Men är det så här resten av livet ska vara? Känns ganska onödigt.

Kompledigt

Åkte till Köping i helgen som var. Hade väldans trevligt. Trevligt folk och bra stämning och sådär gemytligt eller vad man ska kalla det.  Första kvällen fortsatte festen utanför min bil och jag tror vi va ganska många där faktiskt, dök upp folk dagen efter och tackade för en bra efterfest, haha :D Tur att det finns dom som uppskattar efterfester. ANdra natten efterfestades det på hotellet med Dan Viktor och Caj Karlsson och några mer. Jag trivdes bra, kanske för bra. Inge skoj att vara tillbaka hemma nu.

Körde med nya butikerna igår. Slutade en timme sent :( Fast öhm.. kanske en kvart försvann för toalettbesök på morgonen, fy helvete vad ont och dåligt jag mådde. Ska man behöva må dåligt i två dagar när man har druckit lite?

Över till köket nu. Fisken är nog kokt! Dags att ge sig på såstillverkning.

Jobb

Fått förlängt jobbet till sista oktober. På måndag kör vi i gång med dom där 2 extra butikerna i Smedjebacken. Antar att jag kommer få jobba ihjäl mig om jag ska kunna sluta i tid på måndagar och fredagar i fortsättningen. Är väl bara att köra och se om det går. Jag är t.o.m osäker på om allt kommer få plats i lastbilen på fredagarna och måndagarna, då jag lastade väldigt mycket idag utan extra butikerna. Skolorna har ju börjat igen så det blev många vagnar som skulle till en skola i fagersta och dom tar ju plats. Dags att sova nu iaf. Är egentligen hungrig men orkade inte äta... Konstigt eftersom jag fixade matlåda och bredde macka för i morgon, så jag kunde ha ätit pytt eller en macka när jag ändå hade grejerna framme. Funderar så att åka till köping i helgen, kompledigt visfestival. Hade varit trevligt med sällskap, men jag får väl åka själv.

bröllop och skansen

I lördags var Sara och Sebastians bröllop. Dom var så fina. Mitt i själva bröllopsakten kom det en helikopter och Isak blev helt till sig och ropade "En helikopter, titta pappa" och gav sig inte förns Sebastian hade tittat upp på den, haha. Vigseln ägde rum på Åsagårdarna, ett hembygdsmuseum med massa gamla timmerbyggnader och sådär, mysigt. Sedan for alla ner i dalen där vi fick gå tipspromenad först, sedan blev det middag, lekar och dans. En väldigt trevlig kväll. Strax efter tolv gav vi oss iväg till Arlanda med brudparet eftersom jag ställt upp som chaufför och låtit bli att dricka. Kändes faktiskt helt okej att inte dricka i sällskapet, de närmaste i familjen och några av vännerna har jag ju ändå kännt större delen av livet.

110813böllopbröllop

När vi hade lämnat av brudparet på Arlanda så åkte vi iväg och fixade mat mcdonalds var det enda som vi hittade öppet. Sedan bäddade vi i ordning bak i bilen och sov på en parkering.

Sov ganska länge i bilen, det hade ju hunnit bli väldigt sent innan vi fick sova. Sedan begav vi oss in mot Stockholm, hade inga direkta planer. Jag slängde iväg några sms och uppdaterade min status på facebook om att jag var i sthlm. Men fick varken svar på sms eller nåt skrivet på fejjan. Pratade med brorsan på telefon och han nämnde skansen. Så det blev skansen. Såg en massa djur och hann ta en hel del bilder innan mobilens batteri gav upp. Men nog tycker jag lite synd om djuren där, dom har inte stora ytor att röra sig på. Vargar och BJörnar som kan vandra flera mil om dagen i vilt tillstånd liksom. En av björnarna gick intill stängslet fram och tillbaka kanske 5 meter, såg ut som någon slags störning som även hästar kan få, tex vävning. De andra björnarna tog det lugnt 3 sov och en fjärde somnade nästan när vi var där.

Sälarna var fina och jag hade gärna hoppat ner och simmat med dom.

Innan vi kollade på alla djuren käkade vi på skansen och utanför där hade dom barnens allsång och när vi gick iväg var mamma mu och kråkan där.. Hade lite svårt att slita mig därifrån ;-)

Sömn

Behöver sova. Men jag somnade en stund efter maten. Mathias har spelat match och skulle gå och käka tacobuffé och ta nån öl efteråt. Är oroligt att försöka sova när man inte vet om han kommer om 10 min, 3 timmar eller 5 timmar. Är ofta som jag inte kan sova pga honom. Önskar ibland att jag hade haft egen lägenhet så nån visste att ingen kommer störa. Har seriöst funderat på att vi skulle haft en säng i datarummet så jag fick ett eget sovrum att stänga in mig i. Önskar mig 10 timmars sömn, men ska upp om 7,5 timme. Ligger och kollar på mitt i naturen nu och skriver på mobilen, trådlöst bredband är trevligt.

Slusk

Känner mig som en slusk. Hann inte bre någon frukostmacka i morse. Men vadå? Jag fick ju proviva med utgått datum igår, idag låg det en päronyoghurt bland dom gamla grejerna jag tog med från en butik, utgångsdatumet var först den 8e aug :-) Gratis är gott. Det är sjukt vilka mängder mjölk som slängs. Har drickyoghurt bak i bilen som jag tog vid griskajen någon dag, flera pallar som skulle slängas, så han som jobbar där tyckte jag skulle ta. Hållbart länge till var dom också. Massa mat kommer aldrig ut till kunder utan står kvar på mejeriet till det slängs. För 100 år sedan hade nån aldrig låtit sådana mängder gå till spillo.

bloggvärde

coolt. kolla nere till vänster. Värdet på min blogg. inte för att jag vet hur dom räknar ut det, men skoj iaf.

Krista, möhippa, bad och stugan

Oj det var länge sedan jag hade tid att skriva nåt här. Eller tog mig tid... Fast jag jobbar så mycket och den lilla tid som blir över försöker jag ta till vara på sommaren och göra viktigare saker än att skriva blogginlägg som knappt någon läser.

Krista har varit skadad och hunnit bli bra igen. Hon måste ha blviit rädd för något och sprungit in i en gren på nåt träd. Ett sår som gick snett in 5 cm under huden strax framför bogbladet. Hon fick först bara penicillinsalva, men hon blev sämre efter några dagar, hade jätte ont och feber så Erik åkte in till Torkel och hon fick pencillin och smärtstillande som Erik fick ge henne med spruta. Nu rider vi henne igen men hon har tappat kondis en hel del känns det som. Igår fick hon bada lite i Säfstjärn och när vi skulle hem fick hon galoppera upp för sandbacken som är direkt där på vägen hem. Det tyckte hon var skoj :-D och det tyckte jag med!

Förra helgen hade vi möhippa för Sara. Vi hade ett tema som var de fyra elementen. Så dagen började med att vi åkte till en handelsträdgård och hon fick välja ut växter hon ville ha för 400 kr och åka hem och plantera dem, jord. Sedan tog vi oss ner till Gruvplan där det var en hel del folk pga crusing i stan, där fick Sara grilla korv och dela ut till folk, eld. Efter det fick hon rida käpphäst till fäboden och blåsa upp balonger och dela ut till barnen som besökte fäboden, sedan fick hon även flyga drake, luft. Det sista i dalen var bad i ån med tantbaddräkt, badankebadring och badmössa. Vädret hade varit kalasfint hela dagen tills hon skulle bada, just då kom det en störtskur så vi andra stod med paraplyer medans hon fick kliva i ån och tvaga sig, haha. Sedan tog vi oss hem till Sara poch gjorde i ordning oss för att gå ut. Mat på Athena, glass på Sätergrillen, mer dricka på Dalarasten och tillbaka till Athena där dom hade öltält eftersom det var crusing i stan. Sara gick hem efter en stund, medans Emma och jag och några fler tog ett nattligt bad vid hundbadet. En riktigt bra kväll... Lite sämre var det att jag inte hade planerat vart jag skulle sova så jag låg i baksätet på bilen med min lilla skinnjacka och en regnjacka som täcke, burr.

Appropå hundbadet så var jag och Lajka dit nyss. Var riktigt skönt i vattnet nu. Vi var ut till flytbryggan och jag lyckades hjälpa Lajka upp med lite rivmärken på ena låret som följd. Hon har blivit duktig på att våga hoppa från bryggor iaf, men att få upp henne på flytbrygga är inte det lättaste fast att jag bottnade vid den här bryggan. Emma var där med sin dotter Loka, jag såg dom först när dom andra barnen ropade Loka, jag hade inte ens reagerat på att det kunde vara hon när jag gick i med Lajka. I min värld var Loka en bäbis.. fast hon föddes ju 2004 så hon borde ju börja skolan i år då inte undra på att jag tyckte hon blivit stor.

I helgen som var var vi i stugan. Micke och Ulrika och deras lilla grabb Gabriel var också med.. å så mina katter som heter lika som dom Micke och Gabriel, fast ena katten hette ju Mikkel från början, lite fördanskat sådär, men han kallas Micke iaf. Hur som helst så hade jag döpt katterna innan vi lärde känna dom, och deras Gabriel är yngre än mina katter, så det är dom som har härmats ;-) Det var iaf trevligt att åka upp lite fler än bara jag och Mathias. Vi spelade frågesportspelet som Mathias fick av mig när han fyllde år. På lördagen åkte vi in till Vansbro för vi var lite sugna på att hyra dressin och cykla på den gamla järnvägen, men dom andra tyckte att det skulle bli för dyrt med 450 per dressin som man cyklar två på. Så vi var in till turistbyrån och hörde oss för lite vad vi kunde hitta på istället. Så vi hamnade på en vandringsled och en jättemysig badsjö. Tyvärr hade jag lämnat Lajka i stugan eftersom jag trodde att vi skulle åka dressin, så jag hade lite dåligt samvete av att ut och gå massa kilometer utan att hon var med. Sedan åkte vi hem och grillande och mumsade gott. Smidigt när man är flera som lagar mat, Jag diskade lite och skötte klyftpotatisen och mina grillgrejer iofs.. Men det blev sallad och de andras mat (kött)behövde jag inte vakta så mycket. Vi åt ute pch efter ett tag kom det så mycket knott att vi flyttade in och splade frågesport även den kvällen. Förresten hade Mathias klippt lite gräs under dagen också. På söndagens morgon åkte Micke och dom hem innan vi hade vaknat. Jag och Mathias åkte till Öje för jag ville spela minigolf, men den minigolfen var inte hundar välkomna att följa med ut på den lilla ön där den är så vi åkte in till Malung istället. Vi hittade en minigolfbana på campingen där, Lajka fick sitta kvar i bilen men det fanns då inga förbudsskyltar där. Minigolf är skitsvårt, vissa banor, dom med uppförsbacke är inte min grej, helt omöjliga ju. Men flera andra gick ganska bra. Mathias hade bara typ 10 slag färre än mig på dom 18 banorna som var. Dessutom gjorde jag hole in one på en bana!!!! Fy fan vad jag är bra!! Sedan åkte vi hem till stugan igen efter lite handling. Mathias klippte resten av gräset medans jag tog hand om den stora disken från dagen innan. Sedan for vi upp en vända till Överåsen där dom har fäboddagar på söndagarna och säljer fika och lite sådär till turister. Så vi bidrog med att fika lite och klappade lite på djuren, Mathias blev förtjust i en kaninunge som hoppade fram och slickade på hans hand. Och jag var ju tvungen att klappa lite och klia bort knott från Obelix, en ardenner som Yvonna har lånat dit. Han är inte så mycket högre än Krista skulle jag tro, men han är nog dubbelt så bred. Sen åkte vi ner till oss och grillade igen :) Tänk att vi inte har grillat annat än korv och pannkakor i öppna spisen där förut.. Men grillen jag köpt förut skruvade vi ihop i våras och den har använts varje gång vi varit där nu. Blev att kolla på TV på söndagkvällen.. Mathias sov väl ett tag också. Kollade på Solsidan, co Segemyr och Varg Veum. Sen började nån mer film som jag sket i och somnade, Mathias kollade visst på halva den filmen. Sen vaknade jag vid 8 dagen efter och ville gå upp då, var på dass och så, men kröp ner i sängen igen sen och slocknade till nästan kl 12, besviken över att man sovit bort hela dagen. Blev att plocla i ordning och åka hem. Sen åkte jag och red Krista och då är vi tillbaka till början på inlägget här :)

Jag måste nog släppa datorn nu om jag ska orka upp sådär bajstidigt igen i morgon. 4 dagar på raken är inte skoj.. men bättre än 5 dagar som det blev förra veckan!! Övertid. Jag gör ju 10 timmarsdagar när jag jobbar.

Hoppas den uppdateringen var hyfsad.

God natt.

RSS 2.0