07:20

Första utdelningen by my self, Klar tjugo över sju, inte så illa va? Jag sa att jag skulle vara nöjd om jag var klar 8:30 ju :)

Bossen tyckte att det var helt klart godkänt för en första natt. Har hon läst mina tankar och kommit på att man kan säga att nån är bra också. EFtersom jag bara blev kvar 1,5 månad förut när jag bara fick skit för det jag gjorde.

Johanna som annars har distriktet, sa att det var det bästavlönade inne i stan.. eller nämnde det lite i förbigående.. Och om det stämmer så är det ju inte helt fel :) 106 kr i timmen, men sen tillkommer väl ob och sånt och extra för andra grejer också.


Orkar jag med detta så vore det ju bra. Men jag ska inte jobba så många veckor.. 6-7 st var det som hon visste nu iaf. Men har man tur så kan man ju få hoppa in när Johanna åker till Holland senare :)


Kl 15 idag bode jag vara på Spikgårdarnas lantbruk. Bestämt möte med en eventuell arbetsgivare där också.. Men ... shit, jag får kolla vilka veckor det var. För både tidningar och kossor hinner jag nog inte med. Först tidningarna från kl 3, direkt till kossorna som inte är glada om jag kommer efter 6, ledig 4 timmar på dagen(ZZZZZZZZZZZ) jobba igen till kanske kl 18-19, ZZZzzzz till kl 02. Och då är ju inte restiden medräknad. Men teoretiskt skulle det kunna gå, men bara om jag får upp tempot på tidningsutdelningen och aldrig är klar senare än 6. Men det är ju omöjligt att veta. Så.. Hur gör man då? Jag skrev ju på för tidningstjänst i natt, det var kanske dumt gjort. Kossorna hade ju varit på heltid. Men jag har inte petat på en ko sen jag slutade i Rättvik, eller möjligen kom jag åt nån när dom i stugan anföll oss ;)


05:30

Slutade 05:30 i morse.
Det bådar gott för framtiden.. Fast jag kommer inte kunna köra lika fort som hon ju.. Då kommer jag ju missa en massa lådor. Fanns två st som var helt inväxta i buskarna. Dom missar man nog lätt.
Massa småvägar som jag inte ens visste fanns. Plötsligt var man på landet fast man nyss var i stan? Mysiga ställen också.

Han som hade vikarierat sist hade varit klar 08:30 första gången han körde själv, så är jag bättre än det ska jag vara nöjd tycker jag.

Så får man hoppas att jag vågar köra tillräckligt nära lådorna. Högerstyrt har jag aldrig provat förut. Men hur som helst, hon jag åkte med körde på en låda så den blev sne, så jag antar att det är lugnt om sånt händer lite då oh då ;-)


En hel del trappor blir det också. Men ett av dom på slutet som jag tog var det nästan bara folk på nedre botten som skulle ha tidning. Heja pensionärerna!!
Men tänk vad underbart det vore om man lyckades bli klar kl 6 på morgonen. Men hon körde bra fort, och vet vilka lådor hon inte ska dela i ju. Jag kommer ju få lov att titta på alla. Dessutom så är det drygt i hyreshusen, för dom har inga markeringar utan man måste ha boken med sig tills man lärt sig vilka som ska ha tidningar. Tydligen hade någon idiot fått för sig att det var kränkande för integriteten med med markeringar.


Tidningsbud

I natt ska jag ut och lära mig ett nytt distrikt. Över ett år sedan jag körde tidingar. Och den gången sket det sig ganska rejält. Denna gången blir det iaf ett bildistrikt och jag hoppas det kan funka bättre då. Inte så skoj när nåt som skulle ta ca 3 timmar tog som minst 4 timmar och en gång så mycket som 6 timmar. Och jag sölade inte. Jag slet på så mycket jag kunde och ändå gick det inte. Men den här gången slipper jag nysnön varje natt, 17 graders kyla, krånglande växlar på cykeln, is och halka så förhoppningsvis ska det gå bättre.

Jag hoppas att Sanna inte ställer en massa jobbiga frågor om hur det blev förra året. Att jag försvann och inte svarade i telefonen sen... Det blev för mycket. Jobba 6 nätter i veckan, ett annat jobb åt PB dessutom skulle mamma bort samma vecka så jag skulle dessutom släppa in/ut, utfodra och mocka åt 2 hästar (helst rida också). ALlt det och sedan ville jag även hinna med att träffa Ola.. Allt det vissta jag om, men istället för att säga att den veckan kan jag inte jobba eller fråga om man kunde få vara ledig så la jag ner det helt och hållet. Skämdes för att jag visste att jag inte skulle palla det. Teoretiskt hade det kunnat gå ju. Froppen var sista natten jag körde. Efter halva mitt distrikt hejar en gubbe på en gård på mig. Efter en stund kopplade jag varför jag kände igen honom, han körde också tidingar. Och var redan hemma och skottade snö på sin gård!! Jag hade halva distriktet kvar!! Samma natt hade lappen med ändringarna flygit bort från väskan. Så nästa natt skulle jag få lov att fixa till allt strul som blev pga det.

Jag gjorde så gott jag kunde. Men fick bara skit från nästan alla. Arbetförmedlingsgubben var inte glad över att jag hade fixat ett jobb som jag trodde han skulle bli. Tidningtjänst: Varför tar det så lång tid?? Sen fick jag byta distrikt och det var det som jag ibland kunde fixa på 4 timmar, men stackars Dennis som inte ville byta fick mitt gamla helvetesdistrikt. Även om ingen sa nåt till mig så hörde jag när han pratade med Katja om att han inte ville byta. Kände mig skit dum.

Ja nu orkar jag inte nöta runt det där mer i huvudet.. men det är det som rört sig i skallen ganska rejält sedan Sanna ringde för någon dag sedan.

Ja så det att jag hade tänkt vara massa i stugan. Nästan bo där i sommar.. Dom planerna är ju helt förstörda nu. Jobbar man 6 nätter i veckan så blir det inte mycket tid till att åka dit.. Är väl ca 15 mil dit iaf.. och då vill man vara där längre än en natt :(
 

På lördag

Men om jag inte ska gå det dära??
Hur blir det då??
Jag passar inte nånstans verkar det som...
Äsch, tänk inte framåt nu Lisa. Det gör dig bara deprimerad. Ta dagen som den kommer, jag vet iaf vad jag ska göra idag. Och på lördag också. Om ni vågar kan ni komma till ridklubben i Säter kl 14 på lördag och kolla på vårshowen. Kaotiskt och struligt tror jag det kommer bli iaf för mig. Syrran är typ ansvarig för hela skiten så vi får se hur det går. Men tanke på hur alla i min familj är så lär det bli FÖRSENAT ;-)

Jag saknar Krista. Har inte ridit henne på länge.. kanske red innan helgen?

I måndags var jag hos kotknackaren och funderade på att rida efteråt, men tänkte att det var nog bäst att ta det lugnt så inte kotorna trillar tillbaka fel igen. Jag har ganska okej i ryggen nu enligt kotknackaren. Benen är nästan lika långa iaf.

Tradera

Jag är tradera-missbrukare. Men senaste tiden är det jag som har sålt grejer och kagt ut annanser istället för att köpa en massa grejer som jag gjorde innan. Fast okej, allt jag fick in på mina sålda grejer gick iofs till ett par kängor som jag köpte där ;)


Har kännt mig ovanligt fattig ett tag. Kan bero på att jag först idag fått in pengarna från 4e februari tills senare från försäkringskassan. För jag fick inte påskriviet och hade inte ordning på vilka datum jag hade jobbat m.m. Men idag trillade det in nästan 9000 kr :) Så jäkla skönt. Shampo, tamponger, ris, skurmedel och en massa annat som är bra att ha hemma ska jag köpa. Eller ja tampongerna är det bråttom att köpa, sista nu.  Tur att pengarna kom in idag!!

Fan att pengar ska vara en så stor del i hur man har det.

Senaste tiden

Kom på att jag inte lagt in nån bild på ett tag här. SÅ det måste jag göra nåt åt.
En bild på Lajka från dagen vi var ute i skogen och solade och hade det bra.

En bild på en tulpan i mammas rabatt :)

Och sedan var jag och Erik(bror) till stugan och lämnade mina lilla soffa och fåtölj i förra veckan. Ja vi sov där och grillade korv och klippte gräset också. Så fort det inte är en massa grejer på gång ska jag åka upp dit igen. Tack vare det mobila bredbandet så blir man inte så isolerad där som förut :) Jag kan göra mina plikter som arbetslös och maila jobbansökningar även där.

två sidor

Haha. I lördags skulle jag ha varit i Borlänge på nåntign med herballife eller vad det heter. Ett företag som man köper ett startpaket och sedan använder produkterna och får andra att börja använda och kanske sälja också. Pyramidtjosan typ som jag ser det. Men jag hade tänkt ge det en chans, för om det funkade hade det ju varit nice. Men hur som helst, utbildning och middag i lördags skulle gå på 250 spänn tror jag och jag har inte haft det så gott ställt nu. Inte kunnat betala tradera-tjejen som jag ska köpa kängor av tex. Men som tur är har hon överseende och jag har den här veckan på mig.

Hur som helst fick jag ett mail från Herbal life nyss, om att dom saknade mig i helgen och så.. Så först skrev jag det här:

Hej.

Ja, jag kunde inte komma. Har inte haft en spänn över på länge och sådär, då är 250 kr ganska mycket. Och det ni håller på med känns lite som bluff, att ni tjänar pengar på att sälja svindyra grejer till desperata tjockisar. Och visst jag tänkte till en början att man kunde se vad det var och köpa det där start-paketet, men det är väl alla som tänker så som ni tjänar pengar på. För i det stora hela så kan ju bara ett fåtal av dom som börjar tjäna pengar på det.


Så nog är jag seriös, läraktig och arbetsvillig. Men jag vet inte om jag anser att ni är det.


Men sedan kom jag på att jag inte vågade skicka det. Utan skrev ett annat:


Hej.

Ja, jag kunde inte komma. Har inte haft en spänn över på länge och sådär, då är 250 kr ganska mycket.


Jag vet inte om det är nåt för mig. Kändes onödigt att vara med i lördags när jag ändå inte har haft råd med start-paketet.


När har ni sånt där igen? Det kanske passar bättre en annan gång.

MVH

Lisa Wikström


RSS 2.0