Lakrits

 
Igår bet Kairo ihjäl min finaste lilla höna. Hon som var så social. Hon brukade komma mot en när man kom ner till dom, och så lutade hon huvudet på sned och tittade på mig. Man fick klappa och lyfta upp henne och gosa lite.
 
Jag är så ledsen över att hon är död.
 
Sista bilden på henne i livet här, den lilla svarta i mitten, dom hade det så bra i det fina vädret och gick och plockade i hästhagen.
 
Fan att jag chansade och släppte den dumma hunden!!! Hönsen var på baksidan så jag trodde inte ens att han skulle gå dit.
 
 

Mat åt flera.

 
Ruskigt väder idag. Inte särskilt peppande.
 
Har hämtat hö åt djuren i alla fall. Daniel är på väg hit så han får hjälpa mig lasta ur det någon gång i helgen.
 
Jag har en tacopaj i ugnen, får se om den blir bra, jag brukar ju misslyckas med degen jämt.
 
I morgon ska vi bygga och greja en till getplats så dom får vara isär precis när dom ska föda barn.
 
Min jogging har gett resultat.. inte det resultat jag ville men ändå, ont i vänster knä. Så jag skippar intervallerna som jag hade tänkt göra idag.
 
Kanske kan ta en lugnare men lite längre promenad i morgon.
 
På söndag har jag stalltjänst på ridklubben, lite fel dag att ha det när vi ställer om klockan till sommartid. Men sommartid tycker jag om!!! Ljusa kvällar! Klockan är snart 18 och det är ljust ute fortfarande, underbart.
 
Ska kolla till pajen nu, lampan har pajjat i ugnen så det är lite svårt.
 

kl 5

I morse vakande jag kl 5 och gick upp före 6. Sen så sov jag gott på soffan i eftermiddag, så sjukt trött.
 
 

Kattpiss

Hur får man bort kattpiss från olackat trägolv? Katten är utslängd på bron nu. Han hade kissat på ett par tofflor, ett par långkalsonger och även direkt på golvet. När ska han sluta vara rädd för Kairo? Det funkar ju inte att han väljer att pissa i sovrummet fast han har fått upp kattlådan på övervåningen. Ska jag fråga mamma om han kan få bo där? Och skaffa en annan katt som klarar att bo med hundar?

82 cm

Mätte midjan igår kväll 82 cm, har för mig att det varit 84 förut så det är ju bra. Vill gärna komma under 60 kilo igen och jag vägde ju 61 på vårdcentralen för ett tag sedan och trodde ju att jag vägde 63 så det var en trevlig överraskning. Bara sådär.
 
Alltid varit ganska liten i maten, men tror att jag helt enkelt äter mindre när jag äter ensam så pass mycket som jag gör. Sen äter Daniel mycket mindre än Mathias så jag tror det smittar av sig lite. Fast Daniel borde äta mer, han är väldigt smal. Men hellre det.. tycker jag.

32 år

 
Japp, nu är jag 32 år. Det känns inget som vanligt.

Vi hade lite fika med släktingar igår. En bror med familj, syster, mamma, pappa, kusin med gubbe, moster och så Daniel och hans Molly, ja och min Molly var också här. Så nu har han träffat min bror Daniel och min moster Inger, dom andra har han träffat innan.

Syster hade fixat tårtan och några andra hade med lite extra fika. Jag hade bakat bullar som var torra och trista. Dom blir aldrig bra :(

Idag när jag egentligen fyller är det väldigt lugnt och trist. Jag, Molly och hundarna tog en promenad i snöslasket till Stora Moren och hem igen. 3,6 km som tog nästan en timme eftersom jag försökte få kontakt med den stora hunden, gick inte nå vidare bra. Han vägrar ju titta på mig!? Inte lätt med kontakten då. Tror vi skulle behöva gå på kurs, både han och jag.

Nu sover Molly lite sen middag, vi hade sovmorgon till 9:40, då Doris tyckte det var dags att gå upp.

Ska slänga ihop nån slags pytt i panna senare. Har kokat gröna linser som jag vill ha i, jag har torskat på linser, skulle kunna äta bara såna nästan.

 

Jogging och dystrofia myotonika.

Nu har jag joggat i en vecka, följer en träningsplan på runkeeper. Kanske inte gjort dom på rätt dagar, men dom är gjorda iaf. Den idag blev den första på rätt dag. Så i morgon är det vilodag, på onsdag intervaller, då har jag Molly här igen så det får väl bli med barnvagn. Då kan man kanske inte riktigt jämföra med andra tider och sådär, men bättre att göra det så än inte alls.

Distansen jag joggat nu är 2,4 km, ser inte fram emot att springa längre än så, det är tillräckligt jobbigt som det är, men jag kan iaf jogga hela sträckan. Idag blev det en lyfta upp Doris paus eftersom det kom en bil, förra gången blev det en Kairokisspaus eftersom jag hade honom kopplad. Men annars höll jag mig joggande hela sträckan. Ganska plant underlag. När snön är borta har jag tänkt springa runt dammsjöarna här hos mig, det är ca 3 km runt och några rejäla backar. Om jag fullföljer träningsplanen så ska jag ju springa 5 km och det kan jag ju göra, men sen, efter det vill jag kunna hålla igång och springa vändan runt sjöarna här ett par gånger varje vecka. Känner mig ganska peppad faktiskt.
Doris är också en duktig träningskompis.
 
Varför gör jag då detta? Jao, en blandning av att det är nice med bra kondition, man får en liten känsla av "vad duktig jag var" efter varje pass och så av rädslan för att sjukdomen kan bli värre om jag inte håller igång. Alla verkar tycka att det är viktigt att man håller igång, fast hon på lungtestet tyckte iofs att jag höll igång med bara hästarna. Men hon träffar nog mycket folk som har betydligt sämre lungor än mig, så det kan jag ta med en nypa salt, jag har ju varken astma eller KOL.
 
Jag tycker att mina händer blivit mycket sämre. Det var ju när jag var gravid som jag börjat tänka på det och frågade mamma om det en gång på våren 2012. Då hände det bara då och då, kanske flera dagar emellan, jag minns inte riktigt. Nu är det ju flera gånger om dagen. Min soda streamer står lite bökigt till och jag blir tokig när jag inte får i flaskan på en gång, jag måste oftast släppa och ta ett nytt tag för att handen ska lyda. Och att krama ur disktrasan, då låser sig handen en stund, man vill ju liksom veckla ut den för att torka bordet.
 
En annan läskig grej är stelhet i munnen. Har haft i käkarna i många år, första tuggan på en macka kan gå segt liksom. Men nu om jag varit tyst ett tag och ska börja prata kan det bli sluddrigt, jag har haft svårt att ropa på Doris ibland, skitsvårt med R:et. Men det släpper ju efter bara pyttelite uppvärmning, men tänk om det blir värre? Folk tror ju att man är dum i huvudet om man inte pratar normalt!
 
Usch, jag oroar mig en hel del över det här.
 
Dessutom har jag ju finfina anlag från farsan sida med fel på aortaklaffen, som både farsan och min farmor har bytt ut nu.
 
Här har man trott att man har hyfsat bra anlag, alla i släkten utom morfar har blivit/är gamla. Å så fick man veta det här.
 
På fredag är det begravning för Sören, mammas kusin. Jag ska inte gå, begravningar är bara jobbigt och jag kände ju inte honom precis. Visst vi har träffats, han slog på nån tappsko på Krista för länge sedan. Han var till Karlmats stall och körde sin häst, vi har nog varit dit nån gång också. Men senaste åren har han varit mupp typ. Mamma trodde att det berodde på en hjärnblödning, men enligt hans dotter är det sjukdomen. Vem vet? Jag tror att han 66 år nu när han dog och det är ju inte allt för gammalt. Hans bror dog vid 37 års ålder, och deras lillasyster lever fortfarande men har jobbat halvtid i många år pga sjukdomen. Henne skulle jag vilja träffa egentligen, har inte gjort det sedan jag var liten vad jag kan minnas, hon hade adopterade barn. Många med denna sjukdom kan inte få barn. Hur som helst tycker jag inte att det är rätt tillfälle att träffa henne för att prata sjukdom på en begravning. Sen gråter jag alltid på begravningar även om det är nån som inte brytt mig om så mycket(en begravning). Alla andra har varit såna där det varit helt okej att gråta, 16 årig stalltjej, pojkvän och farfar.
 
Usch vad jag blev att fundera en massa nu. Bäst att slå på Skönheten och odjuret igen och titta på den tills jag somnar. När jag loggar in på bloggen, vet jag liksom sällan vad jag kommer skriva om. Det blir som det blir bara.
 
God natt.
 
 
 

Bilder

 
Mos, höns, chips, vakthund, fågel, värme, grannar, Belle.
 

Jobbet

Nu är Molly här. Vi ska åka till Österfärnebo ikväll och lyssna på en föreläsning. Jag hoppas hon inte babblar sönder det för allihop. Hon får väl rulla runt och kika med rullstolen.
 
Har jobbat mina introdagar. Å herrejösses vad hemskt det är att gå upp kl 6, helst lite innan dessutom. Jag behöver liksom sova kl 20 om jag ska hinna bli utvilad. Tur jag bara jobbade till kl 13. Paltkoma efter lunchen kändes det som i går iaf.
 
Molly väckte mig kl 7 i morse, men jag gjorde välling tog över henne till min säng och vi somnade om i flera timmar!!! Så underbart.
 
Jobbet verkar väl hyfsat okej ändå. Känner att mer intro hade behövts, hittar inte alls i Fagersta, så jag kommer nog få använda GPS för att hitta hem till folk. Sen ska man hålla reda på nån jävla mobipen som man ska registrera, både besöken hos folk, restid, administration och rast. Dessutom har den en kamera, så när jag skriver i någon pensionärs pärm så filmar den och lägger in det i datorerna. Jobbigt att komma ihåg att bluppa in allt det där och så gillar jag väl inte att bli så jävla kontrollerad. I Söderbärke skrev vi hur länge vi var hos folk, men det fanns ju inte någon kontroll på det, och om nåt besök gick fort kunde ett annat ta längre tid, fick man lite tid över nån kväll kunde man stanna och prata lite eller bara hålla lite sällskap vid tvn en stund.
 
Nu ska jag leta fram lite kläder, så jag inte kommer i enbart långkallingar till Österfärnebo. Mycket är lortigt och hos mamma, jag har ju ingen tvättmaskin :(

Macka

Brett i ordning två mackor, jag hoppas på fikarast!

Jobba

Kl 16:30 är det dags för intro på nytt jobb. Kolla läget och se vad jag känner. Eftersom jag redan vet lite vad det är, så känns det redan som jag vet vad jag känner.
 
Jag vill helst inte jobba alls, jo kanske hos några enkla tanter och farbröder  typ 2-4 timmar i veckan. Finns det ett sånt jobb och att jag dessutom kan få ut ca 20000 i månadslön? Öhm det närmsta jag kan komma är prostitution, hmm inte riktigt det jag hade tänkt mig.
 
Ja ja, hemtjänsten har ju iaf varit bättre än att köra mjölk.
 
Kändes tråkigt att inte få ta med mig Molly hem idag som jag egentligen hade tänkt mig. Väldigt tråkigt. Men jag ska hämta henne på fredag efter mina 3 introdagar.
 
Nu ska jag gå ut och pytsa åt djuren lite mat och vatten innan jag måste åka.
 
Hej Svejs.
 
 
Så vill jag också göra.
 

Mina höns

Tuppen och tjejerna från Köping.
 
Mina egenkläckta småttingar som föddes i November. Två tuppar och två hönor. Hönorna till vänster, och tupparna till höger. Någon som behöver en dvärgkochin eller dvärgsilkestupp?
Mina äldsta damer, dom är nog lite drygt 2 år gamla.

Flås

Jahapp, varit på vårdcentralen i Hedemora och blåst lite nu då. Och jag ligger lite under det normala tydligen. Men annars såg det bra ut. Ska kolla det varje år i fortsättningen tror jag.
 
Fick väga och mäta mig också. 165cm och bara 61 kilo? Jag trodde jag vägde 63. Får nog dubbelkolla hos mamma, kanske bara är den vågen jag är tjock på. Fast har fått för mig att jag gått ner lite. Bra det i så fall. Vill ju väga under 60, och om det bara blir så utan att jag behöver göra nåt speciellt är det ju bekvämt.
 
 

VC

Vårdcentralen i morgon kl 10 sade mobilen till mig nyss. Tur att jag då och då lägger in grejer i luren, hade inte en aning om det. Ska testa lungorna typ. Får väl återkomma om vad det innebär.

Matblogg

 
 
 
 
Efter önskemål kommer ett matinlägg.
 
 
 

Korv med bröd!! Fast med lite grönsaker och mos uppepå! Vill man ha det enkelt gör man pulvermos som jag gjorde idag. Var aningen hungrig efter att bara ha ätit två små hårdmackor till frukost i morse och kanske 3 kakor och en kopp te till lunch, ridit 3 vändor och varit och hämtat 3 balar hö. Och sist men inte minst, haft hästar på rymmen och kopplat ström i hagen! 
 
Funkar såna enkla mattips Lolla?
 

Jobbintervju

Japp, har varit på jobbintervju i Fagersta idag, vilket resulterade i att jag ska gå intro onsdag, torsdag och fredag.
 
Oj då!
 
Jag vill ju egentligen ha nåt i Hedemora. Hade jag verkligen velat vara timmis skulle jag väl ha legat på dom i Söderbärke bättre. Men det är bättre väg till Fagersta från Hedemora om det nu skulle bli dagis där till sommaren. Men det skulle bli för mycket åkande tror jag. Så ja ja timmis nu under våren i Fagersta, men försöka hitta nåt i Hedemora till sommaren. Kan kännas fisigt mot dom när dom i Fagersta kommer behöva semestervikarier. Men det får väl bli så då. Jag får väl inte tacka nej till jobb när jag är arbetslös.
 
Nu ska jag rida, eller motionera hästarna på något sätt iaf. Vega har vilat i 3 dagar och hon brukar vara smått dryg att rida då. Kanske köra?
 
Sen har jag messat han jag köpte hö av sist. Behöver hämta hö idag eller i morgon nu när det dök upp jobb senare i veckan. Krångla med släp och grejer.

Helgen

Varit i Katrineholm i helgen. Festligheter både fredag och lördag. Men lördagskvällen blev lite väl lång och seg, varken jag eller Daniel ville vara allt för bakis på söndagen så vi slutade dricka före 00, så sista tiden på stället blev långa. Önskar att jag hade gillat att dansa för då hade det säkert varit roligare. Jag slapp iaf dansa.
 
Annars var det trevligt. Lite plockmat hos han som vi bodde hos på fredagen när vi kom. Rastaurang på lördagen och så nån pub med garage och grejer, för min del hade nog det stället kunnat vara trevligare än det stora vi var till sen. Räcker med ca 20 främmande människor istället för en jävla massa, haha.
 
Kusin Fia och Sten tog hand om djuren och huset i helgen. Dom verkade också haft det bra. Dessutom hade dom lämnat kvar en hel del mat, smör, pålägg, grönsaker, chips, mjölk, fil och kaffe, tackar säger jag. Såna gäster är dom bästa :)

RSS 2.0