Bad

Det är snart juli.. Jag har bara badat upp till mitten på låren, och det var mest för att vovven inte vågade hämta pinnen när det blev lite för djupt i söndags.

Det är hög tid att ta sig ett dopp! Vi får se när det passar, sedan får vi se vad boobsen tycker om det.

Träning.

Har slarvat med träningen i några dagar. Kört flytt 3 dagar i rad till nya stugan. Att bära saker i trappen är också träning. Men nu ikväll/natt tog jag och gjorde onsdagens 3 minuters intervaller. 3 min snabbt, 3 min långsamt.. 5 gånger. I min värld blir det 3 min jogging 3 min hyfsat rask promenad. Idag skulle jag ha varit ut i 45 min, dom menar nog jogging, men jag varierar mellan jogging och promenad. Får se om jag kan göra den i morgon istället. Men jag har en hel del grejer kvar i lägenheten som ska ner till Gussarvsgatan, och så har jag sängen kvar som var för stor för att få med i dagen flyttlass.

På söndag fyller mamma 60 år, då ska det väl ätas tårta och träffa släkten. Men ska nog kunna klämma in 30 minuters träning också.

På måndag börjar jag jobba(intro första dagen) i Malung 8-16.. Lite nervös är jag allt, enligt schemat så verkar man alltid vara två som jobbar, men jag antar att man är till olika brukare, så vi bör ha fått in fler sedan förra sommaren. Hoppas bara dom inte har stressat till det.
Tisdag jobb på riktigt.
Ledig onsdag och torsdag, sedan jobbar jag hela helgen. Hoppas jag har tid att klämma in mina träningspass också. Nån promenad kanske man får köra med någon brukare, men blir det lika söliga promenader som förra året så är det ju ingen träning för mig.

Kört så mycket grejer från min lägenhet till nya stugan så den börjar kännas som min nu, så jäkla synd bara att vi ska upp till den gamla stugan just nu, för jag vill ju greja och sätta upp hylla och tvätta grejer, och köpa kuddar och få det hemtrevligt i den nya. Kände mig så peppad för sånt ikväll när vi var dit, medans Mathias bara vill hem. OK, klockan var mycket, men ändå!! Jag och Molly råkade ju sova några timmar hemma hos morsan idag. För en ettåring är det ju helt okej, men jag var helt slut, ingen frukost upp tidigt och fick rida till Pungmakarbo, veterinären kom aldrig och vaccinerade, hon hade fått ett akutfall i Avesta. Men det var skönt och uppfriskande att rida en sväng, 30 min och Vega fick gå bredvid Krista, vi t.o.m. hoppade ett litet hinder efter vägen.

Nu borde jag sova, känner att jag skriver ganska hoppigt och konstigt, hoppas man kan förstå ändå.

God natt!

för mycket.

Hur har jag tänkt att jag ska hinna sälja lägenheten och packa ur den på 4 dagar?

hoppträning

Vega har varit med på sin första hoppträning. Vi fick rida ned ponnygruppen då vi fick lpga hinder. Det blev en del bocksprång och några vägringar. Men det hick ändå bra, vi kom över alla hinder och jag satt kvar. Hade promenerat in drygt 5 km, träningen blev 1 mil och så red jag tillbaka hem till betet. Jag gick 5 km, red 1,5 mil, hästen gick 2 mil och hunden gick 1 mil. Gissa om vi är trötta nu.

Molly hade somnat hos mormor och sovit 3 timmar. När hag kom tillbaka hade hon fått havregrynsgröt med äppelmos och mjölk.
 
Här kommer en bild från vår egna lilla hoppträning hemma i hagen.
 

Motion

Jag har börjat följa ett motionsprogram på runkeeper.

Idag bara hatade jag det hela!! Snubblade på hunden, världens skrapsår på knän och händer. Tårar i ögonen, bilar och folk överallt. Jag blev tvungen att peka finger åt bilarna och skrika lite för att låta bli att gråta. Jag bör inte vistas bland människor när jag försöker springa.
 
 
 
 
 
 
 Första gången jag skulle försöka springa i 20 minuter. Var så jäkla glad för 4 dagar sedan när jag klarade av att springa 10 min på raken. Idioti! Har i efterhand läst att denna grej var bra att träna om man hade sprungit lite innan, men jag går när det är långa grejer som ska göras istället för att jogga och så springer jag när det är intervallgrejer. Jag gör på mitt sätt och jag tävlar ju bara mot mig själv så.
 
Vill ha bättre kondis och så vill jag bli av med nåt kilo.
 
Bild på hunden min som jag snubblade på. Mathias brors nya boende.. Utanför Falun i en liten by ska dom hyra hus, med strandtomt.
 
 

Huset

Igår var jag med på banken när farsan och Örian skrev papper på huset utanför Söderbärke. Jag fick ta nyckeln eftersom vi ändå trodde att jag skulle dit först. Dom får hämta mer grejer i ladan eftersom dom inte hade hunnit få undan allt, men i huset och gästrummet ska det vara klart nu. Så jävla sugen på att åka dit nu nu nu. Men jag borde packa åtminstone några lådor i min lägenhet och ta med om jag ändå ska åka dit. Och stolarna och bordet skulle vara bra att ta dit eftersom dom tog med köksbordet, stolarna och kökssoffan. Bordet bär jag inte ensam. Och jag kan typ inte packa mycket i bilen om Nova och Molly ska få plats att åka med. Kan packa i framsätet och halva baksätet bara.

Ge mig en hel hästtransport så jag dels kan köra grejer och kan köra till träningen med Vega i morgon kväll.
 

Lägenhet till salu

Nu har jag lagt ut den. Så kom och köp! Finfin etta i Hedemora! Mitt i mellan stan och mataffärerna. 500 meter till Hemköp och 500 meter till krogen ;-) Huset bredvid har pizzeria och frissa.
 
 
http://www.blocket.se/dalarna/Ett_rum_och_kok_47573380.htm?ca=6&w=1

HUS

Igår var då jag och farsan och kollade på huset som jag redan sett en gång. Sen fikade vi med dom som äger det och det låter ju som att vi kan få köpa det. Underligt... för han berättade även att fler hade varit där och tittat, men dom verkar gilla kombon av spelman/musiklärare och jag och mina hästar. Farsan kan ha kurser, spelmansstämma eller bara spelträffar typ och jag kan ta med hästarna dit och kunna vara i "sommarstugan" och ändå kunna hålla igång hästarna. Fick en idé igår om att jag faktiskt borde kunna rida dom dit. Skulle tippa på att det blir ca 4 mil dit, ska kolla lite närmare på det. Känns 4 mil för långt kanske man kan övernatta en natt efter vägen.
 
Logen är helt perfekt att duka långbord i och kunna ha lite större fester. I huset finns 3 rum, sedan finns det två rejäla sommarrum i ett uthus ifall folk vill sova kvar. Farsan verkade sugen på ett av sommarrummet, kunna dra sig undan lite. I så fall får jag ju huset "för mig själv" :) Ja och Molly såklart och Mathias och vänner m.f.
 
Det jobbiga med det hela är väl att i så fall vill farsan sälja stugan i Kättbo.
 
Hur som helst, jag ska sälja min etta nu! Jag kan inte stå och betala 2000 i månaden för en lägenhet som jag knappt använder själv. Sov där i onsdags, det var ganska skönt faktiskt. Jag, Molly och vovven bara. Fast Molly hade kräkskalas innan sovdags, banan och mjölkspyor.
 
Ska nog slänga ut en annons nu på en gång.

Provsvar

Har även fått våra provsvar (mitt och Mathias). Det var som vi trodde att jag har det och jag har 150 repetitioner. Molly har över 1000... vi som trodde hon hade mindre än 1000, lite önskeläsning av det där tecknet < åt nu vilket håll det satt.

Har man under 50 repetitioner är man frisk, men har man mellan 37 och 50 finns det risk att ens barn får sjukdomen, så man vill nog ha under 37.

Min äldsta bror har tagit blodprov för att kolla sig. Han har varit väldigt orolig över det här, han har ju två söner. Sandra och Erik har ju inga barn så dom har nog inte samma oro över att dom skulle ha sjukdomen än. Antar att mamma borde kolla sig nu då. Kan bli intressant att veta hur många repetitioner hon har. Hon har ju inte haft några symptom, medans mormor har haft tidig gråstarr som kan vara ett vanligt symptom.

Nä nu ska jag åka iväg och flytta hästar. Veterinären kommer och ska vaccinera och kolla tänderna på Krista. Om tiden räcker till så ska bäbis fri-röntgas och om ännu mer tid skulle finnas så ska även Pinnen röntgas. Jag ska bara flytta Vega och Krista.. nu för att hinna vara med på Mathias systersons student. Sen vid 14 tiden ska jag och farsan åka och kolla på det där huset :) Fullt upp och här sitter jag och skriver fast jag inte har tid.

Hej då!!

Tråkigt


Vill åka hem idag! Molly har inte behövt alvedon sedan igår kväll. Verkar inte ha ont. Mathias pappa och bror ska hälsa på oss och äta pizza senare idag.
 
Jag saknar pållarna. och så ser jah fram emot att åka och titta på huset i Söderbärke med farsan nästa vecka.

Mat

varför gnäller folk på sjukhusmat? är ju jätte lyxigt, serverad ordentlig mat, flera rätter att välja på. lite mindre för mig, men varje dag finns det ett veg alternativ och ett fisk. vi betalar 50 kr och det är billigt jämfört med dagens nån annanstans. GÖTT! Käkade nyss falafel med ris och såsen till var jätte god. 

Uppsala

Gått på stan med vagnen idag, varmt, så varmt att jag köpte ett par shorts. Eftersom hag vill ha dom på en gång då behöll jag dom på och tänkte att prislappen kan dm ju läsa av fast dom sitter på. Blev lite trixigare med larmet som jag inte hade tänkt på, fick gå bakom disken och klänga upp med bakdelen på disken, så hon i kassan kunde koppla bort det, haha. Flera i kön bakom mig också, men dom kommenterade att det var bra kundservice.

Sjukhus

Operationen gick bra, vi får troligen åka hem på måndag.

Molly är fortfarande lite svullen i ansiktet och går på alvedon. Men igår tog dom bort katetern så vi kunde gå ut på stan. Mathias pappa kom ner, vi åt lunch på stan, var in i domkyrkan, gick igenom botaniska trädgården, fint väder och så fikade vi. En bra dag :)

Annars blir det ganska sega dagar här, och jag vill helst bara sova bort dom.

RSS 2.0