Mat


Slängde ihop en smarrig grej igår kväll. Lök, potatis, morot, gröna linser, passerade tomater, salt, pappar, chili, liquid smoke, ketchup och senap. Luktar korvstroganoff och smakar gott. Hade säkert varit nice med nån sojakorv i, men dom är slut. Var så sugen på potatis så jag åt potatis tre gånger i går, på tre olika sätt. Linser är också jävligt trevligt i grytor m.m. Linser är värsta grejen. Visste inte ens vad det var innan jag hade röda linser i en sallad på ett jobb för länge sedan. Matbjudning i butik. Min mor har inte varit bra på att introdusera grönsaker i mitt liv. Tomat, gurka sallad och morot. Det enda jag åt som liten var morot, i högstadiet kunde jag äta lite gurka ibland. Tänk om hon hade provat annat och kanske tillagade grönsaker? Nu äter jag allt, med olika stor förtjusning.. Rå tomat är fortfarande ingen höjdare. Men stekt eller grillad tomat är ju en helt annan grej. Kålrot är det enda jag kommer på att jag inte skulle få för mig att använda. Däremot ugnsbakad palstenacka med salsa, mm gött och troligen nyttigt.

Så går det.

Hunden är farfarande lite dryg. Men han har nog kommit mer tillrätta nu, skäller inte lika mycket.
 
Men han är olydig. Det finns nån grundträning i honom, men han försöker slippa undan och har nog fått slippa undan för mycket. Tagit en promenad med honom idag och han fick följa med Krista på en kort ridtur också. Krista gav honom en spark, han var dryg bakom henne, hon hotade några gånger innan hon träffade. Han pep till lite, men direkt var han som vanligt och plaskade ner i nåt blött dike och såg helt obrydd ut... 6 broddar!?
 
Katten är intagen efter 3 dagar ute. Han låg i uthuset på baksidan, i våningsängen. Så idag har han legat på köksskåpen igen. Men ikväll har han vågat röra sig lite när Kairo var ute. Så nu är han i sängen bredvid mig och jag har stängt grinden så Kairo får vara nere i natt. Kissen måste ju få lite mys. Funderar på att ta upp kattlådan och hans mat. Men han kissade precis innan han gick upp iaf, så han klarar sig nog i natt.
 
I morgon kommer Mathias och hämtar Molly vid lunch. Sen kommer Fia och Sten hit och ska vakta djuren i helgen. Jag och Daniel ska åka till hans nån kompis i Katrineholm och ut på nå rockabillygrejs. Två dagars fest.. Sånt brukar jag inte orka, men vi får väl se. Hoppas det är folk som förstår betydelsen av mycket sömn och att äta bra och ofta.
 
På måndag ska jag på jobbintervju så jag får inte vara allt för sliten efter helgen.
 
Ska spela lite farmville och sova strax.
 
Och i morgon förmiddag tänker jag mysa järnet med Molly. Hon är väldigt kramig och pussas helt frivilligt nu för tiden, väldigt sött.
 
 

Belle

 
Hon är som en nallebjörn!!

Hund

Denna helg resulterade i en ponny och en hund!
 
Ångrar hunden lite ikväll. Han har skällt massor.
 
Just nu är han tyst, men jag tror inte det kommer hålla så hela natten precis. Förra natten voffade han lite då och då så jag blev väckt flera gånger, typ en gång i timmen kändes det som första fyra timmarna av natten. Förutom skällandet är han vänlig, hoppar inte, låter som han ramlar i trappen. Verkar vara lite utav en mattjuv, han snodde Mollys kaka som låg på bordskanten, men den plockade jag ut ur hans mun!
 
Ponnyn har jag inget att anmärka på i alla fall, hon varken skäller eller är dryg på nåt annat sätt. Hon kommer travade när jag kommer med hö ibland, små söta ponnytravsteg.
 
 
Belle och Kairo.

Kaos

Asså nu blev det lite mycket. Hade glömt att vi skulle på trav i morgon med ridtravarförbundets styrelse i Dalarna, gratis middag m.m.

Helgen nu då:

Hämta ponny, och försöka hinna på trav i morgon. På lördag familjedag och galej i Säter. Å på söndag försöka träffa en hund och hämta Molly. Alltså jag som tycker det är fullt upp med ridlektion och bad och typ en extra grej per vecka. Ja och dessutom hade jag fått för mig att börja jogga!

Dessutom måste jag ju vara hemma en del och se så inte ponnyn blir mördad av mina andra pållar.

Jag tror nästan att jag får ställa in familjedagsgrejen. Tror ändå att det är nåt som passar större barn bättre, skridskoåkning har vi inte kommit till än tex. Men känns fel att välja att ställa in nåt med Molly ju. Men jag ska väl ha henne på söndag ändå antar jag så det kanske inte spelar så stor roll.

Nu sitter jag vid datorn för att söka ett jobb jag blivit anvisad, i Fagersta, suck, helt fel håll. Det går ju inte att jag ska jobba där och ha Molly på dagis i Hedemora. Ska jag lämna henne på dagis kl 6:30 och hinna till Fagersta till 7? Det går ju inte. BLÄ!! Jag måste försöka hitta nåt i Hedemora, eller odla så in i helvete med grönsaker så jag kan leva och sälja så jag får in slantar till elräkningar och andra kostnader. Känns smått omöjligt det också.

Magknip, oro och ingen lust alls att söka jobb just nu. Hugaligen kaos i skallen. Å så längtar jag lite efter den där killen. Gå på trav och käka och hålla på istället för att pussas med honom? Hmmm.. Gratis mat!! Jag får pussas en annan dag.


Tomat

 
Har satt många olika sorters tomater. Vissa frön var väldigt gamla, får se om dom gror. Dom från Dan har åkt en vända i tvättmaskinen, hoppas dom gror.
 
Dom vanliga tråkiga tomaterna som såddes först har grott.
 
Full koll på läget va?
 
 

Fullbokad helg

På fredag ska jag hämta Belle,
På lördag är det familjedag i Säterdalen, och galej på kvällen i Säter.
På söndag ska jag träffa en hund som en person vill bli av med. En golden retriver som blir 2 år i år.

Jag kan ju inte säga nej... Ja jag ska träffa honom och försöka vara lite negativ i hur jag tänker där. Men jag har ju velat ha även en stor hund. Å får jag honom och han verkar okej så är det ju nice. Enligt hon som äger honom var det pga ändrade arbetsförhållande och att han inte trivs i lägenhet. Enligt dom som tipsat så brukar hon skaffa hundar och tröttna efter ett tag och göra sig av med dom. Å att han är ganska ouppfostrad, men inte alls dum på nåt vis. Så det kan ju bli en del jobb, men vilken hund är perfekt från början? Doris är inte helt rumsren annars är hon ju ganska okej.
 
Kanske blir perfekt att gå hund och ponnypromenader så småningom :)
 
Om det blir problem med Belle och Vega typ vill döda henne så kanske saker och ting inte blir som planerat på lördag.

Slädtur i Hälsingland

Igår var vi i Hälsingland hos Daniels mamma och Leffe. På eftermiddagen/kvällen var vi iväg på slädtur, med lite annat folk, och lite musik och förtäring och sparkfärd efter maten. Självklart körde jag omkull med sparken, haha! Det var väldigt trevligt.
 
Daniels Molly fick stanna kvar hos sin farmor, och vi åkte hem till Daniel. Trevligt att åka lite bil och hinna snacka lite. Och hemma hann vi få till lite mys och för en gångs skull var vi helt barnlediga.
 
Idag var jag och hälsade på Emma B. Hon är hemma i Säter och hälsar på. Vi ska nog hitta på en del i helgen, dels är det nån familjedag i Säterdalen och det är nåt festligheter på stadhotellet i Säter också.
 
Å så ska jag hämta ponny nån gång i veckan också. Tror att nedre tråden är så pass låg att hon inte ska rymma, jag chansar på det.
 
Oj oj, full fart.
 
 

Ponny!

I nästa vecka eller nästa helg typ kommer jag hämta Belle. Ska försöka få upp en extra tråd i hagen under veckan.. Lite klurigt eftersom det är snö upp till nedre tråden och jag vill ha en till tråd under den. Sedan vill jag ha en mellan dom gamla för då kanske getterna kan gå där till våren, eller redan nu? Fast dom är lite skraja för hästarna, och Vega skulle nog vara lite för påflugen för hon är väldigt intresserad av getterna.
 
När jag får hem Belle så funderar jag på hur jag ska släppa ihop dom. Vega är ju en jäkla apa ibland och har 6 brodd i varje baksko, det har Krista också och är inte heller världens snällaste. Tur att jag inte skaffat en vit häst eller en fjording. Tur att hon är typ brun i färgen även om hon har ål och så, så tror jag att rasistKrista ser henne som en brun ponny och inte black.
 
Emma ringde mig igår. Trevligt. Har jag lite tur kanske jag får med henne på att hämta Belle. Kunde vara skönt med en medhjälpare när man ska lasta ur. Lillhästen har liksom aldrig åkt transport, så det blir ju spännande. Och öhm hon är ju så liten så bommen kommer vara för hög där fram. Ska man binda upp alls eller ha henne lös? Hur gör folk med små hästar? Getterna åkte ju löst iaf. Men dom hämtade jag ju bara utanför Smedjebacken.
 
Åh så spännande det är!
 

Neurologen

I går var jag på min årliga besiktning då. EKT såg bra ut. Blåste sämre än förra året. Blodproverna skulle dom höra av sig om nåt var konstigt.
 
Ska troligen få åka till Avesta och sömnlabb ifall jag andas för dåligt när jag sover och det är därför jag är så trött. Sen ska jag kanske få testa andningen i nån bättre apparat.
 
Jag vet ju inte hur andra har det och har aldrig tänkt att det är nån fel på min andning. Hoppas att det är som det ska, men om... Så har vi ju en vettig förklaring till att jag aldrig orkat springa så mycket som andra knäppskallar.
 
Jag behövde inte klä av mig lika mycket som sist. Bara på fötterna hos läkaren och under EKGet kunde jag ha BHn på eftersom den var utan byglar, jag minns ju vad dom sade förra året. Dessutom är bygelBHar sällan bekväma.
 
Nu ska jag gå upp och titta lite på tvn och kanske somna på soffan. För jag är trött och disken är diskad så då är det tillåtet att somna. Jag gick faktiskt upp strax efter 9 i morse, tidigt för att vara jag.

Belle

  Är helt slut.. Flängt runt idag. Sov hos Daniel, hem och mata djuren och betala räkningar. Sedan AF i Fagersta, fick inget riktigt möte fast jag trodde att jag skulle få det. Men gjorde ny handlingsplan med en trevlig tjej.
 
Efter det åkte jag till typ Köping, nånstans ute på landet, GPSen vet vart vi var. Fick träffa den lilla söta hästen. Jag tror jag tänker köpa henne. Var en ung tjej som hade henne, hennes mamma och en islandshäst på 30 år. Den lilla pållen heter Belle ifrån Skönheten och odjuret, som jag senast såg i förrgår kväll, lite intressant sammanträffande.
  
 
Kolla in vilken sötsak!!!
        

 
 

Frysgrönsaker.

Broccoli, blomkål och morötter, några klickar creme fraishe och mycket riven ost. God middag/kvällsmat. Nästan så man kan tro att jag går på nån diet.

Faster

Just ja, borde kanske nämna på bloggen att jag blivit faster igen. Fast denna gång är det Erik som fått barn. I Lördags fick dom en liten flicka, om jag snappat upp rätt ska hon heta Wilma.
 
Och jag är hundvakt åt en hund som verkar lystra till namnen Kira. Schäfer/dobberman korsning, lugn och snäll. Fast hon skäller på besökare och ser hyfsat farlig ut. Katten är ganska rädd och sitter mest uppe på köksskåpen. Vi får se hur länge jag får behålla henne då.

Trött

Gick upp och kollade lite på tv före 18, somnade och sov tills mamma ringde och väckte mig kring 20.. Så kasst. Jag vaknade ju 10 i morse och kände mig helt utvilad. Har inte ansträngt mig särskilt mycket idag, lagat lite mat, utfodrat djuren, vikt lite tvätt, ruskat av nån matta och sopat lite. Mest suttit vid datorn och förfärat mig över att det snöar ännu mer.
 
Nu kokar jag ägg till kvällsmat.
 
Gjorde broccolipaj förut idag. Den var god och det finns kvar. Men jag blev kass i magen, troligen pajdegen, bara vetemjöl. Ska nog nämna det för läkaren på torsdag också. Jag borde skriva upp en lista med sånt jag borde nämna.
 
 

Oj då!

Suttit och kikat på ponnyannonser... Skrev till en i Köping som haft annonsen ute i nästan 3 månader, var ju sugen att höra av mig redan första gången jag såg den. Ponnyn fanns kvar, så jag ska åka och titta någon dag nu då.

En stor shettis som blir två år i år. På annonsen ser hon brun ut, men hon kallade henne fux.. Men hon har även ål, så veterinären visste inte vad hon skulle skriva för färg på henne. En häst med ål ger jag bara ett plus i kanten :-)

Åh jag vill ju åka redan nu!

Men om jag har möjlighet att hinna innan ridningen i morgon blir det då. Annars är det ju först till helgen som det kan passa. Är ju både bad och så kommer vet och kollar tänderna på Krista och Vega på onsdag och på torsdag ska jag till läkaren i Falun.

 

RSS 2.0