Båt

Det gungade en del men det gick bra att åka båt.
 
Kommit  fram och fått lösen till wifi, skönt det. Flera dagar utan internet hade blivit jobbigt. 

Åland

I morgon åker vi till Åland. Jag är nervös både för att åka båt och att träffa folk jag aldrig träffat.  Och att antagligen inte få tillräckligt med sömn och ses som en trött latmask.  

Bättre

Idag var en bättre dag.
Åkte till AF i Hedemora,  dom visste ingenting men skulle be nån som visste mera kontakta mig.  Och är man svensk behöver man inte ens ta nummerlapp..  Bara glida in. Jag var iofs den enda svensken där.  
 
På vägen hem kom jag på att jag skulle ringa och höra efter om bilen. Så jag råkade åka och hämta hem den. Sen var jag hungrig och gjorde mat och sen var det mörkt,  hade ju tänkt mocka åt hönsen.  Men det kommer fler dagar. 
 

Fan

Bajsdag. 
Och jag är dålig på att uttrycka mig lämpligt.  
 
 

Vår dag

Hade en hantverkare här i morse, ska få offert på ett riktigt vinterisolerat badrum. Känns inte bra att hålla plusgrader i ett rum som är gjort för sommarbruk bara för att ha lyxen att kunna duscha.

Sen joinade jag dottern i frukosten, upptäckte att Kairo hade stulit min macka när jag var ute.

Eldat hela dagen.

Sov lite mitt på dagen. Värmde matrester till lunch. Sen kom jag igång bättre. Skottade mig ut till hönsen, flyttade in dom yngsta till dom andra och hängde in värmelampan där, hittade en död höna. Gav käk och vatten. Skottade en gång till vedboden och och tog in ved.

Fikade med Molly. Hon gillar inte kladdkaka. Men apelsin dög.

Sen fick hon bada balja i köket och skvätte mycket och eftersom jag hade haft min lilla självgående dammsugaren på under dagen så passade jag på att moppa golvet efter att hon hade badat. Så golvet i köket och i hallen är ovanligt fina nu,och hallen fick en trasmatta, (får se hur länge den slipper hundkiss).

Sen tyckte jag att jag hade jobbat klart för idag. Molly fick korv och mos till middag. Jag var mätt fortfarande efter kladdkaka och apelsin. Lite barnprogram och kvällsmat. Nattning. Och så några av mina favoritprogram på tv.

Just ja. Stod och slog in små knäck kolor i morse. Vilket pyssel bara för att man fick för sig att koka knäck utan att kolla om man hade knäckformar. Bullformar hade blivit lite väl stora. Mitt första knäckkok, nästan lite för mjuka men jag var så rädd att dom skulle bli stenhårda.

Hundarna har tyckt att det är kallt ute och har velat gå in ganska fort när man släppt ut dom, särskilt Doris .


Molly

Molly kände jag väldigt sent, i v 26 tror jag. men med tanke på hur oaktiv hon var i benen när hon var mindre så var det kanske armarna jag kände mer. Sötungen sover bredvid mig på soffan.  käkade 3 skorpor och måste ha tvärslocknat medan jag var ner en stund.  ställde u ordning pottan och blandade ingredienser till knäcken. sp när jag gick upp för att hämta henne så sov hon.. med kladdkakesmet på kinderna och tårna.  

Knäck utan knäckformar.


Igår

Igår började den röra sig :-) 

Tjockis

Vägde mig hos mamma idag. Vägde enorma 68 kilo med kläder på, så typ 67 då. Det vägde jag innan Molly föddes. Jag tycker lite för mycket om mat nu tror jag. Får försöka sansa mig lite.

Ridning

Det börjar bli svårt med ridningen nu. Sade igår när jag jobbade på ridklubben att jag tänkte rida till jul och sedan skippar vi det. Att betala 190 kr för att bara kunna skritta är det inte värt. Skritta kan jag och Krista göra :) Kanske Plopp kan göra det med mig också. 
 

RSS 2.0