Slut på jobb

Fick sms från chefen nyss. Dom hade inte fått körningarna för arla, så 15e maj tror jag att mitt jobb tar slut. Men det skulle komma mer info nästa vecka.

Kanske är dags att söka annat på riktigt nu. Sökte lite annat för ett tag sedan men nu kanske man ska leta på riktigt. Men man kanske kan få unna sig någon vecka ledigt den här sommaren? Jobbat utan ledighet sedan slutet av april förra året ju. Orkar jag stå ut med heltiden i 3 månader till? Vet iaf nu att det verkligen inte är min grej att börja vid 5 på morgonen.

Jag borde kanske vara ledsen.. men jag känner mig lättad över att det verkar finnas ett slut. Och jag tror att det är en bra erfarenhet att ha om man ska söka andra liknande jobb. Har iaf lärt mig att backa till kaj och annat. Kunde inte backa efter utbildningen liksom, hade backat max 4-5 gånger med enbart lastbil. INte undra på att det var svårt att backa med släp, när man inte ens hade fått lära sig att backa med enbart lastbilen.


Det år inte bra för Hedemora nu. Massa folk som blir arbetslösa när milko stänger i sommar, andra ställen har också sagt upp folk och vi blir nog ett gäng från Långdahl också. Läste i tidningen lite snabbt när jag värmde matlådan idag att dom skulle satsa mer på vuxenutbildningen, det är ju bra :)

Rasmus

Min kanin har ju varit dålig och vi har behandlat och grejat, men det ser ut att gå bra, bara lite småsår nu. Och idag fick han ragg, en tjej som vill att han ska bli pappa till små kaninbebisar. Han är 8 år och har aldrig träffat någon tjej. Hoppas han vet hur man gör. Och hoppas han kan bli pappa.. Sandras gamla hankanin och han råkade ju komma ihop och slogs, hört nåt om att dom kan kastrera varandra när dom slåss.

Om det blir bäbisar kunde jag iaf få en och hon ville betala också? Men det känns konstigt, borde inte min kanin bara vara glad för att få ligga lite? Får vi betalt är jag hans hallick ju!? Hehe!

Funderingar

Eftersom jag är så trött på det jag jobbar med och känner attjag knappt orkar med så sitter jag opch kollar runt lite. SLängde visst iväg ansökan till två olika. Sthlm området båda. Ena var trädgårdsarbetare med C-kort och det andra var djurskötare till 60 mjölkgetter och 8 kor. Coolt med mjölkgetter, jag har bara mjölkat kor förut. Men getterna lär ju inte kunna skada en lika grymt mycklet som dom större djuren skulle kunna iaf. Nog för att jag var rejält blå om benen när vi klippte får på skolan för en massa år sedan, men nu ska jag ju inte välta och klippa getterna, bara mjölka, haha.

Har annars funderat på utbildningar ju. Var ju inne på ekologiprogrammet förut.. Mina senaste funderingar har lutat mer att kolla upp vad som finns inom trädgård. Skulle vilja ha en egen plantskola och driva upp plantor av nåt slag som säljs någorlunda lokalt. Jag kan skaffa en gammal lstbil och köra ut och göra allt själv.. Jo du, farsans ideér om växthus på marken vid stugan kanske inte skulle vara så illa trots allt?


Vega-cavaletti

Bestämde ju för att ta med Vega på lektionen. Jag trodde att vi hade dressyr men vi hade cavaletti som Vega aldrig har provat förut, men det gick så bra så bra. Duktiga tjejen! Först skulle vi bara skritta över. då tog det tvärstopp, men när vi fick gå strax bakom Con Rise så såg hon hur man skulle göra och traskade efter, två gånger i skritt sedan blev det trav. Hon var duktig tjej. Att vi dessutom hade två cavaletti och en sväng emellan dem som gjorde det hela lite klurigare var ju duktigt av henne.  Tror faktiskt att den övningen var bättre än om vi hade varit med på ett vanligt dressyrpass.

Förresten.. Vega har typ aldrig träffat på färgade bommar förut.

Kaninen

Lille Rasmus blev opererad igår. Sövd och skuren i. Dom ringde mig och jag fick besluta om vi ska försöka få bort hans 2 bölder eller inte. Jag beslöt att ge det en chans, kan inte döma någon till döden.

Ska väl åka till Hea och se hur det ser ut idag och göra rent och försöka få det där medlet i båda såren. Ena är ett stort öppet sår, det andra är ett snitt som jag ska försöka få in den där vätskan i. Veterinärräkningen gick på 1055, billigare än jag trodde, men det beror ju på hur man tänker.. Kaninen kostade 350 kr från början. Men nu han ju inte vilken kanin som helst. Men tydligen ska det vara väldigt svårt att få bort såna här bölder, så man får se hur det går.

Ny lägenhet

Äger en till lägenhet nu..
Varit på banken och betalt och fått nycklarna nu. Känns jobbigt.

RSS 2.0