kort

Fick precis kort med posten... Framkallat en del från senaste halvåret. Ska kolla in hur dom blev :)




Nu har jag kollat och jag blev riktigt nöjd :) Dom med nya mobilen är riktigt fina :) Och låånga. Jag var orolig att dom inte skulle bli hellånga men det blev dom ju :)

Dags att införskaffa album där även långa foton får plats då..

Full fart

Jag behövde aldrig jobba i Långshyttan i helgen. Och nästa helg 1-2 maj bytte jag bort för jag vill vara ledig då, eftersom Lajka är ganska skotträdd och då vill jag vara med henne. Man minns ju att man brukade ha smällare kvar dagen efter och gå ut och leka med.. Antar att ungar funkar hyfsat lika som en annan när man var liten/mindre. Men jag ska jobba onsdag till torsdag och torsdag till fredag i veckan.. Är ledig 7,5 timmar på torsdagen över dagen bara.. Men det ska väl kunna funka?

Idag när jag slutade gick jag och mötte Mathias och tog sällskap med honom till hans jobb och gick hem sedan. Det tar väl ca en halvtimme att hundpromenera dit och lika lång tid hem så det är en bra vända. Så nu har jag kollat på datorn lite, gjort ren kattlådorna och käkat lite. SKa gå ner till Mathias för jag tror att mina ridkläder är där och min bil står där iaf. Sen blir det att åka till Hea och rida. Kan hända att Zingo (Monas hund)är där så då får Lajka verkligen motion idag.

Men ska man ta lite mer paj innan man åker? Den var ju god.. Har små tankar om att göra vegitarisk flygande Jokob senare idag också... Men jag vet att jag kommer bli trött, gick upp tidigt i morse. 07:08 vaknade jag av mig själv, mobilen kände tydligen inte för att väcka mig kl 7.

Mobilen

Surfar med mobilen ikväll. Är på jobbet och vikarier har fortfarande inte tillgång till datorn. Jävla trök att det aldrig fixas användargrejer för mig på den. Jag har ändå varit här i ett år och jobbat mer än vissa fastanställda. Är nästan att jag tror att jag är christina bara för att jag nästan alltid jobbar åt henne. Kollade på en intressant dokumentär ikväll, Fittcrew. Fick en att fundera på en del saker. Inte just att jag ska feministisk flata, är väldigt nöjd med att ha min mathias :-) Men jag skulle vilja vara mer aktiv politiskt och för samhällsfrågor. Nånting ditåt. Jag skulle behöva fler vegetariska vänner tex. Känner mig ofta ganska ensam i mitt ställningstagande eller vad man ska kalla det. Känslan av att det inte spelar någon roll det jag gör. Nä om nån skulle ta och jobba lite... Ut i mörkret till tvättstugan :-( sedan se till att få några i säng. Dom ska ju också jobba i morgon bitti. Sedan kommer nog sista gubben hem snart och sedan får även jag gå och lägga mig till slut.

Blä!

Idag ringde dom från bemanningen och ville att jag skulle jobba i Långshyttan både idag och i morgon. Jag vill verkligen inte jobba där ute. Det är så jävla psykiskt påfrestande, jag pallar inte. Hur som helst tackade jag nej och påpekade att jag redan är inlagd på mer än heltid i april. Så då förstod hon att jag tackade nej. Nu är bara grejen den att jag är grymt orolig att jag ska dit i helgen när jag är bokad från 12:30 på jobbet. Dessutom har jag mockning på ridklubben 9-13 på lördag!! Det krockar alltså. Jag måste ringa och höra om jag kan komma senare, och ska jag till Långshyttan går det inte! Där är det sjukt noggrant med tiderna. Så sen jag kom på det här med mockningen i tisdags så har jag gått och gruvat mig över jobbet... Ska det verkligen kännas så? Ska man må dåligt en halv vecka i förväg fast man inte ens vet om man ska dit?

Annars kanske Sandra och nån mer på ridklubben kan fixa lunchfodringen utan mig? Men det känns ju fisigt att göra så också. Om jag inte mockar måste jag fixa nån annan eller betala 500 kr och det är hutlöst dyrt för att slippa undan utsläpp, mockning, väga hö, sopa och fika(1 timme).

Mat!

Gjort en paj som står i ugnen nu. Med Lax, morötter opch broccoli. Hoppas den blir god.. Kan bara minnas att jag gjort nåt liknande en gång i mitt liv och det var hemma hos mamma så jag kanske fick lite tips och hjälp den gången.

Men jag tror den här kommer bli god... Kan hända att man får salta mera bara.. Brukar vara så när jag lagar mat att jag inte saltar tillräckligt så man får göra det i efterhand.

SOVA!

Gått och blivit lite krasslig efter helgens fylla... Klart man blir sjuk när man jobbat arslet av sig och bara haft en ledig dag i april innan. Nu när jag är ledig passar kroppen på att bli sjuk. Ont i halsen och igår krånglade magen också efter maten.. Kan det bero på att grädden jag använde var gammal? Men den smakade ju helt okej. Eller var dom nyköpta frysta räkorna från hemköp dåliga? Eller var kroppen bara arg över alkoholen innan?

På tisdag är det bara teori på ridklubben så det passar bra att vara sjuk denna vecka iaf. Vill inte rida stenhårt dressyrpass med förkylning i kroppen.

Men idag lär jag iaf ta tag i det här med däckbyte. Hämta däcken och försöka fixa det här. Ska höra med dom där ute om dom inte har tid att göra det åt mig. Jag är skitbra på att byta däck i teorin :) Men när man ska göra det på riktigt så krånglar det jämt. Jag är för klen och klantig. Varför köpte jag nya däck när jag helst bara vill byta och köpa en annan bil? Sitter och dregglar på blocket. Men om man bara städade min bil, fixade till bakluckan och bytte olja och oljefilter så skulle den nog vara helt okej att ha ett bra tag till.

Just ja rubriken skrev jag först. Jag sov i 12 timmar i natt, nog för att jag vaknat många gånger, men ändå, 12 timmar är läääänge! Inte okej.
100408Så här snygg var jag på jobbet den 8e april. Imponerad att datorn var så pass samarbetsvillig att jag fick hit bilden.


Katterna

Min helg

Blev inget däckbyte i fredags. Åkte med Lina och red hennes hästar och det hann bli så sent att jag sket i att kolla upp om dom hade öppet där ute där mina däck ska vara. Får hämta dom i morgon istället.

Nu sitter jag och väntar på att systern ska höra av sig. Vi ska åka och rida våra hästar.

Igår var jag bara bakfull och väldigt sliten.. Blir så när man kommer hem halv 7 på morgonen....


vad var det jag sa? fortsättning...

Idag blir 9e dagen i rad jag jobbar. Lillermor på jobbet kollade upp en del. >För dom som är fast anställda får då inte jobba så här länge i rad. Men tydligen får man som vikarie jobba i 11 dagar i rad, även om man helst inte ska göra det. Fast om man gör 11 dagar i rad ska man ha dublla veckovilan efteråt, alltså 72 timmar istället för 36.. Enligt hur dom hade förklarat för henne dårå. Men jag tackade hur som helst ja till bara 4 timmar idag, Hade kunnat ta 4 till i eftermiddag, men avböjde dem. Tanken är att jobba 9:30 till 13:30.. Sedan ska jag se i Västerby om mina sommardäck är klara :) Sedan drar jag till Hea och ser om jag kan byta däck och rida. Red Krista igår också. Avböjde även igår att jobba hela eftermiddagen, tyckte att drygt 25 timmar på jobbet fick vara tillräckligt. Behövde komma ut i friska luften kände jag. Alltså mer ordentligt än en sölig promenad till ICA med nån av dom boende.

Nä, jag ska ge mig ut en vända med Lajka och käka lite frukost här. Ska försöka låta bli att slösa bort all tid vid datorn.

Vad sa jag?

Ska jobba i morgon också. Dom hade behövt någon som tog natten egentligen men eftersom någon faktiskt kom på att det finns lagar för hur man får jobba så fick jag inte ta natten också, men 07:30 imorrn börjar jag. Och slutar vid ett nångång, bra, då hinner jag rida då också. Igår red jag innan jobbet. Var på Hea redan kl 9. Där låg alla och sov. Mamma hade jobbat natt och Sandra och Micke sover alltid halva dagarna. Ska väl åka och hämta hem Lajka senare idag. Ska nog gå till Mathias nu och se om han är vaken eller inte. Den stackaren gick sönder igår på fotbollsmatchen :( Jag gick ner för att kolla med två killar från jobbet men Mathias var trasig redan då. Så han och hans farsa åkte upp till Falun. Fick höra framåt kvällen att knäet hade hoppat ur led och att det var nånting med minisken!!! Aj aj aj!! Så jag tror att jag har lovat att hjälpa han i tvättstugan i eftermiddag. Kom hem från jobbet där jag också har tvättat ju, blä. Men jag och en kille på jobbet har även varit ute och cyklat idag :) Så fint väder!! Vill vara ute i solen mera!!

plus

I mars jobbade jag så gott som heltid. Hittils i april har jag jobbat mer än heltid... Det känns som jag inte gör annat än att jobba. 7 dagar på raken, ledig en dag (i onsdags) sedan 4 dagar på raken, kan tänkas bli 5 för alla ska iväg på planeringsgrejer på måndag, men jag har inte blivit bokad på måndag, jag kanske slipper :) Men jag ska väl bara tacka och ta emot fast att jag inte mår bra när det blir så här mycket.  Och jag har då tackat ja till varje extra timme hittils, som igår när jag skulle sluta 16 så fick jag vara kvar till 18. Hade trott att jag skulle vara löedig, och Mathias fick ledig från sitt jobb också. SÅ vi trodde vi skulle kunna göra nånting. Men nä då, dagen innan fick man jobbförfrågan.. Så jag jobbade från 10 till 18. Inte mycket kvar av den dagen då. Å nästa vecka är det inte påsklov längre så då kommer Mathias jobba mycket mera, längre dagar osv.. Jag fattar inte grejen med att jobba nästan all tid man har. Ett jobb på ca 50-75% med fast schema skulle vara nånting så man kunde planera resten av tiden lite bättre.

Men jag ska vara glad.. var länge sedan jag var tvungen att vrida och vända på varje krona för att ha råd med räkningarna. Slipper panta burkar för att kunna köpa mjölk och sådär.

I onsdags var jag upp till arbetsförmedlingen och gjorde en ny handlingsplan. Hoppas på att dom ska starta en ny lastbilsutbildning till hösten. Jag har iaf jobbat ihop så att jag ska kunna få en ny a-kasseperiod så mycket saker är löst.. Ska bara få ordning på alla papper som ska in och sånt där.

Efter besöket på AF var jag in på Erikshjälpen och handlade secondhandgrejer. Två fotoramar, två T-shirts, en långärmad cardigan, ett par jeans och en jacka. För ca 150 kr, jag har använt den långärmade lite nu och gillar den skarpt :) Är lite trött på alla huvtröjor och liknande jag har. Känns lite fjortisaktigt. SÅ.. hmm min ekonomi funkar riktigt bra, jag går plus hela tiden :) Och kan lyxa till det med lite "nya" kläder på secondhand ;)

Nä, jag ska väl dra till jobbet nu då. Idag får jag iaf komma hem igen vid 20 :)


RSS 2.0