Födelsedag

 

Bullar

Dom gick att äta. Kransen får vi se, men det är ju samma deg, så ätbar är den nog.

Bullar

Gett mig på att baka bullar eftersom jag fyller år på söndag. Brukar aldrig baka, detta är tredje gången jag bakar bullar själv.
 
Förutom att jag bara hade nio bullpapper hemma så går det ganska bra så här långt.
 
 
Nu ska jag gå och försöka baka ut den, har ingen kavel här, men en stoor rund burk som det brukar vara spagetti i provar jag.

Mobil

Min nya mobil borde komma i morgon!!!!!

Veg=fisk???

Lite trött på frågan om man äter fisk när man ska på nåt speciellt ställe/tillställning när man sagt till om att man är vegetarian. Räcker det inte bara med att man sagt att man är vegetarian? Det innebär ju att man inte äter några djur.
 
Att jag valt att äta fisk är en helt annan grej.
 
Men jag har tröttnat på att få nån storkökstillagad torr laxfilé. Så denna gång sade jag att jag ville ha vegetariskt. Mitt fiskätande håller jag här hemma där jag får det som jag vill ha det. Blir dessutom spännande om stället kan få till nåt vegetariskt gott, eller om det blir som vissa skräckhistorier jag hört om att dom fått typ ett äpple (veganer iofs).
 
Jag är vegetarian.
Äter du fisk?
Äter du kyckling?
Vanliga frågor.
 
På lastbilskörkortskursen bad jag om sojakorv när vi skulle grilla korv. När dom stod och grillade så hör jag "där är vanlig korv och där är kycklingkorv", jag frågar då efter den vegetariska korven och får till svar "Man kan inte få allt här i världen". Kändes väldigt kränkande, kycklingkorven var ju för att det fanns dom som inte åt gris på busskörkortsutbildningen, tror faktiskt att dom hade kunnat äta sojakorv med mig om man nu bara kunde köpa två sorters korv. Usch vilka vidriga människor det finns! En annan lärare brukade dyka upp där vår grupp höll till med tidningsartiklar om vargar och prata sånt med en i vår grupp som också var jägare, han höll god min och lät läraren babbla på om sitt varghat. När läraren hade gått berättade han för oss andra att han inte hade någonting emot vargen, men att man inte vill bli osams med en lärare, särskilt inte han, han var väldigt speciell. Hade jag haft andra lärare eller samma som för C-kortet så tror jag att jag hade tagit E-kortet också.
 
Grilldagen var dessutom dagen före julafton som vi hade fått veta att vi skulle sluta vid lunch, alltså 12, men sen hade dom ändrat sig och vi skulle alltså grilla och vara kvar till 14.

Kalas

Har bestämt att släktingarna får komma till Lilla Moren om dom vill ha födelsedagsfika på söndag. Ett bra tillfälle att visa på mitt fina ställe.
 
Hade även tänkt slänga ut en önskan om nån av trädgårdsböckerna, men jag minns ju inte vad dom heter.
 
Råkade somna till föreläsningen, kanske inte ska bädda ner sig i sängen när man ska titta på sånt, men jag har åtminstone sett halva, men jag kände hela tiden att jag ville snabbspola och komma till poängen eller nåt sånt. Fast poängen var väl allt han snackade om. Sen störde jag mig på att den som filmade inte hade med hela överheadbilden, så saker/text längst åt höger syntes inte, skitbra när det ska visa på utveckling av olika saker och jag bara kunde se till 50-talet, utsläpp, användning av olja, skövling av regnskog m.m.
 
 
Vi fick mer snö i natt, men under all snö så finns sådana här.
 

Vackert

 

Sjukling.

Molly är sjuk, bara hostar och kräks. Trodde ju att hon var förkyld, men efter att hela jag, hon och golvet m.m. blev nerspytt igår kväll så undrar jag. Även en kräka i morse. Så nu fick hon blåbärssoppa, nånting måste hon ju få behålla. Feber också.
 
Dessutom när jag smitit iväg och köpt blåbärssoppan så ramla jag omkull här ute på övergångsställen, så jäkla hal tillpackad snö! Fan vad ont det gjorde.

Mobil

Precis beställt en ny mobil åt mig själv. En sony Xperia ZR, har velat en massa och inte kunnat bestämma mig, men nu slog jag till och tog denna, jag behöver inte ha den allra nyaste. Den här ska filma och ta bra kort, och kan göra det under vatten också. NU behöver jag inte filma under vatten, men jag behöver ju inte oroa mig för att plocka upp den i spöregn :) Det är bra eftersom jag är ute mycket i alla väder.

Onsdag

Vår Onsdag i Lilla Moren.

Växter

Paprikorna kommer och nya knoppar finns.
Mina små nya plator borde planteras om, men vissa grodde hyfsat fort och några andra har inte grott än, och vilka som var paprika och vilka som var chili minns jag inte nu. Röd paprika, gul paprika och nån vanlig avlång röd chili ska det vara iaf. 4 frön har inte grott alls, och nu minns jag inte ens hur många av varje jag satte, blir spännande om det kommer frukter där, först då får man veta.

Hållbar utveckling

Hållbar utveckling handlar veckans uppgift om. Var på första helgträffen i helgen, känns bra. Ska jag någon gång odla i lite större utsträckning är det bra med en ordentlig grund.

Men uppgiften som ska göras på hemmaplan känns ganska flummig, skriva om vad hållbar utveckling är för mig, alltså, en uppgift som man inte kan få fel i. Men det är ju bra :)

Om någon läser kan ni gärna få skriva lite om vad det är för er. Kanske får jag nåt bra tips, själv tänker jag bara på kylskåp och det räcker inte till hela uppgiften.

10 år sedan

Suttit här med en rastlöshet i kroppen, ont i magen, oro.. Fattade inte riktigt varför, visst varit ganska stillsam idag. Plockat i Lilla Moren inget annat.

Sen kom jag på vilket datum det var och fattade.

10 år sedan Daniel dog! 10 år alltså!!! 10 år är mycket, men det känns inte mycket. Varje år den här årstiden är det så här.. Konstigt att en viss årstid och vissa datum kan få en såhär. Slutet av februari och början av mars. Eller nä det är inte konstigt alls egentligen.
 

Foderstrupsförstoppning.

I onsdags fick Vega foderstrupsförstoppning, jag hade glömt boxdörren öppen och hon kom åt torr betfor och smaskade på. Tur att jag gick ut för att släcka efter ca 10 min. Fick ut Sandra och vi ringde veterinär som kom ut och gav muskelavslappnande, smärtstillande, lugnande och stoppa ner en slang till magen och hon fick lite vatten och parafinolja så det skulle få lite fart ifall hon hade hunnit äta mycket, så hon inte skulle riskera att få fång. Så nu har jag en räkning på drygt 3000 här hemma, men vad gör man, hon hade ju stora problem och hostade och pep och sparkade, och halsen var tjock, betfor sväller ju.

RSS 2.0