sjukanmälan

Ok, jag ringde själva arbetsplatsen och sa att jag var sjuk iaf. Vart ska man ringa mer? Malin på jobbet visste inte heller. Har provat få tag i både chefen och bemanningen men inget svar. Då är det inte så lätt.

Ja

Det går inte. Jag fixar det bara inte.

Ska plocka undan lite i köket och sedan bege mig mot Säter. Ridlektion kl 18.00.

Puben

Är på kingen. Öhm. Skulle skriva att mathias kollade fotbollsresultat på sin lur. Men det har han gjort klart innan jag hade loggat in och allt jag gjorde här.

Växter i stugan

Är i stugan. KOm hit igår kväll. Skönt att stugan var 15 grader varm istället för minus 15 som den kan vara på vintern. Har bara behövt elda lite. Och idag har det varit kalasväder så nu är det varmt inne.

Idag var jag in till Mora och hämtade upp Emma S och vi åkte till en liten handelsträdgård. Båda köpte vi varsin svartvinbärsbuske och lite annat smått och gått. Gräslök att ha till mina blivande potatisar tex :)

Vi käkade lunch inne i Mora, proppmätt. Sedan tillbaka till stugan för att gräva och plantera. Solen kom och det var väldigt varmt. Svårt att gräva pga stenar och tallrötter. Tallen sågades ner för länge sedan men rötterna är sega och verkar levande. Rabarberna lever och i år ska jag inte köra över dom med gräsklipparen som det råkat bli andra år.

Katterna fick också vara med ute. Först satt dom i varsitt koppel, men sedan fick dom gå lösa och gissa om dom trivdes. Nu ligger dom här på varsin sida om mig i den stora bädden och sover som trötta små katter gör. Jag märkte efter ett tag att vi var iaktagna av grannkatten. Den satt en bit bort på åkern och spanade, undra hur länge han hade suttit där? Jag bad Lajka springa åt det hållet, men hon sprang förbi katten och gjorde nåt annat utan att märka den, så den smet ner i vårt uthus istället. Tur att mina kissar hade vakthund med sig när dom var ute, vem vet, annars kanslke dom hade fått stryk av en okastrerad hemsk hankatt.

Nu ska jag kolla lite mer koncentrerat på Sveriges historia på TV.

Min nya buske i Kättbo.  Ligger i gräset och har det bra.Min lilla platering. SKulle ha haft längre isär mellan alla plantor egentligen, men jag pallade inte att gräva mer. Stenar och tallrötter gjorde det väldigt drygt att gräva.

Bortglömd

Var på rätt pris en vända ikväll. På jakt efter plateringsjord.. Men antingen tog jag fel på dag eller så var den slut.

Hur som helst. Jag och Lajka kommer hem här och jag ville se på TV. Och ville att hon skulle skynda sig upp för trappen så jag peppade lite och trodde hon skulle hänga med upp för trappen snabbt. Hon kom aldrig upp, jag ropade lite. Jag gick in och stängde bara innerdörren så hon kunde krafsa lite om hon kom upp och ville in. Lade ifrån mig grejer kollade liten stund på TVn.. Undrade varför hon inte kom upp. Gick bort och ropade lite och gick neråt för att kunna säga åt henne ordentligt. Ingen hund i trappen? Men där nere utanför dörren står hon och ser så ensam och bortglömd ut... Hahaha, nånstans när vi gick in måste hon ha ångrat sig utan att jag märkte det. Och jag ropade i trappen och gick in utan henne, haha. Stackars Lajka som har en så tankspridd matte. Tur att hon snällt står och väntar bara. "Men matte? Jag brukar väl också få komma in? Nähä kanske inte den här gången..."


Promenad

Mathias jobbar mellan 7 och 9 på onsdagarna sedan börjar han kl 13 igen så då brukar han komma till mig.. eller gå och dricka kaffe med nån på sportkompaniet. Idag kom han hit först sedan gick han dit och sedan till mig igen. Sedan gick vi tillsammans upp till hans jobb, han stannade och köpte snus på stan och när han kom ut därifrån hade han köpt en tiptop till mig :) Det där bruna klegget inuti är ju så gott!!!!

Igår,idag och imorrn är det sånt där folk som har utförsäljning av massa kläder i parken. Så från Olympica skolan gick jag till parken och handlade lite strumpor, tights, en t-shirt, en mössa och en jacka, gick på drygt 600 kr. Sedan traskade vi hem via en liten stig på stadsberget först och sedan förbi gammelgården.

Hade stegräknaren på mig och den har nån powerwalk funtion så jag har knatat på i någorlunda bra takt i 1 timme och 10 min (8239 steg) Men 11561 steg har det blivit totalt hittils idag.. Det underliga är ju att jag och Sandra läste att man skulle gå 12000 steg per dag för att hålla vikten!? Vad menar dom!? Så om jag inte skulle gå mer idag skulle jag bli tjockis? Tror att det gått väldigt många dagar där jag inta varit i närheten av att gå 12000 steg.

Men jag rider och sådär också ju. Vet inte hur man ska kunna räkna om det i antal steg. Måste ju bero på hur hårt man jobbar. Skritta en halvtimme är ju lättare än att gå en halvtimme själv. Medans ett hårt dressyrpass är riktigt jobbigt, men roligt! Ja ja skit samma. Jag tycker iaf det känns mer motiverande med stegräknaren att vara ute och gå så den fyller nån slags funktion :)

Snart borde Mathias och Stefan dyka upp. Jag ska följa med till Avesta och kolla på fotbollsmatch. Mathias lag ska spela, och han tränade lite i måndags för första gången, men fick ont i knäet dagen efter :( Så det blir bara att kolla på dom andra, bra det för då får jag sällskap bredvid :)


Skitgrejer

Jag blir så trött på att bilddagboken inte vill funka för mig. Jag har tyckt att det varit segt att ladda upp bilderna en och en förut.. Men alltså, nu är det sällan som det funkar att få upp en enda liten bild. Jo en brukar gå, sen skiter sig allt! Alla sidor man är inne på blir helt CP och allt trögar ihop totalt.

Jag antar att min uppkoppling är den största boven och jag har snackat med telenor och installerade om deras program, men det strular fortfarande ju.

Man kanske skulle ha fast bredband iaf. Fast jag vet inte, hela datorn kanske är det som är problemet. Låna mammas mobila bredband och testa med? Ta hit gamla datorn och testa med? Vilket jävla projekt bara för att kunna ladda upp lite bilder!!

Frön

2:a maj 2010
Igår red Sandra Vega medans Erik skodde Krista. Så jag åkte ut med bilen och lekte papparazzi(stavning?)fotograf och mötte upp Sandra och Vega lite här och där. Eftersom mobilen knäpper så segt blev det inte så många bra kort.. Men spana in lilla dressyrpållen här :)

Sedan red jag Krista och när jag kom tillbaka med henne så hade Daniel med familj kommit och hälsat på och Frej ville rida. Men vågade inte rida själv. Så Daniel hoppade upp och efter att vi hade letat på lite hjälmar kunde Daniel och Frej rida en vända på åkern på Krista. Måste ha varit lite väl tungt.. och Daniel ville trava men jag försökte avråda honom. Men han försökte ändå. Men Krista är inte hur dum som helst så hon gick i lite passgång bara så trodde Daniel att dom hade travat typ, haha.

Daniel och Frej rider Krista 2:a maj 2010.   2a maj 2010



Idag har jag varit ute på promenad(45 min), varit förbi på arbetsförmedlingen, käkat lite, slösat tid vid en idiotisk dator, sått lite blomfrön och satt några potatisar i en hink. Mitt lilla drivhus är så underligt livlöst... Bara en squashplanta som är stor och grön.. Dom 19 andra krukorna är mörka och livlösa!? Har dom fått för mycket vatten? För torra är dom inte iaf. Jag sombrukar ha massa plantor och sånt på gång. Iofs mitt först såprojekt i år dödade katterna. Kanske borde det här projektet få bo hos Mathias istället, jag tror inte att han gräver runt i mina krukor och kissar på jorden? ;-)

Sått lite blommor maj 2010   ensamma lilla plantan :(

RSS 2.0