Besökare

Verkligen välbesökt blogg jag har. Senaste 90 dagarna har som mest haft 4 besökare på en och samma dag.

Uppdatering

Jag jobbade 4 dagar förra veckan och 2 denna vecka som introduktion på jobbet i Malung. Antingen jobbar man 7:30 till 14 eller 14.30. Eller så jobbar man 14 till 20.30. Korta dagar och inte sådär toktidiga mornar som på Långdahls. På helgerna jobbar man 8-12 och 16 till 20:30, lite drygt att det är delat pass så man har 4 timmar mitt på dagen, ibland kanske man åker hem till stugan då, annars om det är fint väder kan man ju leta på nån badplats och sola och bada. På jobbet finns det tvättmaskin och badkar så jag kan nog låna såna bekvämligheter då och då :)

Som det är nu så kan jag få gå timmar redan nu och så jobba under semestrarna. Men jag ska ringa chefen som ska vara tillbaka nästa vecka och fixa klart med papper som ska skrivas på och sånt. Det är ett arbete som är ganska ensamt fast att man jobbar med andra människor, för det är i princip bara en som jobbar åt gången. Rejält olikt Hökargatan och lugnare om det inte inträffar en massa strul som det nu hade gjort och gjorde medans jag gick intro. Fast även om det hände en massa grejer så tyckte jag att det var ganska lugnt ändå. Men en stor brist är att dom inte har någon egen bil, och tex har vi en brukare som ska ha hjälp med handling och bor 2 km från centrum.. funkar inte att gå ut dit, gå och handla och tillbaka för att sedan hinna in till centrum igen för att handla med nästa person, så dom andra använder egna bilar mycket och det är ju fel. Får hoppas dom får en bil snart. Har tänkt ta dit en cykel iaf så dom små vändorna inne i stan går smidigt att komma till. Tror att det kan bli riktigt bra det här.

Eftersom jag trodde att jag snart skulle upp till stugan igen så lämnade jag mina tomatplantor och två blommor där i tisdags. Nu är det lördag och jag börjar oroa mig för att dom är törstiga. I morgon vill jag med och kolla på innebandymatch, dom jag spelar med har hittat några att spela match mot, jag tänker inte vara med och sabba. På onsdag har jag en tid i Falun att passa.. Så? När ska jag vattna mina plantor? Kanske i morgon efter innebandyn? Men åka så långt för att vattna lite plantor? Det varkar ganska dumt. Skulle lagt ut nyckeln på gömstället och ringt grannen och hört om dom kunde gå över och se till dom, men nyckeln är med mig. Hmm skicka på posten? 6 kr istället för massa mil i bensin.. Tål att tänkas på.

Besiktade bilen igår. En anmärkning på att handbromsen ligger an på höger bak, men det visste jag ju att det var. Tommy hade lovat att han kunde hjälpa mig i maj så för att inte få körförbud besiktade jag fast jag visste att det fanns fel. Det jag oroade mig för som dom hade nämnt på ford var fler saker men det slapp jag anmärkningar på. Ena grejen ville ford ha 1500 kr för att byta så det är jag glad att jag slapp göra nu.

Igår red jag Krista och Erik körde Vega, som börjar få riktigt stor bäbismage. I onsdags red jag Krista och hade Vega med på släp så hon slapp bära en tung ryttare. Men lite lugnare ridning orkar hon nog med ett tag till. Man skulle haft nån lätt ryttare som man ändå litar på att den klarar av Vega, hon är ju varken svår eller dum, men blir lite stark ibland. Kändes inte helt hundra okej när Ida (kusins dotter) red henne i vintras och Vega breddade iväg med sin travartrav upp för en backe hemåt. Hon saktade iofs ner när hon skulle och det gick inte så fort, men det såg lite halvkontrollerat ut bara. Och vi minns ju hur Krista gjorde med Sandra när Krista skulle få Vega.. Inte varit ut på ett tag, lugn skrittur runt byn med Sandra på 10 år, dom kom hem i galopp med fladdrande tyglar och tappade stigbyglar. Krista hade låtsas att Newfoundlandshundarna borta på gatan var farliga, hehe. Dom som aldrig var farliga annars, men är man pigg letar man efter anledning att få springa.

Kom på en idé.. Ska höra med Lina, hon är ju så lätt att hon kan rida B-ponny, det hade ju varit perfekt att låna med henne lite om hon har möjlighet.


Just det, har skaffat eget internet igen också. Kanske blir det uppdaterat här oftare då, vi får se. Om det funkar bra i stugan och jag är utan häst bör jag ha tid att uppdatera, om bärbara gamla datorn sköter sig, den är lite glapp i strömsladden.

referens

Fick tag i min gamla chef och har precis mailat till en i Malung. Så vi får väl se vad som händer nu.

Mathias messade ja lite med. Han drar tydligen till Malmö i morgon. Och jag blir ledsen över att han hittar på en massa saker så fort jag flyttat. Att jag ville att vi skulle göra saker tillsammans varkade inte ha nåt hans hjärna! Han kunde ju aldrig göra nånting, och om han bara fortsatte som innan med att kolla på sport och dricka öl på helgerna så hade det ju varit som vanligt, men nu liksom. Malta, Malmö det får mig att känna det som att jag inte dög att göra saker med, hitta på nåt, åka bort m.m.

Referenser.

Var på jobbintervju i Malung i fredags. Jag behöver fixa referenser.. Suttit och bläddrat i telfonkatalogen, kollat på eniro.se för att försöka hitta ett nr till LSS-enheten, men dom verkar vara bortflugna. Ringde då växeln på kommunen, men då har dom såklart lunchstängt. Jag har inte fått tag i en enda människa alltså.

Kanske ska ringa ut till Långdahls trots allt. Skulle kunna höra med Pernilla på ridningen ikväll också, trots allt är ju hon också min chef dom gånger jag jobbat i stallet.

Hur som helst, om mina referenser inte påstår allt jag är helt körd i skallen så kunde jag börja på timmar redan i april. Gå intro och se vad jag tycker och vad dom tycker först då. Sedan jobb under semestrarna. Min tanke i så fall är att bo i stugan, ta med mig Krista upp och katterna såklart. Dessutom är jag sugen på att skaffa några hönor också i så fall. Men jag kan inte dra på mig allt för mycket arbete heller. Ska man flytta hem igen till hösten så lär det vara sånt som går att avveckla smidigt. Farsan tyckte att jag kunde slakta och äta upp hönsen till hösten, sure, som att jag skulle klara nåt sånt? Dom skulle ju antagligen ha blivit mina vänner liksom. Fast jag skulle ju veta hur dom har haft det iaf.

Hur som helst.. Referenser!!!

RSS 2.0