Mat

Kan inte någon handla åt mig? Jag har gjort potatis, morot och rödbetspuré till både mig och Molly, men vet inte vad vi vill ha till, vanlig vit fisk typ? Men hon sover och är krasslig så vill inte slita med henne till affären.

Jag är hungrig NU!!!

bajs

Kom hit till huset igår kväll, katten hade som vanligt skitit bredvid lådan, plus pissat i skafferiet. Moppa golv..

I morse väcker Molly mig, stort lass där. Hon kan ju faktiskt inte göra det på annat sätt än i blöjan.

Jag gör rent kattlådan, faktiskt inget utanför.
Jag går på toa, gör lite extra välling och går upp, tänker att oj att molly lass fortfarande luktar så mycket, men sen får jag se ett stort lass med en massa lösa kluttar runt omkring. Har inte katten skitit på golvet så fixade hunden det istället. Och fy fan för att försöka få rent golvet, trägolv med springor som bajset hamnat i. Först toapapper och påse, sedan moppa, sedan låg det en sax på tvn som jag använde och petade upp bajset ur springorna och sedan moppen igen, och fläckar är det kvar. Skulle må bäst av att slippas och lackas om helt och hållet.
 
Jäkligt trött på skit just nu.
 
Hunden fick stanna ute, hon verkade ju lite krasslig i magen och jag hade hunnit ge frukost så för att undvika fler missöden från henne så får hon vara ute. När vi vaknat till lite mer och inte ligger avklädda i sängen tänkte jag låta katten gå ut på gården också. Man han är ganska skraj för Nova och jag vill ju inte att han ska låta bli att komma tillbaka hit så jag är lite nervös, men vi kan inte hålla på med en låda som han skiter bredvid. På Hea har det funkat bra senaste året typ, i början sket han inne bredvid lådan även där, även när han fick gå ut, men sedan kom han nog på att det var bättre att göra sina behov utomhus. Jäkla skit att Gabriel blev överkörd av tåget, han var duktig med lådan och hjälpte även Mikkel att krafsa över.. Skulle ha tagit hit Mio istället, han är duktig med låda, var iaf det när han var liten, gjorde det i lådan och ingen annanstans, nu för tiden går han ju ut, men om det krisar så har vi en låda.. eller nä inte nu för den har jag ju här nu.

Krångel

Nu är Molly hos mig igen. Fick Mathias att ordna skjuts åt dom hit. Fast tyvärr hade dom inte med barnvagnen så jag fick ändå åka hem och hämta den. Så vi käkade pizza och så kunde jag handla på mig lite så jag överlever ett tag här och få med lite rena kläder.

Utan barnvagnen är det svårt att ta hundpromenader, och svårt att bygga om betesfållor m.m.

Krångel

Nu är Molly hos mig igen. Fick Mathias att ordna skjuts åt dom hit. Fast tyvärr hade dom inte med barnvagnen så jag fick ändå åka hem och hämta den. Så vi käkade pizza och så kunde jag handla på mig lite så jag överlever ett tag här och få med lite rena kläder.

Utan barnvagnen är det svårt att ta hundpromenader, och svårt att bygga om betesfållor m.m.

Mörkrädd

Jag måste ju göra nånting åt min mörkerrädsla. Jag vill ju bo på landet men då kan man ju inte vara såhär fånig. PÅ sommrarna är det ju inget problem, men tänk på vintern. Ska varken jag eller hunden få kissa från typ 16 till typ kl 9 på morgonen? Hundlucka och potta? Men om jag vill ha hästarna här då? Dom måste ju få mat och står dom inne måste dom ju ut i hagen och in från hagen, gärna vara ute i minst 12 timmar. Kan man anställa en mörkervaktare som kan följa med mig ut och hålla mig sällskap i mörkret? Inte så svårt jobb, så den borde inte behöva så mycket lön va? Jag är så pass mörkrädd att jag helst inte vill vara på nedervåningen i huset heller, fönstren känns så läskiga där. Nu är jag uppe i sängen/tryggheten, men eftersom Molly är hos Mathias så hade jag behövt pumpa ur brösten en skvätt, och flaska och tratten är nere, jag tror jag väntar med det tills i morgonbitti, om dom inte börjar läcka i natt, då blir jag ju tvungen att gå ner. Dom har inte alls så mycket mjölk längre, hon ammar bara morgon och kväll nu.

I morgon kommer Hans Erik hit. Han ska hålla lite koll på Vega när jag tar Krista och åker till Hea och joinar Vikmanhyttetjejerna på långritt. Jag som hittar i Djupdalarna ska med så dom får rida en lagom vända, men först ska alla till Säfstjärn och bada/äta matsäck. Får se om så många vill bara i ruskvädret som jag tror att det blir. Men en dels hästar har aldrig badat så dom vill välse hur dom beter sig med vatten. Krista går iaf i om jag ber henne, kan tycka att det är lite skönt om det är riktigt varmt ute, men hon föredrar att inte gå så djupt och att stå och käka vass eller nå sjögräs som växer i kanten av badet där.

Jag vet att jag troligen kan bli av med min mörkerrädsla, men lite hjälp i början i form av sällskap hade nog varit bra, så man märker att det faktiskt inte är så annorlunda mot när det är ljust.

Ska väl ta och sova så jag orkar med morgondagens äventyr. Just ja, tog en ridtur med Vega tidigare ikväll. Kollade lite vägar och sånt, närmsta ridleden bara några meter från vår tomt var riktigt fin, lite igenväxt och nedfallna träd på två ställen, ett riktigt när här, tänkte när jag red iväg att det där kan man nog hoppa om man är lite mer uppvärmd, så det gjorde vi när vi kom tillbaka, stort språng och så galopp efteråt, så snubblade hon på nåt och blev arg och sparkade lite, tokfia. Kul avslutning på ridturen :)

God natt.

Fullt upp

Idag bestämde jag och mamma att vi skulle köpa hö. Vi skulle ses på Hea, och jag skulle dra släpet. När jag väl hade fått i Molly sin gröt och packat in henne, hund och vagn i bilen så startar den inte!! Pratade med mamma och Tommy, Tommy tyckte att vi skulle testa med kablar, jag var säker på att startmotorn var paj för den lät så konstigt, fast inte slö så som mina andra bilar låtit när dom haft dåligt batteri. Byggde om den tillfälliga hagen åt hästarna så dom fick äta gräs, käkade en macka och gav Molly en halv banan, sedan gick vi upp i sovrummet och hon somnade typ en kvart innan mamma kom med kablar. Vi kablade och bilen startade och fick gå i 10 min, mamma värmde micromat och vi fyllde stora vattentunnan åt hästarna. En massa grejande så jag tror Molly hann sova lagomt, för precis när vi skulle åka så låg hon minsann vaken och tittade när jag kom för att hämta henne.

Småvägarna över till Hea, både jag och mamma hann känna oss åksjuka, det svänger och går upp och ned hela tiden. På med vagnen, lite trix med lysena, jag får aldrig till bromsljus med min bil, nåt måste vara fel. Mata Molly med en banan, enklaste maten när man flänger runt. Hon hade vickat ut sitt vatten på sina byxor.

Till ett ställe mellan Hedemora och Avesta och lastade 42 balar. Sedan for vi tillbaka till nya huset, mamma var barnvakt och lastade ur alla balar medans jag red en sväng med hästarna, nästan en timme, 6 km. Drygt att hålla reda på två, och båda är sådär att dom tar alla tillfällen som ges att öka farten, i en backe lät jag t.o.m. Krista ta en galopp, Vega travade fort bredvid oss, stark som tusan blir hon, nästa gång hon är på släp får hon lov att ha träns så jag kan hålla henne bättre.

Jag kvällsfixade med hästarna och värmde min matportion som mamma hade tagit med till mig. Mamma åkte härifrån :( Tycker om sällskap här ju. Jag och Molly slog oss ned i soffan och jag kollade på Smala Sussie, ammade, drack te och käkade rån. Sedan hörde jag att någon var på Novas mat, kikade under bäddsoffans sängdel( hade testat om den var bekväm), där låg hunden, alltså måste det vara en mus i köket... Smög ut i köket, ingen i matskålen, men så knaprar det bakom en kartong med ved, tog en sopkvast och drog fram kartongen, vågade inte försöka slå musen, ropade dit Nova, musen smet ut i hallen Nova försökte ta den två gånger där, sedan smet den in i vardagsrummet, ingen idé, varken jag eller Nova kunde hitta den mera, jag drog kvasten under soffan, men ingen mus kom fram. Jag tror att jag måste låna med mig min Mikkel hit, han är troligen bättre än Nova på att jaga möss. Tyvärr så slamrade vi så mycket i musjakten så Molly blev väckt och blev så ledsen, upp till sovrummet med henne, fixade lite välling och gav, sedan fick jag ta en dusch.
 
Jag har en mus-skrämma i köket, en sån som sänder ut ett högfrekvent ljud, i husvagnen blev jag av med mössen med hjälp av den. Men mössen här kanske kan komma in lite varstans så det kanske inte hjälper att ha den i köket, musen var ju i det rummet t.o.m. Jag tror mössen kan komma in under diskbänken, i städskrubben och i utrymmet under trappen, kanske skulle ha 3 musskrämmor riktade på just dom ställena. Vill helst slippa ha fällor, jag gillar djur och tycker inte om att behöva ta reda på liken. Har redan fått ta reda på 3 döda möss jag hittat lite här och där. Om dom förra ägarna haft ut råttgift vill jag inte låta katten jaga eftersom han faktiskt äter en del möss, då kan ju han bli förgiftad.
 
Åh en sak till! Igår kväll när jag visade runt mamma här så var det flera jätte stora fladdermöss ute i farsans uthus, inte i gästrummen, men i det stora rummet och hallen på övervåningen, skithäftig när dom flög kring huvudena på oss, så impad att dom inte krockar med folk när det ändå är så pass trångt.

Rida

Mollys ridträning har startat idag! Hon fick sitta i några sekunder på Krista som står här utanför bron och vilar. Molly skrockade lite när hon tog på Kristas mjuka päls.

besök

Kom förbi en gubbe som har hand om Bergmansleden och pratade lite. Har beställt karta över ridlederna nu iaf.

Sist han var i det här huset var 63. Då hade dm kor här. Gubben i huset dog på juldagen när han ramlade ute på trappen och slog i huvudet.

besök

Kom förbi en gubbe som har hand om Bergmansleden och pratade lite. Har beställt karta över ridlederna nu iaf.

Sist han var i det här huset var 63. Då hade dm kor här. Gubben i huset dog på juldagen när han ramlade ute på trappen och slog i huvudet.

Hästmat

Oroar mig att hästarna får för lite mat, tycker att båda två ser ganska smala ut nu. Jag ger dom hö både morgon och kväll och på dagarna har dom fått gå och ätit på den överväxta gräsmattan i flera timmar. Ikväll fick dom mer hö än tidigare. Fick ju inte med så mycket hö, Erik höll ju på om att det var hans hö!? Är han helt dum i huvudet eller? Ska ha fylla upp hela hölagret med hö som inte stona ska få äta av? Vart ska i så fall deras vara och hur många gånger har inte mamma betalat hösilage även åt hans häst i vinter? Jag fickmed 3 balar iaf och i morse tog jagmed en extra säck med typ en halv bal hit. Har kanske 1,5 bal kvar nu och det räcker max 3 dagar om dom får äta mycket gräs. Just ja, sova skulle jag göra.

Ridleder och grannar

Tagit reda på lite info om ridlederna som finns häromkring. http://bergsmansbygd.se/ Skrev ett litet inlägg om att jag kanske kan erbjuda sängplats och hästhage till såna som rider på lederna. Fick ett mejl från en i den föreningen som ville att jag skulle höra av mig. Ska nog göra det i morgon. Kunde kanske vara nåt, vill veta mera iaf. Undrar lite om lederna ens används så mycket, sett halv igenvuxna vägar i närheten så.. Men hur det än är så vill jag köpa deras karta så man vet vart ridlederna går, dom kanske har vettigare ridvägar från Norn och hit. Fast det var led på en grusväg jag kollade idag, vägen har fyllts på på många sträckor med såna där stora stenar, grovt äckelgrus som man knappt vill köra bil på. Gick en kvällspromenad till en grannby, träffade några som bor där. Dom hade också hästar, fast jag såg bara shettisen som gick lös på gården som gräsklippare. Sen kom den och hälsade på oss, 24 åring som tog det väldigt lugnt och hälsade även på Molly som satt i vagnen. Nova var väldigt skraj först, men sen vågade hon sig fram och luktade ponnyn i hasorna. Nu lyssnar jag på Karlavagnen och ska nog sova jag med, Molly sover redan bredvid mig.

Grejar vidare runt huset.

Fortsätta försöka röja i stallet idag då. Kanske röja lite mer tistlar för dom två stora buntarna jag slängde in i hagen igår kväll var uppätna i morse. Jag lade även en stor bunt med brännässlor på tork igår. Har hört att dom äter dom när dom är torkade. Bakom den gamla ladugården/stallet växer det en massa tislar och brännässlor. Bra om dom kan komma till nytta. Synd bara att lien är trasig, gick och klippte med häcksax igår.
Man skulle kanske ha plockat lite hallon, växer massvis längst ner där i hästhagen. Kokade lite hallonsylt på sådana jag plockat i Johannisholm i närheten av vår andra stuga, mest vildhallon, sylten blev för söt, men den får funka, 4 st barnmatsburkar blev det. Jag hoppas att min syster Sandra kommer hit, så kan vi ta en tur med båda hästarna, dom har bara vilat sedan dom kom hit i förrgår, kan vara bra att ta det lite lugnt efter en flytt också.

Hästflytt

Igår flyttade jag hästarna till nya huset. Hagen har inte så fint bete, hunnit växa för mycket, men den överväxna gräsmattan är fin, så jag hägnade in en bit på kortsuidan av ladan dör dom fick käka några timmar idag. Ikväll röjde jag ur ena spiltan i stallet, den andra behöver jag hjälp med, kraschade ryggen i morse.. gav hunden mat och pang så fick jag superont nere i ryggen. Jag röjde även undan en massa tistlar och brönnässlor så jag kunde komma till baksidan av stallet. Bli väl dynghög där så småningom, eller jag två högar är redan slängda där. Lär städa efter dom när dom går på gräsmattan ju. Förra natten var MOlly här med mig, ikväll är hon hos Mathias, känns väldigt mycket mer tomt och läskigt utan henne, är ju så van att hon sover på max en meters avstånd från mig, lilla sötungen. Men Mathias ville vara hemma nu när han varit i stugan i Kättbo i 5 veckor, och så ville han ha Molly hemma. Jag ville att dom skulle komma i morgon, men även om jag skulle lyckas tjata hit honom så måste jag ju hämta eftersom jag har barnstolen i bilen :( Suck. Men det lät som att han skulle använda sina lediga fredagar i höst till att ta körkort, får hoppas att han verkligen tar tag i det dära nu. Jag ska väl inte behöva skjutsa Molly på allt i framtiden? Hur skulle det gå med alla läkarbesök om jag skulle få ett jobb när han är pappaledig sen? Hoppas han fattar att sånt oroar mig. Jag tror inte han inser hur praktiskt det är med körkort.

hem

Vill hem nu. Vi åker efter jobbet ikväll. Nu ska jag gå och ta hand om lite tvätt.

drömmar

Sovmorgon till 11:30. Då hinner jag drömma drömmar som jag minns. En massa grejer. I sista drömmen fick jag ligga och hålla om Daniel... Ville inte vakna.

Till salu

Nu står det en till saluskylt ute vid vägen vid stugan i Kättboåsen. Jag är 30 år och snart kommer något som alltid funnits inte finnas mer. Min tillflyktsort.

Hörnskåpet står i nya stugan/huset redan med fler saker, i eftermiddag packade vi in en massa saker i farsans bil, gräsklipparen tex.

Så roligt med nya stället, jag är där i tankarna jätte ofta, planerar inne i huset, kanske en syhörna? Ute planerar jag hästhagar, hittade en hög med bommar, antagligen ved, med dom fina kan bli något hinder. Röja ut bråte ur dom gamla spiltorna. Sätta ny lampa utanför mulltoans dörr.

Men mitt i allt det roliga, så känns det hemskt att sälja Kättbo. Någon annan köper det, och kanske gör om det helt. En massa folk ska komma och titta och gnälla på saker, sedan gör dom om en massa och jag får aldrig mer åka hit, aldrig se hur det blir. MITT STÄLLE!!

Kalix

Igår morse kom vi fram. Efter 12 timmars färd, stannade 3 gånger tror jag, så Molly fick amma och vi fick äta. Mathias övningskörde drygt 15 mil nånstans i mitten, och så sista biten ut till hans mamma utanför Kalix. Gårdagen blev väldigt lugn, sömn ich en dusch. Idag har jag tjatat på Mathias om att vi ska turista, vill åka till Finland nör vi ändå är så nära, åka utomlands, första gpngen för Molly och jag har bara varit in och vänt i Finland förut. Hoppas att Nova gpr vara kvar hemma då, för hon får inte åka in i Finland fick jag veta, inte utan pass. Mathias mamma har en.Border collie på 6 år, Nova vill leka och han säger ifrån, men lite hsr dom lekt. Nu ska jag gå upp och se om det finns frukost, åt bara lunch igår.

RSS 2.0