Tjuv

Jag är kriminell. Idag har jag hittat mycket fina saker och stal med mig ett gäng krukor hem. I morgon ska tomaterna få stora krukor istället för mjölkkartongerna!

Pingis

Kom och spela pingis med mig!
 
Jag och Daniel bollade lite här förra helgen. Först försökte hans dotter, hon fick rulla bollen under nätet, för det gick inte så bra med det andra. Men sen fick jag och Daniel spela en stund, det är ju kul! Fast jag är inte särskilt bra.

Bygga ut!

Igår satt vi och spånade på att bygga badrum, och riktigt avlopp. Riva det befintliga duschrummet, Bygga nytt och bättre, baka in bron till en inomhushall och så ett uterum/altan nånting på framsidan, så allt sticker ut lika mycket på hela framsidan. Ett uterum skulle vara både mysigt att hänga på våren när solen börjar värma lite och det skulle vara jätte bra till framtida odlingar, ett svalt rum med mycket ljus!!
 
Vilken dröm!
 
Sen vad det skulle kosta har jag inte en aning om :(
 
Men en del pengar har jag ju.
 
Och att dra in ett riktigt avlopp skulle ju öka husets värde. Inte för att jag tänkt sälja det, men ändå.

79 cm

Nytt midjemått 79 cm!
Hade väl 84 förut nån gång och förra gången 82 cm. Och jag gör ju egentligen ingenting för att det ska bli så. Men det gillar jag. Skulle vilja äga en våg också. Vägde 61 på VC när jag gjorde lungtestet.

Sandras gamla jeans känns iaf större än i somras. Det var för att jag provade dom som jag kom att tänka på att mäta.

Ny bil

Oj vilka dagar. Full fart.
Kollat efter ny bil.
Fått 23 000 för min gamla krockade bil.
Igår hittade jag en som jag ska köpa. En annan Mondeo fick det bli, jag trivs ju med min bil. I morgon ska jag och farsan hämta den nya.
 
Men idag blev det lite konstigt. Skulle precis ut och rida ihop med grannarna när Mathias ringer och frågar om jag kan hämta Molly, för hans pappa var på väg till Falun med smärtor i bröstet, så jag fick hämta Molly.
 
Så min plan att snålåka med farsan till bilfirman imorrn skiter sig för barnstolen står ju i min bil. Ska ringa och kolla lite om han kan komma hit i morgon, för jag kan inte lämna in min bil än så som jag hade tänkt. Har en hel del grejer som ska ur bilen, var och köpte 8 st pallkragar igår som ligger kvar i bilen. Barnstolen ska flyttas, hade tänkt försöka få ur lastgallret också. Eftersom jag köper en likadan bil(fast mindre motor) så borde ju grejerna gå bra att flytta över :)
 
Troligen har Kouba haft en liten hjärtinfarkt är vad jag fick höra förut idag, nån mer uppdatering än så vet jag inte.
 
 
 

Thåström

Thåström ikväll!!!
 
Hur ska jag lägga upp denna dagen då?
 
Ska jag rida en kort lugn sväng? två kanske om båda storhästarna ska gå?
 
Har tänkt plantera palsternackor iaf.
 
Släppa ut lite höns och getter så dom får lite frisk luft och sol.
 
Duscha borde jag väl göra.. men när? Har så mycket hår som tar lång tid att torka.. Ni vet!? Planering är inte min bästa sida. Och lite smink kanske man skulle klägga på sig.
 
Ja jag borde hinna allt möjligt, bara att kliva ur sängen igen då.
 
Frulle!

bla bla blä

Haft en hemsk känsla hela dagen idag, mått riktigt dåligt utan att veta varför.
 
Trots allt har jag fått lite saker gjorda. Kört skit till land och odlingslådor. Tagit ut det lortigaste hos hönsen.
 
Satt morötter.. är det för tidigt?
 
Diskat och lagat mat och ätit.
 
Doris skäller på getterna som jag har släppt ut. Nyss välte hon en blomkruka så den gick självklart sönder, den som t.o.m. var ganska fin, blå.
 
Ja just ja, ringde både lön och a-kassan och löste ett problem där. Ringde försäkringsbolaget och fick ett nr som jag skulle ringa, klickade in det i mobilen, men sen försvann det när jag lade på luren. Orkade bara inte ringa en gång till och bli kopplad hit och dit, så det för jag göra en annan dag. Dessutom var det kallt att ståpå bron och ringa i förmiddags, Nu hade det varit betydligt behagligare. Fick lov att ta av både väst och långärmade tröjan när jag grejade i landet.
 
Sen fick jag sms av mamma om att hon vill ta hem nån häst som sällskap till Hothot om Livi blir såld. Då är ju frågan för mig. Ska jag behålla Krista som är trevlig att rida men som kanske inte ska hårdtränas, men ändå hållas igång. Eller ska jag behålla Vega som kan tränas hårdare, men som ofta bråkar och jag får inte alltid trevliga ridturer med henne? Vem vet, Vega kanske skulle må bra av att ta det lite lugnare ett tag? Är ju rädd att hon har ont i ryggen.
 
Belle kommer ju bli själv i hagen när jag rider den andra när dom bara blir två, det har hon bara varit en gång, det gick ju bra, men det är ju inte säkert att det går bra igen.
 
På onsdag ska jag på jobbintervju i Hedemora, kommun. Det är typ det jag tänkt skulle vara bra. Egentligen känner jag just nu att hemtjänsten i Söderbärke egentligen skulle varit nice. Men det är ju det här med Molly och dagis.
 
Fast varför är det jag som ska behöva vika mig? För att han har sitt jobb och vägrar ta körkort?
 
I morgon ska jag och Daniel på Thåström i Falun.
 
Är nog lite nervös för det också. Thåströmgrejer kan få mig att bli ganska känslosam, påminner om den andra Daniel. Bökigt att så många runt mig heter Daniel. Min äldsta bror heter ju också Daniel, så det blir många missuppfattningar om vilken Daniel jag menar ibland.
 
Tror jag ska ta med hundarna upp till grannarna så Kairo får leka av sig lite. Å så får jag träffa nån människa.
 

Sömn

Jag somnade, men Doris väckte mig och då var jag så kissnödig att jag fick lov att gå upp. Nu har jag ätit en bit tårta mot nyvakna illamåendet.
 
Borde kanske väcka Molly, sova middag till läggdags liksom?

Påsk

Då är påsken avklarad. Kusiner, vissa med barn, syster och mamma och pappa var hos mig i lördags. Mat och tårta och godis. Proppmätt.
 
Igår körde jag och Molly Vega i två timmar, idag körde vi Krista i en timme.
 
Molly sover sen middag just nu, och jag funderar på att göra samma sak.
 
Snöade natten till lördag.. BLÄ! Är trött på Kung Bore nu!
 
 
 
 

Idag

 
Vi började dagen,7:30 med välling och att somna om efter att hundarna fått komma ut en sväng.
 
Gröt och matning av djuren på förmiddagen. Sen tog jag faktiskt och dammsög lite och moppade golven, både köket, hallen och hallen/rummet uppe.
 
Sedan var vi ute och lunchade hästarna och oljade in dom fina odlingslådorna som Daniel snickrade av det som blev över efter getboxbygget :)
 
 
Nu har vi ätit sen lunch och Molly ska få sova lite middag. Jag ska försöka få tag i halebop och se om man kan bli av med dom på nåt vis trots att bindningstiden är ett år till. Men nu vill jag ha tele2s nät, eftersom dom har en mast här. Pratade med farsan när vi var ute, det bröts en gång, men halva ord och meningar försvinner för honom så vi står och pratar i munnen på varandra för han hör inte att jag pratar tex.
 
Lilla Moren stämman ska vår lilla spelpryl i sommar heta. Det kommer ske 11/7, en lördag kl 18:00. Om vi hämtar en bajamaja i Söderbärke, så får vi den gratis, det är ju bra till såna evenemang, jag antar att man får beställa hit nåt företag som tömmer den sen, men toalett av nåt slag lär ju gästerna ha.
 
Blev lite sugen på att åka till nån simhall, men vet inte om dom har öppet? Men skärtorsdag stänger väl ändå inte igen saker? I morgon däremot ska vi inte göra nåt roligt alls, vi ska tänka på jesus och att han dog för våra synders skull.... Asch, vi gör nog typ samma som alla andra dagar. Om Gud finns så tror jag inte att han bryr sig om nån särskild dag iaf.
 
Funderade på att måla Molly till påskkärring, men jag tror inte att jag har nåt rött läppstift, bara ett som är lite guld/orange i färgen, ganska blekt, det går ju inte!
 
 

RSS 2.0