Idag


Osminkad, mindre bild.Här är jag idag. Orkade inte fixa håret på nåt seriöst sätt. Så bort med det! Det känns som jag har tusen saker som jag måste komma ihåg att ta med mig när jag åker. Troligtvis glömmer jag allt viktigt. SKulle va typiskt mig.

Mindre bild, snyggLägger in en bild där jag tycker att jag är lite snyggare än idag :)

Wannabe

image22Jag tror jag skulle passa bra i rastaflätor.. eller dreads. Alltså riktiga dårå.. Ska sätta i såna dära låtsas nästa helg är det tänkt. Men om vi kör på riktiga då. Å så den lite flummigare varianten i min garderob. Den som går mer i bruna färger än svart som jag använder mest nu. En liten fundering bara.. Jag är en sån jävla wannabe. Känner mig så iaf. Och dessutom är dom flesta andra det också. Ingenting känns äkta längre. Om vi tänker i klädväg så det enda jag inte känner mig som en wannabe i är mina gamla halvtrasiga ridbyxor, nån ärvd gammal tröja, rosa ridhanskarna med hål i tummen... Alltså jag är den trasiga ridtjejen som gnatar på och försöker leka ridhäst med våra travare.

Oj vad positiv jag är *not*

Posten

Jag blir knäpp. Så har man fått hem brev från dustinhome, en faktura som inte ska betalas för det ska jag göra när jag hämtar paketet. Går in i min mail för där finns länk så man kan kolla hur långt paketet har kommit. För någon dag sedan funkade det. Men just idag har posten problem på sin sida och jag kan inte kolla vart mitt paket är!!! Jag menar. Tänk om det ligger och väntar på mig nånstans? Jag skulle t.o.m. kunna tänka mig att skjuta upp min avfärd tills i morgon om jag kunde få mitt paket innan. Skulle ju vilja ha kameran med mig :)

Dessutom blir jag knäpp av att ha tröjor på mig! Det känns som alla mina tröjor har varit hos frissan och kliar och sticks i nacken!!

Hmm undrar just om jag kommer kunna hitta en dator i helgen? Jag kanske skulle meddela dom jag jobbar för att jag kanske inte kan rapportera förns på måndag kväll. Slänga iväg ett litet varningsmail iaf.


Lyssnar på Lars Demian just nu. Fan han är asbra :) Alla tyckte hon var rar, hon kunde suga som en karl, vända skallen bak och fram på alla män, HM. Tralala lala, dansar omkring lite.

Mina djur

KristaKrista gillade inte avmaskningsmedlet igår.. Men hon är så snäll och äter ändå. Men det blev lite fula miner efteråt.
Nybadad LajkaLajka fick ett ordentligt bad igår. Nu är det bara en rejäl genomborstning kvar så är hon höstfin :)
MioMio.. Han är så fin så. Låg och gjorde små röda klomärken på min mage igår på kökssoffan.


Mina djur betyder mycket. Och jag oroar mig som fan för Krista nu. Var kanske  humm 6 veckor sedan hon var till veterinären nu.. DÅ var inte benet läkt, såg fortfarande ut att vara en fraktur. Så usch.. Vi skulle komma tillbaka och röntga i oktober någon gång. Hoppas hoppas hoppas att det är läkt då, eller iaf betydligt bättre. Vet inte vad jag skulle göra utan henne. Har bäörjat fundera över att ta ett till föl. Hon är sån bra mamma, så bra temprament. SÅ kunde man betäcka med nån mera ridhästaktig ras. Mina tankar pendlar mellan alla möjliga, allt från arab till Fjodhäst.

Fullmåne

Jag vet inte om månen är helt full. Men den lyser stort utanför mitt fönster. Kanske skulle man åka ut i skogen nånstans och yla ihop med vargarna och dela en folke med dom? Lajka lär jag inte få att yla.. har aldrig hört henne yla. Amor som vi hade när jag var liten brukar yla. Han var samojed, dom kanske är närmare vargen än en schäfer/collie blandning.

Ska nog leta på nån almanacka och kolla mångrejset.
Jo visst ska det vara riktig fullmåne ikväll. Tänka sig att jag hade en almanacka här :)

Förresten!!! Fick mail idag om att dom skickat digitalkameran jag beställde för ett bra tag sen. Tur att jag inte vann aktionen på tradera på en annan kamera då. Eller jag råkade ju köpa en ny webkamera. Pucko! Men den bör man ju kunna ge bort till någon. Men Ola var iaf inte intresserad :( Nån som vill ha/köpa den?

Helgen m.m.

I morgon kväll åker jag troligtvis upp till Mora el stugan typ. Kommer nog hem på måndag om allt går som det ska. Får se om man pallar att va i Mora eller o jag håller till i stugan mest. Är oftast lite för långtråkigt hos farmorn och farfarn, galet högt ljud på TVn och samma fråga om och om igen.

På lördag ska jag iaf vara i Rättvik på jubileumsmiddag eller nåt sånt. 5 år sedan jag gick ut gymnasiet påstår dom. Men så var det ju inte.. Visst jag fick också leka att jag tog studenten, fast jag inte hade alla poäng och inget slutbetyg. Sedan gick jag ett till år och fixade slutbetyg och massa annat skoj. Varför får folk ta studenten när säkerligen hälften inte ens har ett slutbetyg? Jag tyckte att det var fel redan då. Så min fejkstudent.. känns fortfarande ganska fejk.

Den här gubben ska troligen också upp till Mora i helgen. Farsan.

Killar

Om tacos är viktigare så får det nog va...

Men det är klart, man kan ju inte umgås med en sån som mig. En sån som mig!!!??? Hallå? Verklighetsuppfattningen måste va lite sne?

Besiktning och planering

Det här va ju skönt. Jag har två månader till på mig att hinna besikta bilen. SÅ vi tar det inte den här veckan.. utifall att dom skulle få för sig att ge mig körförbud. Har hela november på mig :) Hur kan jag har fått för mig det här?? Är säkert mamma som har lurat i mig nåt. Skönt att jag kollade upp saken på internet och slapp ringa och fixa tid.. Då kanske det inte hade kommit fram att jag hade tid på mig.

Sovit asdåligt i natt. Somnade kanske vid 3... La mig vid 23.. Sen vaknade jag vid 6 första gången.. Alltså bara 3 timmars ordentlig sömn. Det är så mycket att hålla reda på nu. SÅ det var tur att jag iaf kunde strunta i att försöka hinna få bilen besiktad den här veckan. För det är ett jävla stressmoment. Kommer bli asmycket att göra.. Tror jag drar till Mora/Kättbo på tordag kväll. Jobba fredagen, Rättvik och återträff på lördagen. Sen hänga kvar i krokarna till på måndag för att då jobba lite till. Skynda hemåt, helst ha andra jobbgrejer med och ta Borlänge eller varför inte Bollnäs på vägen hem? Hinna med Uppsala den veckan och Gävle till slut på lördagen. Jag är väl medveten om hur lång tid besöken brukar ta och vet att jag till och med kommer få nån dag över.. Men det känns förbannat stressigt. Och att dessutom hålla reda på alla papper, maila in svar m.m. Blir krångel att maila när jag ska hånga uppe i Mora ju. Får kolla upp vart jag kan raportera från.

Ser iaf fram lite emot att åka bil.. Jag trivs i bilen. Och igår fixade Ola tutan och avgasröret, så nu kanske den låter lite mindre också. Har länge saknat en ljuddämpare liksom ;)


Jag är rädd för framtiden. Ja alltså inte nästa vecka.. utan lite längre fram.

Nä, om man skulle gå ner och göra en macka? Eller krypa ner i sängen igen. Kanske finns det lite värme kvar. Men ingen Ola kvar.. Han skulle köra traktor. Och jag trodde att jag skulle åka iväg och tjata till mig en tid vid besiktningen. Lalala vad jag är glad att jag slapp göra det. Men kanske skulle jag boka en tid här snart iaf? I oktober någon gång? Så Slipper den som eventuellt måste laga alla felen göra det i December och snöslask?


Mat

Och nu lagar jag mat mitt i natten igen.
Fått sånt sug efter stekt eller ugnsgjord potatis!!

Blekte håret också. Missade lite här och där i min snålhet att bara använda hälften av förpckningen.. Ja ja.. det på sidorna ska ändå bort inom några veckor. Det andra får nån kanske hjälpa mig med att fixa.

Nu ska jag sova iaf. Kanske skicka nåt sms först.
God natt.

Morot

Är hemma i min egen lägenhet.
Skulle ha följt med Ola till Fagersta och såg nästan fram lite emot det. Men Lajka jagade höns och Ola blev typ sur på mig och jag blev ledsen och åkte hit dårå. Jag skulle väl ha låtit henne leka bäst hon ville istället för att försöka göra nåt. Försöka duger visst inte. Och om försöka inte duger?? Då kan jag inte göra så mycket mer.. Så istället för att få några jobbiga timmar i en kall bil så fick han köra tillbaka mig så jag kunde åka hem.
Jag känner mig som dagarna innan mens i humöret.. Blir så lätt ledsen.
Vill inte vara så där känslig.

image20

Var nyss ner till Hemköp och handlade lite, och fan vad det regnade!! Köpte  potatis, morötter, lök, vitlök. sockerdricka och blekning till håret.  Tänkte antingen göra potatis och morötter i ugnen eller göra soppa.. Just nu är jag mest bara sugen på att bleka håret iaf!!!

Skog och bär

Nu sitter jag i min lägenhet och är hungrig!! Har badat och fått upp lite värme i kroppen.

I söndags kväll var jag ute och gick i regnet med Lajka. Var riktigt skönt faktiskt. T.o.m. småsprang lite. Senare samma kväll när vi satt och kollade på TV kände jag hur nånting kröp på halsen.. Trodde att det var nåt skräp/frö elelr så.. Men det var en fästing!! Usch jag hatar dom. Trodde inte att dom var i farten längre, är ju höst nu. Ja ja, den satt iaf inte fast.. och hamnade i Olas vedspis, mohaha!!


Igår var jag till Hea. Jag och farsan var ut och plockade kantareller och blåbär.. Nä just ja blåbären blev kvar hos Ola idag ju, suck :( Jag är så tankspridd. Efter blåbärsplockningen var jag och syster ut och red. Borre hade tappat även en baksko nu, så jag plockade bort söm och den andra bakskon.. Så höll vi oss mest på åkrar och sånt som inte sliter ner hovarna. Borre ska starta på fredag. Större motstånd än sist när hon vann skulle jag tro.

Så.. Nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Äta nåt gammalt äckligt jag hittar i kylen.. eller köpa en pizza? SKa man äta pizza måste man ju nästan lura nån annan också. Äta pizza själv känns fel.

Svammel

Jahapp. Sitter vid datorn hos Ola. Han åkte in till stan med Andreas kompis som hade gjort illa sig. För att kolla ifall det behövdes sy.

Igår kväll körde jag bil. Vi var hem till Robban och käkade pizza och dom andra drack öl/grogg och jag drack cola. Först åkte vi till Gustaf med caddyn och jag trodde att den skulle va som golfen att köra.. men hu då, usch! Och bromsen tog jätte långt ner. Sen fick jag köra Gustafs stora bil, men den var ju ganska okej efter ett tag. Fast jag såg inte vart jag hade allt.. Skulle haft bilbarnstol :-)


Så.. idag låg vi väl och sov jätte länge.. eller jag vaknade av att nån var väldigt kramig och gosig vid 8 tiden, men somnade om sen.

Inge fukost hemma.
Jag åkte och handlade.. bankomatjäveln i Krylbo var såklart avstängde så jag åkte in till Avesta och handlade. Tänk om jag hade varit en pesionärstant som inte kunde åka vidare bara sådär?? Vi håller på att bli tvingade att skaffa betalkort hela bunten!! Och har man betalkort är det större risk att vi köper mer... och det är väl det det går ut på!? Konsumera mera. Bajs. Jag ska göra som min far.. Sluta med bankomatkortet också och ta ut mina pengar inne på den riktiga banken istället. Då jävlar äre inte bara att ta ut en hundring i automaten för att man kommer på att man vill ha en öl på krogen vid tolvtiden en fre/lör natt.

Mamma ville att jag skulle komma och rida. Men jag sa att jag inte kunde. Kan kan jag väl. Men hon skulle ju iväg och jobba vid 19 tiden. Kändes stressigt då ju. Å så har Borre inga riktiga skor fram. Bara nå såna som man kan ta på.. SÅna utan söm. Nå krångliga boots.. Nä jag ska inte säga så, för jag har inte ens provat ta på dom. Erik hade dom i fredags när han körde snabbjobb och på 8:e vändan hade hon råkat kliva av den ena. Så dom verkar ju hänga med ganska bra :-) Ska prova dom nästa gång jag rider dårå.


Krista.. Jag oroar mig för att det inte ska läka som det borde, hennes griffelben. Skulle åka och kolla nångång i oktober igen. Jag hoppas verkligen att det har läkt då. För som mamma sa.. att hon kanske inte vill kosta på en operation på en 18 år gammal häst.. och hur blir det då? Massa mer vila? Kanske aldrig blir bra? Slakt? Nä usch!! Hemska tanke! Vi har haft henne i 13 år ju.


Just ja. Kom på att Christian (Tysken som andra kallar honom) skrek åt mig och mamma när vi red förbi där sist. Typ "Stå/Gå inte där!!!!" Han tycker inte om att folk rider förbi hans hästhagar, men det går ju en väg där och den får alla använda, men inte enligt hans regler. Men nu bor i vi i Sverige och följer svenska regler. Jag tror inte han känner igen mig längre. Tror att han har haft minst 8 ston på betäckning. Flera av dom unga, säkert även 2-åringar. Han har väl inte fått dom sålda, tar för mycket batalt för nästan helt ohanterade hästar. Men jag måste erkänna att jag skulle vilja ha en häst efter Tabea.. Hans gamla blinda(gråstarr) sto som han tog bort för nåt år sedan. Hon fick så fina smäckra föl. Skulle tippa på att nån av dom han har betäckt är hennes dotter.. och säkerligen är nån Carmens dotter också. Men hur som helst... han borde inte få ha hästar. I ett stall som blev utdömt för minst 15 år sedan. 

 Ska börja leda hästarna förbi där skylten om ridning förbjuden är. För den skylten innebär ju bara att man inte får rida förbi där, leda hästar får man göra vid en sån skylt :-)

Trav och Magknip

Jag stjäl ägg :-)

Igår var vi på trav med Vega. Dom fick avbryta loppet efter ett halvt varv ungefär för dom körde ihop och en kusk flög iväg och en sulky blev förstörd. Och efter bra lång tid kom ambulansen iaf. Kusken var väl ganska mörbultad och hade brytit nyckelbenet. Är man 55+ gör det nog ont att få sig en sån där flygtur! Sen kunde dom starta om loppet och sådär.. Men vår häst kom väl kanske 8a eller nåt sånt bara :(


Förresten.. hästen gick det bra med iaf. Han/Hon stod still helt paff med trasigt hjul på sulkyn så dom kunde leda ut honom/henne därifrån och nån höll upp sulkyn när dom gick därifrån. Snäll 3-åring hörde jag nån kommentar bredvid mig. Var ju ett lopp där 3-åringar hade företräde. Bara Vega och en eller  två till vär äldre.

Hmm farsan satte 20 vinnare och 20 plats åt mig på Vega.. Undrar om han ska ha 40 kr av mig nu då? Annars är det ju väldigt praktiskt att spela på trav för mig :)

När vi kom hem från travet fick jag världens magknip och mådde piss!! Skulle inte ha ätit den där glassen jag snodde i morsans frys. Försökte bajsa.. brukar lätta då. Sen tänkte jag att det var bäst att åka innan det blev värre. Så till Hedemora och tankade 5,75 liter bensin och köpte snus till Ola. Å vidare med magknip som fan. Och värst kändes det när man fick en bil framför sig. Körde om och åkte väl i 120-130.. funderade på hur man skulle förklara om snuten stoppade mig. Skulle antagligen bli tvungen att gå ut i diket och skita då.. och då skulle man väl åka dit för förargelseväckande beteende också! Övervägde seriöst sista biten att springa ut och skita i diket. Men lyckades hålla mig hela vägen. Efter ett antal toabesök somnade jag i soffan. 00:15 kom Ola och väckte mig så jag fick gå upp och sova. Var helt väck och orkade inte ens borsta tänderna. Ska det va så? Äre laktosintolerans eller nåt annat?

Första riktiga inlägget

Jag fryser. Vill va i Olas säng.
Skulle åkt till Ola. Men allt blev så fel. Och jag lackade ur och sket i att åka dit.
Hade duschat sminkat och tagit på mig snygga kläder.. Å så var han taskig på msn.
 
Datorer förstör förbannat mycket! Mycket som får mig att må piss bara för dom här dumburkarna. Kanske är det ett slags beroende?? Som inte är nyttigt på nåt vis. Tänk om man skulle begränsa sig till att bara betala räkningarna via datorn, för det är iaf ganska praktiskt. Men jag kan ju alltid gå tillbaka till det jag hade innan. Måste då bara hålla reda på räkningarna tills dom ska betalas.. och inte lägga in varje när jag får dom.

image16I morgon ska Vega starta. Hon var rankad sist i programmet. Och jag vet inte hur jag ska göra.. Om jag ska hjälpa till en massa eller lämna det åt Erik och mamma. Mamma blir så nervös.. och då blir bror också nervös.. Det brukar gå bättre om inte mamma är med liksom. Tänk om hästens placering skulle bero på vem som hjälper till att göra i ordning henne?

Min

Min första egna blogg dårå.
Vad ska det va bra för?
Känner ofta för att skriva.. Men jag vete fan o jag vill att nån ska läsa det jag skriver egentligen? Eller på sätt och vis kunde det ju kanske vara bra. Men jag får försöka censurera lite ;-)


image2

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0