Sprungit

Precis sprungit 4 km. Tänkte vänta tills imorrn, men fick tummen ur och gjorde det.
 
Jag sprang hela utan att gå. Men fy fan vad drygt det är.

Bad

Nu har Molly vaknat så det blir bad efter att tvättmaskinen har centrifugerat klart.

Dystrofia myotonika

Syster har fått svar på sina prover och även hon har det, men betydligt färre repetitioner än mig och Molly, Sandra har 67, jag har 150 och Molly över 1000.
 
Mamma har svårt att få ta provet, en läkare skulle skicka remiss, blev sjuk, en annan frågade om hon skulle gifta sig och skaffa barn, och eftersom inte ska det så gällde det inte henne. Och så började han förklara om hur arvsanlag funkar och förklarade det som om detta var ett reccesivt anlag vilket det inte är. Alltså,han visste inte ens vad han snackade om. Och eftersom man ska kolla hjärtat varje år med denna sjukdom så måste hon ju få ta prov så hon får en diagnos.
 
Min äldsta bror fick ta prov, läkaren undersökta honom, provet blev skickat fel så dom kollade inte upp genetiskt, utan det blev nog blodvärde och normala såna saker, och enligt sånt var han ju frisk. Vet inte om han har försökt få ta ett nytt prov.
 
Mellersta brodern har nog inte gjort nåt alls, mamma försökte ju få tid åt honom också, men hon har ju inte ens fått en tid åt sig själv.
 
Visst verkar vårdcentralerna funka bra här va? Säter och Hedemora. Även Sandra hade lite trassel innan hon fick ta provet, första gången visste dom inte vilket rör dom skulle använda sig av.
 
67 repetitioner kanske inte påverkar henne så mycket, det visar sig väl. Men det är så pass många att hon måste ta sig en funderare den dag hon eventuellt vill ha barn eftersom den förvärras för varje generation.
 
Jag visste ju inte om att jag hade det innan dom kom på att Molly hade det.
 
Om man skulle vilja ha barn, finns ju 3 alternativ som jag ser det:
1. Chansa 50% risk att sjukdomen nedärvs, går att kolla i ca v10 om barnets har sjukdomen. Välja om man ska behålla eller ta bort det. (jag skulle inte kunna ta bort det)
2. Konstgjord befruktning, eller vad det heter, äta hormoner, plocka ut flera ägg, befrukta och efter bara några celldelningar kan dom kolla om anlaget är där, stoppa in i livmodern.
3. Adoptera
 
Jag tycker att det konstgjorda låter bra, men eftersom det är även är vanligt med problem under graviditeter så vet jag inte om läkarna skulle rekommendera mig att göra det ändå. Jag hade mycket fostervatten, vilket är vanligt med sjukdomen. Missfall ska också vara vanligt, tur att Molly stannade så pass länge att hon klarade sig.
 
Det väckte en hel del tankar i mig nu.
 
Sandra drar utomlands på lördag och blir borta i flera månader, till april om inte pengarna tar slut. Hon borde ta ett EKG innan hon far tycker jag. Ska påminna henne om att inte knarka, vissa grejer utsätter ju hjärtat för lite för stora påfrestningar. Nu tror jag inte att hon tänkte ta droger, men va fan..
 

Träning och mat

Jag sköt upp mina joggingvändor en hel vecka, så dom fortsätter jag med på torsdag, men kan ju inte bara lata mig fram tills dess, så nyss var jag ute och powerwalkade med barnvagn och hund, ca 4 km på 40 min. Idag är första dagen som nacken börjar kännas bättre, men istället hade jag ont längre ner i ryggen i morse. Funderar på att ringa vårdcentralen ändå imorgon, och sedan beställa tid hos bästa kiropraktorn så inget hamnat helt tokigt.
 
Trodde faktiskt att Mathias skulle ha hunnit hem nu när jag kom hem, men nä, Robert sölar väl i duschen. Jag fick som vanligt ingen chans att få spela innebandy. Inte ens tillfrågad.
 
Blir väl tvungen att äta pizza strax också.
 
Jag som gjorde en paj matpaj innan vi gick ut och gick, men den provsmakade jag bara en tugga på, tänkte äta den imorgon, skönt att ha maten klar ibland liksom. Jag gjorde en sojakorvpaj, med morötter, broccoli och blomkål. I äggstanningen hade jag även i färskost.

Hjärnskakning

Förresten så tror jag att jag fick en liten hjärnskakning i tisdags. Jag red Krista och hoppade ett litet hinder, strax innan jag skulle sakta av och vända så hoppade det fram ett rådjur(tror jag), tjong så vände Krista och plopp så låg jag bredvid henne. Höll iaf kvar tygeln med ena handen så hon stannade. Jag kunde inte resa mig på en gång, hade väl tappat luften, satte mig upp efter en stund, var lite snurrigt, men reste mig efter en liten stund till, hoppade upp, och så hoppade vi hindret tillbaka och red hem ganska fort, flera galopper. Tanken om hjärnskakning fanns där, men eftersom vi har ridlektion på tisdagar och den vill man inte missa så sket jag lite i det hela. Men när man fortfarande har huvudvärk två dagar senare så känns det inte helt okej, så jag hoppar över min 4 km joggingvända idag, får se om det känns bättre imorrn. Har även ont i nacken, tjongade ju i huvudet lite i marken.

Drygt, jag vill må bra och jag vill ju springa.
 
Igår red jag Vega utan att ramla av.

Gammelfarmor

Idag har jag haft besök av min farmor hela dagen. Vi träffades vid sjukhuset i Falun och sedan följde hon med mig hem, skjutsade henne nyss till stationen, så hon fick ta tåget hem till Mora.
 
Min syster var också med till Falun och köpte ett impregnerat myggnät som hon ska ha med sig till utlandet, dröjer inte länge nu tills hon drar iväg, först Thailand, och sedan vidare hade hon tänkt.
 
Efter sjukhusbesöket åt vi på Dalasalen. Jag åt några selleribiffar med timjansås, dom var goda, sedan åt jag även lite fisk och potatis, Molly fick en del av min mat också.
 
Anledningen till sjukhusbesöket var faktiskt för en gångs skull inget som hade med Molly att göra, utan idag hade jag äntligen fått en tid, remissen skickades i somras. Vi snackade lite, hon undersökte lite, tog EKG och blodprover. EKGet såg iaf bra ut och hjärtat lät bra, skönt att veta eftersom både muskelsjukdomen kan påverka hjärtat och så har ju både farsan och min farmor bytt ut aortaklaffen. Så än så länge är jag ganska frisk :-) Lite stela fingrar och att sova mycket kan jag leva med så som mitt liv ser ut just nu iaf.
 
 

Ärenden

Idag har jag uträttat ärenden här i stan. Bokat däckbyte på Ford, handlat hundmat och lite grejer på granngården och handlat och lagat mat. Har även lagt in lite räkningar. Blev väckt av telefonen i morse, från Falun, på torsdag ska jag få komma till neurologen, får vi se om dom hittar några stora fel på mig.. Jag nojar ju över hjärtat eftersom både dystrofia myotonika kan påverka det och så att Farsan och min farmor har samma hjärtfel som tydligen är ärftligt.

Sen när Molly hade ätit och hunden hade kissat så somnade vi om igen efter lite tv.. Blev väckt av telefonen igen, min farmor som ville komma och hälsa på, så på torsdag efter mitt besök i Falun så ses vi där och hon åker med oss hem. Alltså måste jag försöka städa lite här hemma igen, behövs ändå för habiliteringen kommer på fredag.

På måndag kom det en kallelse om idag, Molly ska dit och träffa en läkare, varför vet jag inte, men jag kan tippa på att dom vill hålla lite koll, och jag vill veta om det börjar bli dags för RS-sprutor och om hon ska influensavaccin?

På tisdag fick jag tid för däckbyte, så det blir direkt efter min ridlektion. Så dagarna kring helgen blir det fullt upp!!! Tror att jag och brorsan bestämde att vi skulle till Lilla Moren också, min äldsta bror har inte ens sett stället än. När jag nämnde pingisbordet nappade han direkt. Hans ungar kanske kan lära sig spela. Men med Daniel som lärare kan det ju svida en hel del... Jävlar vad han kunde smasha när jag väl fick över en boll till hans sida.
 

Duktig vovve.

Idag har Nova verkligen fått motion, först 5,5 km med mig och Krista, skritt och trav, sedan joggingtur med mig på 4,5 km, alltså en mil, plus att mamma troligen gick med henne lite i morse och så en kvällsvända till hemköp nu ikväll. Skötte sig ganska bra ensam hemma förut idag, bara min klacksko och mathias en toffel hade burits in i vardagsrummet. Inga trasiga saker hittade än så länge. Men så fick hon ett supersmarrigt ben att sysselsätta sig med.

Snygg

Igår var jag snygg! Önskar att jag hade orken och lusten att vara snygg lite oftare. Men nu sitter jag här osminkad, nyduschad, i jumpabrallor och en fluffig varm polotröja. Det är ju gött det också.. Ska strax glida över till hemköp och köpa blöjor och mjölk, troligen nånting mera, jag kan inte gå in i en affär utan att komma hem med en full kasse med grejer.

Träning

Ikväll sprang jag 4 km utan att gå, förutom en liten gräsuppförsbacke där jag trodde att Nova ville bajsa, men hon skulle visst bara lukta. När jag kom från kyrkan och skulle korsa Hökargatan kom det fram en bil så då blev det också ett litet avbrott, men jag smet bakom bilen och vidare. Jag tror att vändan kändes som jobbigast där nånstans, planerade min väg i huvudet och försökte komma på en tillräckligt lång omväg hem fast utan uppförsbackar, tog gångvägen ner mot Hönsan och fick mycket nedför, och så en liten uppförsbacke med hundmöte så jag fick en extra tung hund att dra med uppför backen. Strax efter det pep mobilen om att vi hade kommit 4 km, jag skulle en bit till eftersom den även hade räknat med 5 minuters uppvärmning, men då visste jag att jag kunde ta närmsta vägen hem äntligen. Började springturen här hemma, gick 5 minuter uppför Gussarvsgatan och fick börja jogga i backen upp mot centrumrondellen, Sprang över stan och fortsatte efter Åsgatan, fortsatte till det kommer en väg ned åt vänster och från den finns det en stig till Vårdcentralen. Förbi vårdcentralen på baksidan och sedan förbi kyrkan. Det är lite klurigt att veta vart man ska springa och jag vill slippa allt för brant uppför om jag ska orka springa hela tiden och jag vill inte ha brant nedför heller för då kraschar jag nog knäna. Eftersom mina träningspass har blivit längre och längre så kan jag ju inte ta samma väg gång efter gång, dessutom vill jag ha lite omväxling. Skulle jag vara riktigt tråkig skulle jag väl ta min 500 metersrunda runt hemköp i 9 varv idag då.. Inga branta backar lite lätt uppför och lite lätt nedför och så lite platt. Men folk skulle nog tro att man blivit knäpp då, så den rundan får det bara bli om jag känner mig rastlös nån kväll.

Red Krista förutom idag också. Blev 5,5 km skritt och trav, det var så hårt i marken så vi tog det ganska lugnt, dessutom var Nova med. Men vi skuttade små hinder i skogen 3 skutt och dom står på nästan obefintliga vägar med mossa så där var nog underlaget bra. Hon har fått skor nu, travskor med 6 brodd i varje sko. Inga ömma fötter längre och en mycket piggare häst. Kändes bra med tanke på att snön kom för någon dag sedan och verkar vilja ligga kvar. Vega är fortfarande barfota, Sandra red henne ikväll. Så i morgon måste jag inte rida någon häst och jag har vilodag för springningen också, vad ska jag då göra? Städa, laga mat, bygga hage i Lilla Moren? Hagbygge måste jag ha sällskap till eller barnvakt, Molly tycker inte om att jag går in bland buskar och skit där hon inte kan vara med i barnvagnen. Hade varit skönt att få klart den så att den finns där jämt i fortsättningen. Just nu pågår det jakt där, så nu vill jag ändå inte ha hästar där. Tacka vet jag djupdalarna där är det inga jägare.

70-årskalas

Nu åker jag på 70-årsfest!

Dagen

Idag var vi till Lilla Moren med alla sängkläder som legat i bilen nytvättade sedan helgen. Och så kollade jag börjespaketet och försökte sortera vad som skulle vara kvar och vad som skulle till Hea. Understället jag köpt var visst ett i herrmodell så om Mathias kan ha det får han ta det istället, på tok för stort åt mig skulle jag tro. Annars var alla grejer det jag förväntat mig. Impad över mobilhållargrejen man kan ha på armen att touchskärmen funkar genom plasten.

Vi stannade inte där så länge eftersom Molly skulle ha mat och jag hade ingen lust att diska där när det inte finns rinnande vatten, böka och hämta in och greja är inte lockande, men man får väl in nån rutin på det också, ska nog skaffa en till diskbalja så jag slipper diska och skölja i samma, diskproppen håller ju inte tätt.

Lämnade Molly hos Mathias på hans jobb, han fick lov att jobba längre än han skulle. Sen åkte jag och skyndade mig ut med Krista och red medans vi såg nånting ute i skogen. Tur att mamma letade på ridtäcket för regnet övergick till snö och vi blev ganska blöta. Krista var superpigg och lite skraj av sig, vet inte vad hon fick för sig att det fanns i skogen, antingen var det att hon är ovan att vara ute i skymningen, eller lukter från uppstressade älgar? Hur som helst så lurar det nog inga jägare i djupdalarna, jaga i motionsspår verkar väldigt puckat. Vid huset däremot jagas det i skogen omkring.
 
Igår var vi hos min moster Mariann och fikade för kusin Evelina har fyllt 34 år. Molly fick låna Vincents stol, för han är så stor att han kan sitta på en vanlig stol nu.
 

Börjes och Ullmax

På ICA ligger min börjes beställning, hästsaker. Minns inte riktigt vad jag beställde, hoppas att jag tog ett vanligt grimskaft också, råkade köra bil med ett grimskaft, hundkoppel och halsband hängandes i dragkroken, tur att hunden var inne med mamma. Hade iofs hunden suttit kvar så är jag säker på att jag inte hade kört sönder nånting av grejerna, hon märks för mycket för att man skulle råka köra iväg med henne hängandes.

Nyss skickade jag iväg en Ullmaxbeställning, ridklubben säljer sånt och får in lite pengar på det, jag köpte springkläder och vindjacka och vindbyxor.

Och nu precis plingade det på dörren, då kom Mollys stol hem från LD hjälpmedel, vi var där igår och provade ut den.
 

Seg dag

Usch vilken seg dag. Mathias sov tills han åkte iväg på innebandy, ingen tanke på att jag kanske ville spela den här gången?

Jag och Molly åkte en sväng till Hea och klappade lite på hästarna, Molly fick en banan, sedan körde vi in Sandra till Säter så hon fick hämta sin bil.

Hem, pizza, proppmätt, seg, film, amma, cyklat 2,5 km så Nova fick sträcka ut lite!
 
I morgon ska jag aktivera mig betydligt mer, hoppas mamma kan vakta Molly så jag kan komma ut och rida på dagen. Har blivit så kul att rida Vega nu när hon tar galoppfattningar så bra :) Och nu när dom har flyttat hem så slipper vi dom livsfarliga kalkonerna så man slipper börja och sluta varje ridtur med att vara osams.

Fy fan

Jävla idiot till människa. Ställer sig upp öppnar min garderob, jag undrar vad han håller på med, "kollar vad du har". Jag avvaktar nån sekund innan jag hör ett skval, sträcker mig över sängen, skriker och smälltill honom på röven. Då gpr han in på toaletten. 5 plagg fick jag söängs i tvätten och torka hyllplsnet och lite på utsidan, tänk om jag inte hade vaknat.

Vega

Jag och Sandra red idag. Vega var otroligt lugn och snäll. Första galoppen som hon råkade ta gick i slowmotion. Den långa galoppen var sansad(för att vara på en travare) och inte ett enda försök till bus. Hade velat galoppera många fler gånger, men det blev nog 3-4 gånger och både höger och vänster.

Blir så pepp ibland och vill komma igång med henne mera, träna hoppning och dressyr, men tiden finns ju inte riktigt, och nu när syrran drar utomland hela vintern så blir det ännu körigare för mig. Hoppas att någon kan tänka sig följa med och rida eller rida själv på någon av dom nån gång i veckan. Krista är världens snällaste, men man måste ha lite känsla för om hon känns fräsch för att kunna rida henne. Vega kan bli stark och kan bocka lite ibland, så då kan man ju inte vara nybörjare helt. Kanske borde leta efter en medryttare till Vega ändå, om nu nån vill rida en f.d travare.

Dun

Shit vad vidrigt, en dunkudde gick sönder i tvättmaskinen, jag slängde både den och den andra som var helt full i dun. Försökte få ut så mycket dun jag kunde ur maskinen, sen slog jag på den tom och hoppas det sista försvinner eller nåt.

Har tvättat både igår och idag, grejer från stugan, 5 täcken Några kuddar och massor av sängkläder. Jag ser fram emot att ha duntäcke nästa gång jag sover där, dom brukar vara varma.

Tömmer stugan.

Ska åka och rida med Sandra strax.
 
Igår var vi till Kättbo och hämtade en full släpkärra med grejer, och jag har en massa sängkläder att tvätta. Vill göra det innan jag tar det till huset. Blev en lång heldag igår.
 

Kompisar

Vovven är rolig.
 

Skottkärra


När mamma glömmer att ta med barnvagnen så funkar en skottkärra med halm bra också.

Logdans/punkspelning

Vem vet, om jag hade lite bättre kontakter kanske även jag kunde anordna nåt trevligt i vår fina festlokal/loge. Är kanske inte bara folkmusik och sånt farsan grejar med som passar på en loge.

Mat

Molly fick mos av potatis, morot, palsternacka och lite broccoli, det gjorde jag i förrgår, till det mixade jag kokta sockerärter och sojabönor. Jag fick pasta, pastasås och även jag fick mixade gröna grejer. Molly fick hallon till efterrätt, min efterrätt står i frysen, sorbet på hallon och vattenmelon, var supergott innan jag ställde in det i frysen.. Hoppas den inte blir för hård bara, jag har aldrig gjort sorbet.

Raka?

Känt senaste dagarna att jag är grymt sugen på att raka av håret på sidorna, kanske inte fullt så mycket som jag gjorde när jag hade kort hår. Men om jag gör det så tar det ju vääääldigt lång tid att spara ut det igen om jag skulle vilja det. Vill liksom tuffa till mitt ganska tråkiga mamma-utseende. Dessutom har jag nog kommit av mig i att raka mig själv, blir ju så tvärt om i spegeln så man kan vimsa till och börja köra åt fel håll.

Mikkel

Jag tog hem Mikkel till mamma i tisdags, nu måste jag inte åka och kolla till han minst varannan dag i huset. Satt nyss och kollade lite på bilderna i mitt galleri på helgon, bild på katterna när dom var nyinflyttade hos mig, det var 4 år sedan, alltså fyllde Mikkel 4 år i maj i år. I november blir Mio 10 år.

dröm

God morgon.
Födelsedag hos nån släkting, större kalas än normalt, boende på vandrarhem. Sett en riktigt fin kille, vimsar runt i Säter, hittar timl slut till vandrarhemmet, fint leende, en son, fetisch för fötter, en småsur Mathias när jag får fotmassage och människan suger på min stortå, haha. Men det var mysigt. Bara jag slipper peta på någons fötter.

Förmåner

Fick hem ett brev från kommunal med tips om hur du får ut mesta möjliga av mitt medlemskort.. Men det gick mest ut på att låna pengar utan ränta om man ville köpa en soffa eller nåt. Men på ett ställe står det att man kan få förmånliga priser på hälsa och träning, tänkte att det lät ju bra. In på datorn och kolla, men jag måste nog bo i en större stad för att kunna få nytta av det där, eller åka på nåt spa, jag som ville få lite rabatt på ett årskort i Vasahallen här i stan. När jag jobbade på kommun förut drog dom 300 från min lön och vips så hade jag årskort på både gym och simhall.. Får skaffa jobb igen tror jag.

Simhallen

Idag var jag och Molly till simhallen för första gången i hennes liv. Hon gillade inte duschen när den stänkte i ansiktet, men det var kul att bada. Hoppas vi kan gå dit lite då och då.
 
Sen har jag gjort tonfiskbiffar och Mathias gjorde nån sås på gräddfil med en massa vitlök i, den blev stark, och kommer nog bara bli starkare när vitlöken får dra, så ikväll som dipp till chipsen kommer den nog ha blivit för stark för mig, men till maten funkade den bra.
 
Egentligen borde jag åka och rida, Nova skulle behöva springa av sig lite också. Men farsan hörde av sig förut idag och hade bestämt sig för att inte åka till huset eftersom det regnar och är tråkigt väder.. Alltså måste jag åka och ta hand om katten, han var ensam hela dagen igår ju.

Nu då?

Provade träningstightsen i förmiddags, det gick tungt tyckte jag som började springturen i motvind och på tom mage. Men jag gjorde den flera minuter snabbare än innan, kanske därför det kändes tungt.

Hem och käkade en macka och duschade, sedan var vi upp och fikade med Mathias pappa. Kanelbullar.

Resten av dagen har vi inte gjort mycket, jag var över till hemköp och handlade lite, pratat med farsan i telefon, han åker till huset i morgon och grejar så jag behöver inte åka dit och passa upp på katten.

Å nu är det märkt ute och jag känner mig väldigt rastlös!!! Hade funderat på att prova bada med Molly, men jag ville helst att Mathias skulle följa med, men han ville hellre bara sova på soffan. Vi bestämde även igår att vi skulle upp på Stadsberget och springa/gå idag, men han ville inte det i förmiddags så det blev en tur för mig och hunden här utanför bara, eller 3 km runtikring här i närheten. Jag blir så irriterad på sånt vi bestämmer som inte blir av. Hockey på TVn idag igen fast det inte ens är Brynäs som spelar, men jag skulle få slå över till 100% Bonde när det bli 19:30. Jävla skit att Leksand gick upp till elitserien igen, för nu verkar ju även deras matcher va intressanta.

Lång dag

Hunnit mycket idag.
Först till avesta och ortopedtekniska med Molly, sedan gick vi på åhlens och jag provade och köpte träningskläder, Molly tyckte att jag var grymt tråkig som gömde mig i provhytten. Sen tjuvlånade vi en sked på fiket där så Molly fick en banan, mycket gladare tjej. Sedan åkte vi mot Lilla Moren, körde lite omvägar och såg oss omkring. I Lilla Moren fick Molly lunch och jag frukost. Gjorde först rent kattlådan, för en gångs skull var det inget utanför :-) Körde mot Larsbo och tog en väg därifrån till Nisshyttan, inte heller nån rolig ridväg och lite längre än dom andra tror jag. Såg världens typ vackraste sjö och nån slags rovfågel flög därifrån när vi kom, den var spräcklig under, jag borde skaffa en bok om fåglar så jag kan känna igen alla jag ser.
Man får passa på att njuta av naturen nu innan mörkret och kylan tar över helt.
 
Gjorde pasta och ostsås när vi kom hem och slappade lite med datorn.
 
Nu ikväll har jag och Sandra ridit Krista och Vega, jag red Vega idag och vi tog en rejäl galopp i stora backen och efter halva studsade hon och hamnade i korsgalopp, och strax innan vi kom upp tog det tvärstopp, det låg en bit bubbelplast där!!! Livsfarligt. Men vi överlevde och när vi kom tillbaka hem kunde jag rida förbi kalkonernas ställe, ja lite på snedden och en bit ut på åkern, men framsteg att inte behöva sitta av, sedan kom grannarna med Nova, hon hade smitit ur den lilla hundgården. Jag tror hon lätt hoppar ut när hon tröttnar där, synd för det är ju synd om hon ska behöva sitta i bilen dom gånger jag inte vill ha henne med.
 
Nu en kopp te och datalek... Hockey på TVn liksom.
Så ser en vanlig dag ut för mig i stora drag.

Jao

Igår plockade jag  och mamma ut det sista ur lägenheten och Ida började flytta in. Både mammas och min bil blev fulla. Jag fick en banklapp som ska innehålla 55000, ska försöka komma ihåg att gå på banken idag, kändes inte så bra att den råkade ligga i jackfickan på jackan som hängde på staketet idag under ridlektionen, men den är skriven i mitt namn så.. Fast min plånbok med körkort var ju i samma ficka. Hur som helst så låg allt kvar efter ridningen.
 
Måste till Lilla Moren med en massa saker imorrn. Var precis att jag fick in Molly och hunden i bilen idag när jag skulle åka oh rida med Sandra. Vi tog en tur med våra egna hästar innan ridlektionen. Krista kändes ojämn och hade ont i hovarna, men sista biten hem kändes hon fin igen, så skumt att hon kan vara så olika olika gånger.
 
Dokumenterade min paprika ikväll också.
Den är kanske 3 cm lång nu! Måste ju skriva ut det, för på bilden ser den ju gigantisk ut.
Molly tittade och grejade när vi lagade mat idag. Bland annat vickade hon ut potatisar på golvet, smakade av mixade ärtor och lekte med måttsatsen.
 

RSS 2.0