Sälja lägenhet.

Just ja, visade ju lägenheten igår eftermiddag. Dom var positiva och trevliga, vi kom överens om 55000. Dom ville fundera lite och prata med pappan i familjen också, mor och dotter tittade. Sen på kvällen när jag var ute och sprang ringde dom och sade att dom ville ha den! Skönt, onödig att stå och betala nästan 2000 i månaden för en tom lägenhet. Så jag snackade med ordföranden idag och gav han namn och personnummer så skulle han höra av sig när det är uppkollat. Hoppas vi kan få det klart i veckan så jag slipper nästa hyra :-) Och det känns mycket bättre att sälja till trevliga människor än till dom jag visade för sist, med en pappa som gnällde på allt, t.o.m. spisen var oduglig för han, den som Sandra köpte när hon bodde där, iofs begagnad, men den är ju fräsch. Fräschaste spis jag lagat mat på förutom Mathias nya nu då, vi fick hem en sprillans ny i torsdags, den gamla slutade funka totalt, en dag som vi hade folk hemma, hockey på tv och dom skulle äta korv i nån periodpaus, när jag skulle koka mat åt Molly gick huvudströmmen när jag slog på en platta, och även den stora så då hade vi ingen som funkade längre, två andra var trasiga sedan innan. Så som tur var så hade hans pappa två kokplattor hemma så dom kunde få sin korv, Molly fick ugnsbakad potatis och rotfrukter för ugnen funkade iaf. Skönt att dom sista plattorna gick sönder, kändes inte så skoj att laga mat med bara två plattor när vi ofta behöver många plattor eftersom jag inte äter kött.
 
Usch vad jag babblar på.. Skulle ju bara skriva att jag hittat köpare till lägenheten.

Min dag i bilder

Här är vad jag gjorde tidigare idag. Red Krista och lät Nova följa med och springa av sig, helvete vad hon sprang i början när jag släppte henne. Vi var ner i en djup svacka i djupdalarna där det nästan inte finns någon stig, hoppade av och bröt lite kvistar på två rasade tallar, tänkte gå ner med Vega och prova hoppa dom, Krista fick bara kliva över lite försiktigt.
 
Krista efter ridningen i solen! Finingen!
Mamma plockade in tomaterna från mina plantor igår. Hoppas dom kan mogna bra inne nu bara.
 

Blandat

Efter ett tag började fläkten gå hela tiden igen, var ner och kollade, då var det bara en glödbädd i botten kvar, nu lastadejag in igen, fläkten går fortfarande, den kanske inte ville blåsa när elden var som störst? Men varför inte? Nu var det iaf 19 grader i köket, helt okej, ute var det minus 0,3!! Blä för kyla, blä för is på rutorna, blä för kalla fötter. Nu är det väl bara att vänta på februari, med vit pudersnö men ändå en sol som värmer en gnutta.. Nja, jag gillar julen också. Hoppas mormor orkar ha oss där en jul till, förra julen satt hon med vid bordet ganska länge, julen innan låg hon mest på sin säng. Jag tror inte hon hänger med så länge till, hon borde flytta till ett hem, men moster Inger har lovat henne att hon inte skulle behöva det. Istället är det hemtjänst som inte har tid att ta upp henne på toa så hon får ha blöja och nån gång hittade dom henne sittande på golvet i sin egen skit, hon kom inte upp. Det är ovärdigt. Mamma och hennes systrar turas om att åka dit och hjälpa henne på toa varje eftermiddag och fika/fixa mat med henne. Men riktigt så ska det ju inte vara, visst ska dom dit och fika m.m. men jag trodde att hemtjänsten skulle sköta om henne med toalettbesök och sånt.

Hur kom jag in på det där? ja kallt, julafton..

Ska väl ta och sova strax, finns inte så mycket annat, slå på radion lite och lyssna på Karlavagnen, jag är 30 år gammal nu, då börjar man uppskatta P4 mer och mer ;)

Skumt

Jag eldar för fullt nere i köket, var ner nyss och lastade in med mer ved. När vi kommer upp så voffar Nova lite eftersom veden knäpper, är ju granved så det är ju inget konstigt. Det som gör mig lite orolig nu är att fläkten slår av och på sig nu? Så har den inte gjort förut. Måste googla om det är nån konstig funktion den har.

Sälja lägenhet

Nu ska vi åka och visa min gamla lägenhet. Har visat för många men det verkar lite segt, folk har blivit snåla eller så var den bra mycket snyggare när den var möblerad,

Litet land

Åkte till huset, tog reda på kattens snusk i och bredvid lådan!

Sen började jag gräva i det som jag både tror har vart land förut och som jag ska ha som land här. Nöjde mig med en liten fyrkant där jag satte vitlök på ena halvan, får se om det finnt nåt mer skoj att sätta nu på hösten annars har jag bara mindre att gräva till våren. Man kunde hur som helst gräva ganska djupt utan problem så det har nog varit land innan och det växer bara ogäs där, inte nån gräsmatta.
 


Sen gick vi in och åt, nu har Molly somnat inbäddad på soffan, jag sitter vid datorn och fryser, har t.o.m. mössa på mig. Är knappt 15 grader inne.. Vet liksom inte hur man ska göra. Har elemenetet på uppe i sovrummet, men annars har jag bara eldat i köket när jag varit här. Funderat på att ställa en säng i köket så slipper man värma upp resten, men då måste vi leta på en dörr till köket.

fan

Dra åt helvete! Skitblogg och skitmobil! Försvann mitt inlägg? Mitt halvfärdiga inlägg.

Sotis

Hörde att katten mjauade ute, så jag gick och släppte in honom. Gissa om hunden vill vara med oss alla i sängen nu då, men nej ingen hund i sängen. Tyvärr så vaknade Molly, tror att Mikkel råkade kliva på henne.
 
 

buss

Sitter och väntar på nattbussen från säter till Hedemora. Fick så bråttom men jag hann ta ut penningar och ändå får jag vänta, känner inte igen mig själv riktigt.

Paprika

Jag har en pytteliten paprika på gång i fönstret.
Hade flera plantor innan men efter vår vända i Uppsala i våras då Sandra var blomvakt så dog flera, men denna överlevde, en riktigt tuffing!
 

Dammsugit

Nu har jag dammsugit hela huset, känner mig lite duktig. Tyvärr har jag aldrig provat en dammsugare som gör sitt jobb ordentligt, så lite skit här och där finns kvar, satans musbajs överallt.

Undrade och letade efter katten igår. Var ut i skymningen och eltade i uthuset fast det nästan började bli mörkt. I morse gick jag ner utan hunden ifall han satt på bron och ville in. Vem möter mig i hallen då? Jo kissekatten, han har alltså varit inne hla tiden! Så som jag oroade mig för att jag inte sett till han på typ två veckor. Tyckte även att han spår i fönstret såg blodiga ut! Men han är lika tjock som vanligt och mår hur bra som helst. Undrar var hans nya gömställe är? Eller så är jag näst intill blind när jag letat.

Nu är frågan bara om jag ska ta hem han till mamma eller om han ska få vara kvar. Jag är trött på att han skiter bredvid lådan, pissar på min matta, det är ruskväder så fönstret kan inte vara öppet längre. Dags att skaffa kattlucka kanske? Googla lite på det tror jag.

Rastlös

Är så grymt rastlös ikväll. Kan bero på att jag sov till 12 och det enda jag gjort i riktig fysisk aktivitet är en promenad på 3 km.

Det bara kryper i hela mig, har inte ro att kolla på film, bara sitter och petar på datorn och är irriterad över att liven i bubbel witch saga är slut och att bara två har hjälpt mig med förbannelsen för att komma vidare i spelet.

Jag borde hänga tvätten men blä vad tråkigt.

Jag vill åka och rida, men det kan jag ju inte göra kl 23 på kvällen, får gott vänta tills imorrn, om nu någon kan vara barnvakt, Mathias blir borta på fotboll mellan 13 och 18 kanske.

Å jag som är så förvirrad och glömsk bara måste komma ihåg att rösta i morgon!!!!! VIKTIGT!!!

Hästarna

I eftermiddag har jag ridit båda hästarna, flyttade dom hem till Ronny i förrgår, bete ner det som hunnit växa upp senaste typ månaden sedan dom gick där sist, plus att betet hemma ska plöjas upp, och Erik har inte flyttat sina hästar från mamma. Tur det finns nånstans att göra av dom.
 
Ridvägarna därifrån är superbra, bara gå kanske 30 meter på asfalt sedan blir det mjuka åkervägar med gräs och sedan sandvägar och stigar i hela djupdalarna. Perfekt nu när dom går barfota och är lite ömma i hovarna.
 
Krista var ovanligt pigg och kändes jätte fin, red större delen med Nova i koppel och det funkade riktigt bra, vi kunde t.o.m. ta en liten galopp, sen fick Nova busa lös, då blir hon konstigt nog mer i vägen för oss. Det blev en tur på ca 4 km i kanske 40min.
 
Vega är ju aprädd för grannarna kalkoner! SÅ jag började med att leda henne förbi där, fixade en kvist som spö för att få henne att gå framåt. Satt upp längre bort på åkern, efter 10 min började vi trava lite och efter lite enkel uppvärmning i trav så började jag med övergångar, skritt, trav, skritt, trav och hon började lyssna riktigt bra, känns tryggt när bromsen funkar liksom :-) Klättrade lite och gick där det inte var någon stig, ut på stora sandvägen igen, skritt, trav, skritt, trav och så galopp upp för backen, en galopp i lite mellantempo med kontroll och utan bocksprång. Tog en smal stig(genväg) ner till en annan stor sandväg skritt, trav, skritt, trav, mötte en häst, lite mer skritt, trav och sedan galopp upp för den låånga backen, lite fortare men ändå med kontroll och utan bocksprång, bröt av strax innan vi kom upp, brukar stå bilar där med joggingfolk vilket det gjorde idag. Tog närmsta vägen hemåt sedan försökte jobba henne lite i form i traven, det gick väl sådär, vi tog några små galoppsträckor också som även dom gick bra, men det blev bara vänstergalopper idag. När vi kom tillbaka gick vi runt på en åker så vi slapp bli osams vid dom farliga monsterkalkonerna!!!
 
Någon hade stängt in Nova i bilen när jag kom tillbaka, jag hade satt fast henne i draget och lämnat luckan öppen så hon kunde ligga i bilen eller utanför om hon ville. Men när jag öppnade och släppte ut henne märkte jag att den stänger sig själv, pjöparna(minns inte vad dom heter) som håller upp luckan har börjat bli dåliga alltså. Måste byta, annars kommer jag aldrig kunna få med mig barnvagnen om jag är ensam.
 
Bestallt tid för nytt däck, hjulinställning och liten service på Forden nästa fredag. Hoppas kunna byta grejerna vid bakluckan själv, eller med assistans från någon bekant.

Tak

Japp, då blir det nytt tak på stora uthuset. Väldigt många pengar kommer det kosta. Lite drygt 200 000! Men det regnar in på typ 3 ställen och det som en gång legat under teglet är helt slut. Så bara jag blir delägare på papperet så kör dom i gång.

Takbyte?

Till huset imorrn med farsan. Ska komma hantverkare och kolla på uthustaket, och ge offert på nånting. Får väl se om det kan räcka med lite tegelbyte, eller om vi ska byta ut hela skiten. Spännande hur som helst och se vad såna som fattar lite bättre tycker.

Skodan

Igår ringde det en person som ville köpa Skodan som stått hemma hos mamma i ca 2 år, det blev ju en hel del tvåor på besiktningen och vi hade köpt Forden, det var mest en massa småfel egentligen, och nån rostgrej. Han ville ge 1000 så han får väl ta den för det, får han för sig att pruta mer kan jag behålla den. Letadepå papperna på den så nu kanske mamma blir av med en bil från gården. Min borde typ kunna rulla i alla fall, kanske t.o.m. köra om den får lite starthjälp, batteriet bör ju vara heldött.
 
Sedan ska Grönis köpa husvagnen av mig för 3000, det blir inte av att använda den och porten i garaget i Lilla Moren är troligen för liten för annars hade jag nog ställt den där, under tak. Vill jag ha husvagn någon mer gång i livet så kan man kanske köpa en annan.
 
Forden borde antingen säljas eller kostas på. Fick punka i helgen så nu kör jag på reservdäcket, men som tur var så var det ordentligt däck och inte nåt fjuttigt som max får gå i 80 km/h. Gjorde ju en inställning på framdäcken i somras, och dom hade försökt med bakdäcken också men sade att det inte gick.. och att dom bara var pyttelite sneda.. jag misstänker fanimej att dom gjorde dom snedare när dom grejade, för sådär har dom inte slitit tidigare. Sedan är det nånting som läcker, troligen kylarvätska, smällde i en sten undertill i somras,men det blir än så länge inte för varm, fast jag inte fyllt på. Framrutan har stora fula sprickor!! Om besiktningen är kinkiga nästa gång kanske den inte går igenom igen med dom sprickorna. Sen börjar det nog bli dags att byta bromsar, handbromsen behöver fixas också ja.. Å så skulle den behöva ett oljebyte!! Tänkte åka till Ford här i stan och höra vad allt det skulle gå på.. Å så diskutera lite med mamma, Tommy eller om nån annan snäll person kan tänka sig och göra nånting av det, fixar vi alla dom grejerna så är det bara den buliga bakluckan som gör att den ser lite skabbig ut.
 
Satt och kikade på bilar på blocket igår. Antingen skulle man ha nån liten bensinsnål bil, eller en mindre kombi, det är ju himla praktiskt om man kan få med både barnvagn och hund. Men är det bara jag och Molly som ska åka så kan vi två åka fram sedan kan man ju fälla många baksäten och få in hund och vagn bak, det är ju ganska sällan vi är fler i bilen. Är jäkligt trött på att ha en bil som drar en liter per mil, men den är trevlig att köra.
 
Lade ut annons på lägenheten igen också. Hade ju intresserade förut, men jag sjabblade till det så det blev ingen försäljning, jag är ingen säljare.

Mixer

Vi fick en mixer av Mathias syster när Molly hade fyllt år. Den är ju jätte skojig, har gjort en massa puréer till Molly, med mestadels olika rotfrukter. Har kokat potatis, rödbeta och lök idag som jag tänkte mixa till både henne och mig till lunch,kanske lite fisk till och ärter vill jag ha. Nyss åt vi frukost/mellis Jag mixade äpple och banan och blandade med yoghurt åt Molly, riktigt gott tyckte jag fast jag inte gillar banan, själv fick jag två mackor och en kopp te. Känner just nu att jag bara vill mixa allt, men jag får väl hålla mig tills nästa gång det är dags att äta.
 
 

Uppsala dag två

 Började dagen kl 8. Kl 9 sjukgymnast, lite liknande arbetsterapeuten igår. Gröt. 10:15 EKG och ultraljud på hjärtat. 11 dietist.

Molly somnade ,jag fick lunch, jag somnade båda vaknar av gråtande granne, Molly får mat. Nu väntar vi bara ihjäl oss för att läkaren ska komma. Sen får vi åka hem. Lite fängelse känsla just nu, solen skiner och vi bara väntar på rummet. Jag har hunnit bli riktigt hungrig igen.

Uppsala ena dagen.

Molly sover sedan länge. Intensiv dag. Upp 6:30 och iväg till Uppsala 7:30, framme på sjukhuset 9:30. Ögonundersökning kring 11, hon är översynt mer än normalt. Sov mellan 12 och 13. Arbetsterapeut, lek med kulor och klossar, duktig på att gripa och byta hand. Byte av rum, vi får varsin säng. Jag blundade i en.stenhård fåtölj tidigare och Molly i sin vagn. Läkare vid 16 tiden. Sen drog vi till ikea, shopping till lilla Moren, kuddar och sängkläder, billigaste, 6 kuddar för samma pris son en jag hade plockat på mig innan, bytte ut den. Badbalja som Molly kan ha där, vasken är trång och duschrummet börjar bli så kyligt och hur mysigt ör det att liggduscha i duschkabinen? En väggklocka, laddnibgbara batterier, små plastskålar, liten nalle säkert nåt mer. Mat där, rödbetsbiffar med nå mat ich tzatziki till mig, barnmat med lax, potatis och ärter till molly. Även efterrätt, som jag inte behövde. Proppmätt. Men Molly var nog mättare, hon avslutade måltiden med att spy, tur jag hamm dit med engångshaklappen son hon slitit av sig innan. Bara lite kräks på kläderna. Tillbaka på sjukhuset 20:15, dusch/bad för mig och Molly, komma tillrätt, amning, lite välling sömn för Molly. Jag har inte ro att sova, imorrn börjar det kl 9 med sjukgymnast. Delar rum ned tvp andra, varav den ena väntar på operation i natt, bruten hand eller arm. Moffe...
Jag lånade in en gammal polluxbok, ska testa om det fpr mig

Uppsala

I morgon åker jag och Molly till Uppsala.
Vi ska träffa en massa folk. Varför vet jag inte. Vi fick en kallelse, som ingen av oss förstår varför vi fick? Inte hört nåt om det förut. Men vi åker väl ner hur som helst. Kanske får nån klarhet i varför vi ska dit när vi väl är där. Så 95an igen nu då... Två dagar är det beräknat att det ska ta, så det blir väl nån jävla undersökningsrums sovning, eller dela med massa folk.. Obekväm säng och vidriga kuddar, funderar på att ta med en egen kudde.

Klockan ringer 6:30! usch och fy, Molly väckte mig 8 imorse, hon fick lite tutte och lite välling sen somnade vi om och vaknade vid 12!!! Är det nåt man är bra på så är det att sova!!!

Dröm

Vi måste prata. Vi måste gå iväg så dom andra inte hör. Hur vet jag att du håller dig ren? Jag kanske borde välja någon annan? Fast att jag älskar dig..
 
I drömmen, Jag, Daniel, Niklas och Clabbe. Vi var i Lilla Moren.
 
Härligt att få ses då och då.. Önskar bara att det var på riktigt. Sorry för att jag kysste din bror i en annan del av drömmen.
 
 

RSS 2.0