Seg

Gått och blivit lite förkyld, har inte varit det på kanske 1,5 år. Lastbilsjobbet som jag hatade ganska rejält höll mig nog frisk iaf, bra att få "frisk" luft och att röra på sig. Sov jätte dåligt förra natten. Försökte sova på soffan först, vaknade efter en timme och bytte till sängen, slumrade nån timme tills jag var tvungen att gå ut på dass, tur att det är ljust tidigt. Sov tills klockan ringde och drömde mardrömmar om en massa strul på jobbet och osäkerhetskänslor. Dessutom hade jag halsbränna hela natten också. Vad är bra mat mot sånt??

Den rör sig

Jag tror jag kände att den där i magen rörde sig. Låg på sängen och pratade i telefon med syrran när jag tyckte att det bompade till lite mot handen, sen gjorde det likadant på ett annat ställe två gånger. Låg och kände lite mer och tyckte det kom nåt mer också, men det är väldigt svagt bara. Jag som senast idag funderade över att jag inte märkt nånting än och oroade mig för att det gått så långt utan att jag kännt nåt. Men nu är det nog på gång.. Coolt.

Förhoppningar

Visat lägenheten idag. Han vill ha den och till ett pris som jag tycker är okej också. Bara att hoppas att styrelsen godkänner honom nu då. Försökte ringa ordföranden, men inget svar, lite fel dag/helg att greja med sånt här kanske. Ska jag försöka mera eller vänta till på måndag?

På måndag och tisdag jobbar jag i Malung, sen direkt efter det är det peace and love. Pang pang pang, grejer på varandra nu liksom.

Och tjock börjar jag bli. Mathias hade fått sms från sin jobbarkompis som hade sett mig på Åsgårdarna igår, undrade om jag hade svalt en stor marchmallow ;) Vägt mig på Hea och jag väger 67 nu, ökat ca 5 kilo dårå. Aldrig varit så tung förut.

Funderar på om jag ska åka och ta en liten tur med Krista. Vid 16 tiden ska jag och Sandra till Torsång och kolla på ångbåtar och äta picknick tror jag.

Måste också fixa kattvakt under peace and love.

Mycket idag.

Åkte hem från stugan idag.
Kom hem och var vrålhungrig, grannen behövde hämta grejer på jysk, så mot mat på restaurangen bredvid jysk i Avesta så fick han hämta sina grejer :) Blev en snabbis in på ÖB och köpte lite skräp och en glass också. Hemma i Hedemora blev det bolaget, man vet ju inte hur det är öppet över midsommar. Så jag shoppade loss för 100 kr ungefär. Alkoholfria öl, cider och vin :) Lyxigare flaskor än vanlig läsk iaf.

Syrran är i Umeå och gör tester för polishögskolan.

Jag ska åka till Hea och ta en liten vända med Krista. Sandra hade bett mamma att rida och hålla igång henne iom att jag var i stugan och Sandra hade fullt upp med jobb och träning inför polisgrejset. Mamma har inte ridit Krista på en vecka, suck. Jag som låtit henne vila i max två dagar förut typ. Men men, ska ta en lugnt tur och se hur det känns med mig och magen, ska rida med Sara någon dag och om det känns för jobbigt kan jag ju köra istället. Inte lika skumpigt.

Men innan jag åker till Hea, lite bubble witch saga på facebook.

Endast nödsamtal

Tänk om nån har velat mig nåt ikväll. Mobilen har haft jätte dålig täckning och hade inte med den när jag var ute. Hade tänkt gå ut igen. Men satt och kollade i en hästgrupp på bilddagboken, och så kom det en grej med massa spökberättelser så jag blev lite rädd och fick lägga mig trots att jag är en aning bajsnödig. Jag trodde verkligen att gruppen "allt om hästar" var lugn att kolla runt i utan att bli skraj. Haha, jag är störd.

Offrar mig

Och äter upp den stackars kladdkakebiten som stått i kylen nästan en vecka på jobbet.

Hårt jobb

Börjar arbetsdagen med 2 timmars personalmöte med mig själv. Smsat med en brukare, pratat med bemannaningen och försökt ringa chefen. Måste få vara ledig den 27 juni, ska ju vara på peace and love då. I hedemora var det bara att ringa bemanningen så fixade dom det. Här skulle tydligen chefen ta det. Så får vi se om det finns nån att sätta in. Suck.

Dröm

Drömde att min mage var nästan helt platt. Var hos moster inger. Krista gick runt i sitt gamla stall och på baksidan fanns en helt gigantisk dyngstack som hon gick ut på, och det var som djup lera och längre bort som gelé. Hon åt hösilage som såg jätte dåligt ut. Sen hoppade drömmen och jag ville bara stå och platta håret, hade långt hår. Mamma ville att vi skulle göra nåt och jag blev tjurig för jag ville platta mera. Sen dök mormor upp med byxorna nere för hon ville på toaletten. Ida och laban bråkade om vem som skulle sova vart. Ibland var vi hos inger och ibland hos mormor.

Missen

Åkte in till veterinären med Gabriel idag. Det blev sövning, rakning, skar upp en böld på benet, i med dränageslang, recept på smärtstillande. Jag som trodde att benet eventuellt var brutet, men sen idag gick han så pass bra att jag nästan tykte det var inödigt att åka in. Kanske hade det läkt av sig självt, kanske inte. Nu ligger han på en stol och sover, har varit upp och ätit lite, sen sover han igen. Jobbigt att ha blivit droad så man har kräkt i massor och t.o.m. bajsade på golvet hos veterinären. Det han fick skulle veka på 10 min, men det tog ungefär 25 min innan Gabriel slocknade. Han är stark min kisse :D

Var upp till granngården och köpte mer jord till mina tomater och plocksallad som jag ska sätta. Sen ner på Mora, in på åhlens oh köpte 3 par trosor på rea, och till apoteket och hämtade ut smärtstillande åt Gabbe. Var förbi oh plingde på hos min farmor me ingen öppnade, men det var högt ljud på radion eller tvn, tror det var på tyska. Hon kanske har språkövningar.

När jag kom hem skulle jag fixa mat. Hade inge spagetti hemma? Konstigt sånt ska man ju alltid ha hemma. Kokade nudlar som jag hällde ut i slaskhinken när ja skulle hälla av vattnet :( Bara att koka nytt eftersom det fanns diverse snusk i hinken.. Tandbortningsspott och kiss bland annat, blä.

Åker kanske in till Mora sen igen. Mattis är där och går på körskola och ville låna cykel så vi skulle kunna hämta min farmors cykel som jag har lovat att ta hand om. Så det gör ju inget om han använder den några veckor här. Är ju en bra bit mellan Färnäs och Mora att gå.

Så ska jag försöka släpa upp den där jordsäcken? Dom är bra tunga och gravida ska inte bära tungt sägs det, varför har jag inte riktigt fattat. Om det är luft i skottkärrans däck kanske det är bättre att ta den i den.

Åska

Åskan mullrar utanför stugan. Lite mysigt. När jag kom hem på rasten idag flyttade jag alla plantor till den soligaste platsen, nämligen mot taggen på baksidan. Sen lagade jag mat och käkade ute till mullret långt borta. Har diskat en massa disk och när det var klart regnade det ute igen. Hoppas tomaterna är under taket, dom simmar i vatten redan som det är. Kl 16 ska jag jobba igen, men det var skönt att åka hem idag. Igår var jag kvar på jobbet och tvättade och sov på soffan. Idag åker jag kanske in innan 16 och tar en dusch, annars tar jag det efter jobbet, måste ändå till kontoret och lämna nycklar. Ska även bära ut soporna där och kanske dammsuga lite. Folk drar in så mycket smuts när dom har skor inne. Grannarna har fäboddag idag, med fika och så, hade tänkt åka upp dit en sväng men blev väldigt trött nu. Får se hur jag gör. Blir irriterad på datorn som inte laddar som den ska! Skriver det här på mobilen liksom. Ge mig en liten skruvmejsel så ska jag likt en pundare skruva sönder den och se om jag kan fixa strömsladden.

Mina pojkar

Hittade missen nu när jag var ut på dass. Fick svar när jag lockade på honom från uthuset. Så efter en liten stund vågade han sig ut därifrån. Lugnt och skönt inne nu när hunden fick bo på vinden. Nu är det "bara" gabriels ben som oroar mig.

Orolig

Gabriel är jätte halt och har ett svullet framben. Mikkel har inte kommit hem sedan i morse. Mattis och hans hund är förpassade till vinden. Hoppas mikkel kommer hem i natt, och hoppas gabriels ben verkar bättre i morgon, annars måste vi nog röntka den. Tacka vet jag Lajka som jagat både katter, kaniner och höns utan att skada ett enda djur.

Döda!

Halvt utbrott på att stoppa tillbaka kabel och grejer i förpackningen. Inget fel på kabeln, det är datorn som är glapp. Får se om jag får tag i mindre skruvmejsel och kan öppna och laga. Kan jag inte får vi se hur länge jag står ut med den. Törs ju inte röra den ur fläcken när den väl laddar, och poängen med bärbar är väl att den ska kunna flyttas?

Underbara Stina Berge

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=johan_johansson_och_spritbaletten_-_pariserhjul&videoid=808219


Hon verkar ha försvunnit från facebook kom ja på när jag såg det här.. synd.

Väntar

Idag regnade det hela förmiddagen och långt in på eftermiddagen också. Jag har hållt mig hemma i stugan, slipper iaf P-böter då. Dykt upp lite mer jobb så imorrn ska jag jobba.. och på tisdag. Plus hela helgen so var bestämt sedan innan.

Två vänner är på väg hit upp också. Mattis har fått nån idé om att ta körkort här uppe, så han och Niklas är på väg upp. ANtar att även Niklas sover kvar, skulle tro att dom kommer efter midnatt och då bör han ju inte dra hem på en gång även om han jobbat natt och sovit halva dagen som jag tror att han har gjort. Kan bli kul med lite sällskap, men jag blir lite orolig också.. dels för vissa vanor/ovanor som Mattis verkar ha och sen får vi se vad katerna tyker om han hund Bob som är nån blandning av lite olika kamphundsraser. Men han är iaf snäll mot folk och enligt Mattis snäll mot djur också, fast so alla hundar lite för framfusig. Lyfter nog upp katterna i överslafen på våningsängen innan Bob får komma in iaf så dom får kolla in honom i sin egen takt. Kan vara bra med en hund här iaf då jag inte tror att grannkatten vill komma hit då, men ja har inte sett till den alls senaste tiden när vi har varit här. Han kanske har flyttat med upp på Överåsen och håller sig där mest. Grannarna byter ju sitt vinterhus över somrarna och bor i en liten fäbodstuga högre upp här, lite längre bort från oss. Tar upp alla djuren också. Sen går kor, får och getter fritt på dagarna. Det händer att dom traskar förbi här och ibland hör man bilar som tutar på djuren för att dom är i vägen på vägen, tror du djuren bryr sig om tutor? Nä, dom kan blänga lite sen går dom vidare i sin egen takt, stressade turister som ska upp till fjällen.. Hehe dom är söta djuren.

Jag har iaf fått lite gjort idag. Dammsög och torkad golvet i rummet där snuskiga katten har kissat och bajsat på golvet. Lagt ut en bit plastmatta so jag hittat här och hoppas att han skiter och kissar på den om han absolut inte kan gå på lådan, den suger då inte åt sig så som jag antar att trägolvet gör. Jag hade inget skurmedel, trodde det fanns såpa men icke.. Så det blev tvättmedel, borde väl bli rent med sånt också tänkte jag :) Får köpa nåt bättre någon dag. Vanlig såpa hör väl till i en gammal stuga.

FIlmen på fyran tog just slut, men jag hade sett den. Nu ska jag kolla på house och dricka upp mitt te, grönt te.

Dusch

Droppade in lite extra jobbförfråningar från bemanningen nu på morgonen. I morgon 15- 19 bland annat. Perfekt, då kan jag åka in i förväg och duscha innan jobbet, det börjar verkligen behövas nu, inte tvättat håret sedan i fredags, resten har inte duschat sedan i söndags. Fräscha tjejen ;-)

Skitdag

Idag visade sig vara en sån där dag man inte borde ha gått utanför dörren.
Började med att jag blev väckt av KBT.tanten på vårdcentralen i Hedemora, jag hade missat den tiden. Sist jag missade en sån tid kom det en räkning på 300+50 kr. Ja ja, gjort är gjort liksom, kan inte göra nåt åt det nu.

Nu i eftermiddag åkte jag in till Mora för att betala några räkningar som på nåt underligt vis hamnat i min bil och so jag trodde var så gamla att jag redan fått påminelser och sånt på dom.. Men öppnade iaf dem i går och såg att typ alla skulle ha betalats nu i början på juni. Panik!! Bankdosan ligger ju kvar i Hedemora. Så då åker jag in till Mora för att betala dem på banken, trots att det kanske blir någon extra avgift. På vägen in till Mora kommer jag på att just fan, kl 14 idag var det ju personalmöte som även jag skulle vara med på. För sent att vända iaf tänker jag och åker sista milen in till Mora. Hittar på banken och en parkering bara runt knuten, perfekt. Går in på banken och väntar och väntar. Det blev en avgift på 150 kr för att betala mina 3 räkningar på dryga tusenlappen. Plötsligt har det börjat spöregna men jag hade ju bilen ganska nära så jag går ut trots allt. På bilen sitter det en gul liten lapp, parkeringsböter!!!! 400 kr!!!! Jag hade inte en tanke på att dom tar avgift i den där skitstan. Inte undra på om det går åt helvete för Mora centrum och att alla åker ut till Noret för att handla, där parkerar man iaf gratis.

Jag blev så jävla ledsen över hela skiten att jag typ har gråtit hela vägen till stugan. Hade tänkt hälsa på min farmor och lånat dusch där, köpt mer planteringsjord och handlat lite mat. Men usch, efter allt skit så ville jag bara åka tillbaka till stugan och krypa under täcket och inte finnas till. Så under täcket är jag nu.. Hade hoppats på regn här, samma spöregn som i Mora så ja slapp bära en massa vatten för att mina plantor skulle behöva lite mer vatten, men här har det inte kommit en droppe. Så inte ens regn får jag!!

Allt det här blir ju inte bättre av att jag har svampinfektion och måste hålla mig någorlunda stillsam för att inte förvärra det.

Det är såna här dagar man skulle behöva någon som kunde tycka lite synd om en, och som fixade lite käk, en bra film och fick en att glömma dagen.

Det går bra.

Jag har dålig koll i förväg, men nyckel har jag nu och planeringen på kontoret går att följa. Känns bra det här. Lite matlagning, golvmoppning och matlagning igen så är nog denna arbetsdagen slut.

Jobbsamtal

Låg halvvaken i sängen och telefonen ringde. En gubbe från poståkeriet som letade arbetskraft. Jag stod tydligen som arbetssökande på AF.. Det som jag trodde jag var in och ändrade igår. Jag förklarade att ja redan hade jobb i sommar iaf..

Det dryga är ju att jag ändå är nyfiken på vad det är för jobb.. Hur det går till, om det är tungt, arbetstider m.m.

Jag tycker ju att jobbet i Malung verkar skitbra. Men jag har fått schema nu och det är bara halvtid ungefär. Men med tanke på en växande mage är det kanske bra med ganska korta arbetspass 6-7 timmar.. Och ingen stor lastbil att ramla ut och in i ;-)

Men det var ändå kul att någon ringde och tänk om det hade varit ett nice jobb då?

Trivsamt

Inte så särskilt jobbigt jobb.. Då en mådde dåligt och inte ville att vi skulle koma och städa. En annan fick besök så mitt besök blev betydligt kortare än tänkt och den sista öppnade inte. Undrar hur jobbet är när allt görs som ska göras? Känns inte allt för stressigt ens då tycker jag att det ser ut som på planeringen vi har. Så mycket bättre än att köra mjölk :-D

Nu ska jag bara fundera på om jag ska åka hem till Hedemora strax, lite senare eller imorrn. Ska släpa hem lite för små byxor också, onödigt att ha såna här. Har haft jumpabrallor på jobet igår och idag.. Kanske dags att shoppa? Mammabyxor som ser bra ut om det finns? Och kanske shorts eller liknande. Har många kjolar som är töjbara iaf. Ska försöka gå igenom mina byxor och se vilka som funkar ett tag till.. nånting bör väl finnas.

Har precis käkat lite fetaostsallad, men jag var lite för snål när jag skar den så jag tar och äter lite grapefrukt också.

Löste sig

Det löste sig med nycklar till slut. Chefen ringde upp precis innan ja gick in till första brukaren och sade att jag kunde hämta nyckel på Linden. Det har ju Lennart nämnt att dom har en nyckel till oss, men det hade jag totalt glömt. Så jag hämtade nyckeln och åkte tillbaka till kntoret för att kolla och jo jo jag skulle dit jag trodde, och det jag hade tänkt göra sedan hade nog också blivit rätt. Det var bara dom två vanliga att bry sig om, lite extra hos en med tvätt/städ handling. Så det var en ganska lugn och bra dag att börja sin första riktiga jobbdag. Kan inte räkna min förra som riktig då den bara gick ut på att åka och plinga på en dörr som ingen öppnade. Träffade även en kollega och en till tjej som skulle gå intro nu och dom två ska jag träffa imorrn kl 13 då vi ska städa hos en brukare allihopa (man brukar vara två). Sen ska jag till en annan jag träffat en del och som har en hund som bara skuttade upp i mitt knä när jag var där, medans Kåre och Lennart var den rädd för. Lite matlagning där och sen plinga på dörren jag plingat på 2 gånger utan att någon öppnat, får se hur det blir i morgon.

Har prcis käkat lite här,kokt potatis, sojakorv och kokta frysgrönsaker, morot,ärter, blomkål och haricorvert( som jag fortfarande inte tagit rda på hur det stavas). Jag hoppas att även kokta grönsaker kan vara lite nyttigt för jag har kommit på att jag tycker om såna. Tilllagade grönsaker är det jag gillar mest, brukar steka tomater till maten ibland, för enbart rå tomat är skittråkigt och bläigt.

Nu krafsar kissen på dörren och vill in.

Lyckat...

Sitter i bilen utanför jobbet utifall någon har tänkt på att jag behöver komma in. Börjar 7.30, om det är som förut är första besöket mellan 8 och halv 9. Dyker ingen upp här före 8 åker jag till första besöket och hoppas han har telefonnr till någon som kan hjälpa mig. Hittade mina jumpabyxor så jag slipper iaf ha för små jeans. Provade även ett par andra byxor som passade i mars, nu var det en decimeter och bara att glömma att få ihop dom.

Nycklar

Har lagt mig i stugan. Ska jobba i morgon. Men har ju inte fått någon nyckel dit. Så nu kommer jag ligga och oroa mig hela natten över det. Var nervös sedan innan jag kom på det. Hoppas verkligen att det bara är dom två vanliga brukarna på morgonen och att någon chef eller nåt går att få tag i så jag kan komma in på kontoret. På kontoret finns all info, schema vilka man ska till, nycklar till folk m.m. Dessutom har Mikkel kissat i vedkorgen fast att han nyss hade varit ute. Och jag är helt slut eftersom jag inte kunde låta bli att ta i och sitta ner och jobba massa i traven med lille Goliat på ridlektionen, skänkelvikning och övergång till sluta. Jeansen som kom med är för trånga och jag har inget färskt vatten inne. Blä. Bäst att släcka och försöka sova.

Husdrömmar

Idag var jag och mamma och tittade på ett hus. Gammal och dant. Bestående av två stycken tvåor, plus oinredd vind, och min tanke om man skulle köpa det var ju att hyra ut den ena lägenheten i så fall. Men det visade sig att det inte fanns nåt badrum uppe, enbart en toalett (inte ens handfat) så det hade ju inte räckt att bara tapetsera om och byta någon matta, nä utbyggnad av badrum hade krävts.. Och Byte av diskbänkar som också var från stenålder med bara en liten liten trång ho i båda köken, hajar inte hur hon har fått plats att diska nånting där. På vinden var det glipor mellan bräderna så det säkerligen kan yra in snö på vintern, och runt skorstenen kunde det nog regna in. Alla fönster skulle behöva målas om eller bytas ut... Fast beboligt var det ju iofs.. Men 575000 är för mycket. I uthuset fanns det ett extra rum med en liten kamin, ett uthus som lutade åt alla möjliga håll. Även en gammal tvättstuga med kokkärl och rasat golv fanns i uthuset, och matkällaren med rasat tak eftersom golvet ovanför hade rasat där. Nog var det charmigt och var man händig, hade massor av tid och en hel del pengar så skulle man nog kunna få stället riktigt fint. Om en sådan person köper det och man ser hur fint det blir så kommer man åka förbi då och då och titta med avundsjukan lysande i ögonen.

Sen har jag kört Krista idag. Var så obehagligt igår att trava och rida lätt så jag stod mest i fältsits och höll mig mest till skritt eller galopp som funkar bättre. Så idag blev det rockarden så hon fick jogga på en massa utan en gnällande ryttare. Till Bispberg och hem på 1 timme och 10 min, 11 km. Medeltiden var ca 6 min per kilometer och det är ett bra tempo då jag brukar ligga mellan 8 och 11 när jag rider. Men med räckarden kunde vi ju trava hela  långa banvallen och alla andra fina vägar.

Fan nu vräker regnet ner igen och jag har inte tagit in den stackars tvätten. Får springa ut och ta in och h'nga överallt inne.


Sallad

Idag har jag ridit, varit med och lastat in lite hö. Jag räknade mest och lastade inte så många balar, skönt att slippa tungt arbete utan dåligt samvete.

Efter det visade jag lägenheten för några som kom hit. Lade ju ut en annons på blocket i natt typ. Hoppas fler kommer och vill köpa den. Ska ju åka till stugan på tisdag kväll så jag hoppas jag hinner visa för ån mer, annars får Svävarn eller syrran visa.

Nu har jag precis ätit tonfisksallad med kokt ägg som jag gjort. Blev supergott. Köpte en påse frysgrönsaker någon dag som passar bra i sallader, det är majs, kedneybönor, svarta bönor, sockerärter, haricovert och broccoli i.. Å så hackade jag i lite gurka, minitomater, isbergssallad och lök. Å jag äter bönor utan att tycka att dom är äckliga. Fast det blir inte så stora mängder med allt det andra, men bra ändå :) Tror nästan jag ska ta lite till, annars är risken stor att godispåsen åker fram.

Hoppas det blir nåt vettigt på TV så blir det nog en ganska trevligt söndagskväll.. dock lite ensamt.

Å hur gott hade det inte varit med kladdkaka? Med jag har inte kakao.. Skulle det funka med oboypulver enbart?

Duktig

Det är riktigt busväder ute idag. Jag är glad att Krista gick ordentligt igår så hon får vila idag.

Tänkte att jag skulle utföra någon slags motion iaf, och tänkte att simhallen är ju perfekt när vädret är som det är. Kollade på hemsidan att dom skulle ha öppet till 15:45 packar grejerna snabbt och åker dit. Där på dörren står det att det är stängt på lördagar!! När jag kollar hemsidan igen här hemma så skulle man ha öppnat en annan jävla länk för att se sommartiderna. Är det så svårt att ändra på sidan!? Sommartiderna är ju i 3 hela månader. BLÄ!

Dessutom har jag glömt att ta in min tvätt. Underbart!

Jysk

Hamnade i Avesta på jysk istället. Grannen ville åka och köpa bordet och bäddmadrassen han kollade på igår, det blev en bäddmadrass, bordet fanns inte hemma. Så det blir väl en tredje vända för att få tag i nåt bord.

Akvariet som åkt runt i min bil länge nu har flyttat in i hans gamla förråd. SÅ om det nu blir av med lägenhetsbyte för mig så har akvariet redan flyttat :)

Ska åka till Hea nu istället.

tvätt

Hoppas tvätten är torr, hängde en del ute igår som det nog kom regn på, ser ut att vara uppehåll idag iaf.. Så jag hoppas att jag kan få ta in den nu.

Sen åker jag nog till Hea.. kanske förbi bolaget först. Tänkte se om det finns nåt gott till mig.

RSS 2.0