I Mora

Är i Mora nu. Åkte typ direkt efter jobbet i morse. Så nu har jag krypit under täcke och ska få några timmars sömn. Sen ikväll ska jag ut med Sara och hennes vänner på öltältet :) Lite extra fest när det är vasaloppsvecka i Mora :)


Varit riktigt knastrött nu på morgonen.. Saker och ting kopplar inte i min hjärna. När jag kom från jobbet tänkte jag ta TVn som står i baksätet på bilen ut på promenad för att bajsa. När farsan pratade om nåt med Dala Husby mindes jag inte vart det låg nånstans.. Lade hundmaten jag köpte här på willys på biltaket och fick syn på det när vi kom hit, tur att jag inte tappade påsen efter vägen.


SÅ lite sömn behövs verkligen.


onödigt

Hur onödigt var det inte att be att få vara ledig i natt eftersom vi ska till sthlm imorrn? Jag vaknade vid 2 och kunde inte somna om. Efter ett tag slog jag på TVn och tittade på Ally MCBeal, tog och gjorde en kopp oboy och en macka. Tänkte att det skulle ha en sövande effekt men nej.

Nu har jag slösurfat runt en stund.

Ska slå på och köra den här muskulära avslappningsövningen strax. Den brukar alltid få mig att somna och tar bara en kvart att göra.

På fredag natt ska jag köra min sista upplärningsdag på cykeldistriket. Sedan åker jag och farsan till Mora i helgen. Vasaloppet på söndag. Men jag åker väl mest upp för att hänga med Sara m.f. ut på fredag, öltält och trevligt folk :)

Det jävliga är att jag börjar jobba sen igen natten mellan söndag och måndag. Så under min helg i Mora kommer jag försöka tillbringa mycket tid till att sova.

Hoppas på milt väder de kommande 2 veckorna sedan :) Inte kallare än minus 5 grader tack, annars kommer jag förfrysa hönderna i mina usla handskar. Å Micke som bara kör i såna där gröna tunna vantar med gummiploppar, det skulle jag aldrig palla.

God natt.. NU ska jag slappna av.

Kenny

Elcykel är inte helt fel. Men vassa elaka trampor som kommer ge mig blåmärken på benen. Och livsfarligt att inte ha fotbroms.. tur att snödrivorna är mjuka.


Fattiga jag hade fått in pengar från nånting..? 1800? Kan det vara dom här shell och mcdonaldsuppdragen? Jag lyckades ju ta reda på hur man skulle ändra sina uppgifter på deras sida så dom har fått mitt kontonr. Haha, ena jobbet jag gjorde åt dom var i midsommras, det andra vid jul. 8 månader senare får man lönen, haha.

Jag har hur som helst ändå inte råd med räkningen för ridningen just nu. Så jag kan väl lika gärna åka till sthlm med Sandra och kolla på Kenny Starfighterutställningen?


cykeldistrikt

Tackade ja till att köra cykel distrikt. Så nästa vecka blir det 3 upplärningsdagar och veckan efter kör jag igång på riktigt. Men max 2 veckor bara som tur är. Sist tyckte jag att jag åt så mycket jag kunde och hann med och ändå gick jag ner i vikt. (på 10 dagar) Både cykling och trappor blir för mycket alltså.

Vad var det jag sagt att jag hade lovat mig själv??? Att inte tacka ja till cykeldistrikt i vinter!!! Snö, halka, kallt om händerna. Tunga tunga tidningar på en cykel som blir så tung tung tung.

Sanna lovade iaf att jag skulle få ha elcykeln. Och man måste typ trampa även på den, men det går lite lättare än på dom vanliga säger dom. Vet inte hur det där funkar. Men denna gången ska jag köra 6ans distrikt och där är det grymt mycket trappor, jobbigare än 7an(andra cykeldistriktet). Men min kondis är hyfsad och förkylningen borta.. Jag borde fixa det. Och blev det helt omöjligt kunde Simone jobba men hon hade smällt ikull och slagit i svanskotan för ett tag sedan, troligen en spricka.. Så hon ville helst slippa. Så jag ska göra mitt bästa.

Men jag vet hur knäpp i skallen jag kan bli av det jobbet. Men det blir jag väl av allt som gör att jag inte får sova ut hur länge jag vill. Sova allså... Jag älskar att sova. Sov hos mamma tisdag till onsdag. Det blev så sent för jag kollade på en film där. SÅ jag tänkte att jag skulle sova kvar och rida dagen efter. Somnade kring ett på natten.. Blev väckt när mamma kom hem på lunch strax före 13 nästa dag!!! Det är inte normalt. Men jag funkar bäst när jag får sova mycket. Det är bara det att tiden inte räcker till så bra då.

I morgon ville Jonas bjuda mig på fika. Och det kan man väl inte tacka nej till när man är så fattig att man inte ens kan tanka bilen. Men jag pantade idag och köpte lite käk. Mötte Lina på Rätt Pris, hon tyckte det såg ynkligt ut att köpa en tomat. Hon och Erik hade flyttat till Hedemora för han hade köpt hus, ute på Hamre ängar. Hmm jag är orolig för henne. Han är inte snäll. När hon var hos Ida på tjejfest och det råkade komma 2 killar fick Ida lov att be dom gå för Lina var så rädd att Erik skulle få veta att det hade varit killar på samma fest som henne. Och när vi var i Mora hos Sara och ut på Wasastugan så hade hon typ aktat sig som fan för att råka va i närheten av någon kille. Hur lätt är det på ett uteställe? Han har typ anklagat henne för att hon ska åka till någon kille när hon ska åka och jobba m.m. Och av mina vänner så är nog hon en av dom sista som jag kan tänka mig skulle göra något sådant. Men jag har ju kännt henne längre än E också. Gamla sambos ju, hehe. Får se till att umgås lite med henne. Men.. han kan säkert hitta på att hon inte skulle få hälsa på mig eftersom Linas ex bor i trapphuset bredvid. Jag är orolig iaf. Vill ju att hon ska få ha det bra.. Hon förtjänar att få ha det bra. Gud(eller vem det nu är som bestämmer) har behandlat även henne ganska orättvist. 

Klockan är mycket.. Ally Mcbeal på TV. Trevligt program som jag kommit på att man saknat lite nu när jag märkt att det sänds på nätterna.

Å Emma jag gick och snackade med någon några gånger. Men jag hajar liksom inte hur det skulle kunna hjälpa. Men jag kanske skulle prova igen. Men nä känns inte aktuellt just nu.. Vi tar det när jag brytit ihop totalt. Sisådär i mitten på mitt cykeljobb, haha. 6-7e mars ungefär. Jag vet hur jag funkar....

Tror det är nåt jag kommer få leva med. Kanske vill jag inte lägga det bakom mig heller. Jag vet inte. Handlar nog om någon slags rädsla.. Jag är rädd för allt. Rädd för framtiden framförallt.

Jag gick och lade mig före 00.. är vaken nu.. Suttit och kollat på fina frisyrer igen. Även många fula har dykt upp. Å massa med lååångt hår. Man får spara i 10 år för att få sånt hår. Glöm det! Jag är fattig men vill klippa mig!? Någon som kan klippa? Någon som vet nåt billigt ställe? Eller ska vi ta hårtrimmern? ;-)  

Nä nu slutar säkert Ally Mcbeal när som helst. Dags att stänga av dumburken som håller mig vaken. Sovdags.

Hästtest

Krista feb 2009
Hästtest



(x) Suttit på en skenande häst
(x) Suttit på en stegrande häst
(x) Ramlat av en häst

antal: 3



(x) Galopperat barbacka över en sommaräng
(x) Hoppat över 60cm
(x) Ridit en häst i hagen
(x) Varit på ridläger
(x) Galopperat över ett snöklätt fält
(x) Longerat en häst
(x) Ridit western
(x) Ridit islandshäst
(x) Gått promenader med en häst
(x) Ridit ut ensam
(x) Ridit in en häst
(x) Duschat en häst
( ) Sovit i ett stall
( ) Förlorat en häst du älskat otroligt mycket
(x) Badat med en häst
( ) Blivit illa sparkad/biten/skadad pga en häst

antal: 13

Borstat en häst (x)
Ridit i tre gångarter (x) 4 faktiskt.
Hoppat en bana på 1 m (x)
Tolkat efter häst (x)
Ramlat av mer än 10 ggr (x)
Ramlat av och skadat mig illa ( )
Ramlat av på ett hinder ( )
Kört en häst (x)
Kört en riktig travhäst på travbana (x)
Voltige (x)
Blivit sparkad (x)
Blivit trampad (x)
Ridit tre gånger på en dag (x)
Ridit Barbacka (x)
Ridit ut mitt i natten (x)
Ridit 2 på samma häst (x)
Hoppat en terrängbana ( )

antal: 14




Tävlande

Tävlat Dressyr ( )
Tävlat Hoppning (x)
Tävlat Distans ( )
Tävlat Fälttävlan ( )
Tävlat Gymkhana ( )
Tävlat lokalt eller högre (x)
Tävlat klubbtävling  (x)
Tävlat western ( )

antal:3


Jag äger

Ridbyxor (x)
Ridhjälm (x)
Chaps (x)
Ridstövlar (x)
Jodpurhs ( )
Ridspö (x)
Sporrar (x)
Ridhandskar (x)
Ridstrumpor (x)
Skyddsväst ( ) 

antal: 8



Egen:

häst/ponny (x)
Hoppsadel ( )
Dressyrsadel (x)
Allroundsadel (x)
Westernsadel (x)
Annan sadel ( )
Träns (x)
Minst 6 täcken (x)
Benskydd (x)
Schabrak (x)

antal: 8



Nämn EN häst som du har

Ridit på: Krista
Ridit Barbacka på: Krista
Ridit ut på: Krista
Ramlat av: Krista
Hoppat: Krista
Tävlat dressyr: Aldrig tävlat. Men ridit dressyrprogram med Grace på SBRK.
Tävlat hoppning: Granit och Krista
Tolkat med: Krista
Kört:Krista

antal: 8



resultat: 57
1-20 = du har inte gjort så mycket inom ridsporten
21-30 = du har gjort lite av varje det tar sig murmel...
31-40 = du är påväg att göra det mesta inom hästar
41-60= du har tillbringat mycket tid med ridsporten 
61-69 = du är nära och kommer närmare till ha upplevt det mesta i ridsporten
70-74 = Du har hållit på och gjort nästan allting inom
hästar och ridsporten


Bilen var inte död

Bilen var inte död. Det var bara den ena prylen som satt lite glappt på batteriet. Men nu är bilen ändå hos Leif, fär han skulle kolla varför vindrutetorjarsäkringen går. Och tydligen var torkarmotorn trasig. Ska försöka hitta en begagnad sådan i morgon. Hoppas att mamma kan lägga ut pengar för den, för jag har inga pengar nu :(

Var på spelning igår. Tysta Mari hette dom som spelade. Var helt okej för att va första gången man hörde dem.

Har käkat tacos ikväll.. och kollar på Beck nu.

Alla hjärtans dag

Vi kan säga att jag bojkottar alla hjärtans dag.

Väldigt kluven dag för mig. Var med syrran till kyrkogården för att sätta ljus på Petras grav. Hon var ute och red och fick nåt fel på hjärtat på alla hjärtans dag för 5 år sedan. Månaden efter dog Daniel. Denna dagen påminner mycket om allt som hände då.

Gick aldrig in på kyrkogården idag. Kändes inte bra, jag kände ju knappt Petra och det var  några andra från stallet där. Sandra gick ditt med sitt ljus, jag och Lajka gick bort mot beteshagarna och bajsade istället. Men ändå känns den här dagen tung på något sätt. I och med att Petra dog så diskuterade jag och Daniel döden en del, men varken han eller jag kunde ju veta att han skulle dö inom en månad efter det här. Bland annat sa han att han ville att man skulle spela "ballad om en gammal knarkare" med Thåström på hans begravning. Men i den diskossionen tänkte man sig att han iaf skulle vara över 50 när hans begravning skulle bli. Hur som helst så framförde jag det önskemålet.. men den spelades inte på begravningen. Jag tror inte att Lotta tyckte att det passade.

Sandra spelade weeping willows låt "blue and alone" i bilen idag. Jag tror jag har berättat för henne att den spelades på Daniels begravning. Eller jag minns inte.. vet att jag sagt det till nån iaf. När weeping willows spelade på peace and love gick jag och kikade på dem tills dom spelade den låten, stod och lät tårarna trilla, sedan gick jag. Gillar weeping willows.. eller vi kan säga Magnus Karlsson+apache(Stefans gamla band).


Sara.. minns du när vi satt i Lottas kök och snackade? Den gången när Bob hoppade upp på dörren i hallen där högt upp och Daniel fick plocka ner henne. Visst diskuterade vi en del om det med Petra då? Jag minns inte vad vi sa sådär direkt. Men jag minns att det var såna gånger jag verkligen kan sakna.


Död bil

Bilen dog i morse. Nu står den vid posten.. Sandra och jag ska åka dit och kolla snart. Det kan hända att grindarna är låsta nu när det är hel. Om inte ska vi bogsera den till Hea. Sen kanske jag kan låna volvon?

BIlen då. Tror det är nå skit med elen.. säkringar och sånt har gått på senare tid. För en vecka sen gick säkringen till vindrutetorkarna oh vi provade stoppa i nya som gick sönder på en gång. så jag har kört en vecka utan torkare. Väldigt jobbigt när bilar går sönder och jag inte fattar nånting om sånt där :(

Varför kan inte bilar bara funka!?
Men jag ska inte gnälla, den här bilen har inte bråkat så farligt mycket... än.

personalmöte

Vaknade strax före 15 idag. AF gubben ringde och sa att han inte skulle vara kvar där längre än till 15 så jag skulle komma och fixa med papper i morgon istället. 


Messade Sandra och hoppades att hon skulle kunna motionera Krista. Men det kunde hon inte så jag drog dit och hann med en ganska rejäl sväng och hann i tid till personalmötet med tidningstjänst. Jag var riktigt effektiv med tiden för en gångs skull :)


På mötet fick vi lite "presenter", förstahjälpen kit, termos, kortlek och en T-shirt :) Känns lte som man börjar bli en i gänget när man får va med på sånt också, fast jag bara är vikarie. Men flera av gubbarna börjar bli gamla.. Asså en av gubbarna var ju 64 år och jag var osäker på om han hade fyllt 50 om jag skulle ha gissat åldern. Men åldersgissning är inte min starka sida ;-)
Fick presenter av TAB på personalmötet.
 
I november kommer tidningtjänst gå över till nå andra. Vi ska inte köra postbilar eller hålla till på posten efter det. Var och hur och sånt verkar ingen veta. Men dom bilar som ska användas var tydligen polo, caddy och nån slags skoda. PÅ andra håll har dom ersatt en del bildistrikt i stan med packmoppe, tänk om man skulle få lov att sitta på en moppe i -15 grader och kallare!! Fy satan vad man skulle frysa sönder händerna. Lite intressant äre iaf.


långhårigJag kom på att jag börjar bli ganska långhårig.. Ska man låta det växa vidare eller klippa av det? Får växa vidare nu iaf.. Har inga penningar att klippa mig för.


Eldsvåda

Det har eller om det fortfarande brinner i huset bredvid posten i Hedemora. Jag ska jobba i natt och har fått höra många olika förslag på hur det skulle bli i natt. Men det senaste var iaf att vi skulle få gå in och hämta våra grejer iaf, men en annan väg än den vanliga. Först skulle inte någon få gå in. Så då skulle dom ha fått lov att hämta bilar i Falun och Borlänge för att köra tidningarna i natt. Men sen skulle iaf nån få gå in och hämta bilnycklarna och nu skulle vi få gå in. Lite läskigt alltså. Tänk om det inte är helt säkert. Plötsligt exploderar nånting i huset bredvid och vi börjar brinna också? Nä jag antar att brandchefen har koll på läget.

Varit ute och ridit idag. Massa fluffig snö. Jag tog med mig båda hästarna oh red en vända upp iskoge och förbi Säfstjärn och genom Kullsvedsmyren eller vad man kallar det på vägen hem. PÅ småstigarna gick Vega så snällt bakom oss, även när vi travade en bit. Men på dom bredare vägarna gick vi i bredd och vi travade mycket och ganska fort, t.o.m. så Krista tog galopp en bit. Det är lite svårt att hålla reda på både ett långt grimskaft och tyglar och en Vega som ligger på som fan och dessutom då och då försöker bita sin mor. Så det blir då och då att bara gå fortare och fortare. Så jag tror dom fick tillräcklig träning, Krista blev iaf lite svettig. Hon som har ordentligt med vinterpäls.

Hur som helst så ska jag jobba i 5 nätter nu. Det kan behövas. Har dålig koll på min ekonomi nu.. Men det jag vet är att det brukar precis gå runt dom månaderna som jag har jobbat undefär en vecka eller så på TAB.

Möte på AF imorrn. Får se vad dom säger.

Hade nog aldrig funkat med ubildning iaf. Jag hade varit tvungen att jobba för att få ekonomin att funka. Och då hade jag nog inte pallat med det andra också. skulle ju bli att man var igång på 150% då.. Jag som inte tror att jag skulle palla med ett heltidsjobb. Men man skulle ha nån till extra inkomst alltså. Synd jag gått och blivit för gammal för annonyma besök på systembolaget. Man blir inte rik på anonyma besök på guldfynd, men ett par fina smycken har man ju fått. Glömde mina nya örhängen i Mora. Men jag tror jag ska dit upp till Vasaloppet iaf. Kan hämta dem då :-)
 
Ja just ja. Fåt inbjudan till Klassåterträff. ALla som gik ut 9an för 10 år sedan på Klockarskolan i Säter. Vi var ca 300 pers. Ska bli spännande att se hur många från klassen som kommer. Hoppas bara att folk inte ställer en massa jobbiga frågor. Minns när vi skulle på en lite återträff med dom från gymnasiet. Jag och LIna åkte tillsammans dit. PÅ vägen hem började vi prata och båda var nöjda över att ingen hade börjat ställa jobbiga frågor. Jag menar hon som hade blivit av med en hon älskade(Gustav) och Daniel som också hade dött. Hade blviit väldigt jobbigt om dom ställ frågor så man hade fåt lov att ta upp det. Nu var det ju ingen på gymnasiet som visste om Daniel eftersom vi blev tillsammans året efter. SKulle möjligtvis ha varit Frida då som hade praktik i skolans stall.

Jag hade skrivit en massa mera här.. men eftersom mitt internet ofta bråkar här i Hedemora så försvann det. Men det handlade om skuld och orättvisor. Om att Daniel aldrig fick en andra chans.. medans gamla gubbar som knarkat hela livet får chans efter chans efter chans.. 

Daniel hos Nico, men jag klippte bort Nico och nån tjej.
Jag har inte många bilder.. Men jag har ett minne. Och i minnet har jag många bilder och även annat. Saker som vi pratade om, så jävla mycket fint. Om exakt en månad är det 5 år sedan jag pratade med honom sista gången. Saknar honom så fruktansvärt mycket. Den enda som förstod mig, han förstod mig fan bättre än vad jag själv gör. Och han kunde man lita på.

Ledsen

Ja hon ringde ju mig i morse. Skulle ringa igen. Men istället ringde SvenOlof(han på AF) och berättade att dom INTE rekomenderade mig till utbildningen. Skrev skit bra på provet och praktiken har jag skött superbra, men den verkar dom inte ens bry sig om alls. Nä jag försov mig en timme en dag och kom 3 minuter sent en dag. Jag missade ingenting vesäntligt! Och så hade jag inte ringt och meddelat att jag var sjuk idag. Deras telnr ligger i bilen som står vid grannen och det är en stor åker med halvmeterdjup snö dit bort. Jag trodde inte att det var hela världen om jag berättade som det var när hon ringde. Eller det om att nr var i bilen och att det var långt dit sa jag inte. Men ändå. På det dom sa förra veckan lät det som att man skulle få börja bara man kunde svenska typ och fick hyfsat på provet. Jag var helt hundra på att jag skulle få gå.

Jävla kärring som inte ens ringer själv och tar diskussionen.

Sorry att jag inte kände mig motiverad att läsa i B-körkortsboken en hel dag till!

Förresten så vill jag få betygsätta lärarna vi hade. Siw som var allmänt sölig med allt hon gjorde, Oddbjörn som inte hade förberett vad vi skulle göra, Vi fick sitta och vänta snällt medans han gick och kopierade. Ska inte sånt vara gjort före lektion? Det viktigaste för dom var att fikarasten var minst en halvtimme och lunchen som skulle vara en timme var oftast längre än så innan dom kom tillbaka. Vi stod ute i snön aslänge en dag och väntade på att dom skulle komma.




Japp där försvann den positiva delen av mitt liv just nu.

host host

Jag har sån irriterande rethosta. Slem som sitter som vägrar släppa. Skulle haft nån smaskig hostmedicin. Har massa goda grejer hemma.. men inte här.

usch

Nu vet jag vad hon är för en sort. En som gillar att ha makt. Som gillar att dra ut på saker, så att jag får plågas. Tror ni man kan somna om efter ett sånt samtal. Vi får se hur det blir senare då.

Jag hatar att sitta av tiden så som vi fick göra förra veckan. För att vara jag så skötte jag mig exemplariskt. Visst jag råkade trycka på fel snoozeknapp en dag och blev därför en timme sen. Det var det enda. Och jag är faktiskt sjuk nu.

Nu måste jag gå upp och göra elda för det är bra kallt inne känns det som. Men helt lagom under mina 2 täcken.

Sanna skickade ett mess och undrade om jag skulle kunna jobba i natt. Jag har lovat att köra på fredag och lördag nästa vecka. Och så som jag mår i hals och sånt nu skulle nog förkylningen bara bli värre om jag var ute och sprang i trappor. Jag vill liksom inte hålla på och säga nej till jobb. Men jag tror att jag borde göra det för mitt eget bästa.. för att det ska funka i längden.. suck.

mat

Jag har bakat scones på vatten eftersom jag inte hade nåt annat.. med lyckat resultat :) Att koka frysta ägg däremot tog längre tid än jag trodde.
scones på vatten i stugan

Bilder

Suttit och lagt in lite bilder till en del gamla inlägg här. Tycker det är lite drygt och tråkigt att hålla på och ladda upp bilder, men jag tyckr att det ser bättre ut med lite bilder. "En bild säger mer än tusen ord" kanske kan stämma?

Oj såg att jag int ens nämnt attjag befinner mig i Mora. Bor hos min farmor och farfar denna vecka eftersom jag ska göra praktik här. Men jag missade ju idag eftersom jag blev magsjuk. Skaförsöka må så pass att jag kan åka dit i morgon. Då ska vi i så fall upp mot byarna där stugan är :)
Börje på praktiken i Mora.

snurrig

Jaha, nähä.. verkar inte va helt okej än. Såg ut som spenat. Åt det i måndags iofs...

Ska försöka bli människa snart iaf.

Bättre

Jag tror magen mår bättre idag. Men resten av kroppen är slut. Den vill ha näring och vatten, men jag har bara vågat mig på en skorpa och lite blåbärssoppa hittls. Gick upp runt 9 i morse, men vid halv 11 blev jag så trött att jag gick upp och lade mig igen. Sovit i 3 timmar, skönt. En dusch skulle sitta fint nu. Så kanske man känner sig friskare på riktigt, iaf lite fräschare.

Har aldrig varit lika glad för att kunna släppa en fis.

21a mars

Den 21a mars vill jag till Cozmos i Borlänge.
Med hjärtat till vänster..
Politiker och musiker blire. Någon som hänger med? Höra lite vad dom vettiga i politiken har att säga.


Nu ska jag väl bajsa vidare.

Men jag vill inte för det svider.

Kräktes lite också, men magen var tom så det kom bara lite spott.

Effektivt sätt att gå ner i vikt snabbt ;-) Men det är ju bara att man blir av med vätska.

Magsjuk

Haft ont i magen idag.. och frysit. Min farmor och farfar var magsjuka förra veckan, jag körde Johannas postbil för att hon var magsjuk. Nu är det min tur. Tur att jag fik sluta prktiken tidigt idag. Hade inte varit roligt att må såhär sittandes i sopbilen. I panik knacka på någons dörr och be att få låna toan!! Eller sätta sig i nästan en halvmeter snö!!

Det enda jag kan hoppas på nu är att jag slipper kräkas. Be till Gud/Gudarna eller nåt annat bra.


Var hem till Sara igår. Lajka knyckte alla Zebs ben, han var inte hemma.
Lajka knycker Zebs ben.


RSS 2.0