Mycket

Iaf fått in räkningarna på datorn nu. Måste på banken och få in skattepengarna på kontot för att ha råd med räkningarna. Börjar märkas att man inte haft någon riktig inkomst på ett tag nu.

Ska försöka leta på stereon från skodan och se om jag kan få in den i forden. Borde dammsuga glas i bilen också... Rida Krista, rida lektion. Packa ihop vettiga kläder och smink tills på lördag. Det är lite för mycket för att jag ska minnas allt! Dessutom vill jag skörda mina potatisar och se om jag fått nån vitlök på landet uppe i stugan.

På lördag ska jag till Rättvik på återträff. 10 år sedan vi gick ut gymnasiet. Middag och sånt där. Var där för 5 år sedan då hade vi rundvandring och fick se sånt som kommit dit sedan vi slutat. Körhallen och smådjursdelen kollade vi på då. Kan tänkas bli nåt sånt nu också.


Hästinlägg

Fick så dåligt samvete igår när jag red förbi Christians gård. En av hans unghästar blev glad och travade några steg och halkade i leran, Hans bakben liksom fläktes bakåt och han haltade lite när han reste sig. Eftersom Christian är som han är så kunde jag inte knacka på och säga något för han brukar skrika efter folk som rider förbi där, han tycker att vägen är hans. Så jag hoppas det inte gick så illa som det först såg ut och om han fick ont så hoppas jag att någon märkte det när dom tog in dom lite senare. Klart att hans hästar blir glada när någon rider förbi, det händer inte så ofta eftersom jag tror att en del undviken det eftersom han kan vara så otrevlig. Jag tror inte han känner igen mig längre, jag och brorsan var förbi för några månader sedan och han verkade ganska gaggig, jag som varit där och ridit Fröken, morsan har köpt havre och korn av honom, och till slut kom han på vem hon var, att hon körde amerikanare. Hur som helst, om folk red förbi oftare skulle hans hästar troligen inte bli så till sig över att en häst går förbi, så slapp dom bli uppspelta och halka omkull. Wilma som han hade där förut hade grymt stora ärr på framknäna efter att ha ramlat när hagen var helt isig, hade fått stora sår som det rann var ur(pga att någon red förbi).

Igår hade vi teori på ridklubben. I morgon ska jag rida igen i samma grupp som jag red i i våras, dom var trevliga och bjöd på marängswiss :-) Kanske inget som händer varje gång, men ändå.

Det där fölet vi har har fått ett namn, Wix Pride. Han är dryg och igår när jag släppte ut Krista i hagen så kom han och bråkade så jag fick lov att släppa hennes grimskaft. När jag gick upp i hagen för att ta av henne grimma och grimskaft så hoppade han typ på mig, i sidled med ändan mot mig, vet inte om han knäade eller sparkade mig, men jag har ett blåmärke på knäet iaf, obehagligt hur som helst. Jag som velat betäcka kanske Vega(Krista börjar kanske bli för gammal) med någon ridhäst, men nu känner jag inte alls för något mer föl.

Nu blev det bara hästar i inlägget, men så får det vara.

2,8

2,8 kilo bebis nu. Ska hon nå 3 kilo till den 29e då beräknad födsel är?

Falun

I morgon får vi flytta tillbaka till Falun igen!!
Bilen tog jag med hit(Uppsala) igår efter ridlektionen så vi kan packa alla grejer vi dragit hit.

Ikväll ska vi även bada Molly för första gången. Förut har vi bara tvättat med tvättlappar, men nu är infarten i armhålan borta och bad är tillåtet :) Hoppas hon kommer gilla det.

Ensam

Idag är jag ensam här hel dagen. Mathias pappa kom och hämtade
Mathias tidigare i morse och fick även se Molly IRL för första gången. Mamma fick se henne i tisdags när hon skjutsade ner mig efter ridningen.

Var och förde vidare i stomin nyss, ska pumpa lite snart och sedan ta upp henne tänkte jag.

saknar alla djur, både dom som fortfarande finns, men kanske mer dom som försvunnit ur mitt liv. Och så Krista som kändes som hon gick så illa i tisdags så vi bara var ute i 25 min, men efteråt när jag longerade kunde jag inte se nåt större fel. Ska höra om Erik kan sko henne ordentligt om det blir bättre då. Fast mamma är så fånig och vill inte att hon ska ha bakskor när hon går med fölet. Även Vega skulle må bra av att få skor igen så hon kan börja sättas igång igen, jätte öm i hovarna när vi gick en vända sist, fast nu är hon på rätt sida av järnvägen så vi kan hålla oss till asfalt och sand/skogsstigar och slippa grusvägar. Alltså järnvägen är så svårt att få med sig fölet om syrran skulle gå med med honom tänkte jag. Fräcka fölet som bet mig i armen det första han gjorde när jag kom in i hagen i tisdags.

flytt

I morse blev vi väckta för att dom behövde rummet som jag och Mathias har bott på, ett isoleringsrum för patienter. Barnet som legat bredvid oss har nog varit så dåligt att dom fick flytta in dit, stått mycket läkare där och av vad jag har sett så har den sett väldigt liten ut där i kuvösen. Läskigt för dom.. Man lägger sig inte i allt för mycket heller.

Så nu bor vi på andra delen av avdelningen, samvården. Förut hade vi rummet mitt emot salen som Molly ligger på så ibland när jag pumpat på natten eller inte kunnat sova ändå har man bara glidit in där lite och kollat hur läget är. Nog för att man kan göra det nu med, men inte alls lika nära.

Jag är hungrig, Mathias har Molly ute och vi hade bestämt vilken mat vi skulle äta, men det är inge kul att laga maten själv, och jag har ingen lust att ge mig på att tillaga hans kött. Ska han äta kött får han laga det själv. Men hur som helst så tycker jag att jag lagat mat åt oss båda ensam några gånger nu medans han aldrig fixat nåt åt oss på eget initiativ, fast han blir ju aldrig hungrig typ.

Vill veta vart TV-dosan på detta rum är!! Vi har inte hittat någon.

Kännt mig väldigt nere idag och jag somnade strax innan ögonundersökningen inne på salen där och vaknade mitt i, hann iaf höra att det såg bra ut.
 
Och jo just det, hon ligger fortfarande i CPAP och andas själv :)

Duktig tjej.

Molly är så duktig och andas på. Var nyss inne och matade, nappen är mums och ibland låter hon lite. Än så länge bara små ljud, är väl fortfarande irriterade stämband efter respiratortuben. Ska pumpa om ett tag och tänkte ta upp henne efter det. Råkade bli en låååång sovmorgon för mig idag. Kan bero på att jag var vaken och skrotade mellan 1 och 6 i morse. Mathias har åkt hem över dagen idag.

:-)

Hon är så duktig. Andas på och sköter sig så fint. Så idag när hon låg ute hos mig fick hon prova amma för första gången. Första gången kom det nog inte så mycket, men hon såg lite då iaf. Andra gången var det mer mjölk i brösten så halva hon och rocken jag hade på mig blev blött, hon sög bättre, men hur mycket som kom ner i magen är lite osäkert, men med lite övning så tror jag nog att hon kommer få till det dära :-)

Nyss när vi förde över i stomin låt hon lite också, små hesa ljud. Hoppas hon slipper bli intuberad igen så vi kan få höra henne på riktigt. Kanske någonting vi i framtiden kommer ångra att vi önskat, hehe.

extubering

Molly låg ute hos mig ikväll, strax före 20 gick siffror och grejer ned, pulsen och syresättningen. Visade sig att hon hade lyckats extubera sig just när jag sov en liten stund. Så då provar dom med CPAP eller vad det heter, luftinblås i näsan, men hon måste andas själv liksom. Har gått bra några timmar nu iaf, hoppas det fortsätter så.

Hade samtal med en av läkarna idag och planen var att ta bort tuben om någon dag om hon verkade pigg, det blev visste lite tidigare.

Jag ska gå och kolla till henne lite nu, sedan göra kväller. Hann ju bara sova 5 minuter typ innan hon började rossla och låta konstigt.

Drömmer mycket nu, tappat tänder i en dröm, min farmor hade valt ut gravstenar till både sig, farsan och till mig i en annan dröm, åkt raggarbil i Säter med Sara, blixtrar som slår ner i stugan och bränder.. och så lite snusk på det. Haha, Mathias undrade vad jag drömde när jag sov en stund på dagen när han satt vid datorn, jag hade låtit... snusk ju, haha..

Men sovdags strax då.

Hoppas hoppas!!

Utkast: Sep. 05, 2012

Håller på att bli en kärring som irriterar mig på folk som inte kan diska efter sig och sånt. Men det som irriterar mig mest är att man inte kan öppna fil och mjölk i datumordning, dvs äldsta mjölken dricks upp först. Så jag får stå och plocka om i kylen för att få folk att ta rätt grejer för ingen annan verkar kunna tänka. Hittade mjölk som hade gått ut för tre dagar sedan som jag såg till att dricka av och ställa längst fram, inget fel på det, undrar om någon hällde ut resten eller om det gick åt?

Ingen äter snuttar, helst inte jag heller, men överväger att ta reda på dom och gå och mata ankorna med. Slänga mat tycker jag inte om.

Operationen gjord

Operationen gick bra, smidigt sade dom och hon hade mått bra hela tiden.

Hon har mest sovit resten av dagen och jag och Mathias har också sovit i kväll.. Jag kunde bara sova 3 timmar förra natten bara, så jag sov lite mitt på dagen också.

Under operationen gick vi till pocketshopen och köpte mer läsning, sen åt vi på max. På vägen tillbaka så ringde dom och var klara, vi hade räknat med lite extra tid än vad dom hade sagt, sist tog det ju jätte mycket längre tid. Men den här operationen är enklare och kunde göras på avdelningen.

Ska gå på toa och sedan kolla till Molly igen. Kanske sova igen om jag kan? Håller på att samla mjölk det här dygnet för att dom ska analysera ett helt dygns mjölk.

...

Inget bestämt mer än att det inte blir operation idag. Om det blir i morgon åker jag inte hem och rider lektion. Tåg, eftersom bilen är i hedemora på verkstad och får ny ruta efter inbrottet.

Det blidde inget

Igår när vi höll på med andra tvätten inför operationen fick vi veta att det kommit in ett akutfall som kanske skulle opereras, så vi fick avvakta lite. Den andra skulle opereras så det blev inget för oss. I morgon får vi veta om det blir då eller när det blir. Vi som var helt inställda på operationen, lite snopet att det inte blev av. Vill ju få det gjort så snart som möjligt så hon kan bli av med respiratorn!! Tänk vad härligt att kunna bära henne. Ligga och mysa utan risken att slangarna trillar bort. Man kan iofs inte vara helt hundra på att hon blir helt bra, men jag tror på det här.

Idag

I eftermiddag någon gång mellan 14 och 16 blir det operation. En läkare kom och berättade det igår eftermiddag när jag låg och myste med Molly. Snabba ryck!

Så nu ska jag gå och vara med när dom tvättar henne för andra gången inför operationen.

Nervöst.

RSS 2.0