Doris

Nu är Doris hemma. Andra gången jag tar hem henne från djursjukhuset.  Men denna gång var hon pigg och glad, jagade katten på gården när vi kom hem tex :-D 
 
Fått med penicillin hem och lactulos.  Tyvärr kunde jag inte öppna flaskan med lactulos,  får försöka hitta någon som kan i morgon bitti. 
 
Nu är vi för trötta.
 
Jag har varit i Mora idag med Hans Erik och Molly. Fanny tycker så mycket om att få träffa sitt barnbarnsbarn.  
 
Sovdags
God natt

Inlagd

 
Doris fick stanna kvar på djursjukhuset. Dom hittade inte felet, varken röntgen eller ultraljudet visade nånting. Men sänkan var hög och ena levervärdet var inte okej. Hon hade lite blodbrist och var lite uttorkad.
 
Hoppas hon klarar sig!
 
Kunde det inte räcka med att vi var tvungna att avliva Mio i förrgår?
 
Det är en ledsam jul i år.
 

Doris

Sitter på djursjukhuset och väntar på vår tur. Hon har inte blivit bättre av penicillinet. Verkar lite piggare när hon får se andra hundar iaf. Hoppas det inte är nåt stort fel på henne.

Mio

Nu finns inte Mio längre. Sandra ringde från veterinären så jag åkte dit också.  Skyhöga värden på njurarna.  Usch, bästa katten är borta nu. 11 år fick vi tillsammans.  
 
Fick Doris undersökt på köpet.  Hon hade lite feber och vi fick penicillin utskrivet.  Hon har varit krasslig i två dagar.  Det går inte bra på djurfronten nu :(
 

Pynt

Bättre än inget pynt alls.
 
Sen då?
 
Har ju inte ens lite glitter hemma.
 
Kan även avslöja att den har mindre pynt på andra sidan.
 
Katten har redan lekt med den nedre blå kulan, så söt.
 

Friserad

Tror att detta är en friserad dvärgkochin. Tycker även att det ser ut som en tupp, men jag kan inte sånt där.

Snö

I natt kom snön igen!
Kanske dags att ta undan växthuset och trädgårdsmöblerna.

Vad jag gör.

Igår blev det en lång ridtur med Vega, 13 km på 2 timmar, så fruset och hårt ute så vi skrittade väldigt mycket.
 
Här är en liten rymling.
 
Äter banan och hallonmix.
 
Gått igenom en stor hög med byxor och provat massor. Dessa tänkte jag se om någon vill köpa. Jag är fattig och har ingen nytta av ett par jeans som jag precis kan få på mig, men det är ju inte bekvämt att vara helt intryckt i ett par byxor.
 
SItter och väntar lite nu, ska kolla på bonde söker fru.. Hur har det gått för dom? Sååååå spännande. Enda programmet som jag försökt följa i höst.
 
Hästarna har fått sin kvällsmat och dom andra där ute har också fått sitt. Just ja, har nog ett ägg i jackfickan, ska lägga det i kylen. Blir nog ett gäng ägghalvor till jul trots allt. Kycklingarna äter köpefoder nu.
 
Plockat en massa i eftermiddag. Ska det hit folk på jul så lär jag röja så det får plats mer än 3 pers här.

Rullstol

Idag kom habiliteringen till Mathias och lämnade en rullator till Molly som hon ska ha hos mig, och en rullstol. Hon provkörde den och hade ju superkoll på att köra den, fast att hon bara har provat en gång uppe på hjälpmedelscentralen. Kul :)
 
Här var vi i Säters kyrka och kollade på lucia. Fast jag tror att Molly kollade in nån lampa.

Jul och Ridtravarförbundet Dalarna.

Nu ska Molly vara hos Mathias ända till helgen. Sen ska jag ha henne till jul, Hon har julafton med mig och juldagen hos Mathias. Jag sade att jag kanske ville hämta henne redan på torsdag, det blir ju så tomt här nu ju. Vi har varit i Gustafs mycket i helgen, sovit där 3 nätter på raken, och igår fick Molly vara hos sim mormor medans jag åkte och pysslade om alla djuren. Det var bra att dom fick ses lite, blir så lite nu när vi bor här, förut när jag var barnledig var vi ofta på Hea, mamma var barnvakt och jag red. Tycker det är viktigt att dom ses så hon inte blir blyg för henne, hon är ju min bästa barnvakt :) Fast just nu är Molly inte blyg för nån tror jag. Igår kväll på möte med ridtravarfolket satt hon och sträckte armarna mot Lena så hon fick komma till henne då.
 
Vi kommer lägga ner distriktet i Dalarna. Inte många orkar göra nåt i styrelsen, men det är inte så konstigt eftersom flera saker vi förberett för har det blivit för få anmälningar så vi har fått ställa in. Nu kommer vi gå på trav och käka på restaurangen och sådär och sedan skänka resten av vår kassa till travskolan på Romme. Tråkigt att det blir så, men med typ bara två tre pers som kan engagera sig så är det väl bäst så. Jag hade gärna sett att vi behöll distriktet men helt enkelt sket i att göra så stora grejer. Att vi gjorde grejer med varandra, kanske mest utan häst eftersom det är bökigt att ha en "hästklubb" när alla bor på olika håll.
 
Så eftersom att Molly kommer hit till helgen, så borde jag tokstäda inför jul här nu i veckan. För med henne blir man mest att bara stöka till en massa, och det är mat som ska ordnas hela tiden så bara disken tar ju tid att hålla efter. Mamma!! kom och hjälp mig! Sandra! Kom och hjälp mig. Sandra kommer hem från Tyskland på torsdag kväll!!! Men sen, redan i januari ska hon åka tillbaka till Tyskland och jobba med några hästapållar. Jag saknar henne, hon är ju en av få vänner(syster)som jag brukar umgås med ofta.

Dagens outfit

Uppifrån: Mammas gamla hellehansen, ut och in, tror den är varmast så. under den en urtvättad collegetröja i en ljusröd nyans, svart t-shirt och sportBH i rosa. På benen bär jag svarta jeggins som blivit för stora, under dom blå långkalsingar i merinoull, hemstickade raggsockor i ett par träskor, stela och hårda skor som valdes eftersom gården är en ishall utan hall och dom här är mina minst hala skor nu när foppatofflorna blivit slängda.  
 
 Och yes, jag har en sadel i hallen och en resårmadrass.. Det är väl fullt normalt?
 Ja men okej då, jag går och plockar undan lite.

Kristas öga.

Krista har ont i ögat idag. Vet inte varför? Men när jag kom ut för att hämta dom så såg jag att det var gult klägg som runnit ut och hon är lite svullet och vill helst inte titta med det. Kunde inte så att själva ögat såg skadat ut, men när jag ville titta närmare kniper hon ihop ögat allt hon kan. Stackars Krista! Hoppas det går över annars har vi snart en nästan helblind häst, eftersom det högra ögat sedan länge är dåligt.
Kolla in att Krista som aldrig haft vita tecken, har fått en liten vit stjärn! Sött att gamlingen blir vithårig.
 
Nu ska jag gå ut och flytta över dom till hagen med lösdriften. Det är så knaggligt i leran där att när jag rider en häst så brukar den andra få vara i gräshagen så den inte springer och vrickar fötterna. Sen efteråt fick båda gå där en vända, dom brukar gilla att rulla sig i gräset och då håller dom sig renare än när dom rullar sig i andra hagen.
 

Förblöder

Jag håller troligen på att förblöda.
 
Eller så är det så att jag fått min första mens på flera år. Tog ett bra tag efter att jag slutade med mini-pillren. Men jag var tydligen inte gravid trots att det känts så. Läste på nåt forum att det var vanligt att det kändes så och att det kunde ta tid innan mensen kom.
 
Hur som helst.. Jag har ju alltid förut kunnat klara mig med minsta tampongerna. Nu blödde jag igenom både dom och sedan även såna i normal storlek! Jag blöder som en slaktad gris typ. Hoppas att det lugnar sig och blir mer som förut nästa gång, annars ångrar jag grovt att jag började med dom där pillrena.
 
Sen måste jag få gnälla lite på affärer. Först ICA i Gustafs, inga OB i normal storlek, sedan Hemköp Hedemora inga OB i normal storlek! Provade Libresses tamponger istället. Dålig stil av butikerna när jag faktiskt håller på att förblöda!! Hade jag vetat att det skulle vara så här illa hade jag ju kunnat köpa dom lite större än normal, men det kunde ju inte jag veta.
 
Hoppas kunna sova hela natten utan blod på fel ställen i natt.
 
Är det här ett sånt ämne man inte ska skriva om? Haha, det skiter jag i!! Jag tycker mens är smått intressant faktiskt.
 
Men ni slipper bilder i detta inlägg.

Äppelöl

 
 
Ja, jag erkänner jag tittade på Ernst jul i torsdags kväll, typ halva programmet i alla fall (sen fick jag bättre saker att göra).
 
Men hur som helst så tyckte jag att äppelölet verkade enkelt att göra, och det verkar även godare än vanligt öl, inte en massa malt och humle eller vad det brukar vara i. Så ikväll började, skar en massa äpplen(flåt pållarna), kokade vatten och nu står kastrullen i ett hörn i duschrummet och ska dra där i 3 dagar, det rummet håller ju 7 grader, kanske kallare på golvet så det borde ju vara bästa stället.
 
Får väl se om jag återkommer om hur det här blir.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Musik

Ibland får jag besök av farsan och hans trio. Traditionell folkmusik på ett otraditionellt sätt. Vackert faktiskt.
 

God natt

Haft en bläkänsla och rastlöshet hela dagen.
Ska nog borsta tänderna och krypa under täcket. I morgon ska jag försöka komma ut med båda hästarna, Krista har vilat över en vecka förutom en lite promenad och en kort vända lös.
 
Snön vräkte ner här förut idag.
 
 
 

Kryp

Eldar och fryser ändå. Är nästan 21 grader inne, jag har ju nåt fel i kroppen som alltid fryser.
 
Nu kom det nåt konstigt kryp krypande på datorn, trodde det var en stor myra först, men den har vingar. Ska nog gå och slänga ut den, den dör nog, men vad fan, jag vill inte ha oidentifierbara kryp inne.
 
Äsch, den började flaxa och hoppa omkring så jag klappade till den med en tidning och slängde in den i elden.

Oro

Jävla a-kassan tyckte ju att jag skulle fortsätta på en gammal period som bara hade 80 dagar kvar.
 
Som tur är så har jag barn och kommer få 150 dagar extra.
 
Men till sommarn är dom slut om jag inte jobbar, och då måste jag nog försöka göra nåt vettigt ett bra tag. AH, och deltidsdagar har jag inte många av så det där med att jobba på timmar är ju väldigt osäkert.
 
Jag vet ju hur fuckad jag blir när jag jobbar heltid, så pass att jag totalt ballat ur vid vissa tidigare tillfällen, anledningen till att jag hoppade av omvårdnadsprogrammet, jag gjorde ju det när vi hade praktik, heltid 7-16 plus dålig ekonomi gjorde att jag inte pallade.
 
 

Senaste dagarna i bilder.

 
Från ikväll och tillbaka till i lördags på friends arena och sthlm horseshow.

Urinvägsinfektion barn

Tror Molly fått urinvägsinfektion. SÅ vi var till vårdcentralen idag, men att kissa i en påse som sattes på där nere var tydligen inte nåt för henne. Så vi fick åka hem igen. I morgon ska vi försöka få till det på pottan och hälla i det lilla provröret vi fick. Sedan kan vi åka dit igen.. Väldigt mycket åkande, vi var alltså på vårdcentralen i Hedemora, men jag har väl lite långt till alla sådana ställen.

Molly mår bra och är som vanligt, men kisset luktar satan! Å eftersom jag haft skiten själv så vet jag ju att det känns obehagligt, och går det längre mår man skitdåligt!!

Sen har jag för mig att det sägs att har man en gång haft det så får man det lättare igen. Hoppas det bara är en myt. Själv hade jag det en gång som liten och har haft det två gånger i vuxen ålder.

RSS 2.0