Operation

Troligtvis blir det en ny operation nästa vecka. Stänga igen duktus, blodkärlet som normalt stänger sig efter födseln. Hennes stängdes men öppnade sig igen, så dom tror att det är den som gör att hon inte kommer igång och orkar andas tillräckligt bra.

Hoppas att det kan bli bra med en sån operation.

Läskigt med en till operation, men det känns ändå bra för nu har det stått still ett tag känns det som. Men idag har dom iaf tagit bort näringdroppet och hon är uppe i mycket mat, 33 ml varannan timme. 3 gånger om dagen förs det över bajs till tjocktarmen från stomin så nu kanske det börjar komma bajs i blöjan igen :) Och om allt det funkar kanske stomin kan läggas ner så småningom.

En kompis ska flytta utomlands, och jag är jätte sugen på att köpa hennes häst. Hade varit riktigt kul med en riktig ridhäst har jag tyckt länge. En häst att ha med på lektioner och träningar och eventuellt kunna vara med på nån liten tävling så småningom. Jag som har sämsta tävlingsnerverna, men nu för tiden kan jag iaf tänka så långt som att jag gör det för skojs skull mest och att man bara tävlar mot sig själv. Julklappshoppning kunde ju varit en bra start på nån låg höjd. Jag tycker ju att hinder över 70 ser gigantiska ut, hehe.

Tester

Måndag och tisdag har dom testat allt möjligt. Tester som läser av hjärnaktivitet, ultraljud
på hjärna och hjärta, röntgen av lugnorna, tittat ner i luftvägarna. En del har vi fått svar på och än så länge har vi inte hört nåt som verkar vara stora fel.

Igår var vi hem igen. Jag red lektion(Sabina igen) och så var jag ner i dalen på sån där tisdagsträff med farsan. Billy Opel spelade med band med bra musiker, jag och farsan fikade, träffade hans kusin Marianne också. Träffade även UB vilket sabbade lite eftersom jag inte hade någon lust att han skulle veta att jag har fått barn. Säters värsta plåster vill man inte träffa för mycket och berätta för mycket för. Så jag och farsan fick snacka mera om Molly när vi hade åkt upp från dalen.

Algätarna har fått bebisar i akvariet. Tyvärr hade dom lagt sig(lampan slocknat)när jag skulle titta på dom, så det får bli en annan gång.

Sen hämtade jag min post hos min hyresgäst, och fipplade ut en del ur mitt postfack. Idag hade Svävarn fått tag i nyckel, så nu har jag fått den sista räkningen av honom. Pust, vad skönt att slippa påminnelser.

Hemåt för dom vuxna

I morgon åker vi hem över dagen. Fått tips om billig parkering så det kanske blir egen bil tillbaka i morgon kväll. Ska luska ut vart vår bil befinner sig bara.

Ah den står kvar på Hea där jag lämnade den :)

I Mathias lägenhet byter dom stammar i hela huset och ska renovera badrummet.

Min lägenhet är alla mina saker inmosade i sovrummet, resten såg ut som skit sist jag var hem. Får se om det har hänt nåt sedan sist. Jag har post hos min hyresgäst om inte syrran lyckats hämta den då. Jobbigt om man åker på påminnelser och skit på räkningarna.

Känns som det finns väldigt mycket som behöver ordnas på hemmaplan, men att inget går att ordna just nu.

En ridtur med Krista och kattklappning på Hea blir det iaf. Chattar med Erik på facebook och han hade plockat av Kristas bakskor igår, så det blir nog en sväng i djupdalarna på mjuka fina sandvägar, det var länge sedan. Möjligen lite för fina vägar för att rida lugnt.

Kvar

Vi är kvar i Uppsala. Molly går upp i vikt och börjar väl närma sig 2 kilo. Dom har bytt respirator och hoppas att den hon har nu ska vara lättare att komma ur. Hon har varit utan kortare stunder på någon timme åt gången, men då blir koldioxidhalten i blodet för hög.

I tisdags var vi hem över dagen Jag tog ut Krista på en ridtur på drygt en timme, vi tog det ganska lugnt, travade och tog nån liten galopp bara, men jag kände ändå lite träningsvärk dagen efter. Hur ska jag överleva en ridlektion när det blir dags för dom igen? Kommer vi tillbaka till Falun så tänker jag börja rida ordentligt igen. Lurade även ut farsan på lite svampplockning i skogen, blev en hel korg full med gula kantareller, man har ju sina ställen att kolla...


Kollade mitt hb-värde igår och det låg på 130!! Helt sjukt mycket för att vara jag, det trodde jag inte. Järntabletterna måste funka alltså.

Nä nu ska jag gå till Molly och se om hon vill komma upp till mig ett tag, eller kanske tvätta lite?

Sara ska gifta sig!!

I morgon åker jag med tåg 666 från Uppsala till Hedemora. Stressar in och letar febrilt bröllopskläder i mitt flyttkaos, jag har alla mina grejer i sovrummet. Men klänningarna bör finnas i garderoben, sen får vi se vilken som passar och om det finns någon BH som passar att ha under. Ska nog förbi min syster och låna strumpbyxor, mina kan vara vart som helst. Fixa håret och sminka sig får bli när det blir, förhoppningsvis har jag hunnit duscha innan jag åker. Sedan i Hedemora har min mor lämnat vår bil, så då åker jag vidare med bilen, kanske svänger in på Hea om jag behöver göra nåt där. Allt beror lite på hur lång tid allt tagit.. Funderar på om jag ska svänga in till min farmor i Mora och låna ett eluttag för att kunna pumpa ur brösten, inte så passande att göra det i kyrkan under vigseln ;)

Sen får vi se hur dagen i Venjan förflyter, vigsel, middag och fest? Dom första två ska jag iaf vara med på. Sedan åker jag antingen hemåt och sover på Hea då jag inte har någon säng i min lägenhet, annars om jag är helt slut vilken jag tror är en stor risk så sover jag i stugan. Min tågbiljett hem från Hedemora är ombokningsbar så om det känns okej skulle jag kanske ha bokat om den till ett senare tåg så jag även kan åka in till Malung och lämna tillbaka nycklarna på jobbet och hämta lite grejer jag har där. När jag ändå är så pass nära.. Men jobbigt att vara ifrån Molly så länge också.

Jag åker imorrn och sen får det bli som det blir. Någon bröllopspresent har jag inte heller hunnit fixa. Finns det någon nödlösning? Eller får dom helt enkelt klara sig utan? Dom vet ju att jag inte riktigt haft tid att fundera på sånt så mycket.
 
 

Uppsala

Vi är i Uppsala.
I fredags blev det helikopter för Molly och taxi hit ner för mig och Mathias. Operation i magen på kvällen.

Idag verkar hon piggare så vi hoppas det fortsätter så.

4 veckor

Stackars lilla sjuklingen. Ska väl gå ner och titta till snart igen, har varit uppe på hotellet och ätit, grejat på datorn och snackat bort en hel timme i mobilen när farsan ringde.

Tänkte åka till ICA och kolla om dom har någon skrivbok som man kan föra lite dagboksanteckningar och kanske sätta in någon bild i. Dagarna går i varandra och man har ingen riktig koll. Om 10 min är det iaf 4 veckor sedan jag åkte in till sjukhuset.

RSS 2.0