Julafton

En annorlunda julafton för min del.

I vanliga fall brukar jag åka till mormor kring 15 och vara där och äta och på julklappsutdelning med släktingar och umgås.

Den här gången skulle jag till jobbet 15:30 så jag hoppade över besöket hos mormor helt och hållet. Men istället så började dagen med frukost hos Lillan och Stefan. Är ju genom dom jag har träffat Mathias.. Jag kände Lillan sen innan och Stefan som hon blev tillsammans med förra nyår är Mathias bror :) Så frukost hos dom blev det först, jag åt t.o.m. lite gröt!!! Sen hade dom lite julklappsöppning där och faktiskt fick även jag en julklapp. Eller jag och Mathias fick en stor maripangris av dom!! Värsta sexiga marsipangrisen dessutom, haha! Sen körde vi lite bandhero innan vi åkte vidare, förbi nån affär och sedan till Mathias syster på jullunch. DÄrifrån fick jag åka direkt efter maten för att jobba. Men tydligen fick jag en julklapp av dom också, den kom han förbi med här på jobbet förut ikväll, en alladinask.

På jobbet var jag väldigt förvirrad till en början? Hade tomten varit här? Om inte vem skulle vara tomte? Hade killarna ätit middag eller inte? Hur som helst så kom tomten och jag vette fan vem det var men jag gissar på Ingalill eller Inger.. Haha! Illa att inte jag som borde vara med i huvudet inte kopplade vem det var.

Sen fixade vi i ordning julmat och jag tror att det blev bra iaf, jag käkade också av det jag äter. Typ lax, ägghalvor, jansson, rödbetssallad, sen fanns det nån god kräftsallad med vitlöksås som var god, hemköps egna märke. Karl Bertil Jonsson var ett måste för mig. Sen har vi kollat på polarexpressen och jag lyckades slockna av en stund till den i soffan. Det är tur att man inte jobbat på rättspsyk och kan råka få en stekpanna i huvudet om man somnar till ett tag ;)

Har försökt få hit en laddare till mobilen, men Mathias glömde den och Sandra är hos Anders(hennes pappa) och skulle kunna komma senare, om jag är vaken dårå. För att för en gångs skulle har alla lagt sig redan och så trött som jag var förut så kunde jag nog behöva lägga mig i tid jag med.

I morgon har jag och Niklas planerat lite lätt sådär att han ska komma. Dricka lite och typ gå ut här i Hedemora. Vi har gjort så några år i rad nu. När han är upp till Dalarna vill man ju passa på att ses, han är en som jag verkligen vill fortsätta ha kontakt med då och då. Älskar han som en bror eller nåt åt det hållet. Har inte träffat sedan vi var ut och fiskade i våras med Patrik och pysen.

Nä nu ska jag nog gå och bädda i ordning min säng och krypa ner och kolla på TV tills jag somnar eller tills Sandra dyker upp med min laddare.

Orättvist

Tycker inte om att vara den som måste lägga sig sist och gå upp först på jobbet. Jag vill ju sova i sådär 10-11 timmar varje natt helst!! Fast jag får ju iofs betalt föratt vara här...

Annars äre fint nu :)

Tror jag får vara ledig några dagar nu :) Och Mathias är också ledig nu eftersom alla barnen har jullov. SÅ vi ska nog kunna göra lite annat än vad det annars har kunnat bli hittils. Nånting mer än att äta och glo på TV ihop.

>Heltid

Jobbar mer än heltid i december.. Coolt, det har aldrig hänt i mitt liv förut :)

Hyacinter

Idag ska hycinterna vara billiga på rätt pris. Dom har en billig vara varje dag nu innan jul. Köpte tex ägg för 6 kr per 6-pack för ett tag sedan. Första gången jag köpt ägg som inte var ekologiska till mig själv på väldigt länge.. fy på mig, men det var ju så billigt!

Idag ska jag iaf inhandla lite hycinter och någon annan dag ska jag pyssla med dom, får se vad det blir.

Jobb kl 15:30 idag. När ska jag hinna skruva bil? Slutar jobbet kl 14 imorrn, kanske efter det? Men det blir ju så mörkt.

Ridlektionen igår kändes riktigt illa och ovant till en början. Men efter typ halva tiden så tyckte jag att det gick riktigt bra och Pernilla tyckte att han gick riktigt bra också :) Kul!! Var riktigt nöjd över att vi kunde galoppera lite mer samlat, kändes fint ju :) Lille Surprice, eller jag tycker ju att han är stor. Större än våra pållar hemma iaf.

Nu ska jag iaf dra, ska hinna lämna Lajka på Hea utan att behöva stressa ihjäl mig tänkte jag.

jul och nyår

Snön vräker ner här nu! Skoj, men jag har fortfarande inte försökt fixa klart vindrutetorkarna. I morse gick jag upp vid 6.. Mathias gick då och jag hade legat vaken sedan före 5 iaf. Sov en stund i förmiddags iaf.

Ridlektion ikväll. "Övergångar mellan skänkelvikning och diagonal sluta och förvänd galopp" Står det på schemat idag. Låter hur avancerat som helst ju!!! Inte ridit ordentligt på 4 veckor, bara lite små motionsturer på Krista. Krista ska få vila lite nu. Erik skulle sko henne i helgen och upptäckte att hon troligtvis har haft en hovböld och var lite öm. Så vi ska hålla rent där och hon får ha "tofflorna" på sig i hagen och det ska sköljas rent två gånger om dagen. 

Än så länge är jag ledig i mellandagarna, och om det inte dyker upp jobb som jag inte kan tacka nej till så ska vi åka till stugan dårå. Hade tänkt åka upp dit på nyår, men nu ska jag jobba på nyårsdagen, så vilket hyfsat smällfritt ställe finna att leta på här i närheten? Antar att Hea iaf är bättre än här inne i stan, för här smäller det hela jävla dagen och kvällen. Och lilla Lajka ligger intet ont anande i soffan här och myser. Hmm? Brukar katter bli oroliga också? Har inte tänkt på dom ens..

Julaftons kvällen och natten till juldagen ska jag jobba iaf. Brukar ju ändå inte göra nåt särskilt sådär på jul. ELler jag kommer typ bara kuna säga hej till släkten hos mormor och sedan åka då, men det kan väl inte vara hela världen att missa det? Fast vem vet.. Mormor blir 90 nästa år. Kanske är sista julen hos henne?

jobb

Det blir många inlägg om jobb och sånt. Men nu har jag iaf redan bokat in 66 timmar i januari. Några till så är även januari 80 timmar. Jag ska nog fixa ny a-kassa före sommaren alltså!! Men om AF börjar krångla tror jag fan att jag gör slut med dom! Beror på det ekonomiska läget.


japp

Japp, som jag trodde. Dök upp jobbförfrågningar i mobilen i förmiddags. Så jag jobbar kväll idag och onsdag till torsdag senare i veckan. Det blir bra det. Ska kila till jobbet nu, Hej svejs.

soft morgon

Var så trötta igår att vi gick och lade oss strax efter åtta. Sandra kom hit med Lajka och tyckte det var konstigt att vi hade lagt oss. Somnade väl strax efter nio, haha. Så i morse kl 07:53 tittade jag på klockradion och var pigg och utvilad :) Det händer inte ofta.

Men vi gjorde faktiskt lite nytta innan vi lade oss igår. Vi bar upp en dörr från källaren så man får sova utan en massa djur i sängen. Men vi fick lov att flytta bokhyllan för att dörren skulle passa in bra. Slängt massa onödigt skit från bokhyllan och dammat den!! Och för dem som inte känner mig så dammar man i princip aldrig hemma hos mig. Man torkar av TVn om nån kommit åt dammet där så det blivit märken liksom.

Idag ska jag gå till arbetsförmedlingen och apoteket. Dessutom besöker jag nog bolaget också. Är medbjuden på 30 års fest i morgon. Sandra tyckte vi skulle komma på Livias inflyttningsfest. Och skrev så här i ett sms när jag berättade att vi skulle på 30 års fest:
Mäh, vem fyller 30 en så olämplig årstid?
Säger hon som fyllde år i onsdags, haha.
Lite trist att det krockar, för jag gillar ju att umgås med Sandra och hennes vänner också. Vara 20 år igen ;-) fast jag har ju aldrig blivit så mycket äldre än så känns det som.

Hade tänkt rida idag, men jag tror jag ska köra istället. Känns som det är nåt på gång och då passar körning bättre. Är därför jag ska besöka apoteket också. Dactacort är min räddning!!

Nån som vill med och rida eller köra häst?




Ledig

Nu har jag gjort 9 dagar på raken och 2 av dagarna jobbade jag dubbla pass. Känner mig helt slut och vill vara ledig ett tag nu. Men det skulle inte förvåna mig om mobilen börjar plinga i morgon förmiddag och jag får förfrågningar om att jobba igen. Men just nu ska jag försöka att njuta av tanken på att vara ledig i 14 dagar nu :)

SNackade lite med Börje på msn.. det blev typ undergången är nära jag har både jobb och pojkvän. Haha, men av det samtalet kom jag ju på att jag skulle bjuda Mathias på käk när han slutade jobbet kl 17. Öhm så jag ska väl gå ut och undersöka om det finns nåt ätbart i mitt kök. Har ju nästan bott på jobbet så jag vet inte vad som finns? Fil och kalaspuffar har jag! Finmiddag ;-) Får kanske gå och handla.


Just det

Jag och mamma var till skroten förra torsdagen och skruvade loss en torkarmotor till min bil. Men har inte haft tid att göra mer, ska prova skruva dit den själv hade jag tänkt. Har skaffat en pojkvän som inte har körtkort, så jag får nog lära mig skruva bil själv tror jag ;-)
Jag skruvar bort en torkarmotor på skroten i Avesta.
Fast det är iofs andra gången vi är till skroten och skruvar loss samma del, Leif bytte den förra gången, men det borde inte vara så jäkla svårt.



Var på hela huset gungar den 28:e november. Med Lina, Ida och Ida. Vi hade tjejfest hos Lina först, och var lite fler där. Riktigt kul kväll!!
Lina och JagLina, Ida och Ida

Tid

Det här har jag inte tid med egentligen.

Är egentligen bara ledig en halvtimme på hela dagen idag. På nåt sätt har dom lyckats lägga in att jag först jobbar 8-14:30 sedan skulle jag börja kl 15 igen och jobba till kl 15 i morgon. Men hon som bytte av mig lät mig ta rast lite längre. Så jag skulle hinna fika med folk eftersom Sandra fyller år idag. Jag har jobbat varje dag sedan förra onsdagen och vissa dagar dubbla pass. Missade ridningen igår igen eftersom jag jobbade, har missat 4 veckor i rad av ridningen nu. Men förut var det för att jag var sjuk, en förkylning som inte ville släppa, och febern kom tillbaka. Kanske svininfluensan??

Har matat, gjort rent åt katterna och sopat av mina skitiga golv här hemma. Nu ska jag åka och köpa florsocker så mamma kan göra kokosbollar, sen ska jag leta vettig present åt syrran. Hon önskade sig en orkideé, bra kokbok eller ridhandskar.. Fast helst ville hon ha pengar. SÅ hittar jag inget bra så kan hon väl få en hundring, det är iaf enkelt.

Usch vad uppe i varv jag är! Grymt stressad känner jag mig... Kan inte vara bra. Hoppas att jag får vara ledig i några dagar efter i morgon. Behöver det efter att ha jobbat 9 dagar i rad, nästan 100 timmar tror jag att det har blivit. Penningar... :)

Jobbar

Igår jobbade jag från 12 till 20:30. Idag började jag också kl 12 och jobbar över natten. Men det är ganska soft och en bra anledning till en nykter helg. I morgon är jag ändå ledig från 7:30 till eftermiddagen när jag ska hit och jobba ett dygn igen.

Varit på julfest med jobbet idag. Julmat är ingen höjdare för vegetarianer, tur jag är en fuskare så jag kunde äta jansson och lax. Ägghalvor är inte heller helt fel. Men hade man inte ätit fisk hade även dom blivit ett problem då det var rom eller räkor på dom. Hade jag inte fuskat så hade jag typ fått äta rösbetssallad, potatis och bröd. Kanske hade dom ordnat veg om nån hade sagt till i tid men jag fick veta igår att jag skulle jobba idag.

Tror att jag kommer få ihop såna där 80 timmar i december. Då behöver jag 2 såna månader till så borde jag få nya a-kassedagar. Men vem vet? Med den regeringen vi har vid makten så kanske regler och grejer hinner ändras innan jag får ordning på mitt liv. Allt för att gynna dom rika och göra klyftorna större!!


Besiktad bil.

Sitter på jobbet och hostar och hade så gärna sovit i några timmar till.
Enda anledningen att gå upp var att slänga till en kille frukost och ge en annan ögondroppar. Sen händer det liksom inget förns en annan vaknar och än så länge sover han. Så det är ganska dött här nu. Kaffebryggaren är laddad så den är bara att slå på. Jag dricker ju inte ens kaffe, brukar vänta och göra lite frukost till mig samtidigt som nån annan, tycker det känns konstigt att gå upp och äta ensam före alla andra när man kan ha sällskap. Men jag tror dom andra som jobbar här alltid har käkat frukost innan jag kommer när jag börjar 8. 

Ja ja, ville egentligen bara gnälla om hur trött jag är!

Lajka är ensam hos Mathias nu. Han ställde upp som hundvakt nu när jag lite plötsligt skulle jobba. 

Besiktade bilen igår och den gick igenom med två anmärkningar. Och dom hade jag sluppit om inte torkarmototrn hade gått sönder dagen innan besiktningen. Men jag besiktade iaf och trodde att dom skulle hitta en massa annat. Men det gjorde dom inte :) Gissa om jag är glad? Men dom ställde om mitt nya halvljus som jag inte har haft på säkert två år(och ändå gått genom besiktningar) och såg att växellådan läcker olja. Så det finns att fixa med nu iaf. Tror jag ska försöka leta på en bättre begagnad vindrutetorkarmotor idag :)

Nu kom Sussie också som jobbar dag. Ska väl ta och plocka undan mina sovgrejer och gå ner till henne.

RSS 2.0