Trevlig kväll

Igår åt vi middag hos grannarna i Resmoren. Det bjöds på langos för dom som ville ha det och surströmming till dom som ville ha det. Jag och Molly åt langos. Jag gjorde i ministorlek åt henne så hon åt tre stycken och jag åt två större. Mums!! Här är ponnyn som övervakade när vi friterade langos ute på trappen.
Det blev en trevlig kväll och Molly hann sitta i knä och gå runt med många. Å så hade dom en perfekt möbel bakom där vi satt med många handtag i så hon knatade runt mycket själv.
 
Å så var världen sådär liten igen. Olas grabbs gamla skolkamrat med pappa var där. För hur många i Karbenning kan heta Ymer? Haha. Jag lät bli att säga att jag kände nån där borta i krokarna.
 
Nu ligger Molly ute och sover i vagnen. Vi tog en promenad för motionens skull.. Men jag blev att plocka en massa smultron borta på en grusväg. Men 3 km och mellis fixad är väl en ganska bra grej ändå.
 

Dumt att städa

 
Det är dumt att dammsuga. Jag bytte påse nyligen på dammsugaren och fick bort ett stopp i slangen och den blev som ny!! S då ville jag för en gångs skull dammsuga. Det gick ju åt helvete. Jag lyckades välta äggkläckningsmaskinen och alla ägg gick sönder. Jag hade lyst dem samma dag och sett helt klart liv i 4 stycken. Så för den biologiintresserade ser ni här ett 5-6 dygns gammalt kycklingfoster! Jag antar att dom mörka plupparna är ögon, kan det stämma?
 
  Ser ni mörka pluppen och blodådrorna?

Ladugårdsjobb

Mockat ut båda getboxarna, den ena har det bott i höns i senaste tiden och den andra har jag klämt in alla 5 getter i några nätter, annars har dom varit helt lösa i ladugården. Försökte få in dom nya till hönshägnet, 4 st blev kvar inne och 5 utanför, Sen försökte jag få in småttingarna, 3 kom in och två utanför. Får se om jag orkar ge det ett försök igen. Småttingarna brukar ofta rymma till ett bra ställe där jag kan fånga dem, men jag kan som mest ta 2 åt gången, därför hann två iväg. Det är inte lätt att få ordning på alla djur.
 
 

9 hönor

Den 10e hönan blev hittad, Doris hittade henne, men någon dag senare dog en av hönorna så då blev dom 9 igen.

Paus

Pausknappen är intryckt.
 
Ledig fredag, lördag och söndag.
 
Molly är här.
 
Hade bestämt att vi skulle hitta på nåt med Daniel och Mollysarna, men han drog till Hälsingland igår för att byta nån startmotor åt Leffe.
 
Känner mig ganska besviken faktiskt.
 
Nästa vecka jobbar jag ihjäl mig, sedan är Daniels semester slut. Ville ju passa på att göra nåt sista dagarna när vi var lediga båda två.

Knark?

Jobbade dag i helgen och började 7. Mån-ons jobbade jag natt. Idag började jag 7 igen. Vi slog på macken i biorummet och jag råkade somna till andra avsnittet fast att jag faktiskt ville titta. 
 
Det går bra va? Jag är själv med två gäster idag. Den ena har matvägrat hela dagen,  förutom när vi åt glass.  Jäkligt krångligt och jobbigt idag eftersom jag är så trött. Ledig fre-sön och det känns som jag behöver det nu. Nästa vecka är det sjukt mycket.  Börjar 7 eller 8 varje dag och slutar mellan 18 och 22 alla dagar utom onsdag.  Fredagen och lördagen jobbar jag 8-22 och söndagen 8-20.  jag vet faktiskt inte om jag kommer palla. Och om jag är här så kommer jag vara som en zombie. Nån enstaka dag med för lite sömn funkar kanske, men 3-4 på raken? Vill ha ett jobb där jag kan ha möjlighet att sova mina 10 timmars nätter.  Eller ska man börja med tjack? 

Nya hönor

Denna pulla hämtade jag första maj förra året.
Dom är inte vackra, men nu får dom en chans till ett bättre liv. 9 st, grannen lämnade av dom hos mig och en smet under uthuset, så henne lär vi aldrig se. Jag sprang runt uthuset i regnet igår kväll och letade. Antar att räven tog henne i natt, dom stryker ju runt här lite hela tiden.
 
 

Blä

Nojar över v 31, så mycket jobb då!! Kommer dö.
 
I morgon och på söndag börjar jag kl 7. Kollar på saltön nu sen blir det att krypa ner och sova.

Spelmansstämman

Det blev lyckat tycker jag. Självservering utav fika och lägga det man tyckte det var värt gjorde att jag slapp stå och ta betalt så jag kunde ägna mig åt att ha det bra och gå runt lite överallt. Vädret var perfekt. Först så spelade alla ute vid ett långbord, sedan inne på logen och det blev lite dans också. Många spelmän packade ihop och åkte ganska tidigt, kanske runt 22. Vi som var kvar satte oss på logen och drack lite öl eller valfri dryck. Farsan spelade lite gitarr och vi sjöng lite allsånger. Trevligt.
 
Tyvärr drack jag lite väl mycket och var seg på söndagen, så jag missade att äta frukost med dom andra. Molly sov så snällt till kl 12.. Tack för att ha en sån sömntuta till unge. Hon var med till kl 21 på kvällen så hon var nog ganska trött hon med. Hon och Fia dansade fast att Molly knappt orkade gå längre, men dansa ville hon ändå.

Doris

Doris är på djursjukhuset i Strömsholm. Hon blev påkörd i söndags kväll. Trodde först att det inte var så farligt, men när vi kom in märkte jag att hon hade en stor svullnad på bogen/halsen, och så hade hon blivit halt. Märktes att hon hade ont och ville helst bara ligga ner. Så efter lite ringande till närmsta djursjukhus och till Falun så fattade jag ju att det var sent så det närmsta öppna var Strömsholm, så ringde dit och åkte in. Fick väcka och klä på Molly och åka iväg. Doris fick åka fram så jag kunde hålla koll på henne.
 
Hon blev undersökt och fick smärtlindring innan hon blev inlagd. Diskussioner om blodtransfusioner och eventuell operation som skulle kunna gå på 30-40 tusen.
 
På hemvägen lyckas vi köra på ett rådjur, som dog typ en minut efter att jag hittade det i diket. Tur att det slapp ligga och plågas. Ringa polisen och försöka ta reda på var vi är så nån kan åka och ta reda på den fina råbocken.
 
Djursjukhuset ringer mitt på dagen varje dag och berättar hur läget är. Ingen opertion har gjorts, men blodvärdet sjunker lite, så dom ville röntga lungorna och hålla koll på blodvärdet ett dygn till. I morgon hämtar jag henne oavsett, för jag har inte råd att ha henne där så mycket mer, 26-27 tusen nånting i morgon, försäkringen bör täcka 25. Snacka om att mina hundar använder försäkringarna.. Lajka fick jag betala 16 tusen själv. Doris i julas fick jag betala 5000 själv och nu blir det ju också några tusen.
 
Det är tråkigt att det ska behöva handla om pengar när det gäller sjukhusvård.
 
Troligen får vi även åka in och kolla upp blodvärdet en extra gång i typ Ludvika efter en vecka eller nåt.

Djur

Djur är trevligt sällskap.  Men idag är jag ganska trött på allihop.  Hästarna är dom enda skötsamma. 
 
Getterna äter upp mina odlingar. Katten skiter och pissar på golvet på logen!  Doris gör dina behov inne och även i buren nu. Kairo är som han är,  en av dom bättre djuren just idag.  
 
Om katten inte bättrar sig vet jag inte vad jag ska göra.  Han är ju gosig och trevlig,  men idag var tredje gången på några dagar som han har skitit på golvet ute på logen,  han har ju en egen glugg att gå ut och in i. Han har även pinkat på golvet. Fint med spelmansstämma med kattpiss på golvet.  
 
Det blir för mycket för mig nu. Hela tiden nånting.  Mår inte bra ikväll. 

Bete åt getterna

Byggde hage med grannen idag. Provade att släppa getterna fast att strömmen inte gick fram som den skulle i det där nätet. Alla åt och var nöjda, men sen fick killingarna för sig att gå igenom nätet, suck.  Så nu är dom hemma igen. 

På lördag

På lördag kl 18 är alla välkomna hit för en trevlig kväll med musik och fika. Det blir lite det folk gör det till. 

Spelmansstämma

Nästa lördag ska vi ha spelmansstämma här, eller musikträff, vi är inte riktigt på det klara vad det är vi ska anordna, haha.
 
Så onsdag och torsdag har det flyttats saker och grejats. Tömde hönsens gamla bostad så det fick bli förråd igen. Eftersom halmen där var så pass ren fick jag mocka åt getterna och använda hönsen lätt begagnade halm till getterna. Mockat ut lösdriften åt hästarna, hästarna som betat i grannbyn ett tag, men nu är dom på Hea och betar. Erik och Elin kom och hämtade dom i Onsdags så Krista skulle slippa gå själv för Livi har blivit såld och flyttat.
 
Farsan klippte allt gräs igår, t.o.m. nere i hästhagen, där vi ska ha parkering. Super bra för gräset där att bli klippt också för hästarnas skull.
 
Det har varit så varmt, även om vi jobbat hårt har vi haft mycket raster i skuggan också. Och Erik och Elin hade med sig jordgubbar så vi åt jordgubbar med grädde på logen, då var Molly också med oss. Och Molly övar fäör fullt med att stå och gå. Och har inskolats på dagis, sista inskolningsdagen idag, nästa vecka börjar Mathias jobba så Molly går på dagis måndag och tisdag, sen får hon komma till mig och jag är ledig hela nästa vecka.
 
Men nu ska jag blunda och vila lite. Ska jobba natt 3 nätter på raken nu.
 
Ja just ja, Daniel satte upp strålkastare på skullen igår också :) Perfekt, nu ska jag bara skaffa skarvsladdar till dom! Sen kan folket komma oavsett väder och mörka nätter. Fast så mörkt är det ju inte än. Men dom blir bra även i framtiden.
 
 
 

Friska getter

 
Provsvaret från träckproven visade att mina getter inte har Store leverflundran!!! Så skönt, nästan så jag ville skriva nåt religiöst.

Blev tvungen att kolla upp hur man stavade religiöst, och sen blev jag tvungen att googla Gud ske lov, som var orden jag tänkte på, verkar som det ska skrivas ihop Gudskelov.
 

RSS 2.0