30 år

Fått en spya av Molly, och en blomma av min farmor såhär långt ;-)

Kul med blombud, man hann ju spekulera lite vem som skickade sånt innan dom dök upp med den, en fin orkidé från min farmor. Fast att hon lämnade ett kuvert med 1000 kr i present i torsdags, plus att jag fick 1000 kr i bensinpengar för två vändor till Uppsala i veckan. Hon är generös.. orkideér är ju svindyra, särskilt i en riktig blombutik.
 
Nu väntar jag och Molly på att farsan ska komma så ska vi fixa lite inför fika med släkten. Balonger, läsk, kaffe, tårta och kanske lite kakor.
 
Molly snorar, hostar och kräks. Men annars verkar hon lite piggare. Vi fick briccanyl utskrivet igår på vårdcentralen så hon bör iaf få luft så det räcker. Både hon och Mathias har varit sjuka i veckan, jag är frisk än så länge. Inte varit förkyld på över 2 år, hoppas det fortsätter så.

Rasism

I och med Uppdrag granskning igår så misstänker jag att rasisterna får det till att utlänningarna kommer och tar våra jobb. Såg nån delning på facebook som jag tolkade lite åt det hållet iaf.

Mjölk

Pumpat 150 ml ur vänsterbröstet. Nu ska jag gå och kolla om inte Molly vill ha det andra. Lillskruttan är förkyld. Ligger och hostar, nyser och snörvlar.

30!

4 dagar kvar tills jag fyller 30 år... Herregud så gammalt!

Ikea

Igår var jag ich min syster till ikea, Molly fick åka runt i bilstolen i en vagn. Jag skulle typ bara ha ett duschdraperi, men det en hel del mer. Grejer till Molly, lite blommor, dörrmatta och sänglampa.

Hål i öronen

Oj vad hålen i öronen har krympt. Lyckades pressa i en 1,6 mm ring i stora hålen, där jag mestadels haft en ring på 2 mm och lätt kunnat stoppa in ett extra örhängde bredvis om man velat vara lite fin utan att orka ta ur ringen. I dom mindre hålen stoppade jag in vanliga små fjantpluppar. I läppen kan jag inte bestämma hur jag ska göra, skulle vilja ha en 1,2 mm ring(haft 1,6 mm förut), men vet inte vart dom ringarna ha tagit vägen, hara bara små såna och jag vill väl inte strypa läppen. Åh andra sidan är det bekvämt som tusan att vara utan ring i läppen, den är i vägen när man ska dricka läsk ur burk tex, lätt att spilla. Pussas är trevliga utan också. Men nice att hålla hålet öppet ifall man vill vara lite tuff nån dag då och då ;)

Aj vad det spänner i örsnibben. Saknar ljudet av två ringar som slår mot varandra.. Flera år sedan jag hade dubbla ringar i högerörat. Så jag hade nog behövt 1,2 mm ringar till det också. Nu suger det i traderatarmen.. eller hur säger man.. Eh men nä jag ska ju ha såna ringar någonstans. Här eller i min lägenhet? Svårt att veta, i min skulle jag tro, men hur bland alla lådor och grejer där ska jag kunna hitta dom?

Badkar

Idag gick vi promenad, handlade, sedan gick vi till min lägenhet och plockade ur flyttkartonger och två säckar med kläder. Hittade daim bland min mat :) Datorn var dum, skärmen ville bara vara i energisparläge.
 
Sen tog jag och Molly ett bad. Hon plaskade en massa med armarna så det stänkte både på henne och mig.
 
När jag fyller år tänkte jag bjuda lite folk.. först går vi ut och käkar, sedan tänkte jag att vi skulle hänga i min lilla etta och umgås och kanske dricka en del. Första fyllan sedan september och återträffen i Rättvik i så fall. Antar att man inte behöver så mycket.. Lite vitt vin kanske kunde vara nåt, har haft några bra och lagoma fyllor på det utan att bli bakis. Men jag måste ju få nån slags ordning i lägenheten i så fall. Många kartonger där är iaf tomma och behövs bara gömmas i förrådet, men sen är det en del kvar. Bokhyllorna vill jag få upp, mer köksprylar ska in i skåpen, gardiner kunde vara snyggt och så vill jag få upp en stång och nåt slags draperi för sängen.
 
Dessutom kan det ju bli så att min farmor sover där innan vi ska till Uppsala den 20e, om det nu blir av. Å hon gillar ju inte om det är för stökigt. Hade varit kul att få visa en ganska fin lägenhet då.

Öppna ögon

Molly sover ofta med ögonen öppna. Nu när jag var in och kollade till henne trodde jag att hon var vaken för hon rörde på ögonen.. men jag tror hon fortfarande sov, för hon rörde enbart ögonen. Tycker hon kan vakna, jag har förberett lite potatis/morot/palsternackspuré till henne ju.

Vasaloppet

Molly var pigg och vaken tidigare i morse, jag ville sova. Sen när jag väl vaknat till efter andra amningen på morgonen så somnar hon om istället. Hon ligger i sin säng och sussar så gott, så jag har inte mage att väcka henne för att gå och handla frukost, tur det fanns lite yoghurt hemma så jag får nånting att äta.
 
I helgen var vi i Mora. Åkte upp på fredagskvällen, hämtade nyckel till min farbrors lägenhet och åkte dit och kollade tv och sov. På lördagen hämtade vi min farmor på lassarettet, fikade och umgicks där ett tag. Jag och Mathias tog en barnvagnspromenad ner på Mora som blev 5km, sedan när Molly hade fått mat fick min farmor vara barnvakt medans jag och Mathias gick ut och käkade, vi fick även en slant av min farmor för att kunna göra det. Jag tror hon tyckte att det var jätte kul att få vara barnvakt. När Molly är nyäten och nybytt är det ju ganska enkelt, hon är snäll och nöjd, bara någon umgås lite så är hon nöjd. På kvällen kollade vi på melodifestivalen igen, som vanligt blev det inte som jag ville. På söndagen kollade vi vasaloppsstarten på TV, kollade på vasaloppet och plockade ihop i lägenheten och gick sedan ut på Mora för att se målgången! Mollys första vasalopp!! En pytteliten skymt av oss i TV lyckades Mathias se i efterhand. Åkte till min farmor och käkade lite och fikade lite innan vi for hem igen. Hade tänkt hälsa på Sara i Venjan också, men det passade inte riktigt. Antar att min farmor inte hade något emot att det blev inställt.
 
Min farmor har även fått tid i Uppsala för hjärtoperation. Så jag har lovat att skjutsa ner henne, men hon tar tåget hit först och sover troligen här en natt innan vi åker ner. Jag tror att farsan skulle med, det var han som frågade först för han var osäker på att köra i Uppsala. Hoppas hjärtoperationen blir av nu, så att det inte påverkas av hennes nya magmediciner som hon ska trappa ner långsamt efter vändan in på lassarettet förra veckan. Tror att hjärtoperationen skulle kunna göra så att hon kan gå normala promenader igen utan att behöva stanna och vila så ofta och gå så sakta. Farsan har ju blivit mycket bättre efter operationen och det är samma klaffel som dom båda har.
 
Förresten, i onsdags passade Mathias pappa Molly så då var vi också ut och käkade. Kan bli en dyr vana detta !? Men skönt att veta att någon kan passa henne så vi båda kan göra nåt annat ibland. Mamma har ju varit barnvakt några gånger nu när jag har ridit.

RSS 2.0