Säng

Blev så glad i morse när jag vaknade. Över att jag slipper gå upp så en gång och stressa iväg till kursen. Så skönt att vakna kvart i nio och känna sig utsövd. Sen kan man bara ligga kvar hur länge man vill. Ligger tex och skriver det här på mobilen :-) Får se vad som händer idag. Kanske melodikrysset och frukost till att börja med iaf.

Pressa

Kan man verkligen läsa b-korts teori 7 timmar om dagen? Har suttit vid datorn i några omgångar idag, haft en "lektion" och läst en del. Jag har varit ute på promenad och plockat frysta trattkantareller, ätit godis och lekt med mobilen. Kommer det vara så här jämt kommer man nog tröttna snart. 6 pers sitter vid bordet bredvid och spelar kort, dom har väl gått max 10 veckor. Så man får väl snart börja göra nåt sånt för att fördriva tiden när man inte orkar läsa.

fullt upp

Började lastbilsutbildningen i går. Fullt upp från strax efter 6 på morgonen.. Vi har iofs inte gjort sådär jätte mycket på utbildningen, sitter och kör B-korts grejer på datorerna, och varvar med lite annat. Får se när vi ska få börja övningsköra, jag visade då upp mitt körkortstillstånd och lät dem kopiera det idag.

Efter utbildningen igår var jag inne i Falun och försökte hitta nåt vettigt att ha på sig på begravningen på fredag, det gick väl sådär, en klänning som jag gillade av nån underlig anledning, kändes inte alls som min stil, men eftersom jag gillade den så blev det den.

Känns som jag inte ens har tid att reflektera över allt just nu. Allt bara malen på i ett jävla tempo.

Idag åkte jag direkt till Hea från YA. Lajka var där sedan igår morse, vi tog en promenad runt hela byn, och gav pållarna hö. Sen var jag tvungen att byta om och åka till ridklubben. Jag fick rida Grey, lilla skimmelponnyn :) Han är nog min favorit där :) Iaf i dressyren. Vi red lite öppna i trav på medellinjen. Sedan red vi öppna i galopp efter långsidorna, första gången jag ridit sånt i galopp, gick väl hyfsat. Är iaf nöjd med lektionen. Han gick fram riktigt bra ända från början.

Hästarna på ridklubben har fortfarande ringorm, och jag är ganska hundra på att det är det Krista och Vega också har fått, men ganska lindrigt i form av några små skorvar var hittils. Mamma tror inte att det är det. Man kanske skulle ha testat vad det är, så man vet om man ska vara nogrann med klädbyten och allt sånt.

Nu måste jag gå och sova om jag ska ta mig upp i morgon.

Förresten går en gammal klasskompis från högstadiet på YA.

påskliljor

Varit ner till granngården och inhandlat ett storpack med blandade tulpanlökar och ett storpack påskliljor som dom heter för mig.. På förpackningen heter dom pingstlilja och eftersom jag kommer sätta dom uppe i Kättbo så blir det troligtvis midsommarlilja om man ska räkna när dom eventuellt kommer ta sig upp och blomma.

Har läst att man ska gödsla med benmjöl när man planterar dom, men såg inte till nåt sånt på granngården. Däremot fanns det blodmjöl som jag läst att man ska ha på våren. Köpte inte det heller. Låter ganska grymt, ben och blod? Är det riktiga ben och riktigt blod?

lingon

Varit på ridlektion idag. Jag red Surprice, dressyr för Susanne iställer för Pernilla som vi brukar ha. Först lite skänkelvikningar för att sedan rida öppna på medellinjen, varannan varv till vänster och varannan varv till höger. Det gick riktigt bra. När vi travade av efteråt på volterna gick han superfint, även i öppnorna gick han riktigt fint större delen av tiden :-)

Nu har dom kommit på vad det är hästarna har där, ringorm. Så nu måste jag hålla isär vilka ridkläder jag haft där och vilka jag har till våra hästar. Så nu åkte allt i tvätten och jag tänker inte bara ha ridstävlarna som jag inte haft på klubben på länge när jag är hemma. Skorna och det jag hade idag får stå kvar hos Mathias och bara användas till ridklubben. Undrar om hjälmen och kan smitta? Har bara en egen ridhjälm ju. Kanske dags att skaffa en ny? Har nog haft den här i nästan 10 år skulle jag tippa på. Den bästa!! Som gjord för mitt huvud i passformen, sen att det kanske inte är så inne med potta skiter jag i!

Efter stallet var jag in på Willys och handlade lite, grönsaker, massa olika drickbara saker, och chips. Dricka och chips som jag alltid är sugen på efter ridlektionerna. Mötte Christer utanför och sade Hej, han såg mig inte. Har nog inte sett honom sedan tiden då Daniel dog. Hörde nåt rykte om att han hade börjat dricka igen för några år sedan, men nu såg han då städad ut, fortfarande halt. Han opererade ju knäet, men det blev väl aldrig bra. Minns när vi plockade lingon och han kröp runt där i lingonriset för hans knän fixade inte att stå på huk som vi andra gjorde. Minnen väcks...

mammas grannhus

Grannhuset till mamma på Hea har varit till salu väldigt länge nu. Vi trodde det blivit sålt nyligen för det var lite rörelse där. Men nä då, dom har bytt mäklare och sänkt priset till 595 000 kr. Det låg ute för 650 000 innan, men det var sänkt rejält redan då. Undrar varför det inte blir sålt? Jag har funderat på om avloppet var sådär dåligt som det var hos oss innan det blev fixat, att man fick pumpa ur det varannan vecka eller nåt, men det står att det är renoverat 2003 så det borde funka ju. Typ hela byn hade problem med avloppen och pumpade ut skiten på åkrarna förut, inte så särskilt mysigt och dessutom olagligt tror jag.

Men seriöst, jag skulle inte ha något emot att flytta in där. Men att bo granne med mamma skulle kännas lite underligt, men praktiskt iofs, får toknära till hästarna. Och cykelavstånd till närmsta affär så som jag vill ha det. Vill bo på landet men kunna cykla till stan om man känner för det. Dessutom har dom ju byggt en ny cykelväg så man slipper korsa riksvägen för att komma ut dit.

HUset ligger iofs lite närmare riksvägen och järnvägen än vad mammas hus gör, men det är ju en vanesak det där med att tågen dundrar förbi.

Så kan nån berätta vad grejen är som gör att det inte blir sålt?

bakis

Mathias är bakis.
Inte så kul att komma hem från jobbet när vi besämt att lösa melodikrysset ihop och han knappt är vaken och bara tar sig upp för att gå på toa och kräkas typ. Han själv sade att han max skulle dricka 5 öl, men det står då 10 tomburkar här.

Jag får väl hitta på nåt annat än att umgås med han när vi för en gångs skull är lediga samtidigt båda två.

..................

Gunnar Nyström

Min farfar har dött. 95 år gammal.
Farsan var uppe där  hela helgen, jag och Erik hälsade på på söndagen. Då var han trött och sov mest hela tiden, men han tittade upp några gånger iaf.
Ingen trodde att det skulle gå så fort. Så farsan åkte också hem på söndag kväll. Men natten till måndagen gick han bort. Fanny(farmor) satt med honom sista två timmarna. Dom på avdelningen åkte och hämtade henne, för ingen taxi fanns, och färdtjänst ville inte hämta henne eftersom det inte var hon utan Gunnar som hade rätt till färdtjänst. Jag hade kört henne. Antar att dom inte hade direkt fullt upp med beställningar natten mot måndag.


RSS 2.0