Bvc

Var till BVC i Säter med Oscar idag. Han hade gått upp bra i vikt. 
 
Jag bad dem kolla mitt blodvärde och det låg på hela 131, aldrig haft så bra!! Bye Bye järntabletterna. Då vet jag att tröttheten inte beror på järnbrist i alla fall. Det är väl min jävla sjukdom. 
 
Passade även på att väga mig. 65,5 med kläder på. Sist jag hittade en våg var ca 1 vecka sedan och den visade 67. Skönt att det fortfarande minskar. 
 
I övrigt känner jag mig väldigt fast,  instängd och inneboende. 
 
Längtar hem. 

Exploderade

Järntabletter gör magen hård oftast. Tills man tillsätter pizzarester.. Hade precis tagit upp Oskar för att mysa lite. Sen mullrade magen till och Daniel fick ta Oskar och jag hann inte ens till toan som är i samma rum. Magen har tömt ur sig några gånger nu och jag vågar inte bege mig till tvättstugan än. 
 
Nu sket jag inte mer mig totalt, bara lite. Men om inte Daniel hade kunnat ta Oskar och jag skulle behövt lägga honom försiktigt i hans säng vet jag inte hur det hade gått. 
 
Äckligt inlägg jag vet. 
 
Så här var min mage titt som tätt under en period i mitt liv förut. Helt utan förvaring, av vilken mat som helst. 
 
Nu spelar järnet in. 
 
Skulle så mycket hellre få en till påse blod. Få tillbaka färgen i ansiktet, slippa vara hård eller lös i magen, dessutom går det betydligt mycket fortare. 
 
Bloddoping åt folket!!! 

Amning

Amningsrekord nyss på 50 gram. Om han bara får på sond får han 60 ml, så vi fyllde på 10 till bara. 

Nyvaken

Sovit bort hela dagen. Märkte inte ens att stora Molly varit hit på besök. Vaknade varken av blöjbyte eller sondmatning. 

Skorpor

En massa små sårskorpor på hyfsat intima ställen. Tror jag fick värmeutslag av täta blöjor och skydd i sängen dagarna efter snittet när jag inte kunde resa mig. I min första dusch märkte jag det och det kliade så grymt mycket. Idag lossnar en massa gammal skadad hud. 

Lite bättre

Provade amma i förmiddags, det gick riktigt bra. Sen sov han hos mig i ca 2 timmar. När han lyftes över till sängen somnade han om igen. Så jag har pumpat och duschat nu. Efter en dusch är man lite piggare faktiskt. 
 
Daniel åkte hem för att mata katten, laga matlådor, tvätta och vattna blommor. Lite egna matlådor drar ner matkostnaderna mycket. 
 
Vi var nere och köpte lite smärtstillande grejer på apoteket i morse. Jag fick köpa det jag skulle ha trots att min plånbok och leg var borta. 
 
Daniel har hittat min plånbok i dataväskan hemma. Det var jävligt skönt. Var inte det minsta sugen på att behöva ringa och spärra kort och beställa ett nytt körkort. 
 
 

Jobbigt

Även om det går lite framåt igen så är det skit jobbigt att vara här.
Jag har ondare än sist och känner mig helt slut i kroppen, ingen ork alls.

Och jag saknar Molly så mycket.



Berg-och-dalbana

Det gick framåt. Men. Idag gick det bakåt. Infektion intubering igen. 

Ont

Jag har så jävla ont. Dom tog bort tramadolen. Nu har jag bara Alvedon och det gör så jävla ont igen. Så ont att jag gråter om jag försöker ändra ställning i sängen. Kan bara ligga på rygg igen. 
 
Var igång och gick till apoteket idag och tog en dusch, det kanske blev för mycket. 
 
Just ja har nån zelebra också. 
 
Tig liksom Lvedon för ungefär en timme sedan så dom borde ju ha hunnit göra nån nytta, men nej. 

Pumpat igen.

Igår tog dom katetern på morgonen. Jag har klarat av att gå på toa och gå in till lillkillen som ligger i salen intill vårt rum. Daniel åkte hem strax efter 12. Hans mamma och Leffe hade hand om stora Molly i helgen. Men dom behövde åka hem nu och hon ska till skolan i veckan så han kommer åka emellan, och komma upp över dagarna bara. Lite tråkigt. 
 
Mamma kom och hälsade på igår kväll, så då gick tiden ganska fort ändå. Hon hade köpt lite kläder till bäbis och en stor slant, så det är väl dags att ordna ett sparkonto åt honom. Hon hade även ned sig amningslinnen och behåar från Evelina. Så när jag blir lite piggare kan jag börja prova dom. Än så länge är klädseln sjukhusrock. Är ändå så varmt att inget annat har behövts. 
 
Pumpar ca 35 ml per gång nu. Och lillkillen hade lite svårt att bajsa och började kräkas istället så dom tar det väldigt försiktigt med mjölken. Han hade iaf fått ut lite bajs igår natt. Så nu har dom börjat frysa in min mjölk. Kanske blir lite mjölkförsäljning denna gång också. Får beröm för att jag pumpar också. Var ut strax före 4 nu med en liten butt  mjölk så en sköterska tyckte jag var så duktig. Jag tycker det är självklart, men beröm är alltid trevligt.
 
Just ja mitt på dagen idag så tittade han. En liten titt på mormor blev det också på kvällen. 
 
 
Ska försöka sova igen. 

Pumpat

Vaknade till strax före klockan 3 och passade på att pumpa. 
 
Jag har haft väldigt ont efter operationen. Eftersom jag har dystrofia myotonika så har vi tagit det lite försiktigt med morfinet. Men provade halv dos två gånger i går. Och det gör större nytta än allt annat. 
 
Bäbis ligger i respirator. Orkade inte andas tillräckligt för att syresätts sig. Läkarna har förklarat att det kan vara lite trångt igenom lungorna i början plus att ductus fortfarande är öppen så en hel del blod tar den genvägen och går alltså inte förbi lungorna och syresätts. 
 
Hade verkligen hoppats slippa respirator när jag fick gå så pass länge jämfört med Molly. Blev 36+6 nu för läkarna ville snitta så pass tidigt. Jag hade gärna väntat lite till, men dom var kanske rädda att det skulle sätta i gång nåt innan och då var risken för blödning ordentlig. 
 
Nu blödde jag väldigt mycket under operationen, nästan 3 liter så jag fick två påsar blod och en påse plasma och ligger fortfarande en aning lågt i blodvärde,  ca 104 igår.
 
Skulle vilja titta till bäbis, och fast vi ligger i rummet bredvid så klarar jag nog inte av det. Var upp och stod bredvid sängen två gånger igår, har ett handfat precis bredvid så jag kunde tvätta av mig lite och borsta tänderna. Men det gör så sjukt ont. Så mycket ondare än förra gången. 

RSS 2.0