vikt

Vägde mig hos mamma idag och jag har ju gått upp i vikt!! På mammas våg hade jag gått upp 1-2 kilo, Sandras våg skulle jag inte provat för där vägde två kilo mer än på mammas, mamma vägde fan 4 kilo mindre än mig och hon är/har varit 8 cm längre än mig ju.

Så kvällskäket ikväll blev ett nyttigt försök, Röda linser, broccoli, vårrulle och lite sweetchilisås. Var fortfarande lite sugen efteråt så jag tog frysta blåbär, mango och hallon i mixern, någon klick kvarg och lite mjölk, det blev gott och nu är jag nöjd.

Bäst att komma igång och röra sig mera, men igår körde näsan igång och snorade och värre idag och så nyser jag en massa, nös så jag råkade kissa på mig lite förut ikväll, haha, då är det illa alltså.

Möss

En enda mus har fastnat i fällorna i Lilla Moren.. Och det var första gången jag var dit och kollade.. Lärde dom andra sig att fällorna var farliga då eller? För inte kan det bara vara en rackare som skitit överallt och bitit sönder Mollys vicentgosse?
 
Tror nog kissen får åka dit några dagar snart igen.

Kurs

Beställt personbevis till ansökan till den där kursen nu iaf. Är ju sugen på att gå liksom.

Idag

Upp tidigt som tusan i morse. Men på ett bra sätt, eftersom det handlade om hästar. Tur att mamma var hemma för Kerstin var redan där när jag kom dit. Mamma gick in med Molly medans jag kollade på när hon grejade med Vega. Först gick hon igenom och kände lite överallt, när hon hade hittat några problemområdet körde hon laser där och masserade en massa, och drog i benen. Visade vart jag kan massera på baken och om Vega köper det så kunde det vara bra att dra i svansen också, så det ska jag testa, får se om hon vill sparka eller om hon tycker att det är lite skönt.

Käkade frukost med mamma sedan. Efter det tog jag en ridtur på Krista och mockade. Sen var jag helt slut, gick in och somnade i mammas säng medans hon gick och matade Molly, Molly kom in till mig när mamma matade hästarna, sen tog mamma henne igen och lagade mat åt oss. Vet inte hur länge jag sov, kanske 1,5-2 timmar, så slut blir jag av att gå upp 06:45.

Vi var till granngården på eftermiddagen, mamma köpte spån och hästmat och jag köpte såjord och fröer, ska odla chili, paprika, gurka, squash, bondbönor och antagligt nåt mer. Känner jag mig kommer jag säkert glömma vattna och ta död på mer än hälften av plantorna, men just nu innan jag satt igång är jag väldigt pepp på det hela. Älskar att se små plantor komma upp ur jorden, liv liksom. Hatar det där att jag brukar råka döda dom! Undrar hur det är med fröerna nu för tiden? Är det han och honplantor fortfarande på gurka och squash för då måste man ju ha flera plantor så både könen finns representerade.

Fick massage av Mathias systerdotter i kväll, jag var en av typ 20 försökspersoner för att ska bli diplomerad massör eller vad det heter. Det var väl soft, men jag räknade med lite mer smärta, hon kunde ha fått tagit i lite mer.

Hockey och diverse matintag nu ikväll, när jag fick makten över dosan bytte jag till debatt, vi gillar ganska olika sorters program, han gillar sport, jag gillar politik och skräpdokusåpor, nä dom gillar jag ju inte, jag bara tittar, haha. Lille Tobbe är ju med i paradise hotell, jag som trodde att han var helbög, påstår där att han är bi. Om han nu bara är bi kunde han ju gifta sig med syrran som jag tyckte att dom skulle göra när dom gick i typ tvåan, han var så söt när dom var på Hea på barnkalas.

Ska man kissa hunden och sova snart kanske?
 
Konståkning sov jag till igår, såg kanske 6 åkare, missade svensken.
 
 
Gjorde en sallad igår, resterna av den åt jag ikväll, så jävla gott ju. Borde göra sånt oftare.
 
Krista i måndags innan vår ridtur i den mörka kvällen.

Teknikbajs, ryggar, nazister

Teknik! TVn hackar datorn har problem med Explorer och startade om webbsidan när jag hade hunnit skriva en bra bit. Fan vad trökigt! Inget vill ju funka.

Tacka vet jag hästarna, dom funkar och man förstår sig på dom, gör inget utan anledning som datorn gör.

Vega skötte sig ypperligt ikväll. Höll sig lugn och fin, fast att Nova sprang bredvid, var lite rädd att hon skulle få nå ryck och bli sur och sparka mot henne, så jag höll Nova med lill- och ringfingret, och tyglarna med resten av handen så jag skulle kunna släppa henne när som helst. Men det behövdes inte :) Fick bromsa ner Vega lite så Nova inte skulle behöva galoppera hela tiden, hon blir lätt dragig då. Så lugn trav på pållen, och sista traven hemåt blev det dressyrtrav, då skuttade hon lite, men gav med sig efter en stund och gick ganska fint.

I morgon kommer Kerstin och ska massera m.m.. Just ja, jag måste ta ut pengar innan jag åker dit ju, 500, får se om hon tycker vi ska ta fler gånger, samma pris som cura tar för att knaka och fixa med min rygg, fast jag går hellre till Jaans som är bättre och billigare, fast längre att åka.

Sedan i morgon kväll ska jag få massage av Mathias systerdotter, tror hon pluggar till sjukgymnast och behöver försökskaniner, det blir nog bra. Aldrig fått massage, bara ryggknakare som masserat lite för att kunna knaka ryggen.

Eftersom TVn bara hoppar i både ljud och bild så får jag nog gå och lägga mig i sovrummet och titta på programmet om Nazisternas evangelier.

Igår

Detta bestod min gårdag av och lite mer.

ICA

Sprang till ICA och hämtade denna gratis i förrgår.
 

Jobb/plugga

Jag har sökt jobb idag. Först ett som personligassistent i Säter, till en bäbis, men eftersom jag inte kan börja jobba förns i juni lär det inte bli aktuellt.
Nyss sökte jag inom omsorgen i Avesta kommun, semestervikariat.
Ska väl kontakta nån här i Hedemora också, inte sett någon annons, mycket enklare att bara slänga iväg ett mail ju. Men här i Hedemora skulle jag ju kunna gå intro och hoppa in redan nu på helger och kvällar typ.

Jag skickade även en intresseanmälan på en distanskurs på en folkhögskola, Hållbar utveckling i praktiken heter den. http://farnebo.se/portfolio/hallbar-utveckling-i-praktiken/#.UtVPlkCA3IU 
Jag gillar ju att odla grönsaker, jag vill gärna hålla lite djur (höns kommer efter hästar)i framtiden och hur bra skulle det inte vara att installera lite solenergigrejer i Lilla Moren? 
Kursen går på 35%, och om jag skulle börja nu i mars då? Hur blir det till sommaren när jag måste försöka hitta ett jobb? Om jag får jobb, kommer jag då hinna med kursen? Det är en helg varje månad som man åker dit och har praktiska övningar och sånt. Om jag inte får jobb? Hur gör jag då ekonomiskt? Jag antar att a-kassan inte låter en plugga på 35%, där ryker mina eventuella deltidsdagar fort som tusan om jag har några? Sen står jag där utan penningar! CSN vill jag inte prata med, och för att plugga på 35% skulle man knappst få nåt som går att leva på.
Så hmm, mitt sparkonto är inte mycket att hänga i julgranen.. Hur mycket kan jag spara undan tills juni? Hur mycket per månad behöver jag?
 
Usch!
 
Vad vill jag göra? JO jag vill ju gå den där kursen.. Men kommer det vara genomförbart?
 
Mycket tankar, mycket oro över framtiden. Helst vill jag ju vara hemma med Molly för alltid, kanske jobba typ 2 dagar i veckan. Oroar mig att Mathias inte kommer ge henne tillräckligt med mat, skita i att bada henne(det gör han redan nu), spela wow och låta henne ligga och gnälla nånstans.

Odling

Molly sover på soffan bredvid mig. Tänkte att vi skulle åka eller gå ner till lantmanna och köpa lite växtodlingsprylar, jag vill sätta lite grönsaker nu så dom kommer igång i tid.
 
 

Hästbehandling

På torsdag morgon ska Vega få lite behandling. Samma som var hos oss för några år sedan. Jag har fått för mig att det var efter dom behandlingarna som Vega inte bockade lika mycket, och jag tycker ju att hon är mer bockbenägen när jag rider lätt åt ena hållet, om jag sitter ned när hon sätter ned höger fram. Hon är lite sned och vind överhuvudtaget. Ska bli spännande. Tänk om man kunde få en Vega som inte bockar :)
http://hastbehandlingar.com

Suck

Vet inte vad jag ska göra med dagen? Pratade med farsan om att åka till LM och sätta ut råttfällor och prova snöslungan. Sen ringde han och ville inte för han skulle göra en grej först som tydligen skulle ta tid. Nu börjar det bli mörkt, jag kan inte köra snöslunga med Molly, och Mathias ville att jag skulle ta med henne så han kunde dammsuga hemma. Det vill jag ju verkligen att han ska göra! Så vad fan! Tiden bara går och så blev det inget. Kanske ska vi åka över till Hea bara då?

Långtur till Norddalen

Red en långtur på Vega idag, tog vändan runt Norddalen som jag funderat på att ta ett tag nu. Blev ca 17 km och tog kanske 2 timmar och 15 min, har ingen superexakt tid eftersom runkeepern slutade funka ett tag och jag fick starta om den när jag märkte det, ca 3 km senare.
 
Vega var seg när vi gick iväg på vägar hon inte känner till. På banvallen studsade hon när bilar åkte nedanför oss. På hemvägen i djupdalarna studsade hon och var arg när hon fick styltor. Men sista sträckan vi travade på hemvägen blev hon dressyrhäst, och riktigt fin, så man kanske ska börja värma upp med ca 15 km innan vi jobbar ;)

Dröm

Vaknade i natt och låg och klappade Mathias ben med fötterna. Jag drömde att det var Nova jag klappade. Haha, lite tokigt kanske.

Ridit

Åkte till Hea och red Krista och tog in och gjorde kväller åt hästarna. Mamma jobbade visst kväll, skönt för henne att slippa göra allt efter jobbet.

Tog först en skritt/trav vända runt byn med Nova, det är nästan 2 km, sen lämnade jag henne och tog en vända i Djupdalarna med Krista, så nöjd över att jag skaffade bra pannlampor, nu kan man både trava och galoppera ute i skogen fast det är mörkt. Fast jag var lite tveksam på att galoppera, men när Krista självmant väljer det så kunde jag inte låta bli.

Nu då? Äta? Duscha?

Byxor

Asså jag råkade liksom köpa 3 par byxor och en sportBH. Jag har fortfarande den där dragningen till att köpa byxor alltså.
Färggrann sportbh och tights med gröna detaljer, mer grön på baksidan.
Svarta byxor, en blandning av tights och mjukisar tycker jag.
Fleecebyxor, så mysiga!! Kan inte bestämma mig för om jag tycker dom är snygga eller fula.
 
Molly somnade
 
Igår var hon riktigt söt. Tittade på mig så finurligt när jag tog fram mobilen för att ta kort. Hon älskar att se sig själv på bild.

Promenad

Fick sms om att jag hade paket på ICA, så vi hämtade det sen gick vi på en hyfsat lång promenad, 3,5 km kanske. Skulle egentligen ha sprungit det igår, men det hann jag inte, så jag tog det som en lugnare promenad idag, inge roligt att springa med barnvagnen. Ska kolla kläderna strax. Satte på ris i köket, planen är att få till nån slags rismix, med bönor, ärtor, lite broccoli och tonfisk.

Igår

Besöket i Falun gick bra, inga hjärtfel, blåsljuset som hörs kan växa bort. Passade på och få spruta mot RS-virus också när vi ändå var där.

Lämnade tillbaka släpet, Molly somnade i bilen så medans hon satt i bilen utanför stallet och sov så hann jag mocka åt hästarna. När mamma kom hem från jobbet så stack jag ut och red Vega. Och medans jag gjorde det hade Molly fått bada badkar, skönt.

Idag har vi inga planer alls än. Krista borde få komma ut en sväng, men både mamma och Mathias jobbar så det får bli senare. Kanske åka till LM och sätta ut musfällorna jag köpte på granngården igår. Dom är överallt och skiter, och mellan höbalarna hade dom byggt ett bo.

I morgon

Ska till Falun kl 8:30 i morgon bitti. Molly ska träffa doktorn som ska göra ultraljud på hjärtat, sist vi var där hörde han ett blåsljud, så därför ska det kollas ordentligt nu, jag är nervös. Å så gillar jag verkligen att få en tid då vi normalt ligger och sover fortfarande. Så det bör bli god natt ganska snart.

En dag

Idag lämnade vi lilla traktorn i Lilla Moren. Och märkte att höet vi skulle hämta hade börjat mögla, på utsidan av hela bingen! Skit fan! Hö för säkert 1000 spänn.

Ridlektionen, första efter juluppehållet gick jätte bra. Vi red skänkelvikningar och en del på volterna, fick t.o.m. galoppen att funka riktigt fint, vilket vi inte brukar få till annars. Red Grey, bästa hästen/ponnyn på ridskolan!

i-landsproblem

Dagens i-landsproblem, jag letade på både ica och hemköp efter mina favorit frysgrönsaker utan resultat. Fan vad irriterande! Jag tänkte ju slänga ihop en sallad imorrn och i den mixen ärddet olika bönor, lite majs och lite broccoli. Hittade en annan fryst bönmix, har broccoli hemma så om jag vill får jag nog ihop nåt att äta ändå. I förhållande till vad mamma berättade igår är det inget. En gammal klasskompis pappa bor på toaletten på gruvplanen i Säter och ibland i bilen. När Sandra bodde där hade hon lagt märke till det och hon flyttade i våras. För någon dag sedan hade min moster sett en bil där som.verkade stå igång jämt så hon ringde sin granne som visste vem det var. Ska en så liten kommun som Säter behöva ha hemlösa? Kanske behöver han vård, verkat ha gått på tok helt för honom, misshandel, huset såldes på exekutiv auktion för några år sedan.

ridning

Nyårsafton blev en lugn tillställning, potatisgratäng och lax åt mig, Mathias åt nåt kött. Nova stal lax och åt. Nova brydde sig inte alls i fyrverkerierna ute, skönt.

Idag har jag ridit båda hästarna. Först tog jag krista på en vända i djupdalarna, Nova fick också följa med, Krista gick 4 km, Nova säkert det dubbla så som hon rejsar när hon är lös.

Vega red jag till hockeyplanen och jobbade på volten, sedan övade vi igång och avsaktningar

RSS 2.0