gardiner

NU är två gardiner klara. Tycker det blev bra :-)
Tror jag tar dom andra två en annan dag i veckan. Planen är att åka till stugan i helgen. Ljusblåa gardiner med vita blommor måste vara bättre än dom oranga som hänger i köket nu.

I morgon ska jag ut och jobba i drygt ett dygn igen. GJorde det i helgen också, men nu är det bättre tider tycker jag. Nu börjar jag 12:30 och jobbar till 14:00 dagen efter, i fredags började jag kl 8:00 och slutade 10:00 dagen efter. Många timmar blir det iaf och det är bra. Kommer upp i ungefär halvtid i september också. För nog får jag räkna även dom timmarna jag hade schemalagda fast att jag var sjuk i början på september? Alltså jag tänker i A-kasse tankar. Fast det kanske inte spelar någon roll nu när jag fått nya dagar.

Egentligen gick jag till min lägenhet bara för att kolla om jag hade fått någon viktig post idag, sen blev jag kvar och sydde. Den enda post som var nåt att kolla var att jag hade fått tillbaka 198 kr från folksam, jag hade visst betalat in för mycket. Bra med såna som har koll på när jag klantar mig så jag får tillbaka pengar. Fast dom kunde iofs behållt dom så kunde jag slippa nästa räkning eller nåt sånt.


syslöjd

Utövar syslöjd i min lägenhet.. första gången sedan högstadietsom det är så här seriöst. Har strykt gardinerna och delat dom. Nu ska jag fålla den avklippta sidan och försöka få alla fyra att vara lika långa.. Det är där problemen kommer.

SYmaskinen står redo, en än så länge har den intefått jobba nånting.

Hade varit skoj att ha lite bättre arbetsytor. Bäddsoffan har agerat strykbräda och det är inte riktigt rätt arbetsställning.

Hade tänkt hinna rida båda hästarna innan ridlektionen idag. Får se hur mycket det här jävlas, kanske blir bara en pålle riden. Krista gick ju iaf igår, i sällskap av 2 hundar. SÅ så mycket ridning blev det inte, jag satt mest och tittade på Zingo och Lajka som sprang som tokar!! Hur orkar dom? 1 timmes oavbrutet spring och bus.
Krista, Zingo och Lajka.

ja för fan

Jag tror tammetusan att jag tänker dammsuga. Kanske sätta på potatis först, och om vi inte har några hemma så får jag handla först. Ska göra fisk med smögensås i ugnen tänkte jag :)

direkt

Direkt får man obehagskänslor.
Bara jag fick smset med förfrågan om att jobba 5 pass i helgen. fre 08:00 till lördag 10:00, sön 9:00-21:00.
Man börjar undra vilka som jobbar och allt sånt där. Hoppas att de ordinarie är sjuka allihopa så vet jag att man får jobba med bra folk. Nog för att en del av de ordinarie är okej, men det är så mycket skitsnack och negativitet. Hoppas det är en helg med mest karlar som jobbar i så fall, dom är okej.

Vet inte hur man ska skriva i kassakorten när man har en dag där man jobbar 19 timmar? Ska man fylla i på andra dagar och på så sätt minska antalet dagar man gör slut på? Jag vill ju inte göra slut på alla deltidsdagarna på en gång, räcker med att jag jobbade en dag förra veckan så att resten av den veckan dras det på deltidsdagarna. Jag räknade lite halvdant och jag tror att jag jobbar 32 timmar den här helgen, så egentligen borde jag kunna tacka nej till a-kassa hela veckan utan att jag blir utfattig av det. Åh, vad krångligt det här är. Vet ju inte vad man får och inte får göra.

På fredag skulle jag ha varit med på guitarherocup på café Paris. Tacobuffé och spela för 150 kr, synd att jag missar det. På lördag ska det ätas surströmming, och det kan jag iaf vara med på, och jag hoppas att det inte blir så sent. Tror jag även tänker vara nykter, vet inte vart vi ska vara än iofs. Är vi här kan man ju ta en öl, man behöver ju inte bilen för att ta sig hem med liksom.

I morgon kväll ska jag och Mathias på kurs, hanledarkurs så att han kan få börja övningsköra med mig :) Tänk vad bra det hade varit om han fick det i somras när vi körde till hans mamma drygt 90 mil norrut. Nog för att handledaren ska vara med och sådär, men lite skönt att bytas av ändå. Nästa sommar hoppas jag att han har körkort.

drömmer

Spelar bouncing balls och hoppas att allting är en dröm.

facebook

Jag får inte komma in på facebook. Nåt underhåll håller dom på med!! Men Mathias som sitter i samma rum på samma uppkoppling är inne!!! Varför får inte jag för?

jobb

7:30 ringde bemanningen och undrade om jag kunde jobba kl 8-21. Jag jobbar till kl 18.. Är hemma på rast nu. Känner mig vrålstressad av hela situationen. Dom andra sitter i möte, det är inget särskilt att göra under tiden så jag tog rast.

Men nånting knager i magen på mig. Tror det är en viss person som jobbar idag. Fan, jag som trivdes på det stället så bra innan allt blerv omgjort och det kom massa mer personal.

Hade tänkt besöka AF idag, men det får bli en annan gång. Jag sökte iaf två jobb här nån dag, så jag har gjort nånting av det dom vill att man ska göra. Fast jag vill ju gå lastbilsutbildningen som troligen blir i slutet på november eller i början på december. Är liksom det jag vill snacka AF om. Har ju bytt handläggare eller vad dom kallas för nåt och jag har aldrig träffat min nya... Har nog haft henne i 1,5 månad nu.. Svårt ställe. Kan dom inte ha fasta tider så man vet när man ska dit? Skicka mig en kallelse. Jag har sprungit runt där många gånger och letat efter nån speciell, sen hamnar man vid den som sitter i kundmottagningen och den personen kan man ju inte bestämma så mycket med. Den bara lägger in att man varit dit iaf. Suck. Jag är en av deras långvariga kunder men jag fattar fortfarande inte hur det ska funka.

Lillan och jag åker till stugan ikväll. Hon ska jobba i Mora och behövde sovplats. Det är därför jag inte kan jobba till 21, inte skoj att åka dit så sent och särskilt inte för Lillan som börjar kl 7 i Mora imorgon.

eld i stugankor i stuganBus med bollen i stugan.
Regnbåge och utsikt i Kättboåsen.

Nu ska jag rasta lilla ensamma Lajka innan jag ska tillbaka till jobbet. Både Mathias och jag jobbar ju länge idag.

Steffe

Lade in två videoklipp på min youtube:
Detta och ett till:
http://www.youtube.com/watch?v=bW-fq4evGK0


Trevligt värre :)

hästarna

Det är ruskväder. Jag skiter i gardinerna och åker och fixar täcken och kanske rider nån pålle :)

Full fart i hagen.

gardiner

Jag drar mig för att gå hem till mig och sy gardiner.. eller jag ska kapa an långa gardiner och försöka få till det dubbla antalet av dom jag har :) Men jag har aldrig sytt gardiner. Och jag vet inte ens om mitt strykjärn fungerar, så man kan stryka fållen liksom. Och usch, syslöjdsfröken drar fingrarna på tyget så hela jag ryser av blotta tanken!! Obehagligt. Lika obehagligt som folk som slickar och tuggar på en tom glasspinne!

Nä jag tror jag tar mig hem till mig och ger mig på gardinerna, hade varit bra att få dom klara om jag och Lillan skulle åka upp till stugan imorrn. Hon skulle jobba i Mora torsdag och fredag och behövde boende. Perfekt, då kan jag vara där uppe och hon kommer dit när hon jobbat klart och så behöver inte kvällen bli så mörk och farlig som när man är ensam :D

Funderar även på att köpa lite vårlökar och sätta. Men jag antar att får,getter och kor mumsar på tulpaner.. Så nercisser kanske då? Påskliljor om vi ska ta det på vanlig svenska. Dom gillar iaf inte rådjuren och rådjur borde väl ha samma smak som lantbruksdjur? Jag ska väl inte behöva ha stängsel för några små blommor också. Hade varit så fint med lite vårblommor ner mot dasset..

Är så sugen på annan bil.. Fast skodan går ju och den tuffade till stugan, Gävle och Stockholm förra veckan.

Jag och Sandra var ner till sthlm i söndags. Blev sthlm istället för innebandy. Vi var till en frissa som hade s.k. modell call och Sandra ska vara med på nån stor mässa dom ska ha i oktober. Det var egentligen jag som ville vara med, men jag hade för kort hår för det dom hade tänkt sig den här gången. Jag är lite orolig för att dom ska få Sandra att se helt knäpp ut. För hon som skulle klippa och fixa henne sa att hon hade kollat runt lite och var inspirerad av skinheadtjejer, jag hoppas att hon inte blivit allt för inspirerad av det för jag tror Sandra skulle se urfånig ut med sån frisyr. Jag tror dessutom att hon skulle backa ur alltihopa om det blir så som jag tänker mig. Haha, kort fast med lång känsla snackade hon om. Ja ja, ska iaf bli spännande.

Ridlektion ikväll, hoppas det går lika bra som sist!!

Dröm

Drömde på sätt och vis om Daniel i natt. Jag tror aldrig jag träffade honom, men vi hade iaf telefonkontakt. Vi skulle göra en sista "stöt" typ. Han var skyldig killen han brukade köpa av, och eftersom jag vet hur hemsk han kunde vara så var vi tvungna att fixa en bil åt honom. Så av någon anledning var det jag , Johnny och Ronny(fast ibland var han Niklas) som skulle göra detta. Och jag hade lovat att jag kunde fixa nycklar till en bil som vi kunde stjäla, det var bara det att jag inte visste om min syster hade lämnat nyckeln till polisen eller om det hängde på Hea. Jag vimsade omkring, bland en massa ungdomar som drack, nere vid Lappens och försökte ringa till Hea. Jag kunde inte slå rätt nr. Dessutom kom jag på efter ett tag att man inte kunde ringa med en hemtelefon där nere, särskilt inte då jag bara hade laddardelen och ingen lur. Så jag skulle gå hem till mig och efter vägen började min mobil att ringa, jag var helt hundra på att det var Daniel som ringde och ville veta hur det gick. Men när jag svarade så var det Saras(i Mora) mamma som ringde och ville ha råd av mig. EFtersom Sara hade dumpat Johan, så hade av någon anledning Saras lillebror och Johans bror blivit osams när dom spelade fotboll och nu låg Saras bror, som var 25 år bara på sängen och grät för det. Och då ringde alltså deras mamma mig för att be om råd hur hon skulle göra?

Ring signalen var "ett enskilt rum på sabbatsberg" med John Holm. Jag var helt hundra på att jag hade haft den som ringsignal på Daniel, så det var därför jag trodde att det var han som ringde. Ganska passande... Texten börjar "I natt svävar änglar vid din sängkant och snart så knackar någon på din dörr".. osv
Kanske var det en ängel i mitt rum när jag sov?

Jag hade planerat att Niklas och Johnny skulle få själa bilen eftersom jag hade fixat nycklarna och snubben som ägde den kunde känna igen mig. Däremot skulle vi åka runt med min bil innan och kolla så det inte åkte runt poliser eller securitasvakter i närheten. Och jag hade planerat vad jag skulle säga i förhör, eftersom dom skulle veta att jag varit ute då. Och skulle få lov att vittna.. Jag skulle säga att ja det kan hända att jag mött en sån bil. Men typ hälften av alla bilar man möter är ju mörkare volvo. Så då skulle dom fatta att jag inte hade med bilstölden att göra.


Jag blev iaf besviken när jag vaknade.. eftersom Daniel levde i drömmen. Vi hade ju pratat. 
Jag saknar honom så jävla mycket ibland. 


Fixat

Sådär, nu är gräset klippt. När gräsklipparen och jag äntligen förstod varandra så tog det ganska precis en timme. Lite krångligt eftersom en grej som håller upp utsprutningsluckan trillar av om man slår i den i grejer. SÅ då får man stanna, hämta den, sätta dit den, och starta gräsklipparen igen. Sen hade en assistent som flyttar trädgårdsmöblerna varit bra. Förresten kanske det är dags att bärain dom. Men jag bär inte bordet och soffan själv så alltihop får stå kvar just nu iaf.

Lamporna är ju gjorda för utomhusbruk så dom ska väl tåla att stå ute. SKa svänga in på ÖB i Mora och köpa en sån där förlängningsladd som var till dom där. Mina överdrivetlånga oranga för inomhusbruk är inte så praktisk.

Kan inte nån plocka ihop alla mina saker? Och hämta in en korg ved och hålla ut slaskhinken?

Jag har iaf diskat redan :)

Jag dricker trocadero som belöning för gräsklippningen.

gräs

Eftersom jag redan har drömt att jag klippte gräs så behöver jag väl inte göra det? Fessutom hade jag ett jäkla slit innan jag fick igång gräsklipparen, oh efter det gick den för lågt och slet sönder marken nästan.

Vid 8 i morse sken solen, men jag somnade om och nu är det grått och trist ute igen. Tar det lite lunt under moronen/förmiddagen så får vi se hur vi gör med gräset sen. Hade varit skönt att ta det är man är fler än ensam, skönt att kunna bytas av med någon.

tandborsten

Den låg ute på bron. Utanför det inglasade... Jag fick gå över två meter ifrån ytterdörren och det var läskigt. Så pass att jag hade hjärtklappning när jag kom in.

Har krupit ner i sängen nu. Men kom på att jag måste leta på TV-dosan. Sen blir det slö TV och sömn snart. Boken jag vill läsa ligger ute i bilen som förresten står med bakluckan öppen och nycklarna i. Hoppas ingen är ute efter att stjäla bil i natt för jag törs inte gå ner till den.

Vasalidens belysning... Kan inte jag få ha den här?

Scrubs.. det var visst två avsnitt, nice.

idag

segade med dass, frukost och sånt idag. Gick ut på promenad med Lajka vid 12.30 och såg korna på ganska nära håll. Typ sprang för att slippa möta dom. Alltså jag är inte rädd för kor, men en del av dom hatar hundar och vi blev anfallna för nåt år sedan eller dom var bara ute efter hundarna. Det vill vi inte testa igen tycker varken jag eller Lajka.

Så efter promenaden kom alla korna hit. Lajka fick vara inne och jag var ut på bron och pratade med två av om. Dom dricker vatten ur min regntunna och eftersom ja hade använt en del så hade dom svårt att nå vattnet. Så hinken me regnvatten som jag hade på bron ställde jag ner så stora kossan drack ur den. Hon verkade snäll mot mig iaf. Sen traskade dom ut på åkern till dom andra korna. Stängslet är trasig i ett hörn mot vår tomt, så jag vågade inte ha Lajka ute medans dom var här, i flera timmar. Så det blev att vara inne länge. Men jag bar in grillen i ladan, den som legat i bilen i flera veckor nu. Nästa sommar kan vi ha grillparty här. Jag, Lajka och katterna ör det är ju bara vi som brukar ta oss tid att åka hit.

Sen plockade jag fram och kopplade ihop en liten trädgårdsbelysning. Första lampan ville verkligen inte funka, men på 4e omkopplingförsöket kom även den igång. Såg dessutom att beskrivningen var fel på åtmintone ett ställe. Men nu står det fyra små lampor på rad ner mot dass. Egentligen kanske jag skulle köpa 4 stycken till så kan man lampor hela vägen ner. Men jag är nog ändå för mörkrädd för att gå ut ensam. Jag vet att det inte är nåt farligt där bara för att det är mörkt. Jag vet även att jag skulle kunna gå någrlunda lugnt och sansat när jag är ut.. Men inuti mig får jag typ panik, särskilt när jag ska ända mig om för att stänga dörren. Troligtvis lämnar jag den på vid gavel och har sån inre panik att det känns som jag ska explodera när jag går upp mot huset. Det är sjukt! Jag vet..

Gjorde upp eld i insatskaminen bara för att det är mysigt att ha elden igång. Det var 21 grader nyss, nu är det 22 och onödigt varmt och elden brinner för fullt ch kommer nog värma ett bra tag till.

Tandborsten letade jag aldrig på under dagen. Ska jag använda Mathias tandborste som haft nån enstaka gång? Ja jag tror nog det. OM inte min ligger på bron då, för dit ut tror jag att jag törs gå. Ska gå och kolla, hej svejs.

Vaken

Dumt att vakna vid 5 på morgonen. Släppte ut Mikkel nu så slipper han gå på lådan som inte har sand. Jag slog på TVn och ska väl försöka somna om till Go kväll såhär kl 5:30 på morgonen. Vet att jag brukar sova väldigt länge när jag bara vaknar lite på morgonen.

Dagens I-landsproblem

Min tandborste är inte här. Atingen är den kvar på vinden sedan jag var här sist eller så ligger den ute på utsidan av fönstret på bron(har ett svagt minne av att jag lagt den  där). Och hur som helst så är det mörkt ute, väldigt mörkt. Så det blev bara skölja med lite vatten och tandkräm.

tänder

Just ja man ska ju borsta tänder innan man lägger sig.

Stugan

Hamnade i stugan idag. Stanade på ÖB i både Falun och Mora och kollade fter såna där solcellslampor man kan ha ute på tomten, ångrade att jag aldrig köpte såna när jag och Cattis var på ÖB i AVesta, dom kostade bara 19 kr styck så det hade varit värt att testa ju. Men tyvärr fanns dom varken i Falun eller Mora. Annonsvara som tagit slut :( Däremot gick det åt massa pengar ändå.

Var döhungrig när jag väl kom hit så ja skulle göra mat av den där kålrabbin som jag ade skalat och skivat upp redan igår. Min farmor har kärt mig hur man skulle göra och jag har gjort det förut. Men den här gången glömde jag att man skulle förvälla dom innan man panerade och steker dem, så det blev inget vidare. Typ panerad och stekt rå kålrabbi(typ kålrot fast med mildare smak sägs det). Men paneingen blev god iaf, så har jag något godare att panera vet jag att jag kan göra god panering :)

Kollade på ett ganska underhållande program på TV nyss, Peter Settman var programledare och det var om politik, fast roligt också.

NU visste jag inte vad jag skulle se, å jag valde kunskapskanalen och gubben i stugan sista halvtimmen. Tyst och lugn film. Undrar om jag hade orkat se hela? NU pumpar han i vatten i ett badkar, medans do även filmar en snigel som kryper fram. AHa, jag trodde det var vatten till sjur, men han värmer vatten också. Det blir utomhusbad. Ja på sommaren är det ju okej, men jag tror jag föredrar min lilla badbalja här. Han verkar ha samma standard som jag har i stugan alltså.


Positiv

Känner mig ovanligt positiv idag!!! Fan vad skönt alltså! Mår riktigt bra, förutom förkylningen då, men det är bara fysiskt! Fast jag ville döda någon förut idag när jag fortfarande inte hade ätit nånting och jag pumpade däcken på cykel och pumpjäkeln fastnade och typ vägrade släppa taget om pluppen där på cykeln. Men med lite svordomar, hot och våld så fick jag lös den.

Pumpen åker med till Hea så jag kan pumpa min farmors gamla rosa cykel också. Har även planer på att ta hit den cykeln. Man slipper slå i vissa kroppsdelar när Lajka stannar för att kissa och sånt. Dessutom är den inte lika sne och vind som herrcykeln jag har här. Nån idiot tyckte ju att det var en bra idé att kasta cykeln i porten hos mig förut när vi kasta ut dom från efterfesten.

Just ja. Jag måste lägga in Steffes nya skiva i USB-minnet så jag får med den i bilen. I love it!!! Jag var duktig som kopplade in stereon själv i bilen också. Det tog vara 2 dagar, haha. Var så dåliga och korta och dålig fastsatta kablar sedan tidigare så det var inte så enkelt, fick köpa nya kablar för att få till ljudet till högtalarna.

Vega är hemma på Hea, men är tydligen halt. Fattade aldrig felet riktigt. Erik hade snackat om ryggen enligt Sandra och skyllt på Henke, mamma pratade om nåt sår på benet, Erik hade även pratat om ryggen och att såret skulle ha med ryggen att göra. Jag fick ingen klarhet alls i det hela. Hoppas det går över iaf!

städning

Igår röjde vi en hel del i Mathias lägenhet. Det blev dammsuget också. Så idag har jag skurat toan och torkat alla golven. Fy fan vad skönt.. även om det ser stökigt ut fortfarande är det en stor skillnad.

Tidigare idag var jag även hemma hos mig och plockade lite och drog av golven där också.

Och på båda ställena spelades "5 dagar i augusti" Stefan Sundströms nya skiva! Med bra musik går det lättare att städa. Och så länge jag slipper dammsuga är jag nöjd.

Jag är fortfarande ganska förkyld. Hostig och snorig. Men igår red jag och Sandra en lugn tur och det funkade, så ikväll blir det ridlektion. Minn inte vad vi ska göra, kan vara teori t.o.m. Hade varit bra tajming med teori när man är lite skröpplig.

Har funderat på om jag ska åka till stugan i morgon. Jag har inget jobb alls inbokat nu och det är ändå en hyfsat fin årstid fortfarande. Men det är kvällarna.. det blir väldigt mörkt nu. Iofs så är det tillräckligt korta nätter så jag slipper kissa i byxorna. Men jag måste bestämma mig i förväg om jag ska vara uppe på vinden eller nere i stugan eftersom det bara finns en trapp upp på utsidan. Vinden har TV, och mysigt att vara på alla sätt, men nere finns mat och vatten. Det blir mycket att kånka upp och ner med. Nä, ge mig en motorsåg så sågan jag upp ett hål och ställer en stege eller fixar en sån där hiss som Dynamit-Harry har i nån av Jönssonligafilmerna :) Synd att jag inte är särskilt händig bara. Ge mig hantverkare som kan fixa det åt mig! Och så en elektriker som kan fixa bra belysning på gården så jag törs gå på dass även när det har blivit mörkt ute. Dom här planerna var riktigt realistiska ju :) Sånt som kan ordnas ganska enkelt om man bara vet vem som kan göra det.

Förresten ska jag nog skaffa en motorsåg iaf! Men jag håller mig till att fälla små träd i så fall bara och kapa upp ved :)

förkyld

Är hemma och är sjuk.
Tänker för mycket.
Det är jobbigt.
Har svårt att glömma.
Gamla saker som ligger och maler i min hjärna.

Sista jobbhelgen på schema och jag går och blir sjuk. Kanske hade jag fixat att vara där, men ska jag smitta alla andra dårå? Alvedonen tog bort febern och mensvärken men huvudvärk och temperaturen på mig känns ändå.

Råkade köpa en sadel på tradera för ett tag sedan. Hämtade ut den igår. Åkte till Hea och provade den på Krista. Den låg så pass okej att den dög att ta en provridtur med. Men den har nog varit med länge och skulle behöva stoppas om, undrar vad det kostar och om det är värt det. En gammal stubben(hur gör man tyskt u?).. Den kändes okej att rida i och stå i fältsits och sånt. Vi gick till rakbanan och testade både trava och galoppera med den. Sen att jumpabyxor och jumpaskor inte är bästa ridkläder gör ju bara att den egentligen var ännu bättre att rida i. Inte världens skönaste sits men bättre än den jag får skavsår av iaf. Hoppas att mamma kan fråga Irene om hon kan kolla på den åt mig. Sedan kanske man skulle ha frågat nån som kan lite mer än mig själv. Sadlar är svåra grejer alltså.

Har bjudit hit Sandra på film och glass ikväll. Även hon är skröplig, men behövde bara vara på sitt jobb och gå igenom det hon ska göra nästa vecka lite snabbt. Mathias åker till sthlm med några från jobbet och nån från fotbollslaget och kollar på fotboll, Sverige-Ungern. Kanske skulle man kolla matchen på TV för att se om man ser dom i publiken? NÄ skulle inte tro att jag kollar på fotboll frivilligt när får ha matken över TV-dosan!!!! Mohaha!!

bilder

Suttit och pluttat in lite bilder bland texterna. För visst är texter med bilder roligare? Men tycker att jag har dåligt med bilder.

Idag har jag tvättat i massor. Finns ingen bild på mig typ när jag tvättar men nån annan...myser bland ren tvätt

träning

Vet inte hur många gånger nya Sundströmsplattan gått i högtalarna här idag. Den kom med posten idag. Shysst att slippa leta på den i nån butik, bara få den med posten på releasdagen :)

Har tvättat lite idag, ska egentligen tvätta imorrn hos Mathias, men jag tog det som var hemma hos mig plus en kasse med grejer från honom och tvättade hemma hos mig idag. Nån annan ockuperar torkrummet med fläkten hela dagen, men jag tjuvlånar maskinerna och torkrummet utan fläkt fast andra har bokat. Hoppas att ingen blir sur. Dom är ju ändå klara med maskinerna.

Har även planterat om en massa små plantor. Hmm nu minns jag inte vad dom heter, men jag köpte en färdig sån planta i sommar som jag satte i stugan. Så jag vet iaf hur dom helst ska se ut nästa sommar.

kantarellerHittade kantareller när jag red Krista. Lajka sprang in i skogen på ett ställe och vi följde med och hittade värsta fina svampstället :)

Igår var det 3e ridlektionen å höstterminen. Jag fick rida Grey, min lilla favorit ponny. Har bara ridit dressyr på han förut, men han verkade gilla att hoppa också, fy fan vad jag gillar att rida den ponnyn. Förra gången red jag Svartis och ska få han han sen när vi ska ha dressyr igen, vet att han kan gå bra och har gått bra förut med mig, men jag fick inte till det sist. Även han är ponny (arab)... Var bara första gången jag fick rida storhäst, då red jag Grace och hon är väl en av dom trevligaste av storhästarna som ja ridit. Men jag gillar att rida ponny hur som helst, fast jag tycker att jag är lite i största laget ibland. Har ju passerat 60 kg som jag inte skulle göra. Men förhoppningsvis kommer jag under det igen.
Grey

Har börjat träna lite mer Söndagarna är det innebandy, tisdagarna är det ridlektion, sedan ska jag simma varje torsdag eller fredag(började med en gång på 500 meter, och gång 2 gång på 1 km). Det där är väl en bra grund, plus att Krista ska ridas flera gånger i veckan och att Lajka gärna promenerar mer. Jag har även funderat på att börja orientera.. det skulle i så fall bli på onsdagarna. Men hinnar jag verkligen en till grej? Ja nu när det är dåligt med jobb skulle det inte vara något problem.
 
SNart kommer Mathias hit. Jag har kokat ris, ska väl steka lite fiskpinnar strax. Sedan tror jag att jag faktiskt får med han ut och rida i eftermiddag. Vi hade ju en liten deal angånde det här med innebandyn, och det var att om jag spelar innebandy med dom en gång i veckan så skulle han följa med och rida en gång i veckan. När vi bestämde det hade han druckit. Han ångrar nog att han gick med på det. Men hittils har han ridit en gång bara och jag har spelat innebandy 3 gånger, han har bara spelat innebandy 2 gånger, tydligen går fotbollsmatcher före, ja kanske får börja tävla om ja vill slippa innebandyn. Men nä innebandyn är kul och dom flesta tar det ganska lugnt med mig eftersom jag är tjej. Men några svidande bollar har jag stått ivägen för. SIst fick jag en i ansiktet, inte så skoj. Kanske blr jag av med min bollskräck eller så förvärras den.

Ursäktar alla eventuella stavfel. Jag kan stava, men är slarvig när jag skriver på bärbara datorn. Missar lätt bokstäver.

Matlagningsdags. Jag svälter ihjäl. En av Sandras morötter räcker inte till frukost. Men så gott med egenodlade.

RSS 2.0