Höns

Oj oj, jag blev ivrig, så nu har jag mailat med en som säljer iväg en massa värphöns. Vita lohman, är ju lite så jag tänkt förut, att man kan ge några gamla industihöns ett lite bättre liv.

Sade precis att jag kanske kan hämta 6-8 st senare i veckan. Så innan dess måste jag ju fixa nånstans åt dem att bo. Förrådet eller kojan borde gå enklast att göra i ordning. Rasthage får komma senare, för det hinner jag ju inte bara sådär på några dagar. Frågan är om det blir för kallt på nätterna?

Å nu kommer alla jag känner tycka att det är var förhastat, men shit vad kul tycker jag!!!
 
Nu ska jag iväg till Ford och se om jag kan få hjälp med att släcka motorlampan, och se om den fortsätter vara släckt, annars kanske det var fler fel än det vi lagade. Suck, bilar. Dessutom efter lagningen av slangen så fick den för låg tomgång, så den lägger av lite här och där när jag trampar ner kopplingen, men den verkar stå och gå om jag saktar ner lugnt, så dom ska iaf kunna ta avgasprovet på besiktningen i morgon.
 
Å Nova (hunden) är kass i magen, väckte oss vid 5 i morse och behövde ut. Hon har varit dålig i flera dagar, fattar inte varför? Hon äter samma mat som innan, iofs en ny förpackning, kan det vara fel på fodret i den? Är hon sjuk? Bestämde mig idag att bara ge hundmat, inget annat och se om det blir bättre, annars får man nästan ringa och rådfråga nån veterinär.
 
Hade tänkt hinna med och rida idag också, men vi får se hur det går. Birde nog åka till LM och vättnamina plantor också, plus att jag helst av allt idag bara skulle vilja rida i solen och hänga i LM och greja hönsplats och dricka saft i solen!
 
Jag har iaf spån och halm där sedan jag hade hästarna där förra sommaren! Alltid en början.

Idag

Plockat lite här och lite där, men stökigt är det fortfarande. Tror vi tar och åker till granngården och köper hundmat istället, så slipper man se röran. Sen kanske jag vill ta en tur till Lilla Moren, mina växter har inte fått omvårdnad sedan i fredags, så dom kanske behöver vatten? Temperaturen där är ganska låg så dom verkar inte torka ut lika fort som när dom bodde här.
Ska nog flytta dit mina små purjolökar också.
Å nej innan allt annat måste jag sätta tomatfröna från kursen, fick ju en slags läxa till nästa träff, alla ska sätta samma sorters tomatfrön, sen ska vi plantera dom finaste i växthuset där.

Förresten så tycker jag att det funkade bra att ha med Molly på kursen, hon kan få följa med fler gånger, i sommar kanske vi kan bo i bilen och även låta Nova följa med.

Tisdag 8/4-14 en kaotiskt dag

Min tisdag var kaotiskt.
Däckbyte 8:30, jag som brukar sova längre ån så. Kommer dit och ur med däcken och sådär, sen märker dom/vi att jag ha glömt bulten till sommardäcken, idiotska ford som har olika till vinter och sommardäcken. Dom på däckfirman var så snälla att jag fick åka och hämta dom och ändå fick byta till sommardäcken fast jag blev en timme sen :) Men lite kaos ändå ju. Annars kunde jag ju ha köpt nya för 75 kr styck, nej tack.
 
Till Hea och mockade, inge problem. Jag och Molly badade badkar eftersom jag skulle på jobbintevju kl 15. Men först kl 13 skulle veterinären komma och fixa tänder och kolla Kristas kota. Så vid 13 går vi ut i stallet jag och Molly, hon somnar i vagnen, och jag väntar och väntar. Ingen veterinär efter en timme, går ut med Vega och longerar lite på gårdplanen, Molly sover fortfarande så jag går till hagen för att Vega ska få spinga av sig på en större volt. Hon blir knäpp, står på bakbenen, rejsar och sparkar. SÅ pass att hon lyckas få bakbenet över longerlinan och brakar iväg så jag tappar henne. Då tror man ju att hon ska springa till stallet, men nej hon drar runt hela jävla byn, jag kastade mig i bilen och åkte efter, träffar folk som sett henne, får med mig nya grannen på vändan tillbaka genom byn, hittar till slut Vega på åker utanför oss där hemma, hon verkade okej, ledde in henne, Molly hade vaknat, inte undra på antar att Krista gnäggat för hon hörde väl att det var lite lajbans ute.
 
In och av med täckbrallorna och tröjbyte för att åka bort på jobbintervjun, ingen barnvakt eftersom Sandra hade råkat få jobba igen. Jäkla sjukhuset, när jag semestervikarierade där tog dom inte in outbildade på timmar.
 
Hann till intervjun i god tid, men var helt slut när jag väl kom in där, haha, pust pust. Fick förklara lite vad jag hållt på med och om veterinären som inte kom.
 
Jobbet verkar bra, bra tider, jobba eftermiddag till morgon, sova där. och ibland dygnspass på helgen. 83%. Vet ju inte hur killen är som man ska jobba med, för dom ville intervjua oss först och om dom gillade en skulle det i så fall bli en andra intervju. Jag hoppas ju få komma på den för det är nog först där som jag vet på riktigt om jag vill ha jobbet, det är ju trots allt med den personen det ska funka. Ridning och att gå i simhallen gillade han, och biltvättar. Sånt gillar jag med, även om jag inte kan med biltvättarna så bra så tycker jag att dom är lite roliga, och bilen skulle må bra av en tvätt då och då. Ja ja, jag får vänta och se, har ju sökt andra jobb också. Lite rädd att jag pratade för mycket häst i.o.m. att Vega hade stuckit runt byn, såna som inte är hästfolk kanske inte fattar grejen.
 
Sen åkte jag och hämtade upp Mathias på hans jobb, så att jag kunde åka på ridlektion.
 
Red barbacka på ridlektionen, för dom i gruppen innan gjorde det, så jag blev sugen att testa, Grey är ju bekväm att sitta på i traven. Det gick inte så lätt i början att få fram han, för öka traven så mycket som jag brukar med sadel ville jag inte riktigt. Men efter ett tag gick det bättre och på slutet var han sådär fin som han  brukar bli, bästa ponnyn!!
 
Men oj oj, vilka skavsår jag har haft mellan skinkorna! Men det var värt det, att verkligen känna var man har hästen, hans galopper var totalt olika, vilket jag inte känt lika bra med sadeln på.
 
Sen åkte jag förbi med Sandra på Hea och lindade Kristas ben innan jag fick åka hem och duscha, och där sved dom där skavsåren!!! AJ AJ!!!

Ridtravarförbundet

Jag var ju på den där träffen med ridtravarförbundet för någon helg sedan. Vi var i Garpenbergs Herrgård strax utanför Hedemora, nära och bra. Bo på hotell, äta lyxig mat, träffa trevliga människor, hade en jäkla bra helg helt enkelt. Å jag var ju lite rädd för att få dålig vegmat, men den var jätte bra, kul med lite nya saker och sådär. Vi åt, och vi fikade, och vi åt och vi fikade och vi åt... Lite sådär.
 
Å så bodde vi på hotell, korridoren åg ut som nåt 70-tal, men rummet var jätte fint. Och rena fina sängkläder, och nästa kväll hade någon bäddat åt mig, varför händer inte sånt hemma?
 
 

2

Jag kan ju inte fokusera och koncentrera mig på det jag ska göra. Borde läsa en sjujäklans massa sidor, och hittills idag har jag läst två!!!

Ridvägar till LM

Oj oj, vad jag har kört på småvägar i skogen. Lite slirigt och blött här och där, och t.o.m. lite snö kvar, trodde jag skulle fastna en stund, men kunde rulla tillbaka och ta ny fart uppför en backe med snö. Tog och gick en bit på en av ridlederna, en väg jag undrat över hela vintern, den var ca 1 km lång, mätte med både runkeeper och endomondo. Fick gå både fram och tillbaka eftersom jag var själv. Hästarna kan nog ta sig fram där, men på dom knöligaste och brantaste partierna hoppar jag nog av och leder så dom kan hålla balansen bättre. Den vägen var tänkt som en genväg, men jag kollade på trippmätaren hur långt det skulle bli runt och hur lång genvägen skulle bli.. 8 km eller 10 km, så det får bli en smaksak, förändrad terräng eller nöta vidare efter vanliga grusvägen?
Sådär en bildbomb om min helg :)

Plantor

Åker till Lilla Moren och vattnar mina växter. Shit, om jag ändå nu har växterna där och måste dit lite då och då för att vattna? Kunde inte en kisse kunna bo där då? Skulle haft kattlucka bara så den kan gå ut och bajsa/kissa.

Jobb?

Fick ett samtal om jobb idag. Ska dit och träffa dom på tisdag eftermiddag. Personlig assistent på Hea nånstans.

Vill jag ha ett sånt jobb? Ja vi får se vad dom tycker och vad jag tycker på tisdag, jag minns knappt vilket jobb det var, har ju sökt ganska så många senaste tiden.

RSS 2.0