Schema

Schemat var ändrat en hel del. Det såg bättre ut nu, förutom sista veckan på semesterperioden, då har jag 65 timmar dagtid och är bara ledig en dag på hela veckan, börjar 7 el 8 och slutar 18, 20 eller 22. Ska jobba 8-22 två dagar på raken, jag kommer dö. För det första tar det en halvtimme att åka, sedan ska djuren ha massor med mat både morgon och kväll och på två dagar måste man ju fylla på vatten också, vilket tar lite extra tid(som snabbast tar allt en halvtimme). Borde fixa nån lösning så att getter och höns kan gå ute även när jag jobbar, nu går dom bara ute när jag är hemma eller när jag är borta så kort tid att jag kan ha hundarna ute på lina medans jag gör nåt ärende.

Om jag är snabb störtar jag i säng kl 23, då gäller jag att somna snabbt och vara mätt och ha frukosten planerad. Upp senast kl 7 Kasta åt djuren mat som ska vara förberedd kvällen innan och dra till jobbet igen. Om jag lyckas tvärslockna kan jag få 8 timmar... vilket är 2 timmar för lite för mig. Jobbar jag in rasten kanske jag kan få sluta tidigare, beror ju på när den som ska ha natten kommer.

Kommer även jobba en hel del nätter, det är vaken natt. Får se hur det ska gå, vet ju inte riktigt vad som ska göras då och det beror väl mycket på vilka gäster som är där. Jag hoppas ju självklart på lugna nätter, så jag kan glo på dålig tv och dricka te natten lång typ... Ha med datorn och bli farmvilleberoende igen.

Stressad

Stressad över nytt jobb näst nästa vecka. Och i morgon läkarbesök med Molly och på fredag besök på dagis. Mycket som händer nu. Jag vill ju inte behöva åka bil varje dag.

Jobbet alltså. Såg mitt schema i måndags, får se om det är ändrat nåt i morgon när jag svänger förbi för att kolla. Jag måste väl prova att jobba, men jag vet fan inte om jag kommer palla så mycket och långa dagar. Dessutom var det blandat både dagar och nätter. Hoppas Daniel orkar med mig om jag inte har ork, tid eller humör.
 
Nä nu ska jag gå ut och ge djuren kvällsmat.

Hästarna idag

Ridtur, förrymd ponny, bete.

Surhöna

Kollat nu och hon ligger på 4 stora och 4 små ägg. Hoppas på kycklingar där också.

KILLINGAR!!

 
Det viktigaste och roligaste igår var ju att det hade kommit två små killingar under natten!!! SUPERSÖTA!!!
 

Räkningar och lite panik

Hade plötsligt räkningar på 16000!?
Halebop hade gjort fel.. hoppades väl att jag skulle betala 4000 istället för 1000 utan att fundera... Dom skulle ordna bort 3000 iaf. Fordonsskatt på två bilar eftersom jag troligen klantat till det och inte ordnat med papprena när jag lämna bort gamla bilen, letat efter mappen med papprena, men hittar den inte, en STOR röd mapp med en hel del viktiga saker i!! Hur kan den vara borta??

Sen den dyraste räkningen, försäkring på båda hundarna 6000! Men efter mina vändor på djursjukhuset känns det som en nödvändig utgift. Sist fick jag punga ut med 5000 ur egen ficka, och när Lajka gick bort fick jag langa fram 16000, Agria pröjsar 25000, allt utöver det har jag fått betala. Så under åren har jag ju fått 50 000 av Agria.


Åh vad fattig jag känner mig just nu. Fick flytta på sparpengar och så hoppas jag att det trillar in lite pengar senare denna månad. Jag har ju ingen koll på sånt här.

Jobbade igår, 5 timmar för att städa lite och handla innan en gäst kom. Lugna puckar. Antar att det är lite annorlunda när fler gäster kommer, ska gå min sista introdag på fredag, då kommer det vara 4 gäster där.

Inte alltid så lätt med rast där, men dom brukar antingen börja senare eller sluta tidigare istället för rast och det gillar jag :)

Intro

I morgon har jag introdag 2. Idag var det ingen gäst på kortis, skönt med en ledig dag.
 
Så idag har jag ridit på långtur med Vega och hundarna, 13 km. I både solsken och regnväder.
 
Har lagat rödbetsbiffar.
 
Satt potatis.
 
Spelat farmville.
 
SKulle städa och fixa en plats åt kycklingarna i ladugården och hittade många möss och en bo med bäbisar, så jag kom av mig med städningen. Lät dom små bäbisarna vara ifred och hoppas att det inte var mammamus som Kairo hade ihjäl.
 
I morgon jobbar jag 10-17.
 
Är lite skraj över eventuella långa dagar där framöver. På helgerna kan man jobba 7-22 ibland. Frågan är ju hur intensivt det är, man kanske kan ta det lite lugnt om man ska orka så långa dagar. Men det verkar vara en hel del utflykter och sånt också, och det är ju roligt. Men gör man så långt pass får man ju ihop många timmar på bara en dag också. Hmmm
 
 

Nu börjar det

I morgon kommer verkligenheten ikapp mig. Haft en nice helg i Hälsingland hos Daniels mamma och Leffe, bara tagit det väldigt lugnt. Jag tror jag sov middag med Molly alla dagarna.

Men i morgon är det medicinutbildning så jag kan få ge medicin.

På onsdag intro 14-21
På fredag intro 10-17.

Ganska okej tider ändå. Men dagarna blir troligen längre sedan tror jag. Och det är ju det jag är osäker på om jag orkar. Och jag nämnde ju aldrig nåt om min sjukdom. Nån trodde ju att jag kanske ville ha längre pass när jag hade en bit att åka och jag satt mest och tänkte och hann aldrig få till nåt bra att säga så jag svarade inte på det. NEJ, jag vill inte ha långa pass! På introdagarna i Söderbärke somnade jag ju i soffan efter lunchen, dom andra satt bara och pratade en massa onödigt om folk jag inte visste vilka det var så jag somnade, vet inte om nån såg det, ingen sade nåt.

När jag körde lastbil nickade jag till fler än en gång kan jag ju säga... Fick oftast stanna och ta ut min rast och på vägen hem från första vändan, eftersom jag blev så sjukt trött.

Har ju fått remiss till sömnlabb och har läst om folk som får sova med CPAP , sån som Molly hade efter att hon blev av med respiratorn, den blåser in lite extra luft när man andas. Om jag inte sover normalt kanske jag också får testa en sån. Men jag hoppas att min sömn är som den ska.

Det är fan skit att vara sjuk! Och när jag tycker synd om mig själv så blir jag att tänka på Molly som har det mycket mer än mig och känner skuld som tycker synd om mig själv när hon antagligen kommer få det betydligt mer kämpigt än mig.

Alla mina odlingsplaner? Hur ska jag hinna/orka med det? Kommer jag ha tiden att hålla i gång Vega? Blir nog inga distanstävlingar i år. Hon har gått väldigt lite senaste tiden, men skött sig jätte bra dom gånger jag ridit :-)

Lämnar Molly hos Mathias i morgon, en dag för tidigt. Helst vill jag ju ha henne nästan alltid, förutom några timmars barnvakt så jag kunde rida Vega. Det blir så tomt här utan henne. Precis när man vant sig vid att ha henne här så ska hon tillbaka till Mathias igen och sedan när man precis tyckt att det funkar att vara själv så kommer hon tillbaka till mig. Får se hur det blir nu om jag får jobba lite . Vi har ju ingen dagisplats än, Mathias är ledig till sista juni. Varannan vecka och han som dagisplats kanske?

Nu ska jag gå och släppa ut hundarna och göra mig klar för sängen. Dagen har varit usel, regn, mens, och nervös inför veckan. Försök att planera, inse att jag inte kan sova hos Daniel i morgon som jag brukar. Funderar på om jag kan åka till honom nån annan dag, möjligen kan fredag gå, slutar kl 17, hem och mata alla djur och sedan åka till honom och sova där, så jag får kramas lite. Saknar ju honom redan nu fast jag åkte hem ifrån honom igår kväll efter att ha setts hela helgen typ.

Jobba ihop ett nytt arbetsvillkor hade ju varit nice. Dåligt med a-kassedagar kvar. Men vi får se, kanske lite lastbilsutbildningar på G i höst. YKB och ADR iaf, möjligen E-kort också... Om jag ska våga mig på det igen. Med bättre lärare och seriösare ställe och kanske respektfulla människor skulle jag kanske klara det? Och kanske öppenhet från mig om varför jag ibland sover på bordet..? Nåt jag inte visste förra gången.

Äsch
God natt.
 
 
 
Dessutom borde jag försöka hinna lära mig att skjuta pilbåge och sedan försöka göra det ifrån hästryggen.

RSS 2.0