Liten uppdatering om senaste dagarna

 Nu är Molly hos mig igen :) Shit vad hon kan stöka till. Grejer flyger, hon har hällt ut hundens vatten och mat på golvet och hasat runt i det. Sen fick hon sitta i rullstolen för att inte kunna ta hundmaten igen, då öser hon ut grejer ur kökslådorna istället.
 
Men nu sover hon sött iaf.
 
I morgon ska vi upp till grannbyn och äta tårta. Avramlingstårta :-) Görel gick ikull med hästen i lördags när vi var ut på långtur. Pladask bara så låg dom där, på en plan grusväg? Lite senare försvann Krista, hon valde att vända och springa hem, fast hennes hemväg blev längre än vår eftersom vi faktiskt var på väg hemåt, men det hade inte Krista insett. Åh Vega fick jag hoppa av många gånger för att ens få henne att gå, för hon ville ju till mamma som tokade sig och travade fram och tillbaka många gånger innan hon försvann helt. Jag och Vega red 2 mil, Krista måste ha gått betydligt längre.
 
Idag longerade jag Krista bara några varv i skritt och trav för att se att hon såg okej ut. Vega longerade jag i djupsnön i gräshagen, så hon fick jobba lite mera än Krista.
 
I morgon är det teori på ridklubben, funderar på att ha med mig Molly, för mamma ska ut och jobba och kan inte vara barnvakt. Daniel var barnvakt förrförra veckan, men det blir så mycket extra bilåkande att köra dit henne. Troligen sover vi där efteråt iaf. Sen är det bad på habiliteringen på onsdag morgon. Full fart. Hur tror ni jag skulle ha tid att jobba? Haha!
 
Dessutom vill jag börja kika på om jag ska sätta nå frön.. Satte lite ruccola och nån mer sallad i en butt igår kväll, men det kan man ju odla inne året om om jag inte har helt fel. Helst vill jag även sätta igång och gräva land.. Men ehm det är ju aningen för mycket vinter fortfarande. Snöar typ varje dag nu ju.
 
I dag när jag kom ut till hönsen så höll tuppen på och gick på en av dom vita hönorna. Trodde han försökte ligga, men han höll på och hackade henne i nacken, så hon blödde ju t.o.m. Så hon och hennes vita kompis fick flytta ut i ladugården så hon får slippa den elakingen. Hoppas han lugnar ner sig när han blir lite äldre. Nån av dom som är födda i augusti har börjat lägga ägg också, troligen den lilla bruna.
 
 
Molly har även fått en ny mössa.
 
 
Skulle vilja ta en dusch, men mitt avlopp i duschen har fryst, så jag får väl vänta med det till i morgon hos Daniel? Eller? Badbalja?

Natt och jobbintervjun

 
Japp, eftersom jag gick upp vid 8 i morse så slocknade jag när jag kollade på tv 18:30, och då blir jag vaken så här sent. Men jag ska försöka sova strax.

Jobbintervjun gick bra tycker jag, dom var trevliga. Det verkar intressant, men dom ska ju träffa andra också. Kan ju dyka upp folk som är bättre, som har mer utbildning och mer erfarenhet.

Undrar om det gav ett bra intryck att jag höll på att sno en annans skor? Kände att det blev fel när jag fått på ena på foten, haha lite pinsamt.
 
Hunnit bli hungrig också. Bäst att försöka sova så jag får äta frukost nån gång.
 
 
 
 Nån ville bli insläppt när jag kom hem från Vikmanshyttan.
 
Tog en långtur med Vega idag. 17 km blev det, hade mätt där förut med bilen och trodde det var 2 mil, men enligt endomondo var det 17 km. Spelar ingen roll egentligen. Bra väglag för ridning tack vare att en del bilar kört där fast att det är oplogat. Fick pulsa i pudersnö i bilspåren. Synd bara att Vega ska studsa när vi galopperar, ja ibland i traven också. Sen så tyckte jag att hon drar åt höger hela tiden, försökte verkligen hålla koll om det är jag som tar mer i höger eller om det är hon som gör det. Vet inte om jag kom fram till nåt vettigt. Tog ut Krista på en kort tur, upp på närmsta vändplanen, för djup snö. Mot Dullbo, för halt, genom skogen hem, kanske blev 3 km. Men vi hann både galoppera och så hoppade vi dom 2 hindrena i skogen här ovanför. Doris hängde också med, simmandes i snön typ.
 
 Ja förresten, tror ni inte att jag backade fast släp och bil igår kväll då? Det vek sig för mycket så jag kunde inte backa och framåt kom jag inte heller, uppför och antagligen is under snön. Fick som tur hjälp av grannen som kom med traktorn och drog upp mig, backade släpet till et bra ställe och plogade massor på gården så förutom lite nysnö igen så har jag en fin öppen plan och plats för många bilar att parkera. Så kom och hälsa på, komsi komsi. Daniel kommer väl i morgon kväll iaf. Mysigt.
 
God natt

Inget bad

Trodde att det var bad i morse, men när jag till slut vaknade efter typ 4 snoozningar så hade jag fått sms av Mathias om att det inte var förns nästa vecka.

Hämtade släpet hos mamma och två halmbalar. Sen hälsade jag på Molly iaf. Råkade börja kolla på film och råkade somna lite på soffan när dom käkade.

Det har snöat en massa och jag har ingenstans att göra av släpet så det sitter fortfarande på och i morgon bitti ska jag ju till Vikmanhyttan på jobbintevju. Kan man dyka upp med släp och allt? Kommer jag snöa fast här?

Thåström

Jag gav efter och somnade.. Så nu ligger jag vaken, har inte ens försökt somna. Hamnade på youtube och kollar Thåström.. I en video där han körde flyktsida ihop med Eldkvarn var han så vacker att jag blev tårögd. Finns så mycket likheter med Daniel Dahlin. Minns på Peace and love ett år att Jonny viskade till mig att dom var så lika precis när jag stod och tänkte samma sak.
 
Det är ju inte precis en nackdel att Thåström har gjort skit mycket bra musik.
 
Å på nåt vis hamnade jag på låten "som eld". Ska bara lyssna på den en gång till och sedan försöka sova.
 
 

Trött

Om jag lägger undan datorn och kryper under täcket så skulle jag somna på en gång. Ska försöka låta bli...

Mycket på gång nu

Halvligger i bäddsoffan och har mölat i mig en kexchoklad och en hel del cashewnötter. Är ganska trött och slut. Först AF i Västerås kl 9, lite info och grejande och kort möte med nån från branchen. Lastbilsgrejs alltså. Vi var drygt 60 pers där, så det var lite mer folk än jag är van med.
 
Efter det där, vid 11:30 var det dags att åka hem. På vägen hem såg jag IKEA och råkade åka in där. Så jag kollade runt där, och käkade där och köpte lite pryttlar för ca 500 kr och då var det faktiskt en rejäl hylla med där, den gick på 249 kr och jag har tänkt göra om dom fyra hyllplanen till reden åt hönsen, fast det känns lite fel att bygga reden av en sprillans ny hylla. Vi såg på googelbilder nån gång att nån hade dragit ut varannan låda ur en gammal byrå, jag kanske skulle offra min gamla röda höga byrå med alla klistermärken. Jag har ändå bara en massa skräp i den. SKulle kunna slänga hälften av det som finns där i, och det som jag vill ha kvar kan ju få bo i min "nya" byrå som jag hämtade hos Bjarne nyligen. Om den nya från Ikea ska vara inne skulle jag ha köpt korgar att ställa i hyllplanen.Hmmmm.
 
Medans jag irrade runt på ikea hann jag prata med två telefonförsäljare, så jag blev lite paff när ett 0225 nr ringde. Ännu mer paff när nån Ilbäcks ringde och ville träffa mig för jobbintervju. Haha, jag hade ju skrivit till Peter Ilbäcks på fejjan att jag eventuellt ville köpa hans dvärgsilkeskycklingar. Så jag hade lite svårt att koppla först.. Å så har jag ju ett ex som också har samma efternamn. Hur som helst, så jobbintervju i Vikmanshyttan på torsdag. Tips på vad jag ska tänka på? Blev ju inget jobb sist jag var på intervju, fast dom sade att det inte berodde på mig som person utan att dom hittade någon med mer meriter eller nåt sånt. Det var lite samma typ av jobb, fast med pojkar, det i Vikmanshyttan är för flickor.
 
När jag kom hem tog jag och fyllde på vatten åt hästarna och matade dom andra djuren lite. Satte upp såna där tyghyllor som man hänger på klädstänger. Tänkte att jag borde diska, men sket i det. Ska kvällsmata djuren, kanske diska ikväll, men annars tänker jag bara ta det lugnt. Kommer försöka se farmen, så jag får nåt nytt idiotprogram att följa!!
 
I morgon ska båda hästarna motioneras, och till kvällen är det ridlektion på klubben. Sen får jag sova hos Daniel :)
På Onsdag är det bad med Molly :) 34 gradig bassäng, det är fan nice. Undra om jag skulle kunna få nån egen tid för träning där?
Så nu känns det som jag har lite fullt upp närmsta dagarna.
 
 

Getter

 
Japp, nu har Karin kommit på att man inte bara kan hoppa över grinden, nu har hon även hoppat in till kaninen och ätit lite extra kraftfoder. Stackars kaninen får ju aldrig ha sin mat ifred.
 
Det där med getter är lite bökigt alltså.
 
Tog med dom ut och fixade några grenar med sly i eftermiddags. Det är populärt. Hoppas inte skogsägare absolut vill ha sin sly kvar, för jag tänker stjäla lite då och då. Jag tycker att jag gör dom en tjänst, nästan att dom borde ge mig betalt för jobbet. Dom kan få skänka mig en röjsåg så kan jag ta lite grövre grejer också. Nu knippsar jag med nån lång grej, kommer inte ihåg ordet nu.

Oro

Var hos Daniel igår och idag, vi drack lite öl och hans kompis Erik kom dit. Jag drack 5 mil och har varit ganska bakis idag. Jag tål inte sånt där alls. Kanske är det att jag är bakis och det med AF som gör att jag känner mig så orolig idag. Känns som allt kommer gå åt helvete ganska snart!
 
Nästa höst så har allt troligen gått åt helvete. Jag hamnar i nån åtgärd hos AF och får typ sitta och pendla till Ludvika och gå på nån helt meninglös kurs. Ekonomin skiter sig och det ballar ur helt.
 
Så jag måste ju lösa det innan dess. Komma på vad jag ska hitta på.
 
Och Daniel då? Kommer han stå ut med mig när allt skiter sig!?
 
Lite så där går det runt i huvudet.. Och så det där med Molly och dagis och sånt.

Bin

Suttit och kikat lite på bikupor m.m. också. Gick med i nån svensk biodlareförening också. Så det vill jag skaffa. Honung är ju svindyrt att köpa. Och jag har tänkt odla mycket mer och köpa fler fruktträd så då är det ju viktigt med pollinering, nog för att det finns vilda såna också.
 
Det kluriga var att nån skrev att dom inte pollinerar dom närmsta 70 metrarna från kupan för där bajsar dom. Så vart ska man placera kuporna då?
 
Var in på datorn igår och såg min tomt, hur gränserna går. Öhm, den var mycket mindre än jag trodde :( Ingen av mina hästhagar är på min egen tomt, bara lite av den på baksidan. Bråten där bakom mitt uthus där jag hade tänkt göra gethage är inte min mark. Så? Kan jag bara använda det ändå? Eller kommer nån och gnäller då? Jag vill ju gärna äga det som jag trodde hörde till tomten.

AF Västerås

I morgon ska jag till AF i Västerås. Det är nåt att dom ska samla oss som söker lastbilsjobb och kolla vad vi har, Min YKB-Yrkeskompetensbevis gäller i ca 1 år till. Jag har ju inget E-kort, men jag vill ju ändå inte ha ett jobb där man måste dra släp, tycker det är läskigt stort och tungt, för mycket ansvar. Fast största problemet där är ju att skiten är omöjligt att backa med! Jag förstår principen ju, men sist jag backade kunde jag för fan inte backa med en vanlig lastbil, så vem vet, med lite mer backövning med vanlig lastbil så kanske man har en fördel, nu borde jag ju veta vart bakdelen av lastbilen är. Däremot har jag fått för mig att många lastbilsjobb är minst heltid och jag pallar inte heltid. Mådde ju pittdåligt när jag körde förut, hade 11 timmars dagar och hann inte sova tillräckligt, så jag är ju livsfarlig i trafiken när jag inte sovit ordentligt, för jag somnar lätt vart som helst, när som helst och hur som helst när jag är trött.
 
Borde prata med min arbetsterapeut om allt det här.
 
Jobbet på hemtjänsten var ju egentligt ganska nice, eftersom det var många pass på 4 timmar, såna dagar passar mig perfekt. Även dom "långa" passen på 6 timmar var okej då och då. Däremot delade pass var jobbigt, iaf den gången jag hade två på raken. Och det där med att sluta kl 21 och sedan börja 7 är tungt. Då var man glad om man hade bara 4 timmar för det kunde man klara och sedan få sova middag när man kom hem.
 
Och nu är min kondition ganska usel, så helvete vad jobbigt det skulle vara att köra distribution igen.
 
Truckkort har jag, men inte kört truck sedan jag tog det.
 
Hjullastare körde vi också på utbildningen men inget sedan dess.
 
Jag skulle vilja lära mig att ploga snö. Då jobbar man ju bara när det snöat, fast det kanske blir asmycket ibland.
 
Jobba som boendestödjare så som det var i Malung hade också varit kul. Där var det ett bra upplägg och bra arbetstider och man hade gott om tid hos alla brukare. Undra om nån annan kommun kan ha det så bra?
 
Sedan funderar jag på att plocka upp och läsa klart omvårdnadsskiten också.
 
 
Ebba Grön...
Vad ska du bli när du blir stor?
Lite så eller?
 
 

Kyrkis

Provade på att gå på kyrkans barntimme med Molly i fredags, det ska vi nog göra nån mer gång :) Är nog bra att se andra små barn lite då och då. Men oj vad trött hon blev på slutet, blir väl så med så mycket stoj och sånt.
 
I sommar lär hon väl börja på dagis, så det är nog bra att öva lite på det där med andra barn.
 
Sedan har hon börjat säga mamma! Många gånger, och så säger hon babba ibland, det antar vi är pappa. Ibland är mamma mammama eller mam också. Har ju haft henne sedan i måndags så vi fick äntligen ganska mycket tid med varandra. Får se hur länge Mathias har tänkt sig nu då. En vecka är ju jätte lång tid.
 
Två gånger denna vecka har hon varit med och kört häst, lade en filt i botten på rockarden så kunde hon sitta där. Jätte skönt att dom inte bara står när jag har Molly.

Köra häst

Detta funkade ju bra.

Min dag i bilder.

 

Bra dag

Sov till typ 10, drömde om en massa festligheter. Bland annat skulle Weeping Willows spela på hemköpsparkeringen. Att jag drömde om den parkeringen är kanske inte så konstigt då jag var där igår. Men jag skulle på fest hos nån tjej i Norn. Jag kände inte alls henne men hon verkade trevlig på datorn, och när jag typ var på väg dit fick jag se en bild och då var hon väl en 50 årig kärring som var skitful och då ville jag inte åka dit längre. Sprang även runt med Sara och Emma, vi var ner till OK och snurrade, och vi typ skällde ut Sara som inte kunde bjuda på en öl värd 8 kr utan att man skulle bli skyldig henne för den. Vi tyckte att 8 kr hit eller dit inte är nåt man bryr sig om i vår ålder.
 
Sen när jag vaknade var jag för en gångs skull helt utvilad :) Så skönt när man hinner drömma och även får minnas vad man drömt. Ja jag vet att man alltid drömmer, men jag kommer bara ihåg vad jag drömmer om jag får sova tills jag vaknar av mig själv, och det är många timmar som behövs då och inga djur som gnäller om en massa olika saker och ingen Molly som ligger och snackar så man vaknar.
 
Åt gröt till frukost och fodrade alla djuren.
 
Sen tog jag och borstade av Vega och började bygga ihop selen på henne. Fick inte till exakt som jag ville, så jag ska pilla med det lite till, men fullt fungerande iaf. Så jag körde Vega och hade Krista bakom. Tänkte att det nog blev bäst ändå eftersom Vega inte är lika pigg, så Krista skulle ha lättare att hänga med bakom än om Vega skulle gått bakom Krista. Krista frågar hela tiden om det är dags att springa typ och hamnar i passgång hela tiden och då får Vega jogga ikapp hela tiden bakom. Vega skötta sig exemplariskt, dock lite bekväm i uppförsbackarna, då går det sakta.
 
Efter körturen fick getterna komma ut en vända på gården, Vega tyckte att dom var lite läskiga. Doris trodde att hon var vallhund. Vi gick ett varv runt huset och ner vid jordkällaren och in där och provade vad dom tyckte om hallen i jordkällaren. Tänkte att dom kunde ha det som vindskydd om man bygger hage där borta bland all sly.
 
Nu har jag precis ätit, Tsay och ugnsstekt potatis, mumma!
 
En kopp te och lite datalek unnar jag mig nu. Daniel kommer lite senare och det ska väl duschas då eller innan det. Har inte tvättat håret sedan i lördags tror jag... Men dusch och balsam i måndags iaf. Det är ju inte bra att tvätta håret för ofta sägs det, så det kör jag på.
 

Getter

Nu har jag två getter.
Stina och Karin heter dom.
 
Molly är också här. Hon var jätte mysig och visade vad hon vill här ikväll. Tog fram sin lilla pekbok hon hade fått i julklapp och ville att vi skulle läsa. Sen var hon himla gosig också.
 
Min friserade kyckling dog igår. Nu är dom bara 4 kvar.
Doris gillar dom också.

Doris

Doris mår fortfarande bra är är sitt vanliga jag igen.
 

RSS 2.0