Quornskinka

 

Ensamt

Tror det är min första ensamma kväll innan julafton. Både lite tomt och lite skönt.

Städa

Städa åt mig någon!!!!
 
Köp även nytt schampo och balsam för det glömde jag köpa.  
 
Kanske läge att sluta med sånt nu... Men mitt långa helvete kräver ju balsam tror jag. Göra dreads? 

Bra

Tänk vad en ridtur på en skötsam Vega kunde göra för humöret. Mådde superbra på vägen hem, och kände mig pigg och pepp.  
 
Men efter lite käk hemma kom jag av mig, tröttheten kom ikapp.  
 
Men kul att hon lät bli att bocka, fast att vi travade en hel del. Hon är en ganska trevlig häst när hon inte bockar eller sparkar.  

Jobbet

I tisdags tog allt tid,  först en trasig dieselpump så vi kom iväg 2-3 timmar för sent.  Sedan kluriga ställen att lossa.  Vi var till Enköping, Dalarö, Lidingö, Norrtälje och Öregrund.  Från Norrtälje körde Bengt.  Lunchen blev så sen som 18-19 och vi kom hem efter 2 på natten.  Underlig första dag på jobbet.  tyckte jag gjorde det ganska bra,  inte alla som överhuvudtaget vill köra i Stockholm och jag gjorde det med lastbil fast jag inte kört sån på 3,5 år.
 
Idag hade jag min andra körning.  Adam följde med. Köping,  Ringåker och Vintrosa idag. Vi kom hem strax före 17, lite vettigare arbetsdag.  Idag k ön rde jag kranen på alla lossningar,i tisdags på bara en, då var det bilar,  kablar i luften, in i garage och bökigt.  
 
Men att både hålla reda och lossa allt på flaket och köra kranen och klättra omkring känns lite för mycket än.  Dessutom är jag för kort för att fälla ner sidorna på lastbilen. Vissa backningar är svåra också,  varit bra att ha en medhjälpare som kunnat ta över eller viftat vart jag ska. 

Jobb

I morse blev vi väckta av telefonen.

En som undrade om jag ville jobba. Köra lastbil med kran. Köra ut stora paket med brädor. Jag har,aldrig kört kran. Jag har heller aldrig använt en kortgrej för att ta betalt.

Först tänkte han skicka ut mig rakt av själv i morgon. Men sen bestämde vi att han följer med i morgon. Så jag får en dag på mig att lära mig det hela på, om det går okej kör jag själv på onsdag. Det känns lite väl pang på. Snacka om jag är nervös nu. På långdahls fick jag 5 dagars upplärning, på hemtjänsten har det varit 3 dagar. Och ändå kändes dom introduktionerna för lite.

Bra helg

Igår var vi och badade med båda Mollysarna i Vasahallen. Väldigt trevligt att vara fler än bara jag och Molly, och jag fick möjlighet att simma några vändor själv också.

Sen åkte vi hem till oss och åt tacos.

Stora Molly var med och hjälpte till med djuren på kvällen, det underlättade att få lite bärhjälp tex.

Lördagsgodis.

Sen ville dom sova i våningssängen fast båda hade svårt att komma till ro,men till slut somnade dom. Jag och Daniel sig en film som båda hade sett men eftersom ingen visste hur det skulle så såg vi klart den.

Kl 7 blev vi väckta, jag och lillmolly är inte vana med det. Så borde hon och jag sov middag idag när dom andra hade åkt.

Fick hem hö idag också. 9 balar, superskönt att få det hemkört.
 
Börjar få lite julkänsla också. 
 
På onsdag ska jag även klippa mig :-) 
 

Sälja getter

Dom som köpte bock av mig i somras kan köpa mina tanter och det är ju bra på sätt och vis, men jag kommer sakna dem också. Särskilt Stina för hon har varit lite försiktig och inte så bråkig. Hon har aldrig öppnat dörrar och så som Karin har gjort. Söta lilla björn.. Med sina runda öron eftersom hon förfrös öronspetsarna som bäbis. 
 
Bockarna får vi se hur det blir. Hittar jag inget hem där dom får leva kunde dom ta hand om dom också, alltså slakta. 
 
Den gråa bocken är minst bråkig. Så ibland tänker jag att jag skulle behålla honom och Stina, och i så fall kastrera honom. Men tanken var ju att jag skulle slippa en massa jobb och dra ner lite på foderkostnader. 
 
Jag och Daniel satt och räknade i runda slängar vad det kostar för mig att bo här. Och det blir bra mycket vintertid eftersom elen drar i väg då. Så en vintermånad kanske jag kommer upp i över 8000 och då är inte mat inräknat. Så nu har ju farsan hittills betalat elräkningarna, men så kommer det ju inte kunna vara för alltid. Tack vare det så har jag ju haft en okej ekonomi. Och även tack vare vårdbidraget på drygt 3000 i månaden. Men om jag ska fixa elräkningarna och om vi inte får beviljat nåt nytt vårdbidrag? Eller om vi blir det och Mathias till slut fyller i att han ska ha halva så blir det ju iaf mindre jag får in där.  
 
Jag har dålig koll på vad jag får in per månad. A-kassa, lite timmars jobb här och där. Det är så rörigt alltihop ju.
 
Ja, jag vet inte. 
 
Har jag inte getterna har jag även större frihet. Eftersom jag måste mjölka typ varje dag så har jag inte kunnat åka bort eller så nu. Bara en natt borta sedan måste jag hem och mjölka. Lättare att hitta djurvakt om dom bara ska se så djuren har mat och vatten hos höns och hästar. Och katten som råkat flytta hit. Katten från Resmoren har flyttat hit. Han är bara lite avvaktande mot Kairo, och han går på lådan. Ikväll försökta han stjäla chokladbollar av mig och käkade kokos. Ja och djurvakter kanske kan ha hundarna också då. Men det är ju så självklart att djuren inne också ska ha mat och vatten.
 
Kairo käkar smärtstillande och inflammationsdämpande. Han får inte springa och bara ut på lina eller i koppel, skittråkigt tycker han! Hoppas att höfter och armbågar är okej. 
 
Nä måste då och lägga mig nu. Har råkat vända lite på dygnet. Blev väckt kl 3 i natt av busringning! Dom påstod att det var polisen och ställde frågor om getterna, bocketannonsen. Först när dom lade på och nån flamsade i bakgrunden fattade jag. Eller hade misstankar innan. INte tusan behöver man nåt intyg på att dom är friska? Och tittar man på bilderna tycker då jag att dom ser välmående ut. Vaknade som tusan ändå och googlade på det dom sagt. Och till slut ringde jag polisen också för att höra lite med dom. DOm höll med mig om att det verkade vara en busringning. Om jag ville kunde jag anmäla dom eftersom det är olagligt att påstå att man är polis fast man inte är det. Dom ringde på dolt nr, men telefonoperatörer kan ju kolla upp vilka det är. 
 
Sjukt.
 
Sovdags nu. Stänger nog av ljudet i natt så jag slipper fler poliser som ringer på natten.
 

Äsch

 
Jag är värdelös på att skriva här nu för tiden tycker jag.

Igår veterinär med den haltande Kairo, medicin uthämtad idag, ordinerad vila. Röntgade även höfter och armbågar. Får se senare vad det visat.

Rände runt i Borlänge idag. Gav upp när jag kom till leksaksaffären på södra Backa och den hade klappat igen. Hade ju tänkt köpa en dockvagn åt Molly. Så hon är nog den enda kvar att skaffa julklapp till typ nu. Beror på vilka som jag borde köpa åt iofs.

Idag tömkörde jag Belle igen, för andra gången. Bockarna hängde med och drygade sig så hon studsade och bet efter den drygaste av dom. Kan inte nån annan ta hem honom, gör vad ni vill slakta och ät upp eller ha han i trädgården och klappa på honom. Han är vänlig men lite dryg.


Just ja, min katt bor hos mamma nu. Och grannkatten verkar flytta in här. Han törs gå ner i köket fast att hundarna är där.

RSS 2.0