Fruktklafs

Gjorde fruktklafs åt Molly igår, en kivi, frysta hallon och fryst mango.. Men det blev så gott att jag åt upp alltihopa! Ops! Kan göra nytt åt henne.
 

Magen :(

Skulle egentligen ha varit och ridit Krista nu, men magen strular så jag ringde och frågade om mamma kunde göra det istället och det kunde hon. Har ätit två mackor och en kopp oboy nu så vi får se om det går bra. Annars vet jag inte om jag fixar att åka på möte kl 15 på Romme. Förstår  mig inte på min mage alltså, att den ska börja knasa till det igen, tyckte ju att det har varit lugnt länge, men nu gick det bara 8 dagar sedan sist.
 
 

Senaste dagarna

Sånt jag gjort i veckan.
 Snö, min orkidé blommar, vegansk lunch, busig Krista, Molly och jag träffade Fia på folkan som visade OS på bion, I måndags var vi på habiliteringen i Falun och träffade en drös med människor.

Häst på stan

Blev promenad med hela lilla familjen i morse och Mathias far, till ishallen där olypicaskolan åkte skridskor, och sedan till Mathias syster där Molly fick äta och vi fick lite fika. Massor av snö på vägarna och det fastnade på hjulen så vagnen såg ganska rolig ut då och då, glad att jag inte körde den idag.
 
I eftermiddags/kväll red jag en långtur med Krista in till stan, tycker det är lite kul att skritta förbi konsum och systembolaget med en häst, satt och funderade på om hon skulle köpa att bli bunden utanför en affär medans jag går in och handlar. Det dumma nu för tiden är att dom inte har nå lämpliga hästparkeringar, det skulle vara som i westernfilmer där hästarna har ett vattenkar och kanske lite hö att tugga på medans jag går in på saloonen och bråkar med någon ;) eller handlar på konsum. Ursäkta bajset på gångvägen, men jag puttade undan det iaf, och att jag tog gångvägen var för att vägen innan var upptagen av en stor snöplog, tyckte att det var olämpligt att trängas med den, även om Krista säkert hade gått med på det, men det kan ändå verka mer oansvarigt att gå så nära en snöplog med en häst än att ta en folktom gångväg. I nya stan blev det några galopper perfekt med både tillplattad snö och lite lössnö efter vägarna där. Vi red lite drygt 1 mil.
 
Hemma stod Vega och tiggde kraftfoder och när hon sparkade i väggen bestämde jag att även hon skulle få jobba lite, så jag tog longeringslinan och mitt lilla dressyrspö med balsnöre längst ut och gick ut och kom på att om vi flyttade bilarna kunde vi få till en liten volt där på gårdsplanen. Det funkade riktigt bra och hon fick skritta och trava, hon är duktig att lyssna på kommandon. Försökte stega hur stor volten var och den var visst bara lite större än 10 meter, så det var ju jätte duktigt av henne att hon kunde komma runt i trav på så litet. Tror jag ska göra samma sak någon dag så får någon filma lite :)
 
Storhandling på ICA innan jag åkte hem.
 
Ätit gröt och en massa hallon ikväll, har nog blivit hallonberoende.

Falun och pessoa

Var i Falun före 9 i morse. Blä för att gå upp tidigt, särskilt när det bara var snack idag, trodde ju att dom skulle röntga höften och göra gipsavgjutningar m.m. Det blir väl om ett tag.

Åkte och red pållarna efter Falun. Krista var tokigt pigg, blev helt svettiga i solen. Vega testade jag faktiskt pessoabett på idag, men jag hade dubbla tyglar så jag kunde välja om jag skulle dra i vanliga bettringen eller den i mitten, tror hon lyssnade lite bättre på den mittersta mot vad hon brukar, vill nog hitta på pelhambettet och testa med. Däremot får jag ju inte bort henne studsande med ett bett.

När jag kom in efter att ha ridit så låg Molly och sov fortfarande, hon gjorde det även när jag lämnade in Nova efter första ridturen. Mamma gick upp och jag kröp ner och sov ett tag jag med. Kl 17 kom mamma och väckte oss båda, då hade hon gjort mos, så jag fick sojakorv och mos och Molly fick mos och tacoköttfärs.

Molly måste använda skenorna mer än förut, vi får inte slarva så mycket. Och dietisten bekräftade att även Kivi är lite lösande för magen, så ikväll mixade jag päron och kivi, ploppade i lite hallon också.

Senaste dagarna

Har inte haft nåt vettigt att skriva på ett tag tycker jag. Livet rullar liksom på, dagarna går.
 
Sökt den där kursen på folkhögskola, Odlingsgrejs på 35%, eller djurhållning eller solenergi..
 
Köpt ett distansträns. Vega och Krista visar upp det här:
 
 
Fått en massa hästsaker av Mariella.
Det översta var tränset som jag hämtade ut på ICA samma dag som Mariella kom med sina saker, jag tog emot allt utom en gammal och sliten hovkrats.
 
 
Ikväll käkade vi varma mackor, gott. Men typ 10 minuter efteråt fick jag magknip och fick lassa ur mig :( Vet knappt om jag ska våga gå ut med Nova.. Sade det till Mathias när han ville gå och lägga sig. Tycker faktiskt att även om det är min hund, så om jag är kass i magen kunde han väl gå ut och låta henne göra sitt?
 
Idag snöade det i sidled på Hea och jag släpade in hästarna så dom fick luncha inne, sen släpade jag ut dom på varsin ridtur i snövädret, 20 min med Krista och Nova, 55 min med Vega. Snacka om att jag var blöt efter två ridturer i snö som vräkte ner och ca 1 plusgrad. Vega var så snäll i början, vi travade på halvlånga tyglar, hon joggade på utan att varken studsa eller dra iväg, hoppades att om jag red utan några krav alls att det skulle fortsätta så, men icke, när vi började rida hemåt ökade farten, efter att ha ridit förbi två livsfarliga små vindsnurror så var hon typ dryg så fort vi gjorde nåt annat än skritt, Försökte dra iväg, studsa och var allmänt dryg, bara att glömma att rida på halvlånga tyglar där. Hade dessutom klumpigaste 3-fingervantarna så jag hade svårt att korta och länga tyglarna bra, man har typ för bra grepp i nya gummityglarna. Undrar hur Vega skulle vara om jag letade på pelhambettet? Krista när hon var ung och jag inte fick stopp på henne så funkade det ju kanon, jag kunde rida ut på henne själv utan problem. Fast Vega har ju lite humör, hon kanske blir förbannad och studsar värre när hon plötsligt inte kan göra nästan vad hon vill. Fick även ett pessoabett av Mariella, ett bett som ingen tycker om, men med kedja kanske det skulle kunna funka, och dubbla tyglar så man kan välja lite om man ska dra i vanliga bettringen eller i någon längre ner. Då blir det ju väldigt likt ett pelham, och pelhammet finns ju nånstans... Vem vill leta igenom hela vår källare?
 
Nä nu ska jag ta mod till mig och gå ut med Nova. Bara runt husknuten tror jag.
 
Appropå mod.. eller nåt läskigt snarare, förra natten klirrade flaskor i rummet bredvid köket. M trodde att Nova varit där, men hon gick upp samtidigt som när M gick dit och kollade. Och innan vi somnade igen klirrade det lite till, och då visste vi båda att Nova låg med oss i sovrummet. Spöken? Husmus? Eller bara att dom låg lite illa och bestämde sig för att flytta sig lite?
 
I Lilla Moren hade jag fått min andra mus i en fälla i torsdags iaf. Och i plastfällan hade dom ätit upp betet utan att fällan hade löst ut. Nästa gång ska jag ta med en köttbulle och trycka fast där.
 
Ut var det ja.
Hej då.

RSS 2.0