Husvagn

Vet inte om jag skrev förut när jag fick hem papper på att husvagnen äntligen var min? Hur som helst är den min nu.

Mathias och jag hämtade den igår. Min bil nästan kokade på vägen till hea. Så vi använde mammas bil vid besiktningen. Men hur som helst så kollade vi belysningen igår och idag. Tror det var dåligt eftersom den inte använts på länge så lite pill så att kontakten fick kontakt så fick vi igång lysena!!!!! Superbra! Eller Mathias gjorde det mesta jag var mest bara med.

Så idag besiktade vi den och det enda dom anmärkte på var att höger hade dåligt däckmönster!! Behövde inte komma tillbaka och kolla det men skulle byta. Så vi letade lite på Hea och hittade ett par som vi tror ska passa :) Då blir det ingen kostad mer än att få dem på fälgarna och ditsatta på vagnen. Tänkte ringa firman i Västerby.. eller ska ringa igen, det var upptaget nyss.

Tyvärr var kylskåpet urplockat när jag fick den förra sommaren och ingen gasoltub var med så besiktningen kunde ju inte kolla sånt. Så näta projekt kanske blir gasol och kylskåp så man får det riktigt lyxigt!! 

Behöver få ordning på min bil lite mer. NU går den utan att koka när den är ensam, men det blev för jobbigt att dra. Den fick bytt termostathus när vi var i Norrland. Resan upp gick bra på natten, men efter sömnen efter vägen så var det soligt och varmt och vi blev tvungna att köra med värmen på för att inte bilen skulle koka!! Så fast fläkten gick var det inte okej. NU när kylvattnet cirkulerar borde det gå bra. Jag fattar inte, men kanske om man kopplar tillbaka den så kanske den går som den ska. Felet var nog inte själva fläkten utan termostaten eller nåt annat i termostathuset.. Är ju tråkigt att behöva låna mammas bil om man ska ut med husvagnen. Men det får funka så länge.

Nu i veckan är det peace and love. Tyvärr har jag ingen husvagnsplats där. Jag fick hem papperna på den för sent för att hinna få en plats. Alltså blir det inte husvagnsresa nu iaf.


Nu så. På torsdag är den välkommen till Västerby för däckbyte.

husvagn

Norrland

Befinner mig lååångt norrut sedan igår.. Nästan 100 mil hemifrån. Under natten när vi körde gick det bra. Men efter 5 timmars sömn och körning på dagen fick vi lov att börja ha värmen på i bilen för att den inte skulle koka!!! Fan jag(Tommy) som hade fixat så att fläkten gick :( Så idag kanske vi får åka in och köpa nytt termostathus för 1200 kr. Hoppas att det är det som är felet bara dårå.

Vi hälsar på Mathias mamma och är nånstans kring Kalix, kanske jag ska tillägga.

Äsch

Det blidde ingen bil.
Mamma pratade med sin karl och han följde med och kikade på bilen. Han hittade lite misstänkta detaljer och försäljaren verkade bli ganska grinig över det. Dessutom hittade Sandra ett kvitto på att dom hade köpt den för 25500 och nu ville dom ha 34500 för den. Jag får leta vidare eller försöka fixa till min bil.

Det positiva med det hela är ändå att jag har rensat ut all jävla skit i min bil :) Nu kan jag fylla handskfacket, facken i dörrarna med nytt skrot i 3 år till om den nu lever så länge ;-)

Tommy kikade även på min bil och trodde att det var nå knas i nåt relä eller vad det heter.. För fläkten får ingen ström. Så han ringde och snackade med någon som skulle kolla upp i vilket relä dom där grejerna var så fläkten kanske blir fixad. Och i så fall överlever man ju att ¨åka i långt i den. Slipper ha värmen på full effekt för att inte motorn ska bli för varm liksom :) Men bilen hade verkligt mått bra av olje och oljefilterbyte. Önskar jag kände mig lite mer säker så jag vågade göra skiten själv. Är filtret som gör mig osäker, det andra skulle jag nog fixa, förutom den obehagliga känslan man har när man kravlar under en bil. Tacka vet jag hästar.. Men jag tror inte jag rider till Kalix och tillbaka på 4 dagar.

en tanke

Jag har mer än halv tank i skodan... Kanske kan slanga ut lite? Jag kommer ju bli fattig nu!

Oj oj

Suttit och snackat bilförsäkringar med olika bolag. orkade till slut inte mer så det blev folksam som jag redan har hemförskring hos och dom var det hittils billigaste alternativet för enbart trafikförsäkring. Nu kommer bilen iaf vara laglig att köra med. Hon på folksam informerade även att jag har dubbla livförsäkringar så hon skulle plocka bort den ena som var på 800 nånting per år. Jag kommer ha den kvar över sommaren iaf så jag kan slå mig trasig och få ut från två försäkringar :) Dessutom så lade vi till försäkring för eventuell vattenskada i lägenheten för 33 kr i månaden, det kan det vara värt tycker jag.

Är hungig och har huvudvärk.

Snackade nyss med Sandra och hon skulle leta igenom en grej hos mamma där jag har för mig att jag såg papprena på skodan sist. Om dom inte är där så vette fan. Åh vad jag är bra på detta med papper och skit!!! NOT Huvudvärk!


Måste väl lägga in en bild också.
Nya bilen?

Nervös. Kommer det vara helt skit med bilen efter ett litet tag eller är det ett bra köp?

Köpa bil

Var och kollade på bilar igår. Hittade några jag gillade.. Men det var dåligt utbud tycker jag. Hur som helst den jag fasnade för var en peugeot 306, silverfärgad, kombi. Enda felet igår var att sätet inte gick att få fram tillräckligt för lilla Lisa. Men han lovade att kolla det idag så nuhar jag ringt och det låg en 10 krona i skenan där sätet skjuts fram och tillbaka, så det var enkelt fixat. Jag frågade lite om när kamremmen var bytt sist och den var bytt vid 12789 mil och nu har den gått 16000 nånting, så det får väl duga. Vinterdäcken som låg bak i den var lite fula så jag nämnde det och han skulle fixa fram några bättre iaf. Så... Nu i eftermiddag ska jag väl åka och köpa den var min plan. Han sade att några från Falun varit och tittat på den idag... men det var säkert bara ljug. I mitt horoskop i Södran idag stod det att jag inte skulle göra några stora ekonomiska grejer idag och att någon var oärlig!! Så skiter sig allt med bilen sedan så lär jag börja tro på horoskop.

Hade varit så jäkla bra om jag kunde pruta ner den några tusenlappar till. För nu när jag köper den så kommer jag ha bara 2 tusen kvar att leva på till nästa lön kommer och iofs så jobbade jag ganska mycket i maj så jag borde klara mig när räkningarna kommer och även kunna leva, men det blir tajt, tajt som fan och i juni jobbar jag inte mycket alls så då blir det tajt även månaden efter. Undra om jag kan försöka få ner den en tusenlapp eller två till? Det borde ju vara värt ett försök iaf.

Undrar om jag ska leta och skicka med några vinterdäck?

Hur funkar det med försäkringar? Fan jag har inte ens kollat upp om det blir dyrare att ha denna bil? Och skatten då? Fan jag har glömt att kolla upp allt möjligt ju! Tänk om bilen är värsta dyr att äga?

Kanske ska kolla upp lite sånt också innan jag bestämmer mig helt.

Grejar massor

Grejar i stugan. Ska fixa sängen på vinden så den blir såååå mysig, dubbla madrasser har jag börjat med. TVn har jag kånkat upp så pass att armarna känns ganska möra nu. Se om jag kan få upp madrassbäddsoffan om den inte är för otymplig att bära på en person. Tvåsittssoffan orkar jag inte kånka upp själv så den får väl bli kvar nere. Om ingen bärhjälp skulle dyka upp... Troligtvis blir den kvar nere alltså. Har även planterat hallonplantor som jag stal hos mamma, bara några stycken denna gång.. Efter det lagade och spikade jag så att jag kunde få upp hängrännan igen. Regna nu då!! Så jag slipper bära vatten från brunnen för att vattna mina odlingar.

SKa plocka ihop lite sängkläder som passar bra ihop att bädda dubbelsängen med. Har dåligt med matchande lakan men dom syns ju bara när det är obäddat. Får bli ett blått och ett typ mintgrönt lakan, haha. Ganska shysst att jag fick udda och överblivna sängkläder från Olas brorsa förut, dom kanske kommer till användning här så småningom :)

Fan, jag trivs här alltså. Jävla skit att man ska jobba mycket i sommar. Någorlunda lugnt i juni.. Men juli och augusti ska jag jobba heltid och några dagar i september. Och tiderna jag ska jobba är jag beviken över också. Antingen börjar jag 7:30 och jobbar till 19 eller 21 eller så börjar jag 9:30 och slutar 19 eller 21. När ska man hinna med Krista!? Schemat måste vara anpassat för någon som inte har något annat liv än jobbet.

Släpp ut mig.

Jag känner mig instängd. En rastlöshet som jag inte vet vad jag ska göra för att bli av med. En längtan... men efter vad vet jag inte. Tiden går ju bara framåt...


Tittar på bilar på blocket. Opel? Kan det vara nåt? Jag tyckte den verkade vara perfekt för mig :) Kombi och drag och mycket fräschare än min gamla 97ans skruttskoda med rosthål rakt in i bakluckan.
http://www.blocket.se/dalarna/Opel_Astra_Enjoy_1_6_105hk_Kombi_27897578.htm?ca=6&w=1

Datorn krånglar när jag försöker lägga in bilder på bilddagboken. Jag blir så trött på att det aldrig funkar här!!!!!!!!

Det är bäst att jag går ut och gör nånting åt min rastlöshet istället. Prova med motion kanske?

Jobba i sommar?

Sitter här på jobbet. Fick veta att flera andra vikarier har fått schema för i sommar... men inte jag!? Vad fan, jag har varit här i ett år och dom andra bara senaste tiden. Borde inte även jag få tt schema över sommaren. Livet är ju typ omöjligt att planera som det är nu.

Det är drygt att aldrig veta mer än nån dag framåt. Jag jobbar nu och på måndag, mer än så vet jag inte. Jo möte på onsdag. Men det är ju inte samma sak som jobb.

Skulle inte förvåna mig om jag får fortsätta bli insatt lite hur och när som helst istället för att få ett riktigt shema över sommaren. Suck...

Äntligen

Nu står jag som ägare till husvagnen!

Nu ska det ställas på och fixas besiktningstid :) Och bli nervös för att allt ska vara fel på den. Men det borde väl kunna gå halvbra iaf. Bromsarna funkar då som fan när man ska backa... påskjutsbroms. Vad mer ska funka på en sån där rullande bostad?

RSS 2.0