Rekord

Sovit i drygt 12 timmar sammanlagt i natt. Ammade första gången vid 5:30 sedan 8:30. Somnade visst om och blev väckt 12:10!!! Hade somnat vid 23 enligt aktivitetsarmbandet.
 
Var hos min arbetsterapeut igår och hon tyckte att jag skulle försöka få in rutin på att vila en stund varje dag. Men jag tror inte att det meningen att i skulle sova till 12. I eftermiddag kommer Molly så i en vecka kommer jag åtminstone få gå upp lite tidigare och fixa frukost. 
 
 

Försäkringar

Pratade med folksam idag. Så jag ska få allt på samma räkning. Och gick igenom vad jag hade för försäkringar.
 
Då hade jag ju en sjukförsäkring.. Jag som trodde att jag bara hade en olycksfallsförsäkring. Så då ville an ju kolla upp om jag hade rätt till ersättning för dystrofia myotonika. Men troligen är diagnosen fastställd 2013 och preskriptionstiden var 3 år, så då kan jag inte få nånting. Fan jag visste ju inte ens att jag hade en sån försäkring. Jag kan inte heller få nånting för att jag är långtidssjukskriven eftersom dom följer det för försäkringskassan bestämt. Och försäkringskassan vill inte ge mig ersättning för 25% eftersom dom på nåt sätt har räknat ut att jag jobbat 23 timmar i veckan och jag tar hand om Oskar 6 timmar om dagen.
 
Så om jag någon gång ska kunna få ersättning för min sjukskrivning så verkar det som att jag måste jobba heltid ett längre tag. Systemet är inte anpassat för såna som mig.
 
Allt trassel grundar sig i att jag jobbade sommaren 2014 utan att vara inskriven på arbetsförmedlingen, så jag kom inte upp i sysselsättning på heltid under två månader.
 
Om jag förstått det hela rätt.
 
Vem vänder man sig till som kan sånt här? 
 
Känns som jag faller genom stolarna.
 
Heltid känns uteslutet. Det skulle resultera i väldigt dåligt mående och dåligt utfört jobb och det skulle resultera i ännu sämre mående. 
 
Försätta med usel ersättning är alternativet som är kvar. 
 
 

RSS 2.0