Infektion

I morse hade Molly feber, prover har visat att hon har en infektion på gång så dom satte in 3 olika sorters penicillin. Hon har varit trött idag och inte rört så mycket på sig. Försökte kika lite iaf. Lilla gumman, synd om henne. Planen för dagen var vägning och att komma ur respiratorn, inget av det blev av. I förrgår vägde hon iaf över 1300, börjar bli stor tjej.

Hoppas verkligen att hon är piggare i morgon.

Rida

Igår var vi hemoch jag hämtade vår bil!! Åh vad skönt med egen bil igen och jag gillar ju att köra bil, känns när man inte gjort det sedan den 4e juli.

Åkte till min syster och fick en sen frukost, besökte loppis, åkte till Hea och borstade Krista och tog en liten betesproenad först, sedan fick Sandra hjälpa mig upp så blev det lite barbacka ridning.. Ja jag vet att man inte ska anstränga sig för mycket efter ett kejsarsnitt, men jag kunde inte låta bli, kändes så fint att få rida lite igen. Men när jag skulle av blev det svårare, en hög kanke man inte vill slå magen i gjorde att jag lade benet framför och skulle glida ner försiktigt vilket jag också gjorde, men sjutusan vad det sved till på ena sidan av snittet! Har inte tittat under plåstret.. men det är nog lugnt och har det gått upp lite får jag skylla mig själv om ärret blir fulare än vad det hade behövt bli.

Hade tänkt åka till en kompis som hade 30 års fest, men orkade inte det. Däremot käkade jag och syrran på akropolis(hon pasta och jag en laxplanka) och efter det en varsin glass på lappens.

Blev sent tillbaka till Falun, så det blev inget kvällsbesök hos Molly. Och i morse blev det sovmorgon. Men hon verkar ha blivit stabilare för varje dag igen, i fredags var det mycket att hon sjönk i puls och syresättningen, läskigt när pulsen går ner. Men idag har jag varit ner två gånger och hon har mått bättre. I förmiddags låg hon och försökte öppna ögat igen. Kul när man kan se lite av ögat :) Ikväll hade hon fått lampa igen så då var ögonen övertäckta. Hon brukar gilla att hålla i ens finger men ikväll släppte hon och höll handen som om hon var för fin för att ta i mig typ. Såg ganska roligt ut.

I morgon fyller Mathias år och vi får hoppas hans mage är bättre, han har inte varit ner till Molly varken idag eller igår(förutom titt genom fönstret med sin far och bror igår innan vi åkte hem). Mår han bättre skulle han iaf få ut Molly i morgon eftermiddag.

Jag ska till tandläkaren i Säter kl 10 i morgon. Funderar på om jag ska passa på att köpa någon present då, men är så usel på presenter. Vad köper man åt en kille som fyller 31?

Stift och mys

Idag togs stiften bort i min mage. Läskigt, men det gjorde inte så ont, vissa sticktes lite medans andra inte kändes alls.

Farsan är på väg hem från Mora just nu och skulle hälsa på oss på vägen hem. Kanske en fika i kiosken här bredvid då vädret är hyfsat idag, solen kikar fram, men det blåser lite kallt tycker jag.

I fredags fick Molly komma ut och ligga på mig, från strax före 14 på eftermiddagen ända till kvällen. Och från 9:40 andades hon utan respirator, men med en annan grej som hjälper till lite, men hon måste andas själv i den. Först framåt natten blev det respirator igen. Hon var så duktig! Det var mysigt att ha henne mot sig, och hon kände efter lite med händerna. Och flera gånger under eftermiddagen somnade jag, och hon fick både mat flera gånger och bytt blöja medans vi låg där.


Dotter

Har försökt logga in från mobilen, men det har inte funkat. Är i Falun för i onsdags blev det ambulans in till förlossningen då jag fick en blödning. Efter några timmars koll så sjönk pulsen på bebisen och det blev snabbt iväg för kejsarsnitt. Så den 5e juli 03:12 fick vi en liten dotter på 1102 gram.
 
Hade tänkt skriva mer om det hela men inte just nu.
 
Vi bor på patienthotellet och vår lilla dotter på avdelning 33. Kuvös, respirator och allt möjligt. Hon kan andas lite själv också, men inte tillräckligt.
 
 

God morgon igen.

Efter frukost och lite dator så lade jag mig på sängen och kollade lite på tv och somnade igen.. Så jag var kanske inte så utvilad efter mina ca 11 timmar i natt?
 
Tänkte äta lite av lasagnen jag gjorde igår nu sen åka till Hea, ingen svarar ju på mina sms där jag frågar hur Krista mår.

Dröm

Drömde en dröm och hoppas den är sann. Men berättar man vad en dröm handlar om kan den inte bli sann, så nu säger jag inget mer.
 
Drömde om annat tidigare i natt också, sånt som inte kan vara sant. Men i drömmarna känns det så verkligt ju. Å just ja,i en tredje dröm slog jag ner en kärring också, jag trodde hon skulle stjäla min tillhörigheter. Sen var hon snäll och tvättade min kläder medans jag fick basta, bada och dricka en öl. Jag tror att jag var uteliggare typ och bara hade kläderna jag hade på mig, fast jag hade dubbla plagg av det mesta, påbyltad som tusan.
 
Jag slocknade till en film igår kväll, strax efter 22, vaknade till och kissade vid 01.30.. Sen har jag sovit tills nu typ. Vaknade 9.30, snacka om att jag borde vara utvilad nu alltså..
 
Hoppas Kristat utslag är borta idag.
 

Hem, städat bil, ridit Vega, lasagne..

Åkte hem idag för på torsdag ska jag till BVC eller vad det kallas. Trodde ju att jag skulle bli kallad i juni, men det var visst jag som skulle höra av mig.. Ops, jag kan inte minnas allt hon sade på inskrivningen. Så jag är i v 27+3 och har inte börjat gå där än, när brukar man göra det normalt?

När jag kom till Hea idag så höll mamma på att dammsuga ur min gamla skoda, dom hade tänkt köra den till skrot eller sälja som renoveringsobjekt/reservdelsbil.

Så när den var dammsugen fick även forden en genomstädning :D Det behövdes verkligen.

Ätit på Hea och pysslat med lite av varje. Sen kom Sandra och vi åkte till hästarna och jag red Vega medans hon gick med fölis. Vi släppte honom en stund och bortåt gick det bra, men när vi vände hemåt blev han lite för springig så Sandra tog och ledde honom igen.

Nu är jag hemma och har handlat (nästan slut på toapapper), slängt ihop en lasagne som står i ugnen, då jag hade pastasås över från en annan dag. Hoppas den blir lika god som den luktar.

I morgon hade jag och Sara tänkt rida ihop och så blir det om Kristas bubblor har lagt sig.. Hon var helt full i såna där konstiga utslag idag, första gången i år, vi tog tempen och den var kanske en aning förhöjd. Så vi får se i morgon hur hon mår. Har inte ridit ordentligt på länge nu, så vi får se hur det går i så fall. Sist var det ju fältsits som gällde i traven, gjorde ont att rida lätt efter en stund. Tänkte lura med Sara och hennes pålle till Säfstjärn i så fall och svalka hästarna lite och se vad Saras pålle tycker om vatten :)

P&L, katter, mage

Jag är dålig på att uppdatera.. Dom har gjort om hela sidan så jag känner mig lite vilsen också.

Har varit på peace and love tis-lör förra veckan. Såg en massa band, men lite tråkigt att dom bästa grejerna var på onsdagen, resten av dagarna kändes liksom lite blaha då. Sov i tält en natt, på en bekants gård istället för campingen, annars har vi åkt emellan och sovit hemma. Gått åt en del bensin, men skönt att sova hemma och kunna duscha om man vill och slippa fulla människor på campingen.

Idag ska jag åka till stugan igen, jobb i eftermiddag. Ledig ti,ons och torsdag, sedan jobb i 4 dagar. Så jag blir väl kvar där uppe ett bra tag.

Mina katter har bott på Hea under peace and love. Det gick bra till för 4 dagar sedan.. Gabriel har inte kommit hem sedan dess :-( Vet inte alls vart han har tagit vägen. Mikkel och Mio sköter sig och kommer hem och äter och kommer hyfsat överens.

Jag blir väldigt orolig över min lilla kisse.. Så nu vet jag inte om jag ska ta med Mikkel ensam till stugan eller om även han ska få stanna på Hea för den här gången då. Tar jag inte med honom slipper jag lämna han i stugan innan jobbet idag och kan köra rakaste vägen till jobbet, tjäna lite tid.

Åh jag vill att Gabbe ska dyka upp nu!

Magen växer också... Ligger nog på 67-68 kilo nu, och vägde nog 62 innan eller i början tror jag. När jag är mätt ser jag väldigt gravid ut. Tycker magen ser som störst ut på kvällen.

RSS 2.0