blev sent

Ville egentligen gå och sova redan före 22, men sen hamnade jag på gamla grejer och läste och tänkte och fundera en massa. Massa tankar... Varför allt blev som det blev och varför de gått på skit med det jag velat, medans det jag inte velat hade kunnat flyta på om inte jag stoppat det.

Antar att Mathias gick och lade sig. Chatten på facebook funka inte ordentligt. Tråkigt att han inte sa god natt. Är nog lite det jag väntat på också.

Men jag får väl ta och sova utan god natt då. Lägga in lite ved igen kanske då?


Halv åtta hos mig

Ja har varit i stugan i några timmar nu då.

Syndade och svängde in på driven på MCdonalds i Falun. En liten milkshake och nå cream cheese stjärnor, ganska goda ändå. Jag är svag för alla små friterade ostprylar, men jag tror nog att chilicheese fortfarande är dom godaste. Hur som helst hon i kassan blev nog lite förvånad för hon utbrast "Har du en massa katter i bilen"? Haha, jo jag hade ju båda mina kissar och så Lajka längst bak. Men det såg nog ut att va många katter eftersom Gabbe låg över handbromsen och Micke låg på packningen lite halvt hängande på passagerarsätet. Sovpojkar när dom åker bil.

Vi har grejat lite här, tagit in vatten, gjort eld, skottat så bilen kunde bo vi grannstugan mitt emot utan att stick ut i vägen allt för mycket... Den är säkert en decimeter utanför vita linjen, men kan tänka mig att den skrämmer skiten ur många som kommer körande i natt. Men den är bredvid vägen. Vill dom gnälla kan dom gå ut och skotta i snövallen mer.

Sen fixade vi lite mat. Hittade lite quornfärs i frysen, hade lök med mig och hitade en burk pastasås. Så det fick bli färssås med spagetti. Å det var riktigt gott!! Så nyss käkade jag upp andra hälften av maten!! Hade inte haft nåt emot att äta mer. Fan har känt senaste tiden att jag vill laga massa god mat och äta. Igår gjorde jag bakad potatis, lax och nån god vit sås med dill och citronsmak.. Och hade lite vanlig tomat till och jag tyckte t.o.m. att det var gott med tomat! I vanliga fall äter jag bara tomater i tron att dom ska va lite nyttiga.

Nu är det strax halv åtta hos mig som jag tänkte se, dom är ju i Mora denna vecka :-)

20 grader i rummet med vedspis, 10 i stora rummet men nu är elden igång i insatsen så det ska nog bli skönare snart.

Vi har suttit på trappen i solen tidigare idag. Riktigt skönt och för första gången kan jag uppskatta att den är inglasad, men jag möblerade om den lite så jag fick sitta i solen mer ordentligt.

Hej svejs, TVn väntar!

Stugan

Jag tror att det blir att åka till stugan strax. Kanske tar vägen förbi på Hea och rider också. Vi får se.. Tänkte ta med kissarna och det är lite bökigt att åka för mycket omvägar då. Ska packa ihop massa saker som ska dit som jag inte behöver ha här hemma.

Bäbis.

Oj jag blir helt paff. Evelina skrev igår kväll att hon trodde att bäbisen skulle komma snart. Nu när jag går in idag och kollar så är han ute, 6 timmar mellan inläggen. Grattis till dom! 

Man börjar känna sig gammal.... Jag är ett år äldre än henne och det här var hennes tredje barn. Dom andra är i skolålder redan. Fast hon fick iofs sin första när hon var 17, och då hade inte jag velat haft barn hur som helst.

Sopsortering!

En till grej som gör mig lite upprörd träffade jag på nyss. Tog ut Lajka på en liten cykeltur.. till insamlingen för papper, plast, metall och glas. Ofta när man är till dom är dom proppfulla, bara det är ganska störande. Men det som irriterar mig på riktigt är hur ofta folk stoppar fel grejer i containrarna. Jag var grymt nära att börja slita ut mjölkartonger och andra pappkartonger ur plastgrejen, men det var för mycket för att jag skulle orka hålla på. Är folk enbart korkade som tar fel, eller är dom dumma i huvudet på riktigt och lägger i fel när deras container är full?

Vi har fått skärpa till oss lite extra och lägger inte mycket grejer i hushållssoporna här ute. Den är jämt proppfull och nu har det dykt upp en varning i trappen att om dom måste skaffa en till om vi inte skärper oss här i huset. En till soptunna skulle innebära en hyreshöjning på 200 kr och det är jävligt onödigt tycker jag. Jag och Mathias har sorterat hyfsat mycket förut, men en skärpning på att slänga plastförpackningar på rätt ställe har jag sett till iaf.

Jag betalar inte 200 kr per månad för att få vara lite lat. Hoppas att resten av folket i huset fattar det!

Björnar

Men herregud!!
Såg ett kort inslag om att dom har avlivat björnungarna som blivit lämnade av mamman i fredags. Visst det bästa hade ju varit om mamma Björn hade kommit tillbaka,men så livat och det som det antagligen har varit där hennes ide var så tror jag inte hon går tillbaka. Jävla människor! Så då väntar dom i 4 dagar med att göra nånting och sen kanske orsa Björpark kunde ta dom. Men oj då var dom i för dåligt skick så vi avlivar dom istället. Antar att det är nå idiotiska lagar och regler som ska följas så det blev såhär.

Min födelsedag..

Så här långt.
Cyklade med Lajka till ICA och köpte läsk och legging(impulsköp). Skulle ha en sån där fryst tårta också eftersom jag hade en kupong på en gratis sådan, men i kassan så fick jag veta att kupongen hade gått ut för ca 2 veckor sedan! Skit också! Jag som hade sparat den tills nu för att det skulle va najs med gratis tårta när jag fyller år. Så det blidde ingen tårta.

Väl hemma får jag sms om att delarna till byrån kommit från ikea till ICA. Ner dit igen och hämtade dom och köpte bakplåtspapper för att kunna göra en rulltårta istället. Letade vanliga tårtbottnar men hittade inga.

Så nu har jag slängt ihop botten till rulltårtan som ligger och svalnar, badet är upptappat och diskmaskinen jobbar. 

När skulle man ha ätit frukost egentligen? 

blä

Skrivare!! Fy fan! Dom gör som dom vill. Alltså inte det jag säger.

Göra

Sånt som borde göras så fort som möjligt helst.

dammsugning - klart
städ av toalett - klart
betala räkningar - klart
baka bullar
köra grejer till insamling
fixa papper till a-kassa
hämta husvagn

söka jobb mest hela tiden - 2 sökta idag

Säkert mer saker...


Städa städa varje fredag

Skönt. Lagt in alla räkningar som legat på databordet och skräpat. Och pengarna som finns på kontot ska även räcka till. Inte haft nån koll alls på vad jag har på senaste tiden. Misstänker att det kommer bli krångel med att få igång a-kassan igen. Brukar alltid strula och dom vill ha papper av mig som jag inte har och som jag måste ringa runt till folk som inte går att få tag i för att få hem papper. Men jag överlever alltså och måste inte börja greja med allt sånt nu.

Köpt ny färgpatron till skrivaren också.. Så jag ska kunna askriva ut blanketter jag behöver hemma. Om nu skrivaren inte hittar på att det är nåt mer som gör att den inte tänker skriva.

Blöta strumpor.. inte foppatoffelväder nu, men det skiter jag i! Var till ICA och lämnade tillbaka den fula toppen från Halens, alla andra grejer gillade jag faktiskt!! Otroligt! Sedan tog jag en sväng till tippen också. SLängde gamla elprylar jag inte använder längre, typ ett gammalt modem och sånt.

Antingen borde jag hugga in och dammsuga hela jävla lägenheten eller så kanske jag borde baka.. Köpte jäst och tänkte baka bullar. Jag fyller visst år på onsdag :-)

Dröm dröm dröm

Ja jävlar. Sovit i 13 timmar i natt igen, gjorde det igår också. Så mycket har jag aldrig kunnat sova förut, 11 timmar har varit max. Sjukt. Drömt massor. Sista grejen innan jag vaknade var att vi var på fest och Ms fd var där. Hon var trevlig och så. Sen sade hon nåt om att det var kul att han hade tröjan på sig.. För den hade hon köpt åt honom. En sån grej som kan få mig att tända till. Så när mathias kom tillbaka började jag försöka få dom att bli ihop igen, först så ett trevligt sätt. Hon verkade intresserad men inte han. Så avslutade det hela med att dom passar mycket bättre ihop för hon verkar ju lika tråkig som M. Fick lite dåligt samvete av att säga så när hon satt precis bredvid, eftersom jag hade tyckt att hon var trevlig. Men men. Antingen hörde M inte mig eller så ignorerade han mig för han började föreslå att vi och flera till som satt där skulle åka upp till stugan. Sedan vaknade jag.

Irriterande!!!

Ok, visst jag gjorde fel som stoppade i lite tvätt i ena maskinen kl 13:50 när tiden i tvättstugan tar slut kl 14. Men jag lämnade nyckeln i så dom kunde börja tvätta i stora maskinen så kunde jag gå ner och ta upp tvätten när den lilla maskinen och torktummlaren var klar. Men nu när jag kom ner så hade dom såklart tagit med sig nyckeln därifrån. Om dom vill använda torktummlaren och den andra maskinen är det väl bra om jag får ta ut tvätten därifrån? Men nej då, då låser dom in den!! Fan vad jag hatar att bo i lägenhet med en massa präktiga idioter som tror att jag ska stjäla deras äckliga kläder!

hmmm

Vi får väl se. Jag är beredd på det mesta.

Halens

Hämtade ut ett paket på ICA från Halens. Det mesta passade och var riktigt bra grejer. Två BHar som funkade, hur ofta händer det när man köper på postorder? En grön klänning med vita prickar som jag gillar om jag bara kan knyta bandet på ett sätt som känns bra. Lång huvtröja som känns helmysig och lite annat skit.

Känns som en bra dag idag måste jag säga :-)

Snart kommer Sandra och Mariella och kollar på melodifestival med mig.

Ska man göra sig en drink nu då?

Modig

SlalomSlalombackeSlalom

Jag är ganska modig tycker jag. Fast läskigt med branta backar(mycket lätta och lätta) och högt upp i sittliftar!

Tredje gången i mitt liv jag åkt slalom idag då. Åkte två gånger när jag gick i fyran så det var en bra dag idag, två vurpor, men det var inte så läskigt, bara drygt med massa snö i fickorna.

Sista åket avslutades lite läskigt då jag åkte förbi en kille som låg helt still i backen, jag och en till tjej snackade lite och kollade tills några andra kom och hjälpte han, vi hade hunnit för långt ner. Hon hade sett när han ramlade och det var inget konstigt fall, men så låg han helt still jätte länge och två skotrar kom dit. När jag hade åkt ner för backen och tagit av mig skidorna såg jag iaf att dom åkte ner med han sittandes bakpå en skoter. Undrar vad som hade hänt?

Det var dyrt att hyra pjäxor(125 kr), när vi kom hittade mamma på dom jag skulle ha haft. Så om man hinner åka någon mer gång behöver jag bara hyra hjälm(30 kr), för det känns som hjälm är en bra grej för vingliga jag. Mina ramlingar berodde liksom på att jag råkade sätta skidorna i kors! Haha!

Slalom

Jag och Sandra satsar på att hitta skidor och åka slalom idag :)
Romme hade vi tänkt oss.

Jobbade på hökargatan i onsdags och torsdags. Det var riktigt trevligt att vara tillbaka där :)

Klart med att det inte blir nåt E-kort nu iaf.

Igår var jag på anställningsintervju i Karlstad. Får veta i veckan hur det gick.

Sandra var med till Karlstad oich vi besökte ikea i 3 timmar!! Jag tröttnade till slut och somnade på en trädgårdsbänk, haha! Köpte en byrå, överkast, matta, lite handdukar och en sån där plastgrej man har bestick i i lådorna.

less

Åkte upp till utbildningen idag. Men känner att jag inte pallar med det längre. Gråtfärdig hela tiden. Så jag skrev iaf mail till min handläggare på AF och sade att jag vill avsluta utbildningen nu. Har ju trots allt tagit vanliga lastbilskortet och alla kortkurser som ingick. Är bara att jag blir utan släp och visst släpet är ett stort plus även för jobb där man bara kör C-bil. Men om det ska innebära att jag mår så dåligt som jag gör nu är det inte värt det.

Nä, jag har sökt en massa jobb och är ganska pepp på att ringa och söka vidare. Bara jag slipper YA!

Lade upp tillgängligheten på bemanningen så jag kan få hoppa in på hökargatan mera.

Ja har däremot inte snackat med dom på utbildningen än. Var hemma och var sjuk 4 dagar förra veckan.. Jag var faktiskt sjuk på riktigt.. iaf i 3 dagar. Men hade det varit ett riktigt jobb, där lönen känns viktig och nånting som känns meningfullt, så hade jag nog tagit mig dit och försökt så gott jag kunde med att jobba. Åka upp till YA och köra en lektion och sitta av tiden i övrigt orkar man inte. Det är sjukt att det är jobbigare att inte göra någonting än att faktiskt göra nåt.

Så är det inte bättre att jag är illgänglig för riktigt arbete istället för att va på en utbildning som skiter sig! Eller det gör den ju inte. Men sista delen skiter sig.

På fredag ska jag på arbetsintevju igen, i typ Karlstad.

Pratade med en tant från Uppsala igår. Hoppas dom ringer igen, Uppsala är ju inte allt för långt bort om man vill ha närmare hem :)

jobb

Min ansökningar till olika jobb överallt verkar funka. Ska till Gävle på arbetsintervju på måndag angående jobb i Norge,  På fredag ska jag till Karlstad på intervju, och nyss ringde en tjej från Göteborg.

Kanske börjar bli dags att försöka hitta nåt här hemma? Men här är det inga jobb utannonserade, men det borde ju finnas en hel del ändå, även dalmasar ska väl ha semester?

För det är ju ändå så att ett jobb på hemmaplan antagligen skulle vara det bästa.

Hus?

På torsdag ska jag på husvisning. Ett hus jag var på husvisning för redan 2005. Men då var det inte i samma skick som nu. Då fanns det inte ens en vanlig spis i köket, bara vedspis och en lös kokplatta. Och övervåningen var inte färdigbyggd. Jag har i alla år ångrat att jag inte köpte huset då.. Nu är det lite mer pengar, men så mycket fräschare och dom har fixat bergvärme så det är nog värt 400000 mer än förut.

Huset i Granbo.

Nästan allt är renoverat. Nytt tak på hus och garage, byggt en ny liten toalett i källaren m.m. Det enda som inte är fixat sedan jag var där sist är badrummet på vanliga våningen, men dom lär ha bytt kranar och lite sånt iaf.

Ångrat mig i alla år att jag inte köpte huset då. Vill verkligen ha det, men antar att ganska många kan vara intresserade nu. Mysig liten by, mysig känsla just i det området. Och inte så långt hem till morsan. Går skogsvägar så det är bara någon kilometer om man går, rider eller cyklar. Är bara en stig över järnvägen den vägen.



Sen fick jag veta att min kusin fått en bäbis. Fick veta för kanske en dryg vecka sedan att hon skulle få barn och nu hade den kommit för en vecka sedan. En liten pojke.

Evelinas bäbispojk.

Jobbsökardag

Stannade på Hea och sjukskrev mig från kursen i morse. Mamma hade bett mig ge hästarna frukost så jag var ju tvungen att åka hit iaf. Jag tog ut dem i hagen också.

Istället för kursen har jag suttit och sökt jobb, sökte lite i söndags också på jobbet.

Så förut idag ringde en kille från student consulting och pratade lite och så ska jag åka till Gävle på intervju på måndag. Det var om jobb i Norge i sommar. Det var ju dom som Emma B fick jobb i Norge genom.

Han trodde att jag hade ganska nära till Trondheim, men jag kollade upp det sen, och det är 60 mil dit. Till Oslo var det 43 mil enligt eniro.se

Hur som helst så vill jag ju allra helst ha ett jobb på hemmaplan, men om man blir tvungen att jobba långt bort kan man ju lika gärna göra det i Norge som nånstans långt borta i Sverige. Ska ju va bra betalt i Norge ;-)


RSS 2.0