Skördetid?

Paprikan i fönstret har mognat.

Globen

I morgon åker vi till Globen horse show. Med vi menar jag ett litet gäng från Vikmanshyttebygdens hästsällskap.

5 km

igår körde jag 5 km som var mitt mål. Blev på löpband eftersom det var så kallt ute, så efteråt passade jag på att styrketräna lite, bröstmuskler, bröstrygg eller vad det kallas och framsida lår, medans jag körde låren kikade jag på apparaten bredvid och försökte lista ut vad man skulle göra med den och hur man skulle sitta.. kunde inte få till det. Flera maskiner där som jag inte fattade, därför blev det inte mer än det jag gjorde för det var dom jag kunde med, haha. Hade tänkt simma lite, men klockan gick för fort så badet skulle precis stänga när jag kom ut från gymmet. När jag bara joggar så tränas ju inte armarna direkt och jag är sjukt svag i armarna, och i ridningen drar man ju bara armarna åt sig, så det där med att skuta ifrån sig nåt med armarna är jag svag i, kan ju inte göra armhävningar alls, inte ens på knä. Farsan tyckte jag skulle kolla upp om jag kunde gymma vid nån sjukgymnastik eftersom jag har kontakt med sån i Falun iom sjukdomen, jag gnällde ju lite om att det är så dyrt på gymmet, 63 kr, och då hann jag inte ens simma igår heller, vill ju utnyttja pengarna så mycket som möjligt.

Hur som helst, vid 3 km ville jag bara kliva av bandet, var så jäkla trött. Men en stund senare kom det en kille och sprang på bandet bredvid en stund, det peppade lite, men han klev av innan jag kom upp i 5 km, lat grabb, haha. 34 min 43 sekunder tog det, och jag var helt vinglig och ostadig när jag klev av bandet, fick hålla mig i väggen och vänta lite innan jag kunde torka av maskinen efter mig och gå och dricka vatten. Påminnelse! Ta med vattenflaska nästa gång! Bra att ha i korgen bredvid bandet.

Känt mig lite hostig nu ikväll, dags för mig att bli förkyld nu? Var väl för dom där ölen igår kväll, skit, jag är så frisk och står emot sånt Mathias tar hem, men lite alkohol slår ut mitt immunförsvar direkt.

Var till huset idag med farsan. Röjde lite både inne och ute, tog dit en cykel som ändå inte blir använd här hemma, min farfars gamla cykel. Tog in den gamla bäddsoffan/madrassen ska sova uppe på hallen om jag ska sova där i vinter så slipper vi värma upp sovrummen. Vi har bestämt att vi ska hålla lite grundvärme i köket och hallen nere och hallen/tv-rummet på övervåningen.

Dags att krypa till kojs nu. Höll på att somna under så mycket bättre, fast att det var en massa nationalteaternsnack.

Thåström

Min senaste favoritlåt. Grät typ första gången den dök upp på USB-minnet i bilen.
 
http://www.youtube.com/watch?v=Gaf8ZZ7iDcE

Sovmorgon.

Idag somnade vi om och sov till 11:30, känns som hela dagen försvunnit lite för mycket.

Tänkte åka ner till granngården och köpa stryphalsband och mat åt hunden. Vi var på kurs igår, och med många andra hundar i närheten så måste jag ha nåt skarpare, fick låna ett annat igår.

Jag åt havregrynsgröt till frukosten, för första gången på kanske 20 år. Efter en sådan spya i bilen så har jag inte ätit sånt, men det var ju för att jag var åksjuk som liten. Mjukstartade med en halv portion, gott är det ju inte, men ätbart. Molly åt mer än mig, hehe.


Mål

Jahapp precis när jag skrev att dom inte gjorde mål så gjorde Portugal mål.

Resten av dagen

Fick med mig mamma ut och red i eftermiddags. Blev en timmes ridtur till Lerviken, 7 km och ganska mycket trav. Bra det eftersom dom gick så lugnt i veckan då det var mörkt, fruset och halt. Det tråkiga idag var att efter 500 meter började det regna och det fortsatte resten av ridturen. Var genomblöta när vi kom tillbaka, så jag kände mig lite fisig som överlät höpackningen till mamma så jag fick åka hem och bli av med mina blöta kläder. Men mamma kunde ju iaf gå in hemma där och byta till torra kläder.
 
Sedan var jag till ICA och handlade lite, ombytt till springkläder, lite inställd på bara en rask promenad istället för mina missade intervaller igår. Men efter att jag lämnat maten hemma så körde jag igång intervallerna iaf, men jag tog det ganska lugnt och joggade/gick dom. Men på slutet tog jag i mer och mer. Bara jag kommer igång och får tummen ur så vill jag ju köra!! Tror jag har lite ont i benhinnorna bara, inget vidare skoj.
 
När jag kom hem hade Mathias möte med styrelsen så jag fick passa Molly så hon fick komma in i badrummet och leka tittut med mig i duschen. Lite amning och matningen av henna. Sen kom Mathias och vi gjorde klyfpotatis, bea och han åt nåt kött och jag hade köpt quornnuggets, dom var helt okej. Tänkte dricka nån öl jag med, men jag var nyss till ICA igen och köpte lösgodis och äter lite sånt istället.
 
Just ja, snackade väl nästan en timme i telefon med farsan också, tiden går fort och vi snackar ju mycket båda två, vi är lite lika där.
 
Fotboll på TV, ganska ointressant dom gör ju inga mål.

Sjukgymnasik

Jag fick en tåövning av sjukgymnasten. Hon funderade även på inlägg i skorna, jag är visst lite åt plattfotshållet. Men hon nöjde sig med övningen bara, skönt tyckte jag. Fick veta att även en arbetsterapeut kommer kalla mig snart.

Sjukgymnasten sade 3 gånger "Jag vet inte vad jag ska säga". Läkaren hade ju inte hittat några stora fel på mig förra gången så hon tyckte inte att hon behövde undersöka igen. Men lite fotklämningar och lite stå på tå och hälar fick jag göra.

Hon tyckte jag skulle fortsätta med ridningen och joggingen. Och så skulle jag inte vara rädd att be om hjälpmedel.

grejer

Drömde att jag smög i Olas uthus och där fanns en del av minasaker. Det bästa var att jag hade en åkgräsklippare där, synd att jag aldrig haft nån, för om en sån blivit kvar då hade jag då sett till att hämta den. Han påstod ju att mina kläder var slängda. Min pyjamas saknar jag och även en fin kavaj, resten minns jag inte.

Han kom ut också och pratade dataspel med Mathias, skitskumt.

grejer

Drömde att jag smög i Olas uthus och där fanns en del av minasaker. Det bästa var att jag hade en åkgräsklippare där, synd att jag aldrig haft nån, för om en sån blivit kvar då hade jag då sett till att hämta den. Han påstod ju att mina kläder var slängda. Min pyjamas saknar jag och även en fin kavaj, resten minns jag inte.

Sjukling

Molly är förkyld, så i morse hostade hon så vällingen kom upp, och i förmiddags hostade hon så gröten kom upp. Men resten av dagen har maten stannat kvar i magen, men jag har inte vågat ge för mycket.

Nä ska man trycka i sig lite mer pizza eller inte?

Rasta hunden och få gå och sova är en bra idé nu annars.

2 pizzor

Jag fick hem två pizzor, dom hade gjort fel och råkat ha på lök på min fast jag hade valt bort det, så hade dom gjort den som den skulle vara, men då fick jag hem även den felgjorda. Att jag hade valt bort löken var bara för att dom ibland kan ösa på så mycket lök så det blir äckligt.
 
Jag orkar ju inte en hel pizza så Mathias får nog min andra som lunch imorrn. Jag åker ju till Falun och kan säkert hitta mat där.

Skippar

Red Krista på ungefär samma sätt som jag red Vega igår, men vi kunde trava lite eftersom det var varmare ute.

Jag skulle egentligen springa intervaller idag också, men jag hoppar över det. Vi köper tydligen pizza istället.

I morgon förmiddag ska jag till sjukgymnasten för första gången, vet inte alls vad man gör där. Så det kan ju vara en fördel att jag inte springer idag så kanske jag kan röra mig i morgon.

Jag får försöka få till intervallerna någon gång under morgondagen istället.

Peppad

Idag åkte jag upp till Borlänge och hämtade en cykelsits till Molly som någon skänkte gratis. När jag ändå var där passade jag på att köpa mer träningskläder och ett par joggingskor att ha inomhus om jag springer på löpband fler gånger. Köpte ett par lite varmare träningstights, en väst, t-shirtar, trosor och så fick Molly ett Adidas set med rosa tröja och blå byxor med färgglada adidasränder.

Skorna jag köpte var skrikrosa, undrar om jag törs visa mig på gymmet med dom.. Rosa har verkligen inte varit min färg, men nu har jag börjat gilla den, började lite smått med en rosa rand på mina träningstights och nu skrikrosa skor, och 2 st rosa t-shirtar idag, haha. Handlade för över 1500, kanske närmare 2000, så syrt blev för en gratis cykelsits :)

Blev en sen ridtur på Vega. Vi skrittade runt byn och bort till hockeyplanen där man kan slå på belysning, band Nova bredvid och skrittade runt där, marken var så knagglig och fryst så vi fick ta det lugnt bara, men skrittade igenom LB1an för att se om jag minns den, vägarna kan jag men lite osäker på var man skulle skritta å lite så. Hade ju velat provrida programmet i skritt och trav och testat få in lite galopp, men det brukar bli bus. Kollade på Hedenslunds hemsida och ett ridhuskort där för ett kvartal kostar 600, så rider jag där mer än 10 gånger så tjänar jag in det. Kunde kanske vara värt det nu i vinter? Då kan jag ju skritta dit och träna lite ordentligt någon kväll i veckan, då kan Mathias ha Molly liksom och jag slipper fumla runt i mörkret i skogen. Hade varit bra att träna in galoppfattningar, hon tar dom bra ute nu, men det blir ofta fel och ofta bus.

Usch jag vill både träna igång med hästen och springa själv, jag tror inte jag kommer hinna både och, har ju velat skaffa årskort på vasahallen också både för att springa på gymmet och simma. Blir dyrt om både jag och hästen ska ha varsina träningsårskort ;)

4,8

Gjorde det också, fast Nova stannade och bajsade efter kanske 1,5 km så en liten snabb vila fick jag då. Diverse fler träningar nu då.. och nästa fredag springer jag 5 km som har varit målet med detta. Känns som jag kommer fixa det :) Om jag inte blir sjuk eller nåt, låg och hostade i natt och kunde inte sova, men har inte känt nåt idag. Skulle kännas ganska bekant om jag blir sjuk nu, simmade ju i simhallen i fredags och många gånger har jag blivit sjuk efter såna besök, massa sjuklighetsbaskilusker i vattnet tror jag.

Nä nu ska jag dricka vatten och kanske leta på nåt att äta, har lite resten av det jag åt förut idag.

?

Ska jag stretcha eller blogga?

4,8 km

Jag gruvar mig, idag är ska jag springa 4,8 km en ökning med 800 meter. 4 km var ju så man nästan dog och nu nästan en kilometer till. Men jag har laddat med bra mat, gjorde korv i ugnen med grönsaker och osttäcke och så potatis/morotsmos till.Dagar som jag inte springer kan jag glömma bort helt att äta lunch, blev så igår och kom hem kring kl 18 och var döhungrig, som tur var hade Mathias tagit med matlåda från jobbet, och igår sopade jag i mig hela lådan, annars brukar jag dela dom på två och skära lite extra grönsaker till.

Har även plockat lite, dammat lite och dammsugit idag. Skulle behöva dammtorkas på fler ställen, såg att vi hade spindelnät på utsidan av soffan på ett ställe.

Nä, nu får Mathias komma hem så jag kan komma ut och springa. Ingen ridlektion idag, den är flyttad till nån annan gång.

Elorgel

Jag och farsan var till Borlänge och hämtade en leksak idag, den skänktes bort.
Tog ingen egen bild när den kommit på plats, men såhär ser den ut.
 

Bakut

Idag följde mamma med ut och red. Kul för pållarna att komma ut båda samtidigt. Vega skuttade några gånger med mamma i både galopp och trav. Sista backen hem så bockade först Vega och strax efter tog Krista och sparkade bakut rejält, innan hade hon bara kört ner huvudet och kastat lite med det, jag bara skrattade åt hennes påhitt :D

Aruba

Underlig dröm.. Daniel, Ljustern, nytt hopptorn, sjögräs, Patrik, Pysen, avskedsfika, Aruba, Bullen, Glad, Nervös, Hälsa på?

Kortfattat om min dröm.
 
Enligt drömmen så flyttade han dit, och jag frågade om jag fick komma och hälsa på, vilket jag tror att jag fick. Fan att man inte kan få åka och hälsa på honom på riktigt.
 
Drömde en annan dröm också. Den var att Erik hade kommit hem och kört snabbjobb med Vega, och jag var arg och tyckte att han var dum i huvudet eftersom hon har vilat och sedan bara gått lugnt två gånger. Tur att hon är för gammal för travet nu, ingen risk att han får för sig att träna henne då.

Somnade

Oj oj, allihopa somnade av inne i dubbelsängen till hockeyn. Var bara Molly som borde somna. Usch vadvarm jag var, hade somnat fullt påklädd med varma underställsbyxor under jeansen.

Elljusspår

Jahapp, ska laga en tand i januari, blivit karies i skarven till en gammal lagning.

Tog och gick en vända i elljusspåret i Säter också, skulle försöka gå 2,5an men hittade inga röda markeringar, bestämde mig då för att gå 4,2an, blev förvirrad vart jag skulle vid gamla hockeyplanen och att nån byggt ett hus där!! Så då gick vi tillbaka, det underliga var att trots att jag gick en omväg så jag borde kommit längre än 2,5 så gick jag bara 2,3 enligt min runkeeper!? Så vad stämmer? Ett gammalt eftersatt elljusspår eller min moderna lur?
 
I en av dom branta backarna (den som vi hittade ett stigläder och en stigbygel i, efter Emmas nån skentur) hade dom fyllt på med sand och breddat vägen, den såg väldigt galoppvänlig ut ;) Men nu för tiden rider jag inga hästar där i närheten. Men flera av backarna där har vi galopperat i för sisådär 15 år sedan. Annars var det sig ganska likt, fast jag tyckte att vägarna börjar se lite igenväxta och smala ut, det kanske skulle behövas lite hästar som trampar upp. Nere i närheten av ishallen var det klafsigt och blött på flera ställen, och älgspår. Ingen annan som var ute i motionsspåren syntes till.

Tandläkaren

Ska åka till tandläkaren om ungefär en timme. Dom ringde igår och hade en återbudstid och undrade om jag kunde komma. Mathias är hemma från jobbet, han kom hem igår efter halva dagen och hade problem med magen. Går magsjuka nu. Men tack vare att han är hemma så har jag ju barnvakt.

Igår

Igår kväll sprang jag intervaller 1 min sakta/1 min snabbt x 13. Första två gick snabbt och bra, sen fick vi lite motlut och allt började bli jobbigt. Fick ont i bröstet också, fått det förut när jag joggat också, blir ju lite nojig då. Fast jag får ont lite till höger, och hjärtat ska ju sitta lite till vänster. Men jag sprang i alla fall mina intervaller och jag tror ju hur som helst att träningen gör nytta.


Jag red båda hästarna igår också. Först tog jag Krista på en vända genom djupdalarna, dom branta backarna upp och ner bort och så den långa raka stora sandvägen hemåt, så där blev det en lång galopp nästa hela sträckan. På 33 min kom vi nästan 5 km. Första skynda så att jag skulle hinna ut med Vega innan det blev kolsvart. Provade en sadel på Vega, den var bekväm för mig, men jag tror att den vad lite för vid för henne så den hamnade för när manken, men det var lite gränsfall sådär. Vi gick ner till gamla rakbanan och travade lite och jag försökte känna efter även när vi travade hur den låg, men lite svårt när hon blir taggad och börjar småstudsa lite. Även Vega var ute i ca en halvtimme, 3,5 km med henne, travade bara lite eftersom hon har vilat lite ett tag och haft hosta innan.

Sjukgymnast

Jag har fått tid hos en sjukgymnast. Hmm why? Ja ja, jag ska väl träffa en massa olika konstigheter här så småningom. Jag tror ju inte att man kan göra så jäkla mycket åt hur jag har det, jag vet ju inte heller hur andra har det så jag kan ju inte jämföra sådär riktigt mycket heller. Vem vet, läkaren kanske tyckte att jag var klen?

4 km

Tredje gången jag sprungit 4 km nu då, en gång till och lite andra springövningar, sedan ökar vi till 4,8 nästa vecka. Veckan efter det når jag målet på 5 km och vet ni vad!? Jag är ganska säker på att jag kommer klara det. Vilket jag verkligen inte trodde i början på träningen.. Började 22a september och då var distansen 2,4 km.. Det varvas med intervaller och långvändor med lite lugnare tempo. Intervaller är faktiskt ganska roligt, iaf om dom inte är för långa, just nu är det 1 min snabbt och 1 minut lugnt 13 gånger. Dom har ju också varit färre och mer återhämtning i början och blir hårdare nästa vecka.
 
Det började kännas lättare efter 2 km idag, kanske för att jag fick mestadels pyttelite medlut förutom nån liten uppförsbacke, men jag sprang samma som sist och då höll det jobbiga i sig längre än idag, trodde jag typ skulle dö eller spy vid ishallen sist och idag kändes det helt okej där.
 
5 sekunders sämre medeltid idag, men så stannade jag för att fixa med Novas koppel två gånger, blir trött av att hålla det i handen så jag satte det runt midjan istället så kan jag bara ta i henne när det behövs.
 
Medeltiden ligger på strax under 7 minuter per kilometer. Så är den under 7 minuter varje gång så är jag nöjd.
 
Vill poängtera att jag alltid varit dålig på att springa och jag tänker inte jämföra mig med andra, för andra kanske 7 min är jätte långsamt? När jag var liten och sprang terränglöpning kom jag alltid sist, jag tog sällskap med hon som var lite tjock och på slutet spurtade hon ifrån mig, jag kunde inte spurta, kunde inte det heller på orinteringen när folk stod på upploppet och hejjade och tyckte att man skulle öka och jag kunde inte! Skitjobbigt att inte kunna när folk ropar så.
 
Var jag bara kass och lat? Eller har det muskelsjukdomen att göra? Jag skyller på sjukdomen och jag tror det är så. Finns mycket grejer som löser sig när man funderar på det. Många ahaupplevelser typ.
 

Lugnt

Blev en ganska lugn dag, lagade två olika barnmatsrätter, en puré på potatis, rödbeta, palsternacka och morötter, och en salsa med ris och majs. Potatispuré med diverse andra grönsaker brukar uppskattas, hoppas den andra gillas, får testa i morgon.
 
Mathias bror och plastbarn(eller vad man ska kalla dem) och deras far var här och kollade på hockey ikväll, Leksand - Brynäs, M håller på Brynäs och hans bror håller på Leksand. Matchen blev oavgjord, 5 minuters förlängning, sedan straffar som det till slut avgjordes på. Spelat en hel jäkla match i onödan alltså.
 
I morgon förmiddag ska jag och åka och rida för mamma lovade att vara barnvakt då fast att hon jobbar i natt, hon skulle sova på eftermiddagen istället.
 
Film i sovrummet nu då.
God natt.

Bättre tid

Jag sprang på 1 min 30 sekunder snabbare än sist jag sprang 4 km, och då har jag vilat från springschemat i över en vecka. Har ridit och tagit nån promenad bara. Misstänker man hjärnskakning är det bäst att ta det lite lugnt :-) Men nu är jag igång igen, på lördag tar vi en 50 minuters nånting, gå eller springa lite lätt.

RSS 2.0