hungrig

Jag är hungrig. Hade tänkt äta lite skorpor eftersom det är det enda ätbara vi hade kvar. Men Mathias packade ner dom och tog ut dom till bilen. Fan!

Falun

Idag åker vi till Falun. Molly och Mathiasåker ambulans och jag får ta vår bil. Känns överdrivet ned ambulanstransport då hon inte har dropp. Igår var jag ute med vagnen på stan här i Uppsala.


Fortsätter allt att funka så trodde läkaren att vi skull få åka hem i morgon. Vilket krångel, byta sjukhus för ett dygn. Mathias har fotbollscup på lördag som han måsre vara med på. Lägenheten ser ut dom ett bombnedslag. Kul om jag får ta reda på allt skit själv. Måste upp till min lägenhet och kolla in soffan som mamma och Sandra hämtat och tagit dit, kanske skulle ppacka upp lite och vara där istället. Men den stora sängen fixar jag inte att ställa ner ensam, inte utan att bryta benen på den.  
 
 

segt

Vi är kvar i Uppsala fortfarande. Idag har vi gått upp till 80 ml per måltid och var tredje timme. snart riktiga måltider alltså. Amningsvägde för stt hon skulle få amma för första gången på en hel vecka, svårt att veta när man skulle sluta, så hon råkade mumsa i sig 105 gram, duktiga flickan. Nu ska hon bara ha dropp på natten. 

ord

Retention skulle det vata. Men mobilen vill inte låta mig rätta till det. Nä kanske skulle läsa nåt kapitel i den lånade polluxboken från avdelningen, trava på Rubin. Andra tankar och kanske sömn igen.

Lajka

Ibland, eller nä, ofta tänker jag på henne. Med all sjukvård vi varit med om med Molly och hur mycket man kan göra. Om en mämänniska hade bukspottkörtelinflammation antar jag att dom hade gjort allt och antagligen hade människan överlevt. Men på ett djur.. Det känns inte som dom gjorde allt. Det känns som att dom inte ville att min veterinärräkning skulle bli för dyr. Agria betalade 26000 och jag 16000, men om dom kunde ha gjort mer så kunde jag ha gett alla pengar i hela världen. Dom hade kunnat ge henne blod igen, låtit rätt sorts antibiotika fått verka några fler dagar, den första sorten var inte rätt.

Inte rätt läge att liggaoch gråta nu. Kom in en sköterska och drog pretentioner på Molly nu.

bra

Operationen gick bra. 

Kaiser

I tisdags efter ridningen stod jag och pratade lite med Zsara och klappade på hennes söta lilla nordis. Nu fick jag se på facebook att han hade dött. Visst han hade bronkit, men han dog av andra anledningar. Det kan gå så fort. I tisdags när vi hoppade fick hon travhoppa sånt som vi andra tog i galopp direkt för han ville bara busa i galoppen. Fällde några tårar när jag tänkte på han prickiga söta mule som jag stod och klappade i tisdags.

Bilder

Några bilder kanske inte skulle skada..
Provade en mössa som hon fått i julklapp, dröjer nog ett tag innan den blir lagom.
 
Mjölk är gott
 
 

Operationsdags

På tisdag åker vi till Uppsala för operation av magen, stomin ska sättas ihop och stoppas tillbaka in i magen. Fick veta det i onsdags.. lite kort varsel, men men vi vill ju göra det. Men nervös blir man också, hon ska ju sövas och så där.

Dom i Uppsala ska även kolla på hennes huvud och bedöma om dom ska såga.. hoppas hon slipper det. Men jag tror att det kommer behövs det med :-(

Hon utvecklas och gör mer och mer saker, ler och pratar.

Nyår

Nyår spenderades hemma. Vi lagade potatisgratäng, Mathias nåt kött, jag quornfiléer,stekt tomat och så beasås. Vi ringde våra pappor och frågade om dom ville komma hit, båda hade druckit, jag erbjöd mig att hämta men det var bara Mathias pappa som nappade på erbjudandet. Farsan ville dricka glögg och kolla på fyrverkerier i sitt fönster.

Vi käkade hur som helst, sen spelade vi kort, jag fick ett pokerset i julklapp av Mathias så vi invigde det och försökte lära Kouba hur det funkade, gick lite segt.

När klockan började närma sig 00 åkte vi upp till Mathias jobb där vi hade bra utsikt över stan. Molly tvärsomna i bilen och fick sitta där, dämpade ljud liksom, vi som hade tagit med hörselkåporna. Vi såg många fina raketer, och jag är förvånad över att det var så många såna där ljuslyktor som skickades iväg, kunde räkna tillca 10 st samtidigt ett tag, och det var mulet så det fanns säkert fler som vi inte såg. Mathias tyckte att vi kunde skicka iväg en sån nästa år med Molly, det tycker jag med. Tysta och djurvänliga. Det kom ett rådjur springande utanför staketet där vi var, såg folk dit den hade tänkt springa och vände och hoppade in på nån tomt, usch, den såg så rädd och stressad ut. Tänk då hur många fler vilda djur som irrar omkring och inte vet vart dom ska försöka fly, det smäller ju överallt!! Å så alla tamdjur som påverkas... Jag tänker nog aldrig mer hålla på med sånt där, fyrverkerier. Tacka vet jag tomtebloss :D

Såga

Idag var vi upp till Falun igen. Jag var typ nästan morgonpigg så jag hann rida innan vi åkte dit. Det var soligt och fint väder.


I Falun fick vi träffa en annan läkare än han vi brukar träffa. Så han undersökte lite. Idag hade hon gått upp bättre ivikt, 150 gram istället för ca 50 i veckan som det varit innan, äntligen!!

Däremot tyckte dom att hennes huvud sg lite underligt ut, så Uppsala ska få titta på det när vi kommer dit. Dom var rädda att fontanellen växer ihop för fort, och då kan dom få lov att såga upp, för annars skulle hennes panna typ inte kunna växa mer. Så uppfattade jag det han sade, lät ju skitläskigt, men han sa att det var ofarligt och att dom inte är nära hjärnan. Hallå!? Såga i skallbenet? Ofarligt? Hoppas vi slipper det åtminstone, när ena grejen funkar så kommer nästa sak som ska oroa oss.
 
 

RSS 2.0