Fan

Kukblogg!
 
Skrev ett jätte långt inlägg!
 
Molly började skrika, jag tryckte bara puplicera utan att tänka mig för. Hade såklart blivit utloggad från förut idag!!!!!
 
JÄVLAR VAD HON HOJTAR NU DÅ!

Hund

I morgon förmiddag ska jag åka och titta på en hund. Den är snart 6 månader gammal och syskon till Sara och Sebastians hund. Korsning golden och labrador. Den är svart men har lite goldenfärgstänk på benen. En tik.

Om ägarna tycker att jag verkar okej och att hunden och jag gillar varandra så blir det kanske en hund. Raserna och åldern tycker jag verkar perfekt. Visst är dom små valparna söta, men hur kul var det med kiss och bajs inne? Räcker väl med Mollys bajsblöjor.. Hon ska vara rumsren, och kunna en del grundlydnadsgrejer som sitt, ligg och lite mer. Hennes namn är Pepsi.
 
Jag hoppas att hon kan bli en bra stallkompis och kunna följa med ut på ridturer. I skogen var det ju inga problem med Lajka. Och efter vägar funkar det ju att han koppel på. Synd bara att jag blivit lat och helst vill sitta upp med pallen som hjälp ;) Men jag kan fortfarande hoppa upp som vanligt, fick ju göra det när jag och Sandra för andra gången i vinter råkade ta stigen med ett nedfallet träd så man måste hoppa av för att komma under.
 

hmm

Uppdatering... Avstånden är snarare drygt 2 mil till huset i Skäve och 1,7 mil till det i Avesta.

Hus

Var och tittade på ett hus igår. I typ skäve, eller utanför, på landet liksom. Ett litet hus med två rum och kök och en möblerbar hall på övervåningen. Ca 1,5 mil in till Hedemora. Det var 12000 kvadratmeter tomt, så man kan göra två hästhagar(en väg går mellan markbitarna därför två hagar), uthuset ser för djävligt ut, kanske kan rätas upp eller ta ner och bygga nåt vindskydd/lösdrift till hästar.. Ett långt kallgarage till bilen och lite extragrejer fanns som var i okej skick. Badrummet var pyttelitet, men jag tror att man kan flytta väggen och få lite bättre utrymme så man både kan duscha och ha tvättmaskin.

På kvällen åkte jag och farsan och spanade på ett hus som ligger efter gamla vägen till Avesta, också det ca 1,5 mil bort från Hedemora, men dock lite längre till Säter. Där fanns ett stall på 5 boxar, ganska slitet har bara sett en bild på blocket. Vi kikade in i huset och det ser ut att vara 90-tals standard, helt okej liksom. 4 rum och kök, lite mer utrymme alltså, man kan få både vardagsrum och eget rum till Molly utan problem. Och stallet är liksom klart, däremot var tomten här bara 3300 kvadrat, en liten hästhage finns där, som tyvärr känns snålt tilltagen, stora åkrar bakom med kohagar, man kanske kan hägna in stallplanen så hagen blir större. Sedan behövs taket på uthuset fixas lite, ena delen har dom bytt till plåttak, men inte resten av stallet och stora logen. Dessutom finns här en lillstuga på 2 rum och kök, ingen toa av vad vi kunde se.

Första lilla huset som har mark finns ett bud på 400 000, en gubbe som vill jaga, jakt och fiskerätt hörde till. Antar att han kan gå upp högre, ligger ute för 475 000.

Det andra stora huset med stall men snålt med mark ligger ute för 500 000, ska försöka få till en visning på det iveckan och fråga lite mer, vem vet, grannarna kanske inte är helt omöjliga med marken.

Båda husen känns lockande, med båda har sina nackdelar. Ta marken från det i Skäve, huset och stallet från det mot Avesta så hade vi ett perfekt ställe och optimalt om vi dessutom får det strandnära ;) Nja, Dalälven finns på gångavstånd vid huset mot Avesta, och sjöar och dalälven finns ganska nära det i SKäve också.

Det jävliga är väl att andra människor också vill köpa hus!

Nu ska jag åka till ridklubben och rida program med Grey. Hoppas jag inte gör bort mig.


RSS 2.0