Mögel

Jag tror det var en mögelprick på mitt bröd. En tugga smakade illa.. Men jag var hungrig och käkade vidare.. Usch vad äcklig jag är. Hoppas det inte är allt för onyttigt.

Nugra bitar honungsmelon till efterrätt nu då.

Stel i händerna.

Jag har då och då varit stel i händerna, märkt det mera på senare tid. Och igår när jag plockade lite maskrosblad till kaninen medans morsan mockade nämnde jag det för henne. Att när jag varit still med händerna och gör nåt där jag får ta i lite som att hålla om makrosbladen jag skulle dra av så liksom fastnar fingrarna lite och går inte att sträcka ut helt på en gång. Då säger morsan att det finns nån muskelsjukdom i släkten, som Dick dog av vid 37 års ålder. Mamma hade kollat upp om hon hade och hade det inte, och hon sa att man måste ha anlag från både mor och fars sida om det ska bli nåt.. Men ändå, jag blev lite orolig, kanske är nåt man skulle kolla upp.

Sen har ju farsan opererat hjärtat.. samma klaffel som min farmor har, också ärftligt. Här har man gått och trott att man är frisk som en nötkärna.. men det kan finnas en massa fel på mina gener.


Nu

Igår var det ridlektion igen. Jag fick rida Sabina, skönt med en häst som beter sig normalt. Robbie var på gränsen att vara lite väl farlig tycker jag med tanke på vad jag har i magen. Igår hoppade vi bana, med 4 olika linjer. Först var det tänkt att vi skulle hålla ihop och gå på 6 och 7 spräng, men sen ändrade sig Pernilla så vi fick gå på 5 och 6 språng vilket var enklare, särskilt när man har hoppat några hinder och hästarna gasar på lite mera. Jag skulle tänka på att få upp överlivet lite mellan hindrena, även Sandra skulle tänka på det.. Vi är kanske lite olika trots att vi är så olika. Men stadiga i lätta sitsen båda två och det kanske man blir om man rider ut mycket. Jag står nästan alltid i lätt sits när jag galopperar ute i skogen nu för tiden.

Idag har jag varit slö.. Vaknade mellan 10 och 11, skötittade på TV, åt frukost, slötittade mer på TV, somnade, mådde bajs eftersom jag hade somnat direkt efter frukosten (mår alltid lite illa om jag somnar efter maten). Sen tog jag mig i kragen och gick ut och tog en promenad runt sveaparken som jag länge tänkt göra. Mätte med runkeepern att det var 840 meter på rundan runt där. Ska mäta nån mer gång så jag vet säkert att det stämmer. Sandra ska ju träna att springa 2 kilometer så då kan hon ju ta 2,5 varv där, lite kuperat istället för platt mark. Jag var lite sugen på att jogga men jag ville se hur lång tid det tog att bara gå i min normala takt och det tog 8 min. Då vet jag vad jag har att utgå ifrån liksom. Om ett tag när jag blir ett fetto får jag vara glad om jag kommer runt där på 8 min ;-) Tror jag ska mäta min lilla runda vid stugan också, och mäta upp till överåsen och sådär.. Mycket mer motiverande att promenera när man ser hur långa sträckorna är. Teknik kan vara skoj alltså. Men mest motiverande när det gäller promenader hade ändå varit Lajka... Sveaparken hade varit perfekt att lufsa runt med henne, även om det brukar sitta hundförbudsskyltar där(man kan ju faktiskt plocka upp bajset). Jag och Anna brukade låta Lajka och Molly busa där ibland på kvällarna, dom älskade det. Minns när Molly sprang in i ett träd.. inte lätt när man är blind på ett öga. Nu får dom busa tillsammans nån annanstans.

Har lagat mat och käkat och tänkte nog åka till Hea strax. Det där lilla fölet börjar bli kaxigt och buffar på en och försöker smaka på allt. Tur att han inte har tänder än. Kan tänka mig hur jobbig han kommer bli, hingstar brukar vara drygare än ston, nafsar mer och sådär. Känns ångestfyllt att han ska växa upp och om ett år börjar inkörning och om 2 år ska han tränas för fullt för att kunna gå premielopp.. Jag gillar inte trav alltså.

Om man skulle hittat en ridhästhingst till Krista? Hon är 23 men i fin form.. undrar om hon skulle orka? Men om man inte har möjlighet och ha en till senare då? DÅ blir man tvungen att sälja och det vill man ju inte göra. Åh det är drygt med djur.. Kunde jag inte ha blivit en sporttjej, behöver liksom inte vara så ledsen över att favoritbollen gått sönder liksom. Eller så skulle man ha gillat djur som blir ändre än en själv, typ nån stor papegoja, elefant eller sköldpadda.

Vega och hennes lilla bebis.

Vega och fölet första förmiddagen. Även mormor Krista skymtar i bakgrunden.
Jag kom dit på förmiddagen, någon gång under natten eller morgonen hade han fötts.

Dagen innan fölet föddes.
Dagen innan fölet föddes red jag Krista och tog Vega på släp bort till beteshagen så dom fick beta några timmar.

två dagar innan fölning.
På onsdagen(fölet stod i hagen på fredagsmorgonen) gick/joggade Erik med Vega till Säfstjärn så hästarna fick svalka sig lite. Vega plaskade och åt vass och trivdes ypperligt.

Snacka om att hålla i gång ända tills det är dags.. Fast vi trodde han skulle komma den 6:e juni eller möjligen ännu senare. Och så där jätterund såg hon väl ändå inte ut?

Föl

Vega har fått föl. Har knappt rört datorn på 2 dagar bara för det. En liten hingst stod i hagen i fredags morse när Erik kom ut med frukosten till hästarna. Hon hade fixat allt själv, vilken tur att det gick bra. Vi trodde inte hon skulle föla förns i juni.

Idag red jag en kort sväng med Krista. Och hon brydde sig inget när vi skrittade iväg, men efter första traven så kom hon på att hon hade viktiga saker kvar hemma. Gnäggade resten av ridturen och stressade fram. Hennes dotter och barnbarn måste ju ses efter!!!

Fixar bild snart.

Min dag.

Nog för att jag sov till nästan tolv och började dagen segt med sjunde himlen och frukost.. Men sen hann jag med en hel del tycker jag.

Åkte till Hea tog båda hästarna och skrittade en vända och tog dom till ena beteshagen, Erik kom dit med vattentunnan och hämtade mig.

Sen åkte jag till Säfstjärn och solade och badade!!! Det var inte så fasligt kallt, 19 längst in vid stranden och 15 på ca 1 meters djup.

Efter badet hade jag tänkt äta, men Erik undrade om jag ville hämta hästarna då så då åkte vi dit och jag skrittade hem dom igen. 2-3 timmars gräsätande kan väl vara en bra start, hemma har dom fått äta det lilla som kommer upp i hagen och så lite extra i kanterna då jag satt ut plaststolpar så dom får tugga ner kaneterna så slipper vi slå gräset där om det blir långt och kommer åt trådarna.

Sen när dom var ute i sin vanliga hage igen gick jag in och åt, mina matrester från igår, Bandspagetti med creme fraishekladd med lök, rödbeta,morot och ärter i. Rosa pastasås alltså.

Efter det åkte jag och mamma och kollade i stora beteshagen, vindskyddet blåste ikull i vintras och det är för tungt att bara lyfta upp sådär. Sen åkte vi och pratade med Yvonne en av dom som äger marken vi har bete på. Det var bara att beta på tyckte hon, man lär ju kolla så dom tycker det är okej även i år liksom.

KL 19 satt jag upp på Robbie på ridklubben. Hopplektion, samma övningar som i tisdags då jag hade Sabina. Idag blev det inte riktigt samma övningar för mig för Robbie var superladdad och har hoppat väldigt lite på senaste tiden så vi fick lägga volter både före och efter varje hinder(hinder som första gångerna bara var en bom på marken). Jag fick travhoppa alla hinder och lägga volt direkt efter. Dom andra red linjer med två hinder och 4 eller 5 galoppsprång mellan även om någon fegade och ville rida på många fler, hon fick in 7 språng på ena linjen med Samritha som är stor storhäst, medans Harley (trög D-ponny) gick på 6 språng. Jag visste ju att Robbie är en sån som bara springer i galoppen, men idag fick jag veta att hon kan bocka också. Volter volter volter. Är nog bra om jag berättar för Pernilla att jag är gravid så jag får snälla hästar i fortsättningen, typ Harley och Sabina kanske.. nån annan ponny om jag inte börjar bli för fet för dom.
Det var trevliga tjejer i gruppen jag red igen i plus att en tjej som också är gravid men som inte red idag bjöd på marängswiss efteråt. Det är lite tråkigt med våran grupp, för vi fikar inte ens på teorilektionerna ju.

Åkte till Mathias efteråt, gjorde ren akvariepumpen och när jag gett upp att katten skulle duka upp, så kom han när jag gick ut till bilen. Så missen fick följa med hem..

Lite eurovision, en dusch och så hamnade jag här. Ska nog sova strax, för trött för att orka äta typ, fast en macka borde jag ha ätit egentligen, men nä, tror jag somnar gott strax. Tröttsamt att rida het liten ponny som tokspringer. Träningvärk i morgon skulle jag tro.

Bad

Idag fick Krista gå två vändor till Säfstjärn med mig på ryggen. Först gick/joggade Erik med med Vega. Både Krista och Vega gillade att bada, men Vega mest, plask plask. Sen tog vi samma sorts vända men Erik tog då med sig Pinnen, Krista är brunstig och tokig i honom. Gnäggade massor och ville inte gå framför honom. Den vändan hade Erik med sig handduk så han tog ett dopp faktiskt. Jag hade foppatofflor och uppkavlade ridbyxor så fötterna fick iaf känna på vattnet. Fortsätter denna värme imorrn kanske man skulle våga sig på ett dopp.. Kan Erik så kan jag!

Efteråt dök farsan upp och det blev en massa bla bla bla som vanligt. Trevlig eftermiddag hur som helst.

Jag ska ha en badtermometer nånstans, är det mer än 17 grader ska jag bada imorrn!

...

Jag saknar henne så otroligt mycket.
Tittar på några bilder och hon är så levande och så fin. Minns hennes mjuka tofsar vid öronen, hennes tjocka päls på bakbenen. Den alltid så glada tjejen. Så svårt att aldrig mer få träffa henne. Senast idag när vi kom till Hea efter ridningen tänkte jag att hon skulle vara där. Lika när jag red någon dag. När mamma inne såg att jag kommit tillbaka så brukade hon släppa ut Lajka till mig om hon inte hade varit med på ridturen.

Så ensamt. Det skulle ju vara hon och jag nu.

Jularbo.

Har städat så jag tycker det duger.. Det ska väl ändå se ut som att någon bor här. Tyckte det ekade i sovrummet igår när alla kläder hade försvunnit.

Nu sitter jag och väntar på att åka till Jularbo för att fika hos moster Inger som fyller år. Men tydligen så trögar Erik när jag ringde och frågade mamma när vi skulle åka. Dessutom är det han som har en tid att passa för att åka hem, tröga tidsoptimist. Jag har iaf käkat en macka och druckit lite oboy så jag överlever ett tag till.

NU ringer det!!

Drömmar

Vaknade strax före 8 av att jag drömde om Lajka. Somnade om. Nu vaknade jag av att jag drömde om Daniel. Frågade en tjej där han bodde om dom hade sett honom och han hade varit där för några timmar sedan. Jag hade hållit koll på hans vedhög ifall den minskade men det gjorde den inte. Senare träffade jag Daniel och Niklas. Daniel hade varit på behandling. Och han hade fått aktiviteter att göra om dagarna. Tex hade han valt att han skulle gå på ridskola i Avesta 3 gånger i veckan. Han hade bestämt sig för att börja rida alltså. Han undrade om jag hade sett han rida och det hade jag ju, när han red Krista. Plötsligt var jag på hea och någon snodde nån vissen blomma av äggtanten, någon vacker låt spelades, om giftermål och slöjor. Sen drömde jag även om min kanin som dog 3 dagar efter Daniel. I drömmen så pratade jag och mamma om den och sade att Erik hade slagit ihjäl den eftersom den var så dålig. Att hon inte alls var död när jag hittade henne. Och att efteråt hade erik kollat på henne och sett att en tand var sprucken och att hon blivit ihjälslagen för lite tandvärk. Mamma sade även att kaninhuvudet hade legat framme i vedboden i flera år. Just ja Daniels jacka knöts med skosnören, konstigt.

Förändringar

Inte blev det nå hopptävlingstittande. Det var slut när vi kom dit. Åkte runt lite, till en stängd sjukhuskiosk tex. Sen hamnade vi i Pungmakarbo på auktion istället. Jag bjöd på en byrå, men nån annan bjöd ju över så det blidde ingen byrå. Lite fika där.. Sen när vi åkte tillbaka till Hedemora bestämde vi oss för att äta ute, så vi hamnade på halvan och jag åt tonfisk, med klyftpotatis och limeaioli, det var gott. Efter halvan blev det lappens och glass. Så nu är jag proppmätt.

I morgon ska jag visa lägenheten för nån jobbarkompis till Svävarn. Skulle vara jätte smidigt om jag fick min såld nu och han får lägenhetsnycklar till sin nya nu och så kan jag ta hans snart. Slippa dubbla hyror och sånt. Men jag vet ju inte om dom vill ge så pass mycket som jag vill ha, köpte den ju för 50 i februari liksom. Men den är hyfsat fräsch, iaf om man jämför med den jag ska flytta ner till i så fall. Sen har Sandra täkt flytta ifrån min lägenhet och då lär jag sälja eller hyra ut den också. Är mycket på gång nu. Å så ska jag dessutom bo i stugan i sommar och jobba där.. Å så är jag på smällen. Förändringar så in i helvete detta år alltså!

Missenmjua

Var nyss och hämtade Mikkel hos Mathias igen.. Han går dit sisådär varannan dag, ibland oftare. Det är ganska precis en kilometer dit, lite läskigt med all trafik tycker jag.

Tror jag ska åka in till ridklubben i Säter och kolla lite på hopptävlingarna. Sen undrar jag väldigt mycket över vart min plånbok tog vägen i söndags.. Polisen åkte runt här, jobbigt om dom stoppar mig och jag inte har körkortet med mig liksom.

morsan vet

Jahapp, nu ikväll berättade jag även för morsan. Hon började tänka på praktiska saker och ville låna ut barnvagnen som står i källaren på en gång. Och så frågade hon hur det kunde blviit så och jag kontrade med att hon nog vet hur det har gått till eftersom hon själv har 4 barn.

Blev en lugnt ridtur idag. Mamma gick med med Vega och just när vi gick ut för att göra i ordning dom så dök farsan upp så han följde också med på promenaden. Men några travsteg tog jag och Krista och i gamla skogshagen hoppade vi över ett litet vattenfyllt dike fram och tillbaka. Farsan tyckte att det såg ut som Krista tyckte att det var roligt. Men jag vet inte, hon ville väl bara inte bli blöt om fötterna ;-) Lite lagomt att hoppa nånting platt.


Aj aj

Då har man kraschat ryggen igen då. Inte kan jag skylla på lastbilsjobbet denna gång. Stod och mockade och skulle skuffa undan lite ren halm bara så bara AJ!! Lyckades petmocka resten, men sen gjorde jag inget mer. Erik får fixa vatten åt Vega och kvällshöet för att packa hö och bära vatten gör jag inte med denna rygg. Känns lika som i vintras.. Suck, att det bara kan bli för nåt så litet. Skulle väl ha fortsatt gå hos hon på Cura, men det kostade 500 kr per gång och jag tyckte inte att det hon gjorde var så mycket, lite knak knak typ. Hade velat till Dans pappa istället ju, känns som han vågar ta i lite mer och har typ 50 års mer erfarenhet och borde veta vad han gör.

Var iaf på 40 års kalas i helgen. Det var trevligt, och några bekanta ansikten var ju kul att se igen, var många år sedan jag var på Roskilde sist. Å som många gånger på Roskilde så uppskattade jag att Magnus dök upp och var nykter. Annars var jag ganska ensam nykter framåt natten. Skulle ha sovit i husvagnen men hade ingen ström till den så det var is på rutorna och nollgradigt i den så jag letade upp sovställe inomhus istället. Gick nog och lade mig vid 3 tiden. Christian kom in och visade någon fågelunge under natten.. på morgonen efter var det en gubbe där och letade efter sin tredje kyckling som hade varit med kvällen innan.. antar att det var den Christian visade. Mimmi hörde av sig och sade att hon hade hört fågelpip under badkaret tidigare och under badkaret hittades den lilla kycklingen död. Jag vet inte om små kycklingar är så bra att ha med på såna fylleslag. Skulle ha tagit hand om den lilla jag som jag ville göra när han visade den. Den kunde ha legat i fickan på min tröja och haft det varmt och mysigt istället för att dö under ett badkar på ett skitigt golv(någon hade lyckats välta toalettstolen). Hade hundsällskap under täcket ett tag på natten. En liten typ terrier av nåt slag kom och kröp intill mig, mysigt.

Det sköts kanon och bjöds på god mat. Mat uppskattas, kanon.. nja hade räckt med en gång. Smällde som fan ju. Restarna av min strumpa med hål i hänger nog kvar i granen där, det mesta av den brann upp.

Ska väl sova snart och hoppas jag tar mig upp i morgon. Har legat och kollat på tv och det gör ont att vända sig och att försöka ta sig upp ur sängen. 29 år och trasig.

Planer

Japp, det är tråkigt väder. Så jag skiter nog i hästarna idag. Har duschat och diskat. Måste fräscha till både mig och mitt hem om jag ska åka bort över helgen. Pölsa kontakta mig igår och sade att en gubbe i Säter ska ju upp till Bergsjö så jag ringde han och vi ska samåka. Så kl 16 i eftermiddag ska jag vara i Säter. Eventuellt tar vi husvagnen eftersom båda hade tänkt sova i sin bil om man hade åkt upp ensam. Delar inte sovplats i en bil med en främmande gubbe.

Får lite halvt panik av att inte åka ensam.. Fast dela bensinpengarna är ju himla bra. Men jag är ju så van att åka bil ensam, det är en fristad för mig. I bilen gråter jag, sjunger jag och petar näsan, sånt man inte gör bland folk så gärna. Ops, blev det för ärligt här nu? ;-)

Fan, jag skulle ju frysa mina kylklampar så jag kunde ta med en kylväska med lite mat i, hoppas dom hinner frysa nu då.

Sandra ska vara kattvakt, fast lite tveksam låter hon. Hon tror hon håller på att bli sjuk och tror inte att hon klarar av att släppa ut och in katter och ge dom mat. Hon verkar vara en kille när det gäller förkylningar.

Ridit

Har precis ätit. Fiskpinnar, potatis, stuvad spenat och kokta morötter och ärter. Morsan som påstod att jag inte äter grönsaker.

Åkte till Hea och gav hästarna frukost och tog ut dom. Tjafsade lite med USB-minnet på Eriks dator och fick det att funka. Kunde tydligen inte ha musiken liggande i mappar. Sen gick jag och Erik ut och mockade, jag gjorde i ordning Krista och Erik åkte och gjorde i ordning Pinnen. Sen red jag dit ner och Erik var precis klar, hästtoken rusade in i en box när Erik satt upp. Erik bad mig komma in och gå framför Pinnen sakta så han skulle ta det lugnt ut ur stallet. Han försökte rusa förbi några gånger och när han kom ut var han förbi oss, jobbigt med en så stressad häst. Red ner i Djupdalarna, och andra stället vi skulle springa lite på ville jag galoppera, Erik låg först och Pinnen for iväg uppför backen i en jävla fart i trav, Krista och jag kom långt efter fast vi gallopperade. Efter det fick jag och Krista gå först när vi skulle springa. Red vägar med mycket backar så Pinnen fick jobba lite(Krista också såklart). Många klätterbackar och många gallopper för Krista :) Skoj och så två små hinder hoppade vi också. Fast det största red Erik runt med Pinnen, det första hade han inget val, jag visste inte att han höll på att ta av sig jackan och att Pinnen bara hängde med mig och Krista, hehe. Tur för dom att jag inte hoppar stora hinder ute i skogen.

Funderar på helgen.. Ska jag åka till Bergsjö? Ska jag åka till Köping? Tror iofs att det är slutsålt i Köping. Annars kan man stanna hemma också. Måste nog kolla bankkontot och se om jag ens har råd att flänga iväg. Kanske får nöja mig md att vara med på presenten till Christian bara. Vi skulle köpa en blåblommig klänning till honom iaf.

USB

Nä, nu är jag trött på att sitta här. SLänger in lite musik på ett nytt USB-minne.. Gjorde ett med lite dragning åt folkmusik och visor. Har ett till nytt som jag ska hitta på vad jag ska ha på en annan gång, det lär få bli lite mer drag på det då.

Kan inte med datorn nå bra. Fulkopia på windows så saker funkar inte som vanligt riktigt. SÅ jag vet inte hur jag lägger in grejer från skiva i datorn. Hade nog velat ha med Charlie Engstrand Sommar på det här USB-minnet också. Får fixa det på den bärbara gamla stackaren nästan gång jag kommer till stugan.

Går segt med USB-minnet, men så fort det är klart ska jag åka, har tagit på västen och allt ju. Hästarna lär bli förvånade när jag dyker upp så tidigt. Dom brukar sällan få komma ut före sin lilla förmiddagsvila.

Jävligt skönt med en stereo i bilen som har USB-ingång. Slippa hålla på med skivor som blir slitna och hamnar fel i bilen.

Vaken

Katten väckte mig vid 3. Och sen har jag inte kunnat somna om, alltså han gnällde och gnällde och gnällde. Men för fan!! Gå på lådan då!! Slutade med att jag släppte ut honom till slut, men först när han hade varit tyst ett tag. Kollat på TV, spelat spel på datorn, frukost nu kanske? Frulle och sedan åka och fixa med hästarna kanske? Blir nog Erik paff om han kommer ut och hästarna redan är fixade :) Fast om jag känner mig rätt så äter jag kanske frukost och somnar sedan om och sover bort hela dagen istället.

 Vi får se.

Glass

Å så mm glass. De får man äta när man har varit duktig och simmat :)

Simmat

Brorsan hängde med och simmade. Fast han var så seg så jag hade ju hunnit simma 500 meter innan han kom. Jag gick upp och ringde honom då, då var han iaf i stan. Jag tog och bastade en stund innan jag gick ut och körde 500 meter till. Sen plaska jag runt lite med nån lekflytsak tills han hade gjort en kilometer han också. Sen hoppade vi lite trampolin och simmade långt under vattnet, jag kunde iaf simma 15 meter under vattnet :) Sen att jag även gjorde samma längd när jag var 10 är en annan sak. Hade ju varit hemskt om man var sämre nu.

Tänkte köpa en falafelrulle på vägen hem, men sket i det. Jag ska steka på lite potatis från igår och värma lilla veg falukorven från igår, kanske steker ett ägg också. Oj oj, nu blev jag riktigt hungrig.

Simma

Idag regnar det. Jag låg och funderade innan jag visste hur vädret var att man kanske skulle gå och simma idag. Sen när jag släpper ut katterna får jag se att det regnar, som perfekt för att gå till simhallen och motionera innomhus. Krista har trots allt gått 3 dagar på raken och Vega 2 dagar på raken så dom kan få ta vilodag :)

Ska se om det finns någon man kan lura med sig till simhallen också.

Yoghurt

Min yoghurt är slut. Jag som vill ha det till frukost!! Ska jag få lov att äta macka och oboy eller handla innan frukosten imorgon? För inte åker jag till statoil nu för svindyr yoghurt.. NÄ.

Vega var sådär lagom rolig med Sandra idag. Blir inte så mycket motion när pållen tycker att man ska stanna och vägra gå på vägen bortåt, haha, typ som när hon var föl själv. Men hemåt knatade hon glatt på iaf.

Vi tyckte att hennes tuttar såg lite svullna ut, fast jag har inte kikat så mycket på hur dom sett ut innan. Hade kanske varit smart att göra. Det bör vara nästan en månad kvar tills fölet ska komma iaf.

Tvättar

Tvättstugan var obokad idag. Jag hade bokat tvättstugan i onsdags, men efter Falun och allt som rörde sig i huvudet så glömde jag bort det totalt och åkte och red istället. Så idag tvättar jag.

Sen har jag lagat mat som står färdig nu, syrran kommer snart och äter sen åker vi till hästarna. Planen är att jag ska rida Krista medans hon går med Vega. Sandra har blivit antagen att komma på fystest för polishögskolan så hon behöver träna, då tänkte jag att det är ju perfekt för Vega om dom tränar tillsammans, Vega som är dräktig slipper en tung ryttare och Sandra får konditionsträna.. Fast dom har inte samma joggingtempo, men rask promenad lär funka och några trav/springsträckor. Jag rider.. Latmask ;)

Ser ut att vara så fintväder ute och jag har kanske varit ute en minut idag.. Så nu känner jag mig extremt rastlös, vill komma ut nu!! Vara inne en hel dag mår jag inte bra av.

Farsan vet

Varm choklad och två ostmackor har jag precis ätit.

Har varit på Hea och ridit Krista med Vega bredvid oss, 45 min skritt och trav. Lämnade även ett stort gäng akvariefiskar som jag hade hämtat hos Mathias. Alla stora guppys och några neontetror. Missade några neontetror och försökte knappt få med dom små ynglen, provade ta ett i håven men det kändes som det var större risk att döda dem när dom är så små. Hoppas dom kan växa till sig fort så man kan flytta dom.

Pratade lite med Mathias när jag var där och hämtade fiskarna. Det han sa kändes bra, konstigt men bra.

Snackade med farsan ikväll. Min farmor mår bättre och hjärtklaffen har inte blivit sämre än förut men hon hade samlat på sig vätska så hon skulle få med sig vätskedrivande medicin som hon kan ta om det börjar kännas liknande igen. Sen berättade jag min grej för farsan. Han blev glad :-) Å så pratade vi en massa mer och om allt möjligt som vanligt när man hamnar i telefon med honom.

Försäkring

Funderat ett tag på att skaffa försäkring för katterna eftersom om det skulle hända nåt så vill jag kunna göra allt om det finns en chans att rädda dom. Lajkas vistelse på djursjukhus kostade mig 16000 och hade jag inte haft försäkringen hade det gått på mer än 40000 kr och jag vet att jag hade sett till att betala på ett eller annat sätt även om hon inte hade varit försäkrad. Nämnde flera gånger att jag kunde sälja lägenheten i så fall.

Så när jag trillade på en annons från agria idag gick jag in och skulle börja fylla i för katterna men kom bara till färg.. Mikkel är blå, Mio är svart men Gabreil då? Vad heter hans färg?
Åka bil är lugnt och skönt.

Jag googlade och kollade runt, men tycker dom flesta liknande är mer grådassiga i färgen och så har jag för mig att veterinären kallade hans färg för nåt lite annorlunda. Så jag fastnade i försäkringsgrejerna. Vet inte ens vad det skulle bli för kostnad om jag ska försäkra bpda som bor hos mig och så Mio som bor på Hea, han är ju trots allt min från början.

Denna dag.

Idag red jag och Krista ihop med Sara och Trigger. Blev en lång tur, men nu vet jag vart hennes syster har flyttat och hur man hittar dit dom har hästarna. Jag var ute i nästan 3 timmar, mest skritt så gissa om jag var stel och hade ont i baken efteråt.

Efter ridninge gick båda våra hästar på gården och käkade gräs, mamma var där och klippte ur hallonhäcken, brorsan och nå folk skruvade med nån gammal speedcart. Vega börjar få stor mage nu, tror att hon är beräknad att föla 6e eller 7e juni. Spännande, då blir Krista mormor om allt går bra.

Sen käkade vi lite, morsan och Erik hade några äckliga färdigrätter och jag stekte sojakorv och hittade nå rotmos jag kunde ha till dom, ganska äckligt. Har inte provat riktigt rotmos sedan jag var liten. Gillar inte kålrötter.

Sen tänkte jag åka hem var så trött efter ridningen, men av nån anledning fick jag lust att testa husvagnen som Erik hade satt på hästtransportens gamla däck, en uppsättning däck som mamma tappat ett av så vi har bara tre st så dom har vi ingen nytta av till nåt annat fordon, bra för mig :) Fick hjälp att koppla på den, för den hade pajat ihop lite i delen man skruvar upp den med. Testade lysen och en lampa och bromsljuset ville inte funka. Tog en tur in till Säter och fyllde på luft, Erik följde också med, svängde förbi farsan en sväng. Min farmor var kvar på lasarettet och hade dropp och fått andas syrgas. Låter som att det är lite allvarligare än förut. Sen skulle farsan iväg till spelmanslaget och vi åkte och tankade då bensinen faktiskt var hyfsat billig.

Jag lyckades riktigt bra med att backa in på gärden :) Fast självklart kom det en stressad sak som fick vänta en liten stund, och fan vad han flina när han åkte förbi.. Det är tydligen skitkul att kolla på tjejer som backar med släp. Teoretiskt är jag skit bra på att både backa med vanligt släp och med lastbilssläp. Ipraktiken är vanligt släp enklast eftersom jag gjort det mest. Lastbilssläpen kan jag följa med och hålla någorlunda raka.. Var sen det sket sig för mig det där med att ta E-kort. Den uppkörningen börjar ju med att koppla till lastbilen till släpet, och sedan göra någon backövninge, sidoförföyttning bakåt eller en 90 graders backning tror jag det är. Och det där fuckade upp i mitt huvud plus att jag höll på att avlida efter att ha suttit av tiden hela vintern, och att sedan vara klar med all teori och verkligen bara sitta av tiden gjorde att jag mådde skit rent ut sagt. Så det blev aldrig något E-kort, bara C och en massa annat. DÄremot hade ett BE suttit fint.

Sitter och äter ett päron nu, var och handlade och tänkte ta en isglass, men kom på att päron nog var byttigare. Ska till grannen och kolla på film snart tror jag. SÅ jag kanske skulle ta en dusch eller åtminstone byta till andra kläder än ridkläderna.

Hej svejs.

Funkar

Det var inget fel på statistiken, det var nog helt enkelöt så att jaginte haft några besökare, för idag har jag haft 2 besökare, haha, woho!!

Åkte hem från stugan idag. Farsan ringde och snackade en massa, mitt i allt så berättade han att min farmor ligger på lasarettet i Mora. Jag hade ju för mig att hon haft kärlkramp i alla år, men så är det inte. Hon har samma fel i hjärtat som det som farsan har opererat, nån klaff som inte funkar som den ska. Opererar man hjärtan på 84 åriga tanter? Farsan sade iofs att hon inte vill operera hjärtat, hon tycker att det verkar obehagligt, men om hon plötsligt få bättre ork och så som farsan har fått så tycker ju jag att det skulle vara värt det. Annars har ju hon i flera år planerat inför sin bortgång. Sålde huset för något år sedan och rensade ut massor av gammal skit. Jag, mamma och Sandra åkte upp och hämtade en full hästtransport med grejer, hammock, sparkar, lampor, mattor, tältsängar, cykel m.m. Sen när jag och farsan var upp vid påsk så hade hon rensat ut kort och sånt som vi fick kolla igenom och ta dom vi ville ha och så hade hon skrivit papper som hon visade för farsan som handlade om när hon går bort. Hon nämnde att jag hade lovat att hämta hennes cykel snart iaf för hon ska inte cykla nå mer.

Lite obehagligt är det ändå att hon är på lasarettet, men det är inte första gången direkt.

Jag och farsan snackade lite om mitt nya jobb och hans dilemma med a-kassan och det att han har slut på deltidsdagar men bara har en fast tjänst på 50% så antingen får han leva väldigt snålt under sommarlovet eller se till att bli uppsagd. Moderaternas politik om att det ska löna sig att arbeta funkar inte så bra.. Själv har jag slösat deltisdagar denna vecka genom att tacka ja till att jobba 5 timmar denna veckan. När deltidsdagarna tar slut blir man tvungen att neka jobb om det bara är en dag och inte mer på en och samma vecka.

Det jag borde ha passat på att berätta blev inte sagt.

Fan ser i solen nu att jag har kattassar i fönstret. Nån har dragit tassarna och gjort fula märken, jag som har nästan helt nya fönster, den skyldiga ligger på stolen nedanför och sover sött.

Ska nog gå och kolla lite på TV nu.

Statistiken?

Funkar verkligen sidan med statistik här? Är det verkligen bara en person som läst senaste tiden? Typ senaste månaden.. Lite tråkigt i så fall måste jag säga, varför ska man då uppdatera?

Bye

Åker till Sara nu, i lite mer respektabla kläder. Jeans, snygg t-shirt och gamla stålhätteskorna från gymnasiet istället för stövlar.

Hungrig, tror vi skulle äta, iaf dricka te.

dagens outfit

eftersom jag haft så få besökare och inte känner för att lägga upp bloggen helt offentligt på facebook så gick jag med i bloggtrafik.nu. Kollar runt på lite bloggar och har redan ramlat över fjortisbloggar med dagen outfit, Kanske nåt jag borde börja med? Dagen outfit idag är mjukisbyxor, och tjock huvtröja, raggsockor. Går jag ut blir det min farmors gamla beiga stövlar, men det är nokia, fint serru. Märkesstövlar från Finland. Tror jag ska hämta min datasladd till mobilen och fixa en dagens outfitbild ;) 

dagens outfit
Dagens accessoar: vedkorg :-)

stövlar

En vårdag i stugan.

Det blev inte så mycket jobb igår. Var till chefen och skrev på papper m.m. Sen skulle jag till en brukare, som inte öppnade, var nog inte hemma. Den andra jag skulle till ville inte ha nåt besök heller. Så jag var hem till en annan och pratade lite och till kontoret och babblade ganska mycket med en kollega. I sommar kommer man jobba ensam mycket så man får väl passa på när båda hade en lugn kväll.

I natt vräkte snön ner, vid 3 tiden släppte jag ut och in katter.. SNöiga katter som inte var ute lång stund.

Sov sådär galet länge i natt igen, gick upp närmare ett tror jag. Pulsade ut på dass i kanske 1 dm snö, och det har fortsatt snöa hela dagen.

Ska hem till Sara i Venjan ikväll. Trevligt, var ett tag sedan vi sågs nu, i höstas tror jag.

Jag börjar känns mig rastlös av att sitta inne nu, men snön är inte så lockande.. Borde man skotta eller räkna med att det smälter? Just ja, kommer bilen ta sig ut? Uppförsbacke, snö och sommardäck. Stora vägen ser iaf snöfri ut. Ska nog bege mig ut i snön och kolla läget lite snart.. eller ska jag kolla på ett avsnitt simsons som började nu?



maj 2012
Bullen på mitten är en korg med penséer som jag fick när jag fyllde år av moster Inger. Bara en kvist videkissar sticker upp. Ska vi ta en fika vid stenbordet?

Jobba?

Är i stugan nu. Hade hunnit vara här typ en kvart när jag märker att ena katten har nåt jätte intressant på mattan i lilla rummet. Stolt låter han mig se vad det är, en ödlesvans. Jag tycker det är jätte bra att dom tar möss och sånt som man inte vill få in i stugan. Men ödlor har aldrig försökt bosätta sig i stugan, suck. Ska åka in till malung strax och skriva på papper hos chefen. Sen skulle jag ha jobbat hela kvällen, men jag får vara glad om det blir nåt alls. Brukare som inte vill ha besök gör mitt jobb lite ovisst. Men jag får dom få timmar jag skulle ha iaf. Tog kortaste vägen hit upp idag iaf. 16 mil om man åker på "baksidan" av Siljan. I mitt minna skulle det vara grusväg där, men det var asfalt och 80 km/h förutom genom dom mysiga byarna. Kul med en tredje variant på väg upp hit. Dom andra två vägarna är 17 mil vardera.

God natt

Blev sent igår och i morse mådde jag lite skumt i magen, somnade om och sov nästan till 14.. Stack ut och red en lång vända med Krista. Sen fick hon och Vega knata runt och beta på tomten. Först satt jag i solen med dom, sen mockade jag. Sen när jag skulle ta dom så låg båda ner, Krista i full färd att rulla sig, ner och rulla, upp igen och ner på andra sidan. Vega hon låg och betade under tiden men reste sig sedan. Synd att jag inte hade någon kamera, var så gulligt när båda låg ner, hade varit mysigt om dom hade legat kvar så även om Sandra väntade på att jag skulle hämta pizza och komma med så hade hon fått vänta tills hästarna hade vilat klart. Men nu kom dom upp snabbt och efter lite jagande fick jag ta dom och gå ut i riktiga hagen.

Borde egentligen sova nu, men tog en dusch och ville att håret skulle torka innan jag lade mig, det är i princip torrt nu. Suttit och spelat och läst lite på datorn.. Lite nervös inför morgondagen.

Nervös men även förväntansfull. Är glad att Mathias ville följa med. Läskigt.

Tänker inte säga vad det handlar om nu.

Äh går och glor på TV och hoppas att jag kan sova, men ska först kolla om Mikkel vill kommain, Gabriel traskar runt lite och gnäller över nåt, låg i mitt knä när jag spelade tills jag fick sockerdricka i fötterna.

Just ja, puckade jag kollade inte tiderna när dom undrade om jag kunde jobba på torsdag e.m./kväll. Värt att åka till stugan för att jobba 3,5 timmar i Malung? Värt att slösa deltids a-kassedagar? Men man vill ju tacka ja för man hoppas ju att få jobba mer om man visar sig villig att jobba. Vet inte ens vad jag kommer få för lön, men jag har 17 mil till stugan, plus 3,5 in till Malung, 3,5 tillbaka och 17 mil till Hedemora igen... 41 mil. Bilen drar nästan en liter per mil och bensinen ligger på ca 15 kr milen. Resan går väl på ca 600 kr, är det värt det? Skulle inte tro att jag har tillräckligt hög timpenning för att det ens skulle gå jämnt upp. Ops, men nu har jag ju tackat ja, så jag åker upp ändå. Hoppas någon blir sjuk så jag får jobba mera denna vecka. Hörrni passa på att vara sjuka nu eller ta ledigt, jag jobbar gärna. Vill komma igång och jobba själv medans jag minns lite vad som ska göras, komma in i det liksom.

Nä, sova var det.
God natt!

RSS 2.0