Ny soffa!

Igår köpte jag en soffa. En tjej hade lagt ut den på facebook i en köp och säljsida och jag såg den av en slump och den hade rätt mått för att få plats uppe på hallen!! Så jag lånade umesläpet som faktiskt är besiktat och köpte den. Fick hjälp att lasta in den av dom jag köpte den hos och fick med mig Tomas hem så vi bar in den och såhär snyggt blev det hos mig!!
 
Sen skjutsade jag hem Tomas igen, lämnade släpet på Hea och sedan åkte jag och Molly och sov hos Daniel och Molly. Han hade tagit ut barnledighet idag så dom var lediga idag, men trots det så väckte min Molly allihopa kl 6, rackarns vintertid tror jag vi kan skylla på och att Uppsalaresorna tvingat upp oss tidigt. Men trevligt att få äta frukost allihopa och att ingen behövde stressa iväg på nåt.
 
I eftermiddag och ikväll har jag och Molly testat soffan. Vi har fikat och Molly har spillt lite läsk och smulat kex i den redan. Jag vill ju helst att den får vara hyfsat fräsch ett tag till, snälla.
 
I morgon har jag lovat Sandra att vi ska rida. Sedan är vi bjudna till Daniel på middag också. Hans mamma och Leffe kom dit ikväll, så jag hoppas dom är kvar i morgon också, trevligt liksom..
 
Så i morgon blir det till att sköta djuren här på förmiddagen, sen åka till Hea och jag hoppas mamma kan passa Molly så vi kan rida en sväng, annars får jag väl ta med barnvagnen och gå en promenad på Hea med nån av hästarna. Det ordnar sig på nåt sätt. Man behöver komma ut och rida lite faktiskt, jag har smått abstinens av att bara rida lektion en gång i veckan och så nån enstaka gång skritta ut med Krista eller Vega.
 
Sandra kom förresten hem från Barcelona igår eller idag? Lite dålig koll... ja. Hon bara flänger runt. Och jag drömmer mardrömmar om att hon är död och sånt. Tycker systern kan hålla sig på hemmaplan och rida pållar med mig iaf två gånger i veckan.
 
Nu är det sovdags för länge sedan. God natt.
 
 

Uppsala

 
I veckan var vi i Uppsala med Molly. På tisdagen på regionshabiliteringen var jag och Molly, vi träffade dietist, sjukgymnast och arbetsterapeut. Det gick så pass snabbt och smidigt att sista tiden som var satt kl 14 blev kl 12 istället. Så vid 13 rullade vi hemåt igen. Hann hem och fixa lite lätt käk, ta hand om djuren och sedan fick Molly åka till Mathias och jag åkte på ridlektion och kunde sova hos Daniel. Just ja Kairo var ju borta när jag skulle åka på ridningen så mamma ställde upp och åkte hem till mig och var hundvakt, Kairo hade mött henne när hon svängde in på gården, så långt borta var han. Men mamma sov kvar och stannade ett tag på onsdagen också. För vi var till Uppsala även på onsdagen. Då följde även Mathias med, och så skönt att vara två och inte behöva göra allt själv. Då var vi på sjukhuset och träffade andningssjukgymnast, ögon undersökning, EKG och ultraljud på hjärtat och så lite prat och undersäkning av läkare och så stack dom i fingret och tog lite blodprover. Molly var så duktig båda dagarna och inte nå blyg alls, men dom som har med barnen att göra här tar henne på ett bra sätt också så dom är roliga för henne och inte så skrämmande. Mathias lekte med en handdocka i form av en drake när dom stack i fingret så inte ens då blev hon ledsen. Just den grejen hade nog varit omöjlig om jag varit själv. Hon satt i mitt knä för tryggheten och han lekte med henne. Och arbetsterapeuten och läkarna fick se att Molly nu kan gå utan att nån håller i henne också. Hon har blivit jätte duktig!
 
 
 
 

Räven

Nu har även jag fått se räven. Kairo skällde ute på linan och jag tyckte jag hörde hönskackel. Doris körde igång i fönstret ochjag tittade ut, då stod den nedanför ladugården i hästhagen och kollade in hönsen. Jag och Doris rusade ut och förde liv, Doris rusade och letade medans jag stängde i hönsen, som gärna gick trots att det är mitt på dagen. Sedan släppte jag även Kairo, och han rusade iväg och letade han också. Men han kommer inte in i hästhagen, han vet att strömmen är på. Doris kommer under även understa tråden fast att den är väldigt låg nu för tiden. Räven kommer antagligen också under nånstans eftersom den var i hagen.
 
Ska gå ut och mjölka om en stund. Ta en dusch och käka lite. Blir ingen ridning för mig idag, Svampinfektion!!! Så jävla tråkigt, jag blir ju förlamad, bara att gå är obehagligt. Fast springa efter räven klarade jag ju, så om det handlar om liv och död glömmer jag bort det. Så i veckan blir det inte mycket aktivitet :(

Hopp

Jag hoppas det kommer vara bra mellan Daniel och mig nu. Klart jag oroar mig lite. I morgon efter ridningen ska jag dit igen :-)

Lite av senaste veckan i bilder.

Ena dagen satt man på trappan i solen efter duschen...
 
Några dagar senare såg det ut såhär på morgonen.
 
Hästsvans, väldigt liten.
 
Lite av potatisskörden, detta var bara från två plantor.
 
På utflykt.
 
Kairo hittade en gädda i vassen, tyvärr redan död, annars hade jag blivit impad.
 
Molly är på väg ut. Ska åka till pappa.
 
På lappens, festis är gott, slurp. Efter möte och lek på habiliteringen var det gott med både dricka och mat.
 
Långpromenad med Belle. 1 h 45 min, 6 km, det går inte så fort att gå med tycker vi var duktiga ändå. Övade lite trav med kommando också.
 
 Dags för mjölkning. Mer eller mindre bråk, men ibland är dom riktigt snälla, särskilt om dom varit utan hö timmarna innan.
 
Dalapunken i Avesta!! Bästa kvällen på länge!!!!!!!! Åkte med Daniel och Erik, inte min bröder dock.
 
I morse, glömde visst slå på värmepumpen igen i lördags.
 

Kvällmacka

Med hemmagjort färskost som blev riktigt god. Enbart smaksatt med salt, ibland är kanske det enklaste det bästa?
 
 

Daniel

Daniel <3

RSS 2.0